alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019

Με την παρουσία του Δ.Σ., των μελών, των φίλων και τοπικών φορέων έλαβε χώρα, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 στο φιλόξενο χώρο του καφέ Sir and Madame, η καθιερωμένη τελετή κοπής της Βασιλόπιτας του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας, το οποίο δραστηριοποιείται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας για δεκαετίες επιδεικνύοντας πλούσια και αξιόλογη δράση.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξάνδρειας κ. Στεφανάκης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε καλή χρονιά και ευχαρίστησε από καρδιάς τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης και τους υποστηρικτές του τμήματος, υπενθυμίζοντας ότι το εν λόγω τμήμα παραμένει ΄¨άστεγο¨ παρά τις υποσχέσεις που κατά καιρούς δόθηκαν.

Έπειτα έγινε η καθιερωμένη κοπή της πίτας και στους καλεσμένους μοιράστηκαν μικρά βασιλοπιτάκια. Ο πρόεδρος τόνισε τη σημαντικότητα του εθελοντισμού και πως για πρώτη φορά στο Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μπορούν να εγγραφούν νέα μέλη με μικρή χρηματικό αντίτιμο, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στις 17 Φεβρουάριου 2019 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας και κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στις εκλογές είτε ως ψηφοφόρος είτε σαν υποψήφιος επισημαίνοντας πως χρειάζεται νέο ¨αίμα¨.

Να σημειωθεί πως όσοι εγγραφούν μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές του τμήματος.

Στη συνέχεια το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού της Αλεξάνδρειας μοίρασε αναμνηστικά σε επιχειρήσεις και φορείς που στηρίζουν έμπρακτα το έργο του τμήματος.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν ο Χαράλαμπος Πλατσάς, Αντώνης Σταμάτης, Γιώργος Σακαβάρας, Αποστόλης Ουσταμπασίδης, Παράσχος Λυκουρίνος, Ευάγγελος Κρουστάλλης, η Εστία Ρουμλουκιωτών ( Δημήτρης Νταμτσιόπουλος),

οι Τηλέμαχοι Αλεξάνδρειας(Ηλίας Ιασονίδης, Πέτρος Πούλιος), ο ΓΑΣ Αλεξάνδρειας και ο Θεολόγος Ζώτος.

 

 

Μια πρωτοποριακή δράση έλαβε χώρα το απόγευμα της 30ης Ιανουαρίου στο Tailor Gastronomy Bar από το φροντιστήριο «Πράξις» με έφηβους μαθητές της πόλης μας που μίλησαν για την εφηβεία απολαμβάνοντας τον καφέ τους.

Το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης «Πράξις» δίνει μεγάλη σημασία στην ψυχολογική πλευρά των μαθητών του και για αυτό τον λόγο κάλεσε την Έλλη Γιαννοπούλου, Ψυχολόγο του κέντρου «Κλεψύδρα», τ. Επιστημονική Συνεργάτη 3ης Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ η οποία μίλησε στους μαθητές για τη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουν στα χρόνια της εφηβείας.

Οι μαθητές συμμετείχαν για πρώτη φόρα σε ένα βιωματικό εργαστήριο με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο όπου παρέα με το ρόφημα τους έκαναν και ασκήσεις αυτογνωσίας και αναζήτησης τις οποίες συντόνιζε η ψυχολόγος. Δεν έλειψαν τα γέλια και οι έφηβοι απόλαυσαν ένα απόγευμα μαθαίνοντας «πως περνάει η εφηβεία», συζήτησαν για τα όνειρα και τους φόβους τους και εφοδιάστηκαν με συμβουλές για το πώς να ξεπερνούν το άγχος και τη θλίψη της ηλικίας τους.

Οι καθηγητές του φροντιστηρίου με αυτό το εργαστήριο θέλησαν να δείξουν την αγάπη που έχουν προς τα παιδιά και πως ακόμα και στις δύσκολες στιγμές της εφηβείας θα σταθούν πλάι τους σαν δεύτερη οικογένεια και σε γνωστικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

 

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

- Είναι βέβαιο πως με την νέα αρχιτεκτονική που προέκυψε με τον νέο νόμο του “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ” για την τοπική Αυτοδιοίκηση – χωρίς να εξετάζεται αν είναι καλός ή κακός, προσωπικά πιστεύω ότι οπισθοδρομεί τα πράγματα- είναι βέβαιο ότι αλλάζει τον ρόλο του αιρετού δημοτικού συμβούλου.

- Η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των δήμων που προέκυψε από τον προηγούμενο νόμο τον λεγόμενο – κακό επίσης- νόμο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” επέβαλε τον επανασχεδιασμό του συστήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ουσιαστικά δηλαδή της Τοπικής διακυβέρνησης.

- Αν υπάρχει έστω και ένας δημότης που είδε έναν τέτοιο επανασχεδιασμό στο σύστημα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι μακριά από το να είναι ο μοναδικός.

- Τότε με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στο πεδίο της πολιτικής εκπροσώπησης στο πλαίσιο των διευρυμένων χωρικών ενοτήτων ο πολιτικός ρόλος των αιρετών οργάνων, δηλαδή των δημοτικών συμβούλων, γίνονταν εξαιρετικά σημαντικός.

- Ποιος θυμάται όμως στην πενταετία που πέρασε στο δήμο μας, όσο κοντά και αν παρακολουθούσε τα δημοτικά μας πράγματα να είδε να πραγματοποιεί έστω και ένας αιρετός δημοτικός άρχοντας αυτόν τον σημαντικό ρόλο που του ανέθεσε ο νόμος;

- Ποιος δημοτικός άρχοντας και σε ποιό μέρος απαίτησε διαφανή άσκηση της εξουσίας και την υποχρεωτική λογοδοσία όποιου ασκεί δημόσια εξουσία;

- Ακόμα όμως και αν βρέθηκε ένας τέτοιος αιρετός εκπρόσωπος είναι βέβαιο ότι το πιο πιθανό είναι αυτός ο άτακτος αιρετός ή να βρέθηκε στο περιθώριο ή στην καλύτερη περίπτωση να παραιτήθηκε ή να ανεξαρτητοποιήθηκε.

- Άρα είναι βέβαιο ότι ο ρόλος των αιρετών οργάνων στους δήμους είναι κομβικός και έγινε περισσότερο σημαντικός γιατί αποδόθηκε μια σειρά από αρμοδιότητες που προηγούμενα ασκούνταν από τις Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις.

- Αυτό βέβαια θα ίσχυε, αν ίσχυαν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανάληψη και εκπλήρωση τέτοιων αρμοδιοτήτων.

- Προφανώς η ικανότητα των δημοτικών συμβούλων για να αναλάβουν μια τέτοια κρίσιμη λειτουργία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

- Αλήθεια ποια προϋπόθεση δεν εκπληρώθηκε με τον “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” και ποια έρχεται να καλύψει ο “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ”;

- Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από του να συνοστίζονται στη σειρά εξ αιτίας της απλής αναλογικής για τον απαραίτητο σχηματισμό πλειοψηφίας, για την εναλλαγή της ιδιαίτερης δημοκρατικής νομιμοποίησης που διαθέτουν, με μια θέση αντιδημάρχου ή όποια άλλη θέση ευθύνης με την παροχή της νόμιμης κατά τα άλλα αντιμισθίας.

- Στο δήμο μας π.χ. με τους διαφαινόμενους πέντε συνδυασμούς αφού κανένας από τους τέσσερις τουλάχιστον δεν είναι ελλιποβαρής είναι απολύτως βέβαιο- εκτός τεράστιας έκπληξης – ότι ο πρώτος συνδυασμός δεν θα εκλέξει έστω και με ένα 30% επί των 30.000 περίπου εγκύρων ψηφοδελτίων πάνω από 10 δημοτικούς συμβούλους.

Με δεδομένο ότι η απαραίτητη πλειοψηφία είναι 17, ο καθένας μπορεί να φανταστεί σε ποιο βάθος περιθωρίου θα πάει ο πολιτικός ρόλος των αιρετών οργάνων δηλαδή των δημοτικών συμβούλων, και σε ποιο βαθμό δεν στήνονται και κάποιοι συνδυασμοί που προσβλέπουν όχι στο πριν της προσφοράς αλλά στο μετά της συναλλαγής.

- Για πρώτη φορά λοιπόν η αντιμισθία που σωστά συνδέθηκε με τον χαρακτήρα του αιρετού αξιώματος ως τιμητικού και άμισθου, θα παίξει βασικά το ρόλο του τιμήματος της εξαγοράς και μάλιστα από πριν, από το στήσιμο των συνδυασμών, για να πιστοποιηθεί η κατάλυση του πολιτικού ρόλου των αιρετών οργάνων.

Τάσος Τασιόπουλος

ΥΓ1. Στον πρόσφατα ψηφισθέντα “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ” έρχεται τροπολογία σύμφωνα με την οποία όλοι οι υποψήφιοι των Κοινοτήτων θα χρειάζονται σταυρό προτίμησης και ο πρόεδρος θα εκλέγεται μεταξύ των δύο πρώτων των δυο πλειοψηφησάντων συνδυασμών  ύστερα από καθολική ψηφοφορία όλων όσων έχουν εκλεγεί κοινοτικοί σύμβουλοι.

- Άρα σταυρό προτίμησης χρειάζονται όλοι όσοι θέλουν να γίνουν πρόεδροι κοινότητας.

ΥΓ2. Υποτονική είναι η κίνηση των συνδυασμών στο δήμο μας.

- Μια ξεκομμένη τουφεκιά κάθε μήνα από κάποιον συνδυασμό δεν ζεσταίνει την ατμόσφαιρα.

- Ποιος χάνει;

- Μα τα λεγόμενα ΜΜΕ που ονειρεύονται να λύσουν το πρόβλημα – αν όχι της ζωής τους-  τουλάχιστον της χρονιάς.

Ίσως και γι' αυτό κορνάρουν,αλλά ποιος- και σωστά- τους ακούει.

ΥΓ3. Η αντιμισθία βέβαια ισχύει και για τους δημάρχους και μάλιστα πολλαπλάσια. Και αυτή βέβαια για να καλύψει το τιμητικό και άμισθο του αξιώματος.

- Ας το θυμούνται και αυτό οι δήμαρχοι.

Κατηγορία Γενικά

Αγροτική επιχείρηση στο δήμο Αλεξάνδρειας ζητά:

Πτυχιούχο άντρα γεωπόνο πανεπιστημιακής – τεχνολογικής κατεύθυνσης. 

Τηλ επικοινωνίας: 6977916821

Κατηγορία Γενικά

Μέχρι τις 3 το απόγευμα της Παρασκευής 1ης Φεβρουαρίου αναμένεται η κοινοπραξία Kingsley να προσκομίσει γραπτή οικονομική προσφορά για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Στη χθεσινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα με εκπροσώπους της αγγλοαμερικανική κοινοπραξίας συζητήθηκε το σχέδιο διάσωσης της ΕΒΖ

Αν εγκριθεί η οικονομική προσφορά της Kingsley, το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση των proof of funds από τους επενδυτές.

Μετά τη σχετική προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών και την υπογραφή των προκαταρκτικών συμφωνιών μεταξύ των δυο μερών,  θα πρέπει να ακολουθήσει ενδελεχής χρηματοοικονομικός έλεγχος της εταιρείας. 

sofokleousin.gr

Κατηγορία Οικονομία

Η ΑΝ.ΗΜΑ.Α.Ε. ανακοινώνει την  προδημοσίευση  του σχεδίου της 1ης Πρόσκλησης για την ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣEΩΝ στο ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2:  «Στήριξη για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ»  (πράξεων  ιδιωτικού χαρακτήρα) του ΜΕΤΡΟΥ 19: «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (ΤΑΠΤοΚ) του Π.Α.Α. 2014-2020 στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος  «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος (Π.Α.Α.) 2014 - 2020» της Ομάδας Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.): AN.HMA. A.E.

Η προδημοσίευση γίνεται μετά την έγκριση του σχεδίου της πρόσκλησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 και την εξασφάλιση της Σύμφωνης Γνώμης από την Ειδική Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων. Η οριστική πρόσκληση με τα παραρτήματα που τη συνοδεύουν, θα ανακοινωθεί σε επόμενο διάστημα, μετά την τελική κοινοποίησή της στην Ε.Ε. και την εισαγωγή της στο ηλεκτρονικό σύστημα Π.Σ.Κ.Ε.

Το κείμενο του σχεδίου της Πρόσκλησης βρίσκεται ανηρτημένο στην ηλεκτρονική σελίδα της ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. στην ηλ. Διεύθυνση www.anhma.gr.

Για την ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε.

Τεληγιαννίδης Θεόφιλος

Πρόεδρος Ε.Δ.Π.

Κατηγορία Γενικά

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, θα πληρωθεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Συνδεδεμένη Ενίσχυση στους τευτλοπαραγωγούς. Όσον αφορά την Συνδεδεμένη Ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς, θα καταβληθεί στο τέλος του Φεβάρη.

Αναφορικά με τις ενισχύσεις de minimis που πρόκειται να λάβουν οι ροδακινοπαραγωγοί λόγω των έντονων βροχοπτώσεων το καλοκαίρι του 2018, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έχει εγκριθεί η ΚΥΑ και το θέμα βρίσκεται καθοδόν για ΦΕΚ. Αυτό σημαίνει ότι στις αρχές τις ερχόμενης εβδομάδας θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των αγροτών.

Κατηγορία Αγροτικά

Πιο τσουχτερά πρόστιμα, που θα φτάνουν και τα 6.000 ευρώ και χωρίζονται σε 3 κατηγορίες, προβλέπει το τελικό σχέδιο νόμου για τα διπλώματα που κατατέθηκε με πολλούς μήνες καθυστέρησης, χθες αργά το βράδυ στη Βουλή.

Ειδικότερα, η διαδικασία έκδοσης διπλώματος χωρίζεται σε 3 φάσεις. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τη θεωρητική εξέταση, με τον εξεταζόμενο να καλείται να δώσει τα σήματα οδήγησης πληρώνοντας 15 έναντι 10 ευρώ που ισχύει τώρα.

Μετά την επιτυχή θεωρητική εξέταση ακολουθεί η δοκιμασία «προσόντων και συμπεριφοράς».

Παραμένει ο μεγάλος αδερφός στο νέο τρόπο εξέτασης για την κατοχή διπλώματος, οι 17χρονοι «κέρδισαν» εντέλει τη συνοδευόμενη οδήγηση, οι σχολές οδηγών υποχρεούνται να εγκαταστήσουν διασυνδεδεμένες κάμερες σε οχήματα και σχολές με το υπουργείο Μεταφορών ενώ οι διαμορφωμένες πίστες που είχε προαναγγείλει το ΥΠΟΜΕΔΙ θα έρθουν σε περίπου δύο χρόνια.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, για πρώτη φορά ο υποψήφιος οδηγός καλείται να προσκομίσει ασφαλιστήριο, για τυχόν ζημιές που ενδεχομένως προκαλέσει.

Η συγκεκριμένη δοκιμασία διενεργείται σε δύο φάσεις και γίνεται την ίδια μέρα. Στο πρώτο στάδιο της δοκιμασίας, εξετάζονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες οδήγησης στην «πορεία» και εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία το στάδιο αυτό, εξετάζεται στο δεύτερο σκέλος το οποίο είναι το «παρκάρισμα» και η «οπισθογωνία».

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση αποτυχίας του υποψηφίου οδηγού στο δεύτερο στάδιο, υποχρεούται να επανεξεταστεί και στο πρώτο.

Η δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων πραγματοποιείται από τον ίδιο να είναι μόνος του πάνω στη μηχανή, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες κατηγορίες στις οποίες παρών θα είναι ένας εξεταστής.

Σταδιακά ωστόσο, ο εξεταστής δεν θα βρίσκεται ούτε στα οχήματα καθώς σε διάστημα 20 μηνών οι εξετάσεις θα γίνονται υποχρεωτικά στις ειδικές πίστες.

• Εντός του οχήματος πρέπει να τοποθετείται κάμερα με μικρόφωνο, που να εικονίζει ευδιάκριτα ολόκληρη την καμπίνα του οχήματος ή τις θέσεις ανάβασης των μοτοσικλετών και να είναι διασυνδεδεμένη αδιάλειπτα με το Κέντρο Ελέγχου του υπουργείου Μεταφορών κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

• Πριν την εξέταση κάθε σταδίου πραγματοποιείται ηλεκτρονική κλήρωση, από την οποία προκύπτει ο εξεταστής για κάθε υποψήφιο οδηγό.

Η ασφαλιστική δαπάνη πρέπει να περιλαμβάνει την ασφαλιστική ευθύνη έναντι τρίτων λόγω σωματικής βλάβης, ή ζημιών σε πράγματα, περιλαμβανόμενης και της χρηματικής ικανοποιήσεως λόγω ηθικής βλάβης. Μάλιστα, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο από τον υποψήφιο οδηγό με τις ανωτέρω καλύψεις προσκομίζεται πριν την έναρξη της πρακτικής του εκπαίδευσης.

• Οι ειδικές δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ή πίστες πραγματοποιούνται από τον υποψήφιο χωρίς την παρουσία του εκπαιδευτή και του εξεταστή εντός ή επί του εκπαιδευτικού οχήματος και η εξαγωγή του αποτελέσματος γίνεται αυτόματα.

Λύση για αμοιβή

Με το σχέδιο νόµου δίνεται λύση και στο ζήτηµα της αµοιβής των εξεταστών. Αναδροµικά από την 1η Μαΐου 2018 έως τρεις µήνες από την έναρξη ισχύος του νόµου καθορίζεται µηνιαία αποζηµίωση ύψους 240 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ο υπάλληλος να έχει συµµετάσχει σε τουλάχιστον έξι εξετάσεις. Σε περίπτωση µικρότερης συµµετοχής, το ποσό θα περιορίζεται ανάλογα.

Μεταξύ άλλων:

– Επαναπροσδιορίζεται η έννοια του όρου «Υπαίθριος Σταθμός Αυτοκινήτων» ως ο χώρος που χρησιμοποιείται για στάθμευση 5 έναντι 10 κατ’ ελάχιστο αυτοκινήτων.

– Παρέχεται η δυνατότητα στα υφιστάμενα πρατήρια υγρών καυσίμων που λειτουργούν σε θέσεις που έχουν απόσταση μικρότερη των 30 μέτρων από κτίρια και χώρους να ζητήσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 νέα άδεια λειτουργίας, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

Κατηγορία Γενικά

Την κατάργηση στις εποχιακές αλλαγές της ώρας στην Ευρώπη το 2019 έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρέχοντας στα κράτη μέλη την ευχέρεια να αποφασίσουν μια για πάντα εάν επιθυμούν να εφαρμόζουν μόνιμα θερινή ή χειμερινή ώρα.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 γυρίσαμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω και μπήκαμε στη χειμερινή ώρα. Αυτή φαίνεται πως ήταν η προ-τελευταία φορά που άλλαξε η ώρα.

Και αυτό γιατί η αλλαγή ώρας από χειμερινή σε θερινή και το αντίστροφο με βάση την πρόταση της Κομισιόν θα καταργηθεί. Συγκεκριμένα η πρόταση είναι η αλλαγή ώρας να πάψει να ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Απρίλιο του 2019.

Πώς και πότε θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές αυτές

Για να καταστεί δυνατή η ομαλή μετάβαση, σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, κάθε κράτος μέλος θα κοινοποιήσει έως τον Απρίλιο του 2019 κατά πόσο προτίθεται να εφαρμόσει μόνιμα τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα.

Η τελευταία υποχρεωτική αλλαγή της θερινής ώρας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019. Στη συνέχεια, τα κράτη μέλη που επιθυμούν να επανέλθουν σε μόνιμη βάση στη χειμερινή ώρα, θα μπορούν ακόμη να κάνουν μια τελευταία εποχιακή αλλαγή της ώρας την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019. Μετά την ημερομηνία αυτή, οι εποχιακές αλλαγές της ώρας δεν θα είναι πλέον δυνατές.

Η Επιτροπή βασίζεται κυρίως στο αποτέλεσμα μιας διαβούλευσης που έγινε φέτος το καλοκαίρι στο διαδίκτυο και στην οποία απάντησαν 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι, το 84% των οποίων τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας.

Η υποχρέωση αυτή είχε θεσπιστεί κυρίως για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, όμως η εξοικονόμηση που γίνεται είναι περιθωριακή, σύμφωνα με την Κομισιόν, ενώ οι αλλαγές της ώρας επικρίνονται όλο και περισσότερο για αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Αυτή τη στιγμή οι χώρες της ΕΕ κατανέμονται σε τρεις διαφορετικές ωριαίες ατράκτους: την ώρα της δυτικής Ευρώπης (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο), την ώρα της κεντρικής Ευρώπης (17 χώρες) και την ώρα της ανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Λιθουανία και Ρουμανία).

πηγή: dikaiologitika.gr

Κατηγορία Γενικά
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 11:07

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα πληρωμή σε αγρότες

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι πλήρωσε δικαιούχους αγροτικών προγραμμάτων και η πληρωμή αφορά πάνω από 639 παραγωγούς.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή έγινε το διάστημα από 28/1/2019 έως 29/1/2019 και αφορά 639 δικαιούχους.

Το σύνολο των δικαιούχων που πληρώθηκαν ανέρχονται σε 639 και το συνολικό ποσό που κατεβλήθη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανέρχεται σε 2.841.598,49 ευρώ.

Τα ποσά εδω

Κατηγορία Αγροτικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας