alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019

«Η ρύθμιση των 120 δόσεων θα γίνει τον Μάρτιο και θα προβλέπει ένα γενναίο κούρεμα οφειλών, τόσο της αρχικής οφειλής όσο και των προσαυξήσεων, που θα ελαφρύνει σημαντικά τους ελεύθερους επαγγελματίες» δήλωσε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος στο news24/7 στους 88,6.

Ο Τ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «η συνολική μείωση θα φτάνει το 70%, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και τις προσαυξήσεις».

Όπως σημείωσε ο Υφυπουργός:

- «Το Μάρτιο θα είμαστε σε θέση να θέσουμε σε εφαρμογή τη ρύθμιση η οποία θα γίνεται μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, με τρία απλά βήματα και το πάτημα ενός κουμπιού».

- «Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν, δυνητικά, 550.000  ελεύθεροι επαγγελματίες, 22.000 επιστήμονες και 350.000 αγρότες που έχουν συνολικές οφειλές 16 δις ευρώ από τα προηγούμενα χρόνια, όταν επιβάλλονταν υπέρογκες εισφορές και έμπαιναν τα λουκέτα».

 - Επιπλέον, όπως είπε, «θα δοθεί η δυνατότητα να λάβουν σύνταξη 80.000 εγκλωβισμένοι  που έχουν τις προϋποθέσεις να συνταξιοδοτηθούν, αλλά, δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη   λόγω οφειλών. Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι δεν είναι στο όριο για συνταξιοδότηση». 

 «Ρυθμίζοντας τις οφειλές τους θα απαλλαγούν απο τον βραχνά του χρέους και θα δρομολογήσουν το δικαίωμα για λήψη σύνταξης, ανάλογα με τις εισφορές που έχουν καταβάλει». «Η ελάφρυνση είναι ένα πλεονέκτημα που θα έχει θετική επίδραση, ειδικά  στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», κατέληξε.

Κατηγορία Οικονομία

Συνεχίζονται και τις επόμενες δύο εβδομάδες οι εργασίες συντήρησης που εκτελούνται στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο αναλυτικά, η υπηρεσία θα συνεχίσει τις εργασίες συντήρησης —ασφαλτικές εργασίες—από το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 έως και την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2019.

Επιπλέον, στο πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών συντήρησης, θα πραγματοποιηθούν και εργασίες καθαρισμού χώρου φυτών σε διαχωριστικές νησίδες και στα ερείσματά τους στα ίδια τμήμα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, δηλαδή.

  1. Επί της Εθνικής Οδού αρ. 2 (Θεσσαλονίκης- Έδεσσας) στο ρεύμα προς Έδεσσα και συγκεκριμένα από τη γέφυρα Ελευθερίου-Κορδελιού της Εθνικής Οδού έως την είσοδο της Χαλκηδόνας σε διάφορα τμήματα.
  2. Επί της Εθνικής Οδού αρ. 2 (Θεσσαλονίκης Έδεσσας) στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη (περί της Χ.Θ. 5+900,00) σε διάφορα τμήματα.

Οι παραπάνω εργασίες θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 έως και την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2019, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης στις 7.00 το πρωί.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Κατηγορία Γενικά

Αναμένονται άλλες τρεις προκηρύξεις για την επιλογή επιπλέον 3.378 υπαλλήλων.

Προκηρύξεις για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων σε υπουργεία, νοσοκομεία και φορείς είναι έτοιμο να εκδώσει το ΑΣΕΠ.

Η επεξεργασία των σχετικών προκηρύξεων βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Όλες οι ενδείξεις συντείνουν στο ότι η αρχή θα γίνει με την λεγόμενη «μικρή 3Κ» (757 μόνιμοι στους δήμους).

Αναμένεται να ακολουθήσει η προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για 1.116 μονίμους στα νοσοκομεία και στην συνέχεια αυτή των 49 μονίμων στο ΣΕΠΕ.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανοίξει το σύστημα του ΑΣΕΠ για την υποβολή αιτήσεων των 4.500 καθηγητών.

Σημειώστε:

  • 757 στους δήμους: Η νέα προκήρυξη θα είναι όμοια με εκείνη των 8.166 στους δήμους.
  • 49 στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας: Είναι από τις πρώτες προκηρύξεις που έχει εγγραφεί στον κατάλογο για έκδοση.
  • 1.116 στα νοσοκομεία: Η προκήρυξη ήταν να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ έως τις 20 Ιανουαρίου. Η προκήρυξη, παρότι στάλθηκε για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, πήρε ολιγοήμερη αναβολή λόγω επικείμενων αλλαγών στην κατανομή των θέσεων.
  • 4.500 εκπαιδευτικοί στην Ειδική Αγωγή: Έως τα τέλη Ιανουαρίου θα ανοίξει το σύστημα του ΑΣΕΠ για την υποβολή αιτήσεων.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι μία από τις προαναφερόμενες προκηρύξεις -ή και οι τέσσερις- θα δημοσιευτούν εντός Φεβρουαρίου.

Σε δεύτερο χρόνο θα εκδοθούν οι ακόλουθοι διαγωνισμοί:

  • 150 στα ΚΕΠ: Η έκδοση αυτής της προκήρυξης αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εσωτερικών. Διαβάστε: ΑΣΕΠ: Δεκτοί όλοι οι τίτλοι σπουδών για τις θέσεις στα ΚΕΠ (ΜΟΝΙΜΟΙ)
  • 3.200 με το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι": Το προσχέδιο της προκήρυξης βρίσκεται, ήδη, στο ΑΣΕΠ. πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού.
  • 28 σε διάφορους φορείς: Είναι η τελευταία προκήρυξη που επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ. Υπάρχουν θέσεις -μεταξύ άλλων- για το υπ. Δικαιοσύνης και το Αιγινίτειο Νοσοκομείο.
Κατηγορία Γενικά

Με 251 θέσεις υπαλλήλων, 18 ειδικοτήτων, κινείται το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Οι θέσεις έλαβαν έγκριση – με την δημοσίευση σχετικού ΦΕΚ στο Εθνικό Τυπογραφείο – από δύο υπουργεία, Παιδείας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση, προβλέπονται θέσεις για απόφοιτους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Κυρίως, θα προσληφθούν απόφοιτοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, κλάδων διοικητικού, οικονομικών, μηχανικών, κ.α.

Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

  • ΠΕ Διοικητικών (100 θέσεις)
  • ΠΕ Βιβλιοθηκονόμων (13 θέσεις)
  • ΠΕ Πληροφορικής (13 θέσεις)
  • ΠΕ Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων (3 θέσεις)
  • ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Μηχανικών Η/Υ (13 θέσεις)
  • ΠΕ Μηχανικών (15 θέσεις)
  • ΠΕ Μαθηματικών (10 θέσεις)
  • ΠΕ Οικονομικού (5 θέσεις)
  • ΠΕ Νομικών/Πολιτικών Επιστημών (4 θέσεις)
  • ΠΕ Ιατρών (1 θέση)
  • ΠΕ Ψυχολόγων (4 θέσεις)
  • ΤΕ Διοικητικού (23 θέσεις)
  • ΤΕ Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων (4 θέσεις)
  • ΤΕ Πληροφορικής (5 θέσεις)
  • ΔΕ Διοικητικού (16 θέσεις)
  • ΔΕ Τεχνικών (5 θέσεις)
  • ΔΕ Κλητήρων/Γενικών Καθηκόντων (10 θέσεις)
  • ΥΕ Γενικών Καθηκόντων (5 θέσεις)

Όπως προκύπτει και από το ΦΕΚ η διαδικασία εκκίνησης για την υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει εντός της προθεσμίας, η οποία θα οριστεί μετά την έκδοση της σχετικής προκήρυξης.

Με την προκήρυξη θα καθορισθεί ο χρόνος, ο τρόπος και κάθε άλλη λεπτομέρεια της διαδικασίας πλήρωσης των ως παραπάνω θέσεων.

 

Κατηγορία Γενικά

Αποζημιώσεις ύψους 26.008.767,87 € θα καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. αύριο Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, σε 18.848 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. Η πληρωμή αυτή αφορά κυρίως αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου για το έτος ζημιάς 2018. Διευκρινίζεται ότι για το έτος ζημιάς 2018 καταβάλλεται το 70% των αντίστοιχων αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και το 100% των αντίστοιχων αποζημιώσεων ζωικού κεφαλαίου. 

Ακολουθεί ο πίνακας με την κατάσταση πληρωμής ΕΛΓΑ ανά Nομό:

 

 

 
Κατηγορία Αγροτικά

Παρατείνεται εκ νέου η προθεσμία για τη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού. Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ, ανακοίνωσε ότι οι υπόχρεοι μπορούν να δηλώνουν τον λογαριασμό μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για δεύτερη παράταση, καθώς είχε δοθεί ξανά μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Η συγκεκριμένη υποχρέωση αφορά στους επαγγελματίες οι οποίες πρέπει να αποδέχονται συναλλαγές μέσω POS και πρέπει να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ τον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό τους μέσω του οποίου πραγματοποιούνται οι συναλλαγές τους.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους δεν συμμορφωθούν, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα. Για τη μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. επιβάλλεται στους Υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ. Η μη υποβολή δήλωσης διόρθωσης, προς συμμόρφωση, από τους Υπόχρεους, στις περιπτώσεις απενεργοποίησης Επαγγελματικού Λογαριασμού, νοείται ως μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού και επιφέρει το ίδιο πρόστιμο. Για την υποβολή δήλωσης Επαγγελματικού Λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. πέραν των προθεσμιών που ορίζονται, επιβάλλεται στους Υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ. Τα πρόστιμα επιβάλλονται από τον Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. που είναι αρμόδιος για την παραλαβή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του Υπόχρεου, κοινοποιούνται στον Υπόχρεο κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 4174/2013 (Α' 170) και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.

Κατηγορία Οικονομία

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2019 καθώς και για την 5η δόση του ΕΝΦΙΑ έτους 2018.

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, μετά την παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών, γίνεται μόνο στις εφορίες ενώ ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να πληρωθεί και ηλεκτρονικά. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομιών είχε δώσει παράταση ως και το τέλος Ιανουαρίου για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων λόγω των προβλημάτων που είχαν αντιμετωπίσει από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Όσοι δεν καταβάλουν σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας, από αύριο θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο που ισοδυναμεί με το διπλάσιο των τελών που αναλογούν στο όχημά τους. Η εκπρόθεσμη πληρωμή του ΕΝΦΙΑ συνεπάγεται πρόστιμο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Κατηγορία Οικονομία

"Σοβαρές αρρυθμίες" στη λειτουργία του Ελληνικού Κτηματολογίου διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος χρειάστηκε να μεσολαβήσει για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού από τέλη κτηματογράφησης, το οποίο είχε πληρώσει ιδιοκτήτρια που στη συνέχεια προσέφυγε στην Ανεξάρτητη Αρχή.

Οι λανθασμένοι υπολογισμοί των τελών έχουν ως αποτέλεσμα να χρεώνονται πρόσθετα ποσά στους ήδη επιβαρυμένους οικονομικά πολίτες, στους οποίους βέβαια επιστρέφονται στη συνέχεια - αν και με καθυστέρηση- σε ορισμένες περιπτώσεις. Το γεγονός ότι το Κτηματολόγιο εξακολουθεί να βρίσκεται σε φάση μετάβασης στο νέο καθεστώς, ενώ παράλληλα διανύει ένα από τα κρισιμότερα στάδια της διαδικασίας, δεδομένου ότι "τρέχει" ένα σημαντικό ποσοστό της κτηματογράφησης για το υπόλοιπο της χώρας, δημιουργεί καμιά φορά πρόσθετα βάρη στους πολίτες.

Όπως επισημαίνεται στη σύνοψη της διαμεσολάβησης του Συνηγόρου του Πολίτη για καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Αρχής "κατά τη διαδικασία της κτηματογράφησης της ιδιοκτησίας της προσφεύγουσας, το ακίνητο εντοπίστηκε σε αστική περιοχή και καταβλήθηκε τέλος κτηματογράφησης". Η ενδιαφερόμενη όμως ελέγχοντας την καταγραφή του ακινήτου, διαπίστωσε ότι αυτό βρίσκεται σε αγροτική περιοχή, με συνέπεια το τέλος κτηματογράφησης να είναι χαμηλότερο και να προκύπτει ένα ποσό αχρεωστήτως καταβληθέν. Η ιδιοκτήτρια απευθύνθηκε εγγράφως με αίτηση και ηλεκτρονικό μήνυμα αλλά και τηλεφωνικώς προς την Υπηρεσία χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση και για τον λόγο αυτό προσέφυγε στον Συνήγορο την 1η Οκτωβρίου 2018.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί τη μοναδική για την οποία χρειάστηκε να επιστραφούν χρήματα σε πολίτες εξαιτίας λαθών στον υπολογισμό των τελών κτηματογράφησης. Συνηθέστερες αιτίες είναι ο λανθασμένος εντοπισμός των ακινήτων και ο εσφαλμένος υπολογισμός των δικαιωμάτων. Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν αναρτηθεί στη "Διάυγεια", άλλες τρεις αντίστοιχες αποφάσεις που αφορούν σε ποσά ύψους 955, 1.450 και 22.805 ευρώ, που αντιστοιχούν σε αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά παγίου τέλους κτηματογράφησης.

Πώς να αποφύγετε τα λάθη
Απαραίτητη κρίνεται η συμμετοχή του κοινού σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Η εμπρόθεσμη υποβολή δήλωσης ακίνητης περιουσίας είναι υποχρεωτική είτε στο αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του φορέα. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο σωστός εντοπισμός του ακινήτου, ενώ οι ιδιοκτήτες πρέπει να ελέγχουν το αποτέλεσμα της επεξεργασίας καταθέτοντας αιτήσεις επανεξέτασης στοιχείων στην προανάρτηση ή αιτήσεις διόρθωσης/ ενστάσεις αν διαπιστωθεί σφάλμα στην ανάρτηση. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας θα πρέπει να αποδειχθεί η χρησικτησία. Σε όλη τη διαδικασία είναι απαραίτητος ο έλεγχος των εγγραφών που αποστέλλονται από το Ελληνικό Κτηματολόγιο αλλά και η ενημέρωση του γραφείου κτηματογράφησης για οποιαδήποτε αλλαγή των στοιχείων επικοινωνίας των ιδιοκτητών.
Στις αστικές περιοχές καταβάλλεται για κάθε δικαίωμα πάγιο τέλος κτηματογράφησης 35 ευρώ και για τους βοηθητικούς χώρους που αποτελούν αυτοτελείς ιδιοκτησίες 20 ευρώ.
Στις αγροτικές περιοχές τα φυσικά πρόσωπα που υποβάλλουν περισσότερα από δύο δικαιώματα εντός του ίδιου προκαποδιστριακού ΟΤΑ καταβάλλουν πάγιο τέλος για δύο δικαιώματα.

Η εφαρμογή
Από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου ανοίγει και θα είναι διαθέσιμη για το κοινό η ηλεκτρονική εφαρμογή του Κτηματολογίου για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας. Το κοινό παρακαλείται να οριστικοποιήσει τυχόν εκκρεμείς δηλώσεις , δεδομένου ότι με την έκδοση της νέας εφαρμογής δεν θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής τους και θα πρέπει να συμπληρωθούν ξανά από την αρχή.
Όπως έχει αναφέρει η διοίκηση του Κτηματολογίου, η νέα εφαρμογή είναι περισσότερο φιλική στον χρήστη και πλήρως συμβατή με όλους τους σύγχρονους browsers.

Θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά μέσων των κωδικών του Taxisnet, ενώ θα παρέχει πολλούς τρόπους για τον προσδιορισμό της θέσης της ιδιοκτησίας, καθώς ο εντοπισμός είναι πλέον υποχρεωτικός. Επιπρόσθετα, θα δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής εγγράφων διαφόρων τύπων, καθώς καταργείται η δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής των εγγράφων.

Πηγή: Έθνος

Κατηγορία Οικονομία

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας (αρ. αποφ. 961/2018) έγινε τροποποίηση στον Κανονισμό Ωραρίου Λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Βέροιας για την εύρυθμη λειτουργία της αλλά και τον ασφαλή καθαρισμό των οδών από το προσωπικό της υπηρεσίας Καθαριότητας.

Στην παραπάνω απόφαση, μεταξύ άλλων, προβλέπεται από τις 14.30΄η έναρξη καθαρισμού των χώρων της Λαϊκής Αγοράς, όπου έχει ολοκληρωθεί η αποχώρηση των μικροπωλητών, ενώ από τις 15.00΄ (ορισθείσα ώρα αποχώρησης του συνόλου των οχημάτων των μικροπωλητών) έως τις 16.30΄, ο καθαρισμός επεκτείνεται στο σύνολο του χώρου, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων με απορριμματοφόρο όχημα.

Οι οδοί στις οποίες αναπτύσσεται η Λαϊκή Αγορά (από τη συμβολή της οδού Θερμοπυλών με την οδό Βλάχων Ηρωίδων έως την συμβολή της οδού Θερμοπυλών με την οδό Ακροπόλεως, από την αρχή της οδού Τραπεζούντος έως την συμβολή της με την οδό Αμισού και από την συμβολή των οδών Θερμοπυλών & Τσελέπογλου έως την συμβολή των οδών Τσελέπογλου & Ζευγού) κατά τις παραπάνω ώρες θεωρούνται πεζόδρομοι και απαγορεύεται η διέλευση και η στάθμευση οχημάτων, εκτός εξαιρέσεων όπως τα οχήματα του στρατού και των κρατικών υπηρεσιών (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, αστυνομικά, κλπ) λόγω υπηρεσιακών αναγκών. Στη περίπτωση μη τήρησης των προαναφερόμενων οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) για την κυκλοφορία οχημάτων σε πεζόδρομους.

Κατηγορία Γενικά

Με την παρούσα δημοσίευση στο www.alexandriamou.gr θέλω να εκφράσω δημόσια ένα τεράστιο ευχαριστώ από καρδιάς, προς την εξαίρετη ομάδα των Ιατρών και του

Κατηγορία Υγεία
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας