alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Τι καιρός και αυτός; Βάλε βγάλε την κουβέρτα από την ντουλάπα κοντεύει να έρθει σε οργασμό. Από τα χιόνια στις βροχές και ο χειμώνας καλά κρατεί. Παρόλα αυτά τα συλλαλητήρια έγιναν και κανένας μας δεν ξέρει αν καταφέραμε κάτι. Συγνώμη, με ειδοποιούν από το κοντρόλ ότι έχουμε δήλωση του αιώνιου υποψήφιου για την πορεία των συλλαλητηρίων.

002

«Σκοτεινές δυνάμεις»; Αυτό είναι σοβαρό, μη γελάτε. Λέτε οι Σκοπιανοί να μας έκαναν μάγια και γι΄ αυτό ο Αλέξης δεν αλλάζει γνώμη με τίποτα; Κύριε Γατόπουλε μου, λέω να μαζευτούμε μια μέρα και να κανονίσουμε ποιο βουνό θα πάρει ο καθένας, μην βρεθούμε όλοι στο ίδιο.

Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω και έχει σχέση με την ελληνική αστυνομία. Καταρχάς να ρωτήσω, όταν δίνετε εξετάσεις για να μπείτε στο σώμα, γράφετε και μαθηματικά; Ρωτάω γιατί έχετε ένα θέμα όταν υπολογίζετε τον κόσμο σε έναν χώρο. Από τη μέρα που σας έδωσε ο Τσίπρας τα αναδρομικά χάλασε το κομπιουτεράκι σας. Ας κάνουμε λοιπόν ένα τεστ να δούμε πόσο καλοί είστε. Σας δίνει ο Τσίπρας στο ένα χέρι 500 ευρώ και στο άλλο 200. Πόσα έχετε; Αν απαντήσατε 700 ευρώ τότε, λυπάμαι αλλά πρέπει να φύγετε από το σώμα. Η απάντηση, σύμφωνα πάντα με το πιο πρόσωπο σας δίνει τα λεφτά, είναι…. παραισθήσεις. Καλά διαβάσατε, παραισθήσεις. Τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που θέλει να φορολογήσει όσους πίνουν, καπνίζουν και βγαίνουν για καφέ. Μόνο ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός θα μείνει αφορολόγητος.

Πέντε άτομα θέλω να γνωρίσω στη ζωή μου. Ποια; Αυτούς τους τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Ξέρει κανένας που θα τους βρω; Με ειδοποιούν ξανά από το κοντρόλ ότι ο ένας βρέθηκε. Ο Χριστός και η μάνα του!!! Τον Μπάμπη ρε παιδιά; Με τίποτα. Έβαλε ο έρμος τη φορεσιά του Μακεδονομάχου και πήγε Αθήνα να διαδηλώσει. Θα είχε βέβαια καημό να τον ανεβάσουν στην εξέδρα αλλά… ζαρτ. Τον είδαν λοιπόν οι Αθηναίοι να περιφέρεται ντυμένος έτσι μέσα στο πλήθος και δείτε τι ανέβασαν στο FB.

003

Το «δεν είναι αυτό που νομίζεις» είναι πάντα αυτό που νομίζεις συν κάτι ακόμα που δεν έχεις πάρει χαμπάρι κυρία μου.

004

Λένε ότι οι λαοί που καταναλώνουν πολύ κρέας είναι πολλοί οξύθυμοι. Εμείς εδώ θα έπρεπε να ήμασταν αρνάκια γιατί σαν δήμος είμαστε vegetarian. Ναι, καλά διαβάσατε, vegetarian. Το ουίσκι γίνεται από κριθάρι, η τεκίλα από αγαύη, η βότκα από πατάτα και το κρασί από σταφύλι. Άρα, δεν ήμαστε ούτε σαρκοφάγοι, ούτε αλκοολικοί. Είμαστε vegetarian. Για πιο λόγο λοιπόν έχουμε τόσα νεύρα; Ε;

Έβγαλε ανακοίνωση ο Ναλμπάντης και μας είπε και επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Τα έχωσε και λίγο στον Γκυρίνη αλλά διακριτικά και στο επίπεδο που απαιτεί μια τέτοια δήλωση. Τσίμπησε ο Παναγιώτης (μεγάλο λάθος) και βγήκε και απάντησε.

«Άλλωστε, ποιος θα φανταζόταν πριν λίγα χρόνια, πως ο ίδιος, θα ήταν ο εκλεκτός υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που λεηλάτησε πρώτα το ίδιο του το κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, και που κυβέρνησε τα 4 τελευταία χρόνια, με καταστροφικά αποτελέσματα για την χώρα και τους πολίτες. Θέλω να θυμίσω στους δημότες, ότι ο κ. Ναλμπάντης είχε μεγάλη συμμετοχή -από πολλά και έμμισθα πόστα - σε αυτό το παλιό μοντέλο διοίκησης που σήμερα τάχα ‘’καταδικάζει’’. Και μάλιστα, αυτό το παλιό μοντέλο, το υπηρέτησε με μεγάλη επιτυχία. Δυστυχώς όμως, μόνο για την προσωπική του ανέλιξη και όχι προς όφελος του δήμου και των δημοτών.»

005

Και αντί να σταματήσει εκεί το ξεκατίνιασμα, ήρθε η απάντηση και από την άλλη πλευρά (επίσης μεγάλο λάθος).

«Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία του και συμμερίζομαι τον πανικό του, αλλά θα του συνιστούσα στο εξής και μέχρι την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου, να προσπαθήσει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δημαρχοκεντρικό υπήρξε το σύστημα διοίκησης επί των ημερών του και ο ίδιος γνωρίζει ότι αυτός ήταν ο βασικός λόγος που αρνήθηκα τη θέση του Αντιδημάρχου ως αντάλλαγμα για να παραμείνω στην παράταξη και προτίμησα να αποχωρήσω. Σε ότι δε αφορά την στήριξη της υποψηφιότητας μου από διάφορα κόμματα, είναι πρόδηλος η ανησυχία του κ. Δημάρχου για τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της δημοτικής μας ομάδας αφού πράγματι η νέα Δημοτική μας Ομάδα απαρτίζεται από συνδημότες διαφόρων κομματικών καταβολών και προτιμήσεων.»

Κύριοι, κάντε, κάντε μ@λ@κίες, να γίνει καμιά στραβή να κλείσει ο ΑΝΤ1 και να μείνει στη μέση το Καφέ της Χαράς. Να ξέρετε ότι με τέτοιες κινήσεις κάνετε ακόμη δυνατότερο τον συνδυασμό του Argy γιατί πολύ απλά ο κόσμος βαρέθηκε τους καυγάδες και τη λάσπη. Το μοντέλο των εκλογικών αντιπαραθέσεων του ΄80 τελείωσε, το χορτάσαμε. Κοντεύει ο Μάιος και αντί να μυρίζουμε καρύδα και άλλα εξωτικά φρούτα από τα αντηλιακά εμείς μυρίζουμε βιξ και κάουντερπειν, μην έχουμε και σας να μας ζαλίζετε, έλεος.

Και σαν να μην έφταναν και όλα αυτά, μας κοτσάρει και την πρόσκληση ο Ναλμπάντης για την πρώτη του συγκέντρωση. Για δείτε την και πέστε μου αν σας θυμίζει κάτι το όνομα του συνδυασμού.

007

Κι όμως, αυτό το μέχρι τώρα πράσινο παιδί, αποδεικνύεται καταγάλανο. «Αξίζουμε καλύτερα»; Ε όχι Κωστάκη μου, οι μάσκες έπεσαν. Σε πήραμε χαμπάρι. Κυρίες και κύριοι, το Καρπούζι για ακόμη μία φορά σας ανοίγει τα μάτια. Ξεχάστε τον παλιό καλό πράσινο Κωστάκη. Πιο γαλάζιος…. Πεθαίνεις.

Αυτά ακούει και ο Λιολιόπουλος και ανεβάζει φωτογραφίες από το παλιό καλό ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω αν το κατάλαβες Νίκο μου αλλά εσύ, η μάνα μου και η Φώφη μείνατε. Και επειδή τόλμησες να ανεβάσεις φωτογραφία με 30 κιλά λιγότερα, πάνε να φας τώρα τη φαρίν λακτέ του μωρού. Ας μην κοιμόταν.

008

Σε αυτό το σημείο θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλες τις πιτσαρίες. Μην κόβεται ανόμοια τα κομμάτια της πίτσας, γίνονται φονικά, κλείνουν οικογένειες. Το λέω γιατί κάπως έτσι κόπηκαν και τα κομμάτια της βασιλόπιτας στο δημοτικό συμβούλιο και μπερδευτήκαν όλοι. Καταρχάς έκοψαν δύο πίτες. Η μία για τις επιτροπές και η άλλη για τους συμβούλους. Τυχερός στην πρώτη ο Γκιορτζής αφού πρώτα έφαγε το κομμάτι του Χριστού, του Άη Βασίλη και μια ακρούλα από το κομμάτι του δημαρχείου (χωλ μαζί με την τουαλέτα).

009

Και ενώ στη δεύτερη βασιλόπιτα, αυτή των δημοτικών συμβούλων, όλοι το έπαιζαν «έλα μωρέ, θα το ψάξω μετά το κομμάτι» μέχρι το τέλος δεν βρέθηκε σε ποιον έπεσε το φλουρί, ξαφνικά την άλλη μέρα μάθαμε ότι το κέρδισε ο δήμαρχος. Το ανέβασε ο ίδιος στο προφίλ του. Υπήρχε μια υπόνοια ότι ήταν στο κομμάτι του Βένιου αλλά γρήγορα αυτή η υπόνοια έγινε καπνός.

010

Παλιά δεν τολμούσε στο σπίτι μας να κερδίσει κανένας το φλουρί. Το φιλοκάρδι της μάνας μου έτρεμε μέχρι το φλουρί να έρθει στα χέρια μου. Άντε μωρέ, αφού ήθελε να το κερδίσει, χαλάλι. Πάντως κανένας σύμβουλος από όσους ρώτησα δεν είδε σε ποιον έπεσε το φλουρί. Μάλιστα κάποιοι γέλασαν όταν είδαν τη φωτογραφία. Δεν πειράζει παιδιά. Δήμαρχε μου, να είσαι πάντα τυχερός και άσε τους άλλους να σε κατηγορούν. Και επειδή κανένας δεν θα σου έδωσε δωράκι που κέρδισες το φλουρί, θα στο δώσω εγώ. Σου δίνω λοιπόν το MOUFFA KILLER για να εξοντώνεις όποιον θέλει το κακό σου.

011

Και ενώ όλοι μας αναρωτιόμαστε τι θα ψηφίσουμε, ποιος είναι ο κατάλληλος και άλλα τέτοια, το ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας είναι σίγουρο. Μετά τον ετήσιο χορό τους, μετά το «Μακεδονία ξακουστή» που τραγούδησαν όλοι μαζί, η απόφαση έγινε πιο εύκολη.

012

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο η Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τάχθηκαν με την ψήφο τους βουλευτές 153 βουλευτές

Κατά της συμφωνίας ψήφισαν 146 βουλευτές.

Τη Συμφωνία ψήφισε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Θανάσης Θεοχαρόπουλος ψήφισε "ναι" στη Συμφωνία, όπως επίσης και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία αποδοκιμάστηκε από μέρος του Σώματος.

"Ναι" ψήφισαν επίσης ο Σπύρος Δανέλλης και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Κατά της συμφωνίας τάχθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Αμυράς, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης.

"Παρών" ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γρηγόρης Ψαριανός.

Η ψηφοφορία διακόπηκε για λίγα λεπτά, καθώς επικράτησε ένταση.

Κατηγορία Γενικά

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» , στο πλαίσιο του έργου«Υποστήριξη της λειτουργίας του χώρου προσωρινής φιλοξενίας ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο η έχουν άμεση ανάγκη του Κέντρου στήριξης οικογένειας του συλλόγου κοινωνικής παρέμβασης Έρασμος» με Κωδικό ΟΠΣ 5032845 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», προκηρύσσει την παρακάτω θέση:

Μία (1) θέση Ψυχολόγου (Ιδ. Σύμβαση μερικής απασχόλησης)

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

1.Πτυχίο ανώτερης σχολής.

2. Καλή γνώση Αγγλικής Γλώσσας

2. Πολύ καλή γνώση χρήσης προγραμμάτων Η/Υ

3. Καλή σωματική και ψυχική υγεία

4. Απαραίτητη προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση ή εθελοντισμός σε κοινωνικές υπηρεσίες , ΜΚΟ, συμμετοχή σε δράσεις.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα 2. Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητος 3. Πιστοποιητικό γέννησης 4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 5. Αποδεικτικά τίτλων σπουδών 6. Αποδεικτικά των επί πλέον παραπάνω προσόντων και συστατικές επιστολές (αν υπάρχουν).

Η υποβολή των αιτήσεων με τα απαιτούμενα σχετικά έγγραφα από τους ενδιαφερόμενους θα γίνεται αυτοπροσώπως στην οδό Βούλας Χατζίκου 10 από 28/01/2019 μέχρι 4/02/2019 καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής από την 10.00 π.μ. έως 2.00μ.μ ή ακόμη και ηλεκτρονικά στο email, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Για πληροφορίες, απευθυνθείτε στο email ή στο τηλ. 2331-74073.

Κατηγορία Γενικά

Πρόταση για δημιουργία του θεσμού των κοινωνικών πάρκων κατέθεσε στο Δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Μίχος Στέργιος.
Σύμφωνα με αυτή δημόσιοι χώροι όπως πλατείες και πάρκα θα μπορούν να "υιοθετηθούν" από συλλόγους , φορείς και επιτροπές και να προβαίνουν σε παρεμβάσεις αισθητικής , ημέρες καθαρισμού και δράσεις περιβαλλοντική συνείδησης.
Ο θεσμός δεν αναιρεί τον δημόσιο χαρακτήρα του χώρου ενώ υπάρχει πάντα η επίβλεψη της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.

Συνελήφθη χθες (24 Ιανουαρίου 2019) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 32χρονος ημεδαπός, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, ενεργώντας με 44χρονο συνεργό του, διέρρηξαν κατάστημα στην ίδια περιοχή και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας περίπου 1.470 ευρώ.

 
Κατηγορία Αστυνομικά

Ανακοίνωση εξέδωσε ο υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής Νίκος Μπρουσκέλης για το σημερινό ψήφισμα της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών: "Σήμερα είναι μία από τις σημαντικότερες μέρες της ιστορίας για όλους, αλλά κυρίως για εμάς τους Έλληνες Μακεδόνες, οι οποίοι με την συμφωνία που θα ψηφιστεί, γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας εθνικής υποχώρησης και ενός νέου κύκλου αλυτρωτισμού των γειτόνων.

Η κυβέρνηση επέτρεψε σε εθνικιστικούς κύκλους των Σκοπίων να κερδίσουν ό,τι προσδοκούσαν εδώ και πολλά χρόνια: Μακεδονική Εθνική ταυτότητα και γλώσσα.

Η βεβιασμένη και υπό την ασφυκτική πίεση ξένων δυνάμεων, πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δώσει «λύση» χωρίς να λάβει υπόψη την γνώμη όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και του ελληνικού λαού, χωρίς να επιδιώξει τις απολύτως απαραίτητες για ένα λεπτό εθνικό θέμα, ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις,  μας φέρνουν προ τετελεσμένων γεγονότων που μπορεί να αποβούν αρνητικά στο μέλλον. Η κυβέρνηση ουσιαστικά επέλεξε συνειδητά να διχάσει τον ελληνικό λαό και όχι να τον ενώσει στην λύση του ζητήματος.

Δυστυχώς, θεωρώ ότι η συμφωνία που σήμερα ψηφίζεται, οδηγεί αναπόφευκτα τα επόμενα χρόνια στον βίαιο διαχωρισμό του όρου Έλληνας από τον όρο Μακεδόνας. Και πραγματικά δεν βλέπω τίποτα το πατριωτικό και τίποτα το προοδευτικό σε μια τέτοια υπόθεση, που να δικαιολογεί τους διθυράμβους και τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης.

Θέλω, από αυτό το μικρό βήμα, ως μια ύστατη προσπάθεια, να προτρέψω τους βουλευτές της Ημαθίας – την καρδιά της Μακεδονίας – να πράξουν το αληθινά πατριωτικό καθήκον: Να μην ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών, αποδεικνύοντας μ’ αυτό τον τρόπο τον σεβασμό τους στη γνώμη και το πατριωτικό φρόνημα όλων των Ημαθιωτών.

Νίκος Δ. Μπρουσκέλης

Υπ. Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής Ν. Ημαθίας".

Την Κυριακή 17/2/19, πρόκειται να διεξαχθούν από τον ΕΟΠΠΕΠ οι εξετάσεις πιστοποίησης για τους απόφοιτους των 16 ειδικοτήτων της Β΄ φάσης εφαρμογής του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. (σχολικό έτος 2017 – 2018), των δύο πιλοτικών τάξεων μαθητείας, καθώς και των αποφοίτων της Α΄ φάσης που δεν συμμετείχαν ή δεν πέτυχαν στις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν το Ιούλιο τους 2018.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος σε αντιστοιχία με τα προγράμματα σπουδών της κάθε ειδικότητας, οδηγούν στη λήψη Πτυχίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αντίστοιχης ειδικότητας Επιπέδου 5 με βάση το Εθνικό και το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων.

Οι υποψήφιοι για την καλύτερη προετοιμασία τους έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Προπαρασκευστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης (35 ώρες κατανεμημένες σε επτά 5ωρα) που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε περιφερειακό επίπεδο. Το πρόγραμμα αυτό θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τα Επαγγελματικά Λύκεια ή τα Εργαστηριακά Κέντρα κατά το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 έως Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019.

Οι ειδικότητες του Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. για τις οποίες θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις πιστοποίησης είναι οι παρακάτω:

1. Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

2. Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων

3. Γραφικών Τεχνών

4. Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών

5. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού

6. Βοηθός Ιατρικών –Βιολογικών Εργαστηρίων

7. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

8. Αισθητικής Τέχνης

9. Βοηθός Φυσικοθεραπευτή

10. Βοηθός Νοσηλευτή

11. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (πιλοτικές τάξεις)

12. Σχεδιαστής δομικών έργων και γεωπληροφορικής

13. Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής 1

14. Τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων

15. Τεχνικός Οχημάτων 16. Τεχνικός φυτικής παραγωγής

17. Σύγχρονη επιχειρηματική γεωργία (πιλοτική τάξη)

18. Υπάλληλος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών

Για περισσότερες πληροφορίες, όσον αφορά στις εξετάσεις πιστοποίησης παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι (απόφοιτοι τμημάτων μαθητείας, εκπαιδευτικοί διδάσκοντες στο Π.Π.Π. για την υποβοήθηση των υποψηφίων να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής, κλπ.) να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π (https://www.eoppep.gr/index.php/el/certification_epal_mathiteia/anakoinwseis_exet_epal_mathiteias) στην οποία θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες οι κατάλογοι θεμάτων, οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης.

Κατηγορία Εκπαίδευση
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 12:22

Ευχαριστήριο του δημοτικού σχολείου Νησίου

Το Δημοτικό Σχολείο Νησίου επισκέφτηκε την Πέμπτη 24 Ιαν. 2019, το Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής «Θανασούλη»  στην πόλη της Νάουσας, στο οποίο είχαν την ευκαιρία οι μαθητές να μάθουν για την παρασκευή της σοκολάτας και τις ευεργετικές ιδιότητές της. Ο κ. Θέμης Θανασούλης προσέφερε στους μαθητές την άψογη φιλοξενία του με περίσσια αγάπη και τους μύησε στη γνώση και στα μυστικά της σοκολάτας, που πραγματικά είναι πολύ εντυπωσιακό για το πόσο ανάγκη την έχει ο ανθρώπινος οργανισμός. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με όλα αυτά που είδαν και άκουσαν, συμμετέχοντας μάλιστα βιωματικά στην παρασκευή σοκολάτας και διάφορων ειδών της, τα οποία δοκίμασαν με μεγάλη ευχαρίστηση, λέγοντας πως ήταν η πιο ωραία και γλυκιά διδακτική επίσκεψη που έκαναν σε επίπεδο προγράμματος και γεύσεων.

"Ευχαριστούμε πολύ τους εργαζομένους του εργαστηρίου που όλοι τους μας υποδέχτηκαν θερμά και μ΄ ένα γλυκό χαμόγελο και ιδιαίτερα τον κ. Θέμη Θανασούλη, που μας γέμισε με γλυκές λιχουδιές και σοκολατένιες γνώσεις!

Στη συνέχεια πήγαμε στο παραδοσιακό σπίτι του Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες». Εκεί μας υποδέχτηκε ο κ. Αριστείδης Τόσιος, Πρόεδρος του Ομίλου, μας ξενάγησε στον χώρο του σουσαμοτριβείου, μας εξήγησε για τον τρόπο που επεξεργάζονταν το σουσάμι, για τα προϊόντα του, για τον ρόλο του νερού στη Νάουσα και τη μεγάλη προσφορά του στη ζωή της πόλης. Αμέσως μετά ανεβήκαμε στο πάνω μέρος του κτιρίου όπου μας ενημέρωσε για το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες», για το πόσο σημαντικό ήταν και είναι, πως δεν πρέπει να ξεχνάμε τις παραδόσεις μας και τα έθιμά μας, που είναι μέρος της Ιστορίας μας και για την επισκευή και τη διατήρηση του παραδοσιακού κτίσματος που στεγάζονται.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αριστείδη Τόσιο που πραγματικά με αγάπη και υπομονή ανταποκρίθηκε σε όλα τα ερωτήματα των μαθητών μας και με τις γνώσεις του μας μετέφερε σε μια άλλη εποχή, πολύ σημαντική για την πόλη!

Ο Δ/ντής, οι Εκπαιδευτικοί και οι Μαθητές του Δημ. Σχολείου Νησίου."

Κατηγορία Εκπαίδευση

Το Δ.Σ. του ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ B.C. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Δήμο Κουρτέση.Ο νέος  κόουτς είναι γυμναστής με ειδικότητα μπάσκετ.Ως παίχτης αγωνίστηκε στον Μέγα Αλέξανδρο Καλοχωρίου και στον Θερμαϊκό Θέρμης.Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 1998 από τον Μέγα Αλέξανδρο Καλοχωρίου στα τμήματα υποδομής και μετέπειτα στο ανδρικό και γυναικείο τμήμα.Με την ομάδα του Καλοχωρίου πέτυχε δύο ανόδους από την Β' ΕΚΑΣΘ στην Α' ΕΚΑΣΘ. Επίσης,έχει θητεύσει για δύο χρονιές στον πάγκο των Μακεδόνων Αξιού.

Η Δίοιηση τον καλωσορίζει στην οικογένεια του ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ και του εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο του.

Κατηγορία Αθλητικά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ της 26.01.2019

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(16η αγωνιστική)
-----------------------------------------
ΔΑΚ ΝΑΟΥΣΑΣ 15.00 ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ - ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΠΛΑΤΕΟΣ
Διαιτησία: ΚΩΣΤΟΥΛΗΣ -ΧΑΛΑΤΖΙΟΥΚΑΣ -ΑΡΓΥΡΙΟΥ 

ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ 15.00 ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ
Διαιτησία: ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ -ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Γ.-ΧΡΥΣΑΝΗΣ 

ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ 15.00 Μ.ΑΛΕΞ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ
Διαιτησία: ΛΑΖΑΡΟΥ -ΠΙΤΟΣ -ΤΡΑΝΤΟΣ 

ΜΑΡΙΝΑΣ 15.00 ΑΟ ΜΑΡΙΝΑΣ - ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Διαιτησία: ΠΑΥΛΙΔΗΣ -ΝΗΣΕΛΙΤΗΣ -ΓΚΟΓΚΑΣ 

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ 15.00 ΕΝΩΣΗ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ - ΑΕ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ
Διαιτησία: ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ -ΓΙΑΓΚΙΤΖΟΓΛΟΥ -ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ 

ΤΡΙΚΑΛΩΝ 15.00 Μ.ΑΛΕΞ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ
Διαιτησία: ΜΕΛΤΖΑΝΙΔΗΣ -ΠΑΖΑΡΤΖΙΚΛΗΣ -ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ 

ΚΟΠΑΝΟΥ 15.00 ΓΑΣ ΚΟΠΑΝΟΣ - ΠΑΟΚ ΑΛΕΞ/ΕΙΑΣ
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ 15.00 ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Διαιτησία: ΚΑΡΑΓΚΙΖΟΠΟΥΛΟΣ -ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ -ΓΑΒΡΑΣ 




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ της 27.01.2019


Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ(ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(10η αγωνιστική)
-----------------------------------------------------
ΣΧΟΙΝΑ 15.00 ΑΕ ΣΧΟΙΝΑ - ΔΟΞΑ ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙΟΥ
Διαιτησία: ΓΙΑΓΚΙΤΖΟΓΛΟΥ -ΒΑΛΚΑΝΟΣ -ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΥ 15.00 ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥ - Ολυμπιακος Λουτρου
Διαιτησία: ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ -ΑΡΓΥΡΙΟΥ -ΤΡΑΝΤΟΣ 

ΔΙΑΒΑΤΟΥ 15.00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΔΙΑΒΑΤΟΥ - ΠΑΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ
Διαιτησία: ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ -ΓΙΑΝΤΣΗΣ -ΛΑΖΑΡΟΥ 

ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΩΝ 15.00 ΠΑΟ ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Διαιτησία: ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ -ΜΟΥΣΕΝΙΚΑΣ -ΣΙΟΥΚΙΟΥΡΟΓΛΟΥ

ΝΗΣΕΛΙΟΥ 15.00 ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΝΗΣΕΛΙΟΥ - ΑΕΚ Καμποχωρίου
Διαιτησία: ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ -ΓΚΟΓΚΑΣ -ΓΚΟΓΚΟΣ



Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ(ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(12η αγωνιστική)
-----------------------------------------------------
ΠΑΤΡΙΔΑΣ 15.00 ΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ - ΑΣ Γιαννακοχωριου
Διαιτησία: ΚΩΣΤΟΥΛΗΣ -ΜΠΑΚΑΛΗΣ -ΤΣΙΟΥΓΓΑΡΗΣ

ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ 15.00 ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Διαιτησία: ΤΡΕΒΛΑΣ -ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ -ΤΟΤΣΚΑΣ 

ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ 15.00 ΛΕΥΚΑΔΙΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΥ
Διαιτησία: ΓΑΒΡΑΣ -ΧΑΛΑΤΖΙΟΥΚΑΣ -ΠΟΖΙΑΔΗΣ 

ΡΑΧΙΑΣ 15.00 ΕΘΝΙΚΟΣ ΡΑΧΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ
Διαιτησία: ΠΑΖΑΡΤΖΙΚΛΗΣ -ΚΙΡΜΑΝΙΔΗΣ -ΑΣΒΕΣΤΑΡΑΣ 

Ν.ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ 15.00 ΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΕΑΣ - ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΝΟΣΠΙΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ


Γ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ(7η αγωνιστική)
-----------------------------------------
ΠΑΝΑΓΙΩΠΟΥΛΑΣ 10.30 ΔΟΞΑ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΡΟΔΑΚΑ
Διαιτησία: ΓΙΑΝΤΣΗΣ -ΜΟΥΣΕΝΙΚΑΣ -ΣΙΟΥΚΙΟΥΡΟΓΛΟΥ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ 10.30 Φιλιππος Π.Νερων - Ερμης Τριλοφου
Διαιτησία: ΜΠΑΚΑΛΗΣ -ΤΟΤΣΚΑΣ -ΠΕΤΡΟΥ 

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ 10.30 ΑΤΛΑΣ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ - Παλασιδειος Ακαδημια
Διαιτησία: ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ -ΒΑΛΚΑΝΟΣ -ΤΣΙΟΥΓΓΑΡΗΣ

Κατηγορία Αθλητικά
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας