alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Σε περίπτωση αλλαγής επαγγέλματος ισχύει νέα πενταετής απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Υπενθυμίζεται, ότι ο νόμος 3986/2011 προβλέπει πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες την πρώτη πενταετία της δραστηριότητάς τους απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος.

Ειδικότερα, το ΣτΕ απασχόλησε περίπτωση δικηγόρου, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2007 πραγματοποίησε έναρξη εργασιών ως ελεύθερος επαγγελματίας με αντικείμενο την παροχή επιχειρηματικών συμβουλών διαχείρισης και μετά από έξι μήνες έκανε διακοπή εργασιών επιτηδευματία. Στη συνέχεια, το 2015 προέβη σε νέα έναρξη επιτηδεύματος με αντικείμενο τη δικηγορία.

Κατά τα δύο πρώτα έτη της δικηγορίας τού επιβλήθηκε τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ. Για την επιβολή τέλους επιτηδεύματος άσκησε ενδικοφανή προσφυγή στην πράξη προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, η οποία απορρίφθηκε και στη συνέχεια προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. 

Το Β' Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαίρη Σαρπ και εισηγητής ο πάρεδρος Αντώνιος Φοβάκης) με την υπ' αριθμ. 89/2019 πιλοτική απόφασή του (νόμος 3900/2010) έκρινε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι είχαν μεν προβεί, κατά το παρελθόν, σε έναρξη εργασιών, πλην, όμως, σε επάγγελμα διαφορετικό από αυτό που ασκούν τώρα, και στη συνεχεία διέκοψαν την επαγγελματική δραστηριότητά τους, εξαιρούνται επί πενταετία από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος για την άσκηση του νέου επαγγέλματός τους. Και αυτό ανεξάρτητα εάν ο επαγγελματίας είχε συμπληρώσει πέντε χρόνια άσκηση της αρχικής επαγγελματικής δραστηριότητας. 

Τέλος, το ΣτΕ έκρινε ότι σε περίπτωση που γίνει διακοπή τής άσκησης επαγγέλματος πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας και στη συνέχεια γίνει νέα έναρξη εργασιών στο ίδιο, όμως, επάγγελμα, ο χρόνος διακοπής δεν συνυπολογίζεται για τη συμπλήρωση της πενταετίας.

Κατηγορία Οικονομία

Η αρχιερατική Περιφέρεια Αλεξάνδρειας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας αφού πρώτα τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος, βράβευσε σε μια λαμπρή εκδήλωση στα πλαίσια της εορτής των Τριών Ιεραρχών, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 τους μαθητές των Γυμνασίων της Αλεξάνδρειας που κατά το εκπαιδευτικό έτος 2017-2018 αρίστευσαν στο σχολείο και στο τμήμα όπου φοιτούν.

"Η γνώση από μόνη της προκαλεί υπεροψία, όταν όμως η γνώση καλύπτεται από την αγάπη τότε οικοδομεί".

Την εκδήλωση προλόγiσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξάνδρειας Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος. Πατρικούς λόγους και εύχές  διατύπωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.

Τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή βράβευσης , ο Πρόεδρος το Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας κ. Ράπτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γκιουρτζής και πλήθος κόσμου.

 

 

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταδικάζει την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι, 22-1-19 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας, από ομάδα ακραίων στοιχείων.

"Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν φασιστικές πρακτικές, που σε τελευταία ανάλυση στηρίζουν ακροδεξιές ιδεολογίες. Καλούμε όλους τους πολίτες της Βέροιας να καταδικάσουν απερίφραστα τις πρακτικές αυτές.

Να απομονωθεί κάθε νεοναζιστική δράση η οποία ιδιαίτερα στις μέρες μας εμφανίζεται, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα και «μανδύα» την υπεράσπιση Εθνικών θεμάτων" αναφέρει η ανακοίνωση.

Κατηγορία Γενικά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, η 24η Δημόσια Κλήρωση για τις συναλλαγές Δεκεμβρίου 2018 θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, στις 18:00.

Όπως σε κάθε φορολοταρία έτσι και σε αυτή, 1.000 τυχεροί θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:

  • Για συνολικό άθροισμα συναλλαγών έως 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
  • Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
  • Για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
  • Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Πώς θα δείτε αν έχετε κερδίσει τα 1.000 ευρώ
Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, στη διεύθυνση http://www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi, για να δουν αν είναι ανάμεσα στους τυχερούς.

Εναλλακτικά, μπορούν να ελέγξουν αν τους έχει έρθει το… πολυπόθητο μήνυμα στον προσωπικό τους λογαριασμό στο TAXISnet, εισάγοντας τους κωδικούς τους.

Πώς δίνονται τα χρήματα
Τα χρήματα θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο TΑΧΙSnet.

Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του σχετικού μηνύματος. Αν δεν δηλωθεί λογαριασμός μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, τότε σειρά παίρνουν οι αναπληρωματικοί δικαιούχοι.

Ερωτήσεις και απαντήσεις αναφορικά με τις κληρώσεις
Χρηστικές ερωτήσεις και απαντήσεις, προκειμένου να ενημερωθούν οι φορολογούμενοι για το Πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

1. Ποιος φορέας είναι αρμόδιος για τη διενέργεια των κληρώσεων;

Αρμόδιος φορέας για τη διενέργεια των δημοσίων κληρώσεων είναι η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε συνεργασία με ανεξάρτητο πιστοποιημένο φορέα.

2. Ποιοι συμμετέχουν στις κληρώσεις;

Στις δημόσιες κληρώσεις έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

3. Με ποιο τρόπο συμμετέχω στο Πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων της ΑΑΔΕ;

Για να διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας σε οποιαδήποτε από τις δημόσιες κληρώσεις του προγράμματος, πρέπει απλώς να έχετε πραγματοποιήσει (και να έχει εκκαθαριστεί) έστω και μία συναλλαγή με τη χρήση κάρτας ή με άλλο ηλεκτρονικό μέσο, κατά τον προηγούμενο μήνα ή άλλη χρονική περίοδο στην οποία αφορά η κλήρωση.

4. Πώς γνωστοποιώ τις ηλεκτρονικές μου συναλλαγές για να συμμετάσχω στην κλήρωση;

Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι. Η ΔΗΛΕΔ συγκεντρώνει τα στοιχεία των εκκαθαρισμένων συναλλαγών του εκάστοτε προηγούμενου μήνα, που αποστέλλονται από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών μέχρι το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του εκάστοτε επόμενου μήνα και τα μετατρέπει σε λαχνούς.

5. Πώς προσδιορίζεται το πλήθος των λαχνών μου που συμμετέχουν στην κλήρωση;

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:
– Για συνολικό άθροισμα μέχρι εκατό (100) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ.
– Για τα επόμενα τετρακόσια (400) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από εκατόν ένα (101) ευρώ μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε δύο (2) ευρώ.
– Για τα επόμενα πεντακόσια (500) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από πεντακόσια ένα (501) ευρώ μέχρι χίλια (1.000) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τρία (3) ευρώ.
– Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από χίλια ένα (1.001) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τέσσερα (4) ευρώ.
Όπου απαιτείται στρογγυλοποίηση, αυτή γίνεται στον πλησιέστερο μεγαλύτερο ακέραιο.

6. Πώς ενημερώνομαι για τους λαχνούς που εξασφάλισα σε κάθε κλήρωση;

Επισκέπτεσθε τη σχετική εφαρμογή (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ) στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ, με χρήση των προσωπικών κωδικών σας πρόσβασης στο TAXISnet.

7. Πόσοι λαχνοί κληρώνονται ανά κλήρωση;

Σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται χίλιοι (1.000) τυχεροί λαχνοί και χίλιοι (1.000) αναπληρωματικοί που αριθμούνται σε 1ο, 2ο έως 1000ό.

8. Πόσοι από τους λαχνούς μου μπορούν να κερδίσουν σε κάθε κλήρωση;

Σε περίπτωση που περιλαμβάνονται στους λαχνούς σας περισσότεροι από έναν τυχεροί λαχνοί, δικαιούστε το έπαθλο μόνο μία φορά για κάθε κλήρωση. Οι υπόλοιποι τυχεροί λαχνοί στην περίπτωση αυτή, αντικαθίστανται από τον 1ο, τον 2ο κοκ από τους αναπληρωματικούς λαχνούς.

Κατηγορία Οικονομία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ της 30.01.2019

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(15η αγωνιστική)
-----------------------------------------
ΚΛΕΙΔΙΟΥ 15.00 ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ - ΑΟ ΜΑΡΙΝΑΣ
Διαιτησία: ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ -ΜΠΕΚΑΣ-ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕΛΙΚΗΣ 15.00 ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ - ΕΝΩΣΗ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ
Διαιτησία: ΓΑΒΡΑΣ -ΧΑΛΑΤΖΙΟΥΚΑΣ -ΤΡΑΝΤΟΣ


Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ(ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(7η αγωνιστική)
-----------------------------------------------------
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ 15.00 ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΥ
Διαιτησία: ΚΩΣΤΟΥΛΗΣ -ΒΑΛΚΑΝΟΣ -ΠΟΖΙΑΔΗΣ

ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 15.00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΡΑΧΗΣ
Διαιτησία: ΛΑΖΑΡΟΥ -ΚΙΡΜΑΝΙΔΗΣ -ΤΣΙΟΥΓΓΑΡΗΣ

Κατηγορία Αθλητικά

Εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα της ΟΝΝΕΔ καλούνται να δώσουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας με αφορμή την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η ΟΝΝΕΔ έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, τόσο με δελτία τύπου, όσο και με δημόσιες τοποθετήσεις μελών της Κεντρικής Διοίκησης. Σε όλες αυτές τις ανακοινώσεις γίνεται η δέουσα σκληρή κριτική σε μια κακή και επιζήμια συμφωνία, χωρίς όμως εκφράσεις οι οποίες δεν ανήκουν στο λεξιλόγιο της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ», αναφέρει η Νεολαία της Νέας Δημοκρατίας.

«Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας είναι εκτός του ύφους της παράταξης. Ως εκ τούτου, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ώστε μέχρι αύριο οι συντάκτες της θα έχουν λάβει κλήση να δώσουν εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα», προσθέτει.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας εξαπέλυε «πυρά» οργής προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Σε εσωκομματικά πλαίσια διαφωνούμε στο σημείο αυτό ακόμη και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θεωρούμε προδότες όλους αυτούς που την ψήφισαν ή είχαν τη δυνατότητα να την απορρίψουν και δεν το έπραξαν. Δεν μπορούμε να συμπορευόμαστε μαζί τους, δεν ανήκουν δίπλα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας.

Η σχετική ανακοίνωση:

Η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας εκφράζει ακόμη μια φορά, την έντονη αντίθεση της, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τη θεωρούμε κατάπτυστη, επαίσχυντη και προδοτική για την ιστορία της Μακεδονίας και τους αγώνες των Μακεδόνων για να παραμείνει μόνο ελληνική όπως είναι ανέκαθεν.

Σε εσωκομματικά πλαίσια διαφωνούμε στο σημείο αυτό ακόμη και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θεωρούμε προδότες όλους αυτούς που την ψήφισαν ή είχαν τη δυνατότητα να την απορρίψουν και δεν το έπραξαν. Δεν μπορούμε να συμπορευόμαστε μαζί τους, δεν ανήκουν δίπλα μας.

Ως ελάχιστο δείγμα αγανάκτησης αποφασίζουμε να ματαιώσουμε την καθιερωμένη δημόσια εκδήλωση για την εκκίνηση της νέας χρονιάς και την κοπή της βασιλόπιτας καθώς δεν γίνεται να χαριεντιζόμαστε, ούτε να διασκεδάζουμε ως Οργάνωση, την ώρα που κάποιοι ξεπουλάνε τη Μακεδονία. 

Παράλληλα αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε όποια προσπάθεια αναληφθεί για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ή την άμβλυνση των βαρύτατων συνεπειών που είναι σίγουρο ότι θα έχει σε βάρος της Ελλάδας και ειδικά στην περιοχή της Μακεδονίας

Ο αγώνας για τη μια και μοναδική ελληνική Μακεδονία δεν πρέπει να σταματήσει. Ας συμβιβαστούν όσοι θέλουν να βάλουν πάνω από τον αγώνα, τις προσωπικές επιδιώξεις. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε, εμείς δεν έχουμε λόγους για να το κάνουμε, εμείς ως ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, δεν συμβιβαζόμαστε.

Πηγή:  iefimerida.gr

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι σήμερα στις 29/01/2019 ημέρα Tρίτη και ώρα : από 12:00 μ.μ εως και 13:00 μ.μ , θα   γίνει διακοπή νερού στη Δημοτική Κοινότητα Μελίκης λόγω αποκατάστασης βλάβης αγωγού ύδρευσης από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης .

Ο κύβος ερρίφθη! Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά σχεδόν 11% (10,9% για την ακρίβεια) όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή στο υπουργικό συμβούλιο. Μάλιστα, μόλις ανακοίνωσε την πρότασή του, οι υπουργοί τον χειροκρότησαν θερμά.

Ο κατώτατος μισθός λοιπόν αυξάνεται και θα διαμορφωθεί στα 650 ευρώ τον μήνα μικτές αποδοχές, έναντι 586 ευρώ τον μήνα που ισχύει σήμερα. Η αύξηση αυτή που είναι πολύ μεγαλύτερη για όσους νέους κάτω των 25 ετώναμείβονται με τον υποκατώτατο μισθό που είναι σήμερα 510 ευρώ. Δηλαδή για την πρώτη κατηγορία η αύξηση είναι περίπου 64 ευρώ το μήνα, μικτά, ενώ για την δεύτερη περίπου 140 ευρώ τον μήνα.

Μαζί με την αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρονται προς τα πάνω μία σειρά από επιδόματα και αμοιβές του ΟΑΕΔ, με τα οποία είναι συνδεδεμένος ο κατώτατος μισθός.

Τα επιδόματα αυτά που αυξάνονται εντοπίζονται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες, καθώς ορισμένα έχουν σχέση με την ίδια την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ άλλα αφορούν σε τακτικά και ειδικά επιδόματα του ΟΑΕΔ, καθώς και στα προγράμματα απασχόλησης του Οργανισμού.

Παλαιός

Νέος

Διαφορά

Κατώτατος μισθός

586

650

64

Υποκατώτατος μισθός

510

650

140

Κατώτατο ημερομίσθιο

26,18

29,03

2,85

Επίδομα γάμου

58,6

65

6,4

Ειδικό βοήθημα λήξης ανεργίας

187

207,04

20,4

Ειδική παροχή μητρότητας

586

650

64

Ειδικό βοήθημα μετά από 3 μήνες στα μητρώα του ΟΑΕΔ

216

239,5

23,5


Ας τα πάρουμε από την αρχή…

Μισθοί και επιδόματα

Όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την ΕΡΓΑΝΗ, με τον κατώτατο μισθό αμείβονται 614.044 άτομα που αντιστοιχεί σε ποσοστό 33,65% του συνόλου.

Όσοι αμείβονται με τον υποκατώτατο μισθό. Δηλαδή όσοι είναι νέοι κάτω των 25 ετών, θα δουν τον μισθό τους να πηγαίνει στα 650 ευρώ.

Επίδομα γάμου: Με βάση τα σημερινά δεδομένα το επίδομα είναι 58,6 ευρώ το μήνα και θα πάει στα 65 ευρώ τον μήνα.

Αμοιβές για όσους εργάζονται με µε μερική απασχόληση. Αυτές είναι συνδεδεμένες με τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο. Εφόσον ανέβει θα υπάρξει και προς τα πάνω αναπροσαρμογή.

Επιδόματα του ΟΑΕΔ

Επίδοµα ανεργίας: Το βασικό ηµερήσιο επίδοµα ανεργίας είναι το 55% του ηµεροµισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, προσαυξανόµενο 10% για κάθε προστατευόµενο µέλος. Σε µηνιαία βάση είναι το 25πλάσιο, δηλαδή σήµερα 360 ευρώ. Το σηµερινό ηµεροµίσθιο είναι 26,18 ευρώ, συνεπώς το ηµερήσιο επίδοµα ανεργίας για άγαµο χωρίς παιδιά είναι 14,39 ευρώ και το µηνιαίο 360 ευρώ. Με τα νέα δεδομένα με την αύξηση του 11% θα οδηγήσει το ηµεροµίσθιο στο επίπεδο των 29,03 ευρώ και το ηµερήσιο επίδοµα ανεργίας στα 15,96 ευρώ µε αποτέλεσµα το µηνιαίο να φτάσει στα 399,24 ευρώ.

Αποκλειστικές, νοσοκόμες. Η τακτική επιδότηση ανεργίας χορηγείται στους αποκλειστικούς νοσοκόμους και αποκλειστικές νοσοκόμες που παρέχουν εξαρτημένη εργασία σε μη σταθερό εργοδότη (Ν.2335/95, αρθρ. 3 παρ. 1).

Ειδικό βοήθηµα λόγω επίσχεσης εργασίας ή επίδομα σε όσους δεν έχουν καταγγελία της σύμβασης τους λόγω διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης. Η τακτική επιδότηση ανεργίας στους ασκούντες το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας ή στους μη διαθέτοντες καταγγελία σύμβασης εργασίας λόγω διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης χορηγείται σε: α) μισθωτούς που ασκούν το δικαίωμα της επίσχεσης από την εργασία του άρθρου 325 του Αστικού Κώδικα και β) σε μισθωτούς των οποίων η επιχείρηση στην οποία απασχολούνται έχει προβεί σε διακοπή εργασιών χωρίς να έχει προβεί σε έγγραφες καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας.

Ασφαλισμένοι που έχουν απασχοληθεί σε τουριστικά επαγγέλματα, ή σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την εφαρμογή της ευνοϊκής αυτής ρύθμισης στους ασφαλισμένους που έχουν απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά, ως εποχιακή θεωρείται η εργασία που παρέχεται σε επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις, υποκαταστήματα ή παραρτήματα επιχειρήσεων οι οποίες από τη φύση τους, τις καιρικές ή ιδιαίτερες συνθήκες ή λόγω των χρησιμοποιούμενων πρώτων υλών λειτουργούν κατά ημερολογιακό έτος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από δύο και μικρότερο από εννέα μήνες, κατά το υπόλοιπο δε χρονικό διάστημα του ημερολογιακού έτους δεν απασχολούν προσωπικό που υπερβαίνει το 25% του μέσου όρου του προσωπικού (άρθρ. 31 ν. 4144/13).

Δασεργάτες – Ρητινοσυλλέκτες. Η τακτική επιδότηση ανεργίας δασεργατών – ρητινοσυλλεκτών χορηγείται στους δασεργάτες και ρητινοσυλλέκτες που απασχολούνται για λογαριασμό των οικείων Συνεταιρισμών, καθώς και στους ελεύθερους δασεργάτες και στους απασχολούμενους για λογαριασμό του Δημοσίου που αμείβονται κατ’ αποκοπή και των οποίων η ασφάλιση στο ΙΚΑ γίνεται με τρόπο πλασματικό. Ανάλογα με τις ημέρες ασφάλισης στον κλάδο κυμαίνεται χρονική διάρκεια της επιδότησης που είναι 360 ευρώ.

Εκδοροσφαγείς. Η τακτική επιδότηση ανεργίας εκδοροσφαγέων χορηγείται στους εκδοροσφαγείς, εκδοροτεμαχιστές, ακροκαθαριστές, εργατοτεχνίτες εντέρων κ.λ.π. όλης της χώρας οι οποίοι έχουν υπαχθεί με τη διάταξη του άρθρ. 3 παρ. 1 του ν. 2335/95 στην ασφάλιση ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Ξεναγοί. Η τακτική επιδότηση ανεργίας χορηγείται στους ξεναγούς που παρέχουν εξαρτημένη εργασία σε μη σταθερό εργοδότη (Ν.2335/1995, άρθρ. 3 εδ. 1 παρ.1). Η επιδότηση ενός ξεναγού χορηγείται τον Δεκέμβριο κάθε έτους και τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

Φορτοεκφορτωτές. Η ειδική συμπληρωματική παροχή ανεργίας φορτοεκφορτωτών χορηγείται στους μόνιμους και επίκουρους φορτοεκφορτωτές των λιμένων και ξηράς καθώς και στους σημειωτές των τελωνείων όλης της χώρας που διαθέτουν βεβαίωση εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών.

Επίδομα μακροχρόνια ανέργων. Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν εξαντλήσει 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις). Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται στο ποσό των 200 ΕΥΡΩ και χορηγείται προσωπικάστον ίδιο το δικαιούχο για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργος και σε καμία περίπτωση πέρα από 12 μήνες. Η αύξηση εδώ θα είναι 22 ευρώ τον μήνα.

Ειδικά βοηθήματα του ΟΑΕΔ

Ειδικό εποχικό βοήθηµα: Δικαιούχοι του ειδικού εποχιακού βοηθήματος είναι τα άτομα που ασκούν ένα από τα πιο κάτω  επαγγέλματα.
Συγκεκριμένα αυτά του  οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου , μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και  σμυριδεργάτη.

Ειδικό βοήθηµα λήξης ανεργίας: Ισούται µε 13 ημερήσια επιδόµατα ανεργίας, δηλαδή σήµερα 187 ευρώ για άγαµο χωρίς παιδιά και θα φτάσει τα 207,4 ευρώ.

Ειδικό βοήθηµα έπειτα από τρίμηνη παραµονή στα µητρώα ανέργων: Είναι ίσο µε 15 ηµερήσια επιδόµατα ανεργίας, δηλαδή είναι στα 215,85 ευρώ για άγαµο χωρίς παιδιά. Θα φτάσει τα 239,4 ευρώ.

Ειδικό βοήθηµα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας: Αντιστοιχεί σε 15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.

Ειδική παροχή µητρότητας: Ισούται µε τον κατώτατο µισθό, δηλαδή σήµερα είναι 586,08 ευρώ μικτά και θα φτάσει τα 650 ευρώ.

Ανεξόφλητες αποδοχές λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη: Καταβάλλονται έως 3 μισθοί, όπως προσδιορίζονται από τις συλλογικές συμβάσεις.

Προγράμματα απασχόλησης, επιχορήγησης, κατάρτισης ΟΑΕΔ

Προγράμματα απασχόλησης ΟΑΕΔ. Το μισθολογικό κόστος για παράδειγμα των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας αντιστοιχεί: α) σε 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 495,25 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και β) σε 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 431,75 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας: Η επιχορήγηση κυμαίνεται από 50% έως 70% του μισθολογικού και µη μισθολογικού κόστους.

Αποζημίωση μαθητών ΕΠΑΣ: Η αποζημίωση για κάθε μέρα μαθητείας ή πρακτικής άσκησης ισούται µε το 75% του υποκατώτατου ηµεροµισθίου του ανειδίκευτου εργάτη (σήµερα 17,12 ευρώ).

newsit.gr

Κατηγορία Οικονομία
Οι Τρεις Ιεράρχες αποτελούν πρότυπα ζωής για όλους εμάς, που σήμερα, μέσα στην σύγχρονη κοινωνία του άκρατου καταναλωτισμού, βιώνουμε έντονα την δίψα για την αλήθεια, την αγάπη, την χαρά και την ευτυχία. Οι Τρεις Ιεράρχες είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι  στη συνείδηση μας με την παιδεία. Η προσφορά  τους στην ανθρωπότητα είναι μοναδική. Θεμελίωσαν την Ορθοδοξία, για αυτό και τους λέμε Πατέρες, μορφώθηκαν ελληνικά και δίδαξαν ελληνικά.  Είχαν χαρίσματα και πήραν φροντισμένη αγωγή από τα σπίτια τους και κυρίως από τις μητέρες τους. Όμως με τη δική τους επιμέλεια, τον κόπο και την προσπάθεια έγιναν μεγάλοι. Αγωνίστηκαν ασταμάτητα, προσευχήθηκαν αδιάκοπα και ασκήθηκαν στον αγώνα της αρετής. Έτσι έγιναν οι πρωταθλητές της ευσέβειας, της αρετής, της αγιότητας αλλά και των γραμμάτων και της σοφίας.
Καλούμαστε να παραδειγματιστούμε από την πίστη τους για να αντέξουμε στις αντιξοότητες της ζωής, να κοινωνήσουμε από την ανιδιοτέλειά τους για να απαλύνουμε τον πόνο των πασχόντων συνανθρώπων μας και να επωφεληθούμε από τις εγκύκλιες σπουδές τους. Εύχομαι ειδικά σε όλους τους μαθητές να παραδειγματιστούν από την ζωή και την διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών και να γεμίσουν τη ζωή και την ψυχή τους με την ομορφιά που μπορούν να χαρίσουν μόνο τα γράμματα, η αληθινή μόρφωση και η πνευματική ζωή που μας δίδαξαν οι Άγιοι Πατέρες.
Στέφανος Δριστάς
 
Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟY ΕΤΟYΣ 2003
Οι γεννημένοι άρρενες του έτους 2003, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αρρένων του Δήμου Αλεξάνδρειας (ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΠΛΑΤΕΟΣ, ΜΕΛΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ) ανεξάρτητα από τη Δημοτολογική τους εγγραφή και τον τόπο γέννησής τους, υποχρεούνται να επικοινωνήσουν με το τμήμα Δημοτικής Κατάστασης του Δήμου για την κατάρτιση του Στρατολογικού Πίνακα σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθ. 16 του Ν.Δ. 2119/93 «περί Μητρώων Αρρένων», από 29/1/2019 έως και τις 8/3/2019 Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 08:00 έως και 14:00.
Ο
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΙΣΤΑΣ
Πληροφορίες για το κοινό: κα Ζαρκάδα Ολυμπία, στο τηλέφωνο: 2333350150.
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας