alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας και παράλληλα στην καθιερωμένη κοπή Πίτας ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημητριάδης
αναφέρθηκε στη διαχείριση των έντονων καιρικών φαινομένων από το Δήμο Αλεξάνδρειας.
¨Ούτε στοιχειώδες σχέδιο δεν υπήρξε για το τι θα κάνει ο καθ΄ ύλην υπεύθυνος και έτσι μετατράπηκε ο Δήμος σε ένα απέραντο παγοδρόμιο που ο μόνος που είχε την ευθύνη τελικά ήταν ο Στρατηγός Χιονιάς¨(έκφραση του Βύρωνα Πολύδωρα κατά την οποία είχε αναφερθεί στον Στρατηγό Ανεμο κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007¨
¨Τονίζετε ότι θα ασχοληθείτε με τα προβλήματα λες και μετά από 5 χρόνια στο τιμόνι του Δήμου, νομίζετε ότι βρίσκεστε στην Αντιπολίτευση¨ είπε ο κ. Δημητριάδης.
Ο κ. Αλευράς τόνισε ότι δεν αντιμετωπίστηκε το φαινόμενο ούτε στον κεντρικό δρόμο στην πόλη της Αλεξάνδρειας ούτε σωστά στις αυλές των σχολείων.
Στη συνέχεια ο κ. Βενιόπουλος ανέφερε ότι την κακοκαιρία την έζησαν οι δημότες και γνωρίζουν τι πέρασαν...οι Πρόεδροι πήραν στα χέρια τους την κατάσταση και οι πολίτες στις περισσότερες περιπτώσεις...θύμησε στον Δήμαρχο ότι έλειπε
από το Συντονιστικό Τοπικό όργανο του Δήμου για τις χιονοπτώσεις τη δεύτερη φορά που έγινε και τόνισε ότι μόνο με ευχολόγια και φτυάρια δεν λύνονται τα προβλήματα σε ένα σύγχρονο Δήμο.

Το συμπέρασμα από την όλη ανταλλαγή απόψεων είναι ότι πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν, αφού όμοια φαινόμενα θα παρουσιαστούν στο μέλλον, όπως αναμόρφωση του Προϋπολογισμού(πρόταση Κιρκιλιανίδη, Μίχου) για να προμηθευτεί ο Δήμος τα απαραίτητα μηχανήματα για αποχιονισμό και καλύτερος συντονισμός - διαλειτουργικότητα - συνεργασία - μοίρασμα αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου, της Πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων Υπηρεσιών και κρατικών φορέων.

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας

στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας και παράλληλα η καθιερωμένη κοπή Πίτας.

Τυχερός ο αντιδήμαρχος Στέφανος Γκιουρτζής και συγκεκριμένα η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων στο «Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς».

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

Ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων ηλικίας 22 -29 ετών, που θα εργαστούν για 12 μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Φορείς Υποδοχής, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 11/2018.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:

Από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους

Από τους πίνακες κατάταξης με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Πίνακα Αποκλειομένων

Μετά την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΚΠΑ2, όπου ανήκει ο Φορέας Υποδοχής ή/και Υπηρεσία Τοποθέτησης, καλούν τους ωφελούμενους, που έχουν επιλεγεί προς τοποθέτηση, εντός πέντε εργάσιμων ημερών µε κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να υποδειχθούν στους Φορείς Υποδοχής ή/και Υπηρεσία Τοποθέτησης. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων, προσκομίζεται κατά την υπόδειξη, ο αριθμός καταθετικού λογαριασμού ΙΒΑΝ µε υποχρεωτικά πρώτο δικαιούχο τον ωφελούμενο, στο πλαίσιο καταβολής των αμοιβών τους.

Στις περιπτώσεις, που δεν καθίσταται δυνατή η επικοινωνία των Υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.∆. (ΚΠΑ2) µε τους επιτυχόντες ωφελουμένους, οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να εμφανιστούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες εντός τριάντα (30) εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων. Εάν παρέλθει το διάστημα των 30 εργάσιμων ημερών χωρίς να εμφανιστεί ο επιτυχών, η αρµόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου ανήκει ο Φορέας Υποδοχής ή/και Υπηρεσία Τοποθέτησης, προχωρά στην ενημέρωση του πρώτου επιλαχόντα από τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων.

Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας παραλαβής του συστατικού σημειώματος από τους επιτυχόντες ωφελούμενους παρέχεται η δυνατότητα παραλαβής του είτε από την αρµόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου ανήκει ο Φορέας Υποδοχής ή/και Υπηρεσία Τοποθέτησης , είτε από την Υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου οι ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι.

Επισημαίνεται ότι δικαίωμα τοποθέτησης σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης στους Φορείς Υποδοχής έχουν οι υποψήφιοι που έχουν ενταχθεί στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, µόνο εφόσον διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου και δεν συµµετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται τόσο κατά την υπόδειξή τους από τα ΚΠΑ2, όπου ανήκει ο Φορέας Υποδοχής ή/και η Υπηρεσία Τοποθέτησης, όσο και κατά την τοποθέτησή τους από τον Φορέα Υποδοχής και υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα γενικά και τυπικά προσόντα, που προβλέπονται στο Κεφάλαιο 8 και στα Παραρτήµατα ΙΙ και ΙΙΙ της ∆ηµόσιας Πρόσκλησης Νο 11/2018.

Δείτε ΕΔΩ τους πίνακες

Κατηγορία Γενικά

Αγρυπνία την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Νησίου για τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο.

Από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα κίνησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Παντελεήμων. Σύμφωνα με αυτό:

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου στις 10:30 π.μ. θα ομιλήσει στη Σύναξη Ιερέων στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας.

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον εσπερινό και στην παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού αρχιεπ. Συμφερουπόλεως (στον υπό κατασκευή ναό του) στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου το πρωί θα προεξάρχει στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίουτο πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη Ημαθίας, επί τη εορτή της Οσίας Ξένης.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου το απόγευμα θα λάβει μέρος στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου Νέας Καρβάλης, της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου το πρωί θα προεξάρχει στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου Νέας Καρβάλης, της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 7:00 μ.μ. θα ομιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης με θέμα: «Διάκριση: Η βασίλισσα των αρετών» στο πλαίσιο των συνάξεων με τίτλο «Επισκοπικός Λόγος».

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Παλατίτσια Ημαθίας, επί τη εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Σε εφαρμογή τίθεται, από σήμερα, από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) το μητρώο ασθενών με διαβήτη και η καταχώρηση είναι υποχρεωτική.

Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που ο ασθενής/ασφαλισμένος δεν είναι καταχωρημένος στο μητρώο τότε δεν θα δύναται να εκδοθεί γνωμάτευση για τα αναλώσιμα υλικά σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και για τα αναλώσιμα υλικά αντλιών έγχυσης ινσουλίνης.

Σχετικά με την καταχώρηση των ασθενών στο μητρώο διαβήτη, ο ΕΟΠΥΥ, προχώρησε στη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής στην οποία θα πρέπει να εγγραφούν από τους θεράποντες γιατρούς τους οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη.

Συγκεκριμένα ο πιστοποιημένος στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ παθολόγος, παιδίατρος και ενδοκρινολόγος, με τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιεί για την έκδοση γνωματεύσεων εισέρχεται στην ιστοσελίδα www.eopyy.gov.gr στο πεδίο «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ» -- «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» - «Μητρώο Σακχαρώδη Διαβήτη» και εν συνεχεία ακολουθεί τις συνημμένες οδηγίες για την καταχώρηση του ασθενούς στο μητρώο. Όταν ένας γιατρός προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο φάκελο ασθενή, θα ενημερώνεται από το σύστημα αν είναι ήδη καταχωρημένος η όχι.

Κατηγορία Υγεία

Δέκα βασικές αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία έχει στην ατζέντα της για τη φετινή χρονιά η κυβέρνηση.

Οι πρώτες διατάξεις αναμένονται στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα αφορούν στη θέσπιση ενός νέου πλαισίου ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, την υιοθέτηση ενός καινούργιου καθεστώτος αποδέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών για όσους έχουν υποστεί τα αναγκαστικά μέτρα της εφορίας, αλλά και την επιβολή νέων μέτρων για να τονωθούν οι συναλλαγές μέσω καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική», άμεσα αναμένεται επίσης να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την ανάθεση της επικαιροποίησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε ορκωτούς εκτιμητές, καθώς η προώθηση της συγκεκριμένης διαδικασίας αποτελεί «μεταμνημονιακή υποχρέωση».

Κατόπιν διαβουλεύσεων με τους θεσμούς θα προχωρήσουν και οι αλλαγές στο πλαίσιο φορολόγησης των ναυτιλιακών εταιρειών, αλλά και η εξαγγελθείσα μείωση του συντελεστή φορολόγησης των διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων.

Το μεγαλύτερο «πακέτο» αλλαγών, όμως, θα ξεκινήσει να συζητείται μετά το καλοκαίρι και θα περιλαμβάνει την ακύρωση της μείωσης του αφορολογήτου και όλων των αλλαγών που έχουν προνομοθετηθεί για το 2020 στους φορολογικούς συντελεστές, αλλά και την ψήφιση της δεύτερης μείωσης στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ.

1. Επικαιροποίηση αντικειμενικών αξιών

Είναι βασική μεταμνημονιακή υποχρέωση της χώρας, ενώ ήδη έχει ψηφιστεί η διάταξη που επιβάλλει τον επανακαθορισμό των τιμών ζώνης ύστερα από σχετική εισήγηση ορκωτών εκτιμητών. Μέχρι το τέλος του μήνα ή στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδοθεί και η υπουργική απόφαση με την οποία θα ανατίθεται το έργο της επικαιροποίησης των αξιών σε συγκεκριμένους εκτιμητές ανά τη χώρα. Οι νέες αξίες θα πρέπει να είναι έτοιμες τον Ιούνιο

2. Δεύτερη μείωση συντελεστών ΕΝΦΙΑ

Η φετινή μείωση του ΕΝΦΙΑ, η οποία έχει ήδη νομοθετηθεί και θα αποτυπωθεί στα εκκαθαριστικά του 2018, έχει ημερομηνία λήξης στο τέλος του έτους. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει διάταξη που θα φέρνει μεγαλύτερη έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ του 2020. Έτσι:

- Φέτος η μεγαλύτερη έκπτωση μπορεί να φτάσει στο 30% για τους έχοντες περιουσία έως 60.000 ευρώ, το μέγιστο ποσό έκπτωσης μπορεί να ανέλθει στα 100 ευρώ, ενώ ελάφρυνση εξασφαλίζουν οι έχοντες ατομική περιουσία έως και 200.000 ευρώ περίπου.

3. Ψήφιση των χαμηλότερων συντελεστών στα διανεμόμενα κέρδη

Η Βουλή έχει ψηφίσει τη σταδιακή μείωση συντελεστών για τα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων και -ως γνωστόν- η πρώτη μείωση θα αποτυπωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2020.

Εκκρεμεί η ψήφιση της μείωσης των συντελεστών στα διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων από το 15%, που είναι σήμερα, σταδιακά στο 10%. Είναι πιθανό η σχετική συζήτηση να γίνει και μέσα στην εβδομάδα με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενώ το επιχείρημα της άμεσης νομοθέτησης -εφόσον αποφασιστεί- είναι το να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τους υποψήφιους επενδυτές όσον αφορά την πολιτική φορολόγησης των νομικών προσώπων μέχρι και το 2022 ή το 2023.

4. Φόρος στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις

Μία ακόμη εκκρεμότητα που θα πρέπει να κλείσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αφορά τη χρονική επέκταση της εθελοντικής εισφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας ενδεχομένως και μέχρι το 2022(τελευταίο έτος κατά το οποίο η Ελλάδα υποχρεούται να εμφανίσει τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5%), αλλά και την αντιμετώπιση του θέματος της φορολόγησης των κερδών από μερίσματα που επαναπατρίζονται (σ.σ.: εξετάζεται το ενδεχόμενο φορολόγησής τους με έναν συντελεστή της τάξεως του 10%-15%).

5. Αύξηση ελάχιστου ορίου ηλεκτρονικών πληρωμών

Από την επεξεργασία των ηλεκτρονικών πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2018 προκύπτει κατακόρυφη αύξηση σε ποσοστό άνω του 25%. Με την αύξηση αυτή η συνολική αξία των συναλλαγών έχει ξεπεράσει τα 31 δισ. ευρώέναντι περίπου 25 δισ. ευρώ το 2017.

Το υπουργείο Οικονομικών, λόγω και της ουσιαστικής άρσης τωνcapital controls στο εσωτερικό της χώρας, θέλει να αυξήσει το ελάχιστο όριο των ηλεκτρονικών πληρωμών κατά τουλάχιστον πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Έτσι, οι συντελεστές που σήμερα κυμαίνονται από 10%-20% σχεδιάζεται να αυξηθούν στο 15%-25%. Η αύξηση θα αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του 2019.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ηλεκτρονικών πληρωμών σχεδιάζεται και η μείωση του επιτρεπόμενου ορίου πραγματοποίησης συναλλαγών με μετρητά. Το όριο διαμορφώνεται σήμερα στα 500 ευρώ και σχεδιάζεται να μειωθεί στα 300 ή στα 200 ευρώ.

6. Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Η μοναδική διέξοδος που έχουν αυτή τη στιγμή όσοι εκ των 4,2 εκατομμυρίων οφειλετών της εφορίας δεν έχουν επαγγελματική ιδιότητα -κάτι που τους επιτρέπει να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό- είναι η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, η οποία δεν αποτελεί όμως λύση τουλάχιστον όχι για τους τουλάχιστον 1.800.000οφειλέτες που έχουν φτάσει να χρωστούν ποσά άνω των 500 ευρώ έκαστος.

Η νέα ρύθμιση θα μπει απ’ αυτή την εβδομάδα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς, ενώ θα προσφέρει έως και 120 δόσεις. Το πιθανότερο είναι ότι η ρύθμιση δεν θα αφορά τις οφειλές του 2018 και ότι θα υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ένταξης για όσους έχουν αποκλειστικά οφειλές προς την εφορία.

7. Θέσπιση πλαισίου για την αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών

Η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών από την εφορία έχει εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα, καθώς ήδη σε αυτή την κατάσταση έχουν βρεθεί περίπου 1,2 εκατ. φορολογούμενοι.

Το υφιστάμενο πλαίσιο δεν επιτρέπει στους επικεφαλής των τμημάτων δικαστικού των ΔΟΥ να προχωρούν σε αποδέσμευση παρά μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους (σ.σ.: λόγους υγείας, καταβολή μισθοδοσίας στους εργαζόμενους του οφειλέτη κ.λπ.) ή μόνο αν έχει εξοφληθεί πολύ μεγάλο ποσοστό της οφειλής.

8. Αλλαγές στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων

Εκτός από τη δυνατότητα υποβολής ξεχωριστών φορολογικών δηλώσεων από τους παντρεμένους, το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ εξετάζουν μια ακόμη μεγάλη αλλαγή στη φετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Αυτή προβλέπει ότι ατομικό εκκαθαριστικό θα λαμβάνουν όχι μόνο οι παντρεμένοι που θα δηλώσουν ότι επιθυμούν ξεχωριστή υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου (σ.σ.: η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει ήδη ενεργοποιηθεί), αλλά όλοι οι παντρεμένοι ανεξαιρέτως.

9. Νέο νομοθετικό πλαίσιο για το περιουσιολόγιο

Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο εξαιρεί από το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο μια σειρά από περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και τις καταθέσεις στις τράπεζες. Ναι μεν έχει αρθεί πλήρως το τραπεζικό απόρρητο όσον αφορά τον φοροελεγκτικό μηχανισμό, αλλά απαιτείται τροποποίηση του νόμου ώστε να επιτραπεί η δημιουργία μιας «ατομικής μερίδας» για κάθε φορολογούμενο, στην οποία θα εμφανίζονται ακίνητα, εισοδήματα, μετοχές καταθέσεις και όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.

10. Κατάργηση μείωσης αφορολογήτου

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή ύστερα από εξαντλητική διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών, η οποία θα ξεκινήσει από το τέλος Αυγούστου. Το θέμα συνδέεται ευθέως και με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η μείωση της έκπτωσης φόρου από την 1η/1/2020 αποτελεί δομικό στοιχείο του προϋπολογισμού του 2020, καθώς το μέτρο συνοδεύεται και από ένα πακέτο μειώσεων στους συντελεστές φορολόγησης των φυσικών προσώπων (σ.σ.: μείωση του βασικού συντελεστή της φορολογικής κλίμακας από το 22% που είναι σήμερα στο 20%, αλλά και θέσπιση νέας κλίμακας υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης, που επιφέρει τον μηδενισμό της επιβάρυνσης για τους έχοντες εισοδήματα έως και 30.000 ευρώ).

cnn.gr

Κατηγορία Οικονομία
Δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 32 και 33 ετών σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.
Όπως προέκυψε από την έρευνα,  το μεσημέρι στις 19 Ιανουάριου διέρρηξαν επιχείρηση έξω από την Αλεξάνδρεια και αφαίρεσαν 4 μπαταρίες φορτηγών συνολικής αξίας 600 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.
Κατηγορία Αστυνομικά

Στη δέσμευση ποσού ύψους 961 εκ. ευρώ προχώρα το υπουργείο Εργασίας σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να επιχορηγηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την καταβολή του επιδόματος παιδιού στους δικαιούχους.

Η υποβολή των νέων αιτήσεων για το επίδομα παιδιού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr θα ανοίξει το επόμενο δίμηνο, θα πρέπει να γίνει από όλους τους δικαιούχους εκ νέου και θα βασιστεί στο εισόδημα που δηλώθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2018 (με βάση τα εισοδήματα του 2017), αφού η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν την υποβολή των νέων δηλώσεων.

Ωστόσο μόλις υποβληθούν οι νέες φορολογικές δηλώσεις του 2019, με τα εισοδήματα του 2018, και το Α21 μέσω του TAXISnet θα γίνει συμψηφισμός στα ποσά που έλαβαν για το πρώτο δίμηνο του 2019 και είτε θα επιστρέψουν είτε θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος, ανάλογα με το εισόδημα του προηγούμενου έτους.

Η απόφαση για τις προϋποθέσεις, τους δικαιούχους και τη διαδικασία πληρωμής είναι ίδιες με πέρσι.

Για την πρώτη κατηγορία:

α) εβδομήντα (70) ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,

β) επιπλέον εβδομήντα (70) ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,

γ) επιπλέον εκατόν σαράντα (140) ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Για τη δεύτερη κατηγορία:

α) σαράντα δύο (42) ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,

β) επιπλέον σαράντα δύο (42) ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,

γ) επιπλέον ογδόντα τέσσερα (84) ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Για την τρίτη κατηγορία:

α) είκοσι οκτώ (28) ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,

β) επιπλέον είκοσι οκτώ (28) ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,

γ) επιπλέον πενήντα έξι (56) ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Κατηγορία Γενικά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Προσκυνητών Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 30ή Ιανουαρίου 2019 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. 1.Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γ.Σ.
  2. 2.Ετήσιος Διοικητικός απολογισμός του Δ.Σ.
  3. 3.Οικονομικός Απολογισμός του Δ.Σ.
  4. 4.Έκθεση της εξελεγκτικής Επιτροπής
  5. 5.Έγκριση πεπραγμένων Δ.Σ.
  6. 6.Διάφορα θέματα – προτάσεις
  7. 7.Ενημέρωση για την τελετή κοπής της βασιλόπιτας και άλλες εκδηλώσεις

Σε περίπτωση, που δεν υπάρξει η νόμιμη απαρτία, η Γ.Σ. επαναλαμβάνεται στον ίδιο χώρο , την ίδια μέρα (Τετάρτη 30-Ιανουαρίου 2019 ) και ώρα 19.00μ.μ. με τα ίδια θέματα αλλά με όσα μέλη είναι παρόντα.Παρακαλούνται τα μέλη του Συλλόγου να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         Τ.Σ.Υ.                             Τ.Υ.

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ.     ΑΓΙΟΛΙΤΗΣ Γ.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας