alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού. Η ροζ κορδέλα έρχεται και μας υπενθυμίζει το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού μας για μαστογραφία! Κάθε αγορά pink ribbon bracelet by Dukas της εκστρατείας Estée Lauder βοηθάει γυναίκες σε όλη την Ελλάδα να πραγματοποιήσουν μια δωρεάν εξέταση μαστογραφίας μέσω της κινητής μονάδας μαστογράφου.

Το Μαιευτικό γυναικολογικό ιατρείο Αναστασοπούλου Όλγα σε συνεργασία με το alexandriamou.gr προσφέρει 2 συλλεκτικά βραχιολάκια σε 2 κορίτσια! Κάνε like στη δημοσίευση και tag μια φίλη σου και πάρε μέρος στο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ που θα διεξάγουμε κάθε χρόνο από εδώ και πέρα!

Ακολουθεί σύντομο βίντεο Ο(λ)ΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ-Καρκίνος του μαστού


#TimeToEndBreastCancer
#olga_gia_ti_ginaika
#ολγα_για_τη_γυναικα
Subscribe : https://www.youtube.com/user/logaolga

Κατηγορία Γενικά

Ο Λαογραφικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος “Ο ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ” σας προσκαλεί στην 6η Γιορτή Τσίπουρου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, στις 19:30 το απόγευμα, μπροστά στην αίθουσα του

Συλλόγου .ΠΛΑΤΕΙΑ  ΟΣΕ

 

1am6η γιορτη τσιπουρου αφισα 2019 CONV

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Δευτέρα (07-10-2019) με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες και πιθανόν θα συνοδεύονται από
χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

1. Αύριο Δευτέρα (07-10-2019), ισχυρές βροχές και καταιγίδες
προβλέπονται, από το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία. Από το απόγευμα στις Κυκλάδες, πιθανόν την Κρήτη και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο,
την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Στερεά, την Αττική και τις Κυκλάδες.

2. Την Τρίτη (08-10-2019) τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι
τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την
ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τα νησιά του
ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.
Από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα εξασθενήσουν.
  

Κατηγορία Γενικά

Σκέψεις και προβληματισμοί με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Κυριακής Γ' Λουκά (Λουκά κεφάλαιο 7, στίχοι 11-16).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων :

 Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. θα τελέσει Αγιασμό στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Το διάστημα 8-11 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα του Συνοδικού Μεγάρου Αθηνών, ενώ το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου θα λάβει μέρος στις χειροτονίες των νέων Μητροπολιτών στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, (Βενιζέλου 29, 1ος όροφος πάνω από το Βιβλιοπωλείο «Παύλειος Λόγος»), θα ομιλήσει με θέμα: «Το ποτήριον του Χριστού», στο πλαίσιο των Ακαδημαϊκών διαλόγων που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις.

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 5:00 μ.μ. θα συνοδεύσει το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελάς στην πλατεία της Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του Ιερού Εικονίσματος και στην συνέχεια με λιτανευτική πομπή θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης, όπου και θα τοποθετηθεί προς προσκύνηση των πιστών ενόψει της Πανηγύρεως του Ιερού Ναού.

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις 10:30 π.μ. θα παραστεί και θα ομιλήσει στην Ιερατική Σύναξη στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας.

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον εσπερινό και στην παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού αρχιεπ. Συμφερουπόλεως (στον υπό κατασκευή ναό του) στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια.

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ. θα παραστεί στην κεντρική εκδήλωση του Δήμου Βεροίας για την Απελευθέρωση της πόλεως στον Χώρο Τεχνών Βεροίας.

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας, επί τη εορτή πάντων των εν Βεροία Αγίων. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας θα τελέσει δοξολογία για τα Ελευθέρια της πόλεως και στη συνέχεια θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων στην Πλατεία Ρακτιβάν (Ωρολογίου). Στις 11:45 π.μ. θα παραστεί στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας κυρού Παύλου Γιαννικόπουλου στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Μεγάρου Βεροίας.

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης και θα τελέσει δοξολογία για τα Ελευθέρια της πόλεως.

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας και θα τελέσει δοξολογία για τα Ελευθέρια της πόλεως.

Κατηγορία Εκπαίδευση

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα “Επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ σε προϊόντα προέλευσης Ευρωπαϊκής Ένωσης” κατέθεσαν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου. Στην Ερώτηση γίνεται ειδική αναφορά στον επιπρόσθετο δασμό του 25% στις κονσέρβες ροδάκινου, που θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα στον κλάδο και στον Έλληνα ροδακινοπαραγωγό, σε μια περίοδο μάλιστα που το ροδάκινο πλήττεται και από το συνεχιζόμενο εμπάργκο στη ρωσική αγορά. «Οι αυξημένοι δασμοί έρχονται σε μια κακή συγκυρία για το ροδάκινο γενικά, όπου μετά το ρωσικό εμπάργκο που έπληξε ανεπανόρθωτα το επιτραπέζιο ροδάκινο πρόκειται να πληγεί ανεπανόρθωτα και το συμπύρηνο, τραυματίζοντας ακόμη περισσότερο τις ήδη οικονομικά πληγωμένες τοπικές κοινωνίες, στερώντας συνάλλαγμα της τάξης των 50 εκ. $». αναφέρεται στην Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΡΩΤΗΣΗ έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

  • Εξωτερικών
  • Ανάπτυξης και Επενδύσεων
  • Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ σε προϊόντα προέλευσης Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός ανάμεσα στις επίσημες συναντήσεις που πραγματοποίησε, συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος με τον οποίο συζήτησε για τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας και τη στενότερη συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ στον εμπορικό τομέα. Μια συνάντηση η οποία κρίθηκε από τον ίδιο όσο και από τα ΜΜΕ ως εξόχως επιτυχημένη. Ωστόσο ο Πρωθυπουργός απέφυγε να μας μιλήσει για τον εμπορικό πόλεμο που θα ξεκινούσε τις επόμενες ημέρες ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ με τη δεύτερη να επιβάλει δασμούς σε πλειάδα προϊόντων προέλευσης ΕΕ (από τα τυριά μέχρι την airbus).

Ανάμεσα στα προϊόντα που θα επιβληθούν περαιτέρω δασμοί είναι και οι κονσέρβες ροδάκινου. Έτσι, στον υφιστάμενο δασμό του 18%, ο επιπρόσθετος 25% είναι κομβικής σημασίας για τη χώρα μας που θα επιφέρει οικονομικό πλήγμα περίπου 50 εκ. $, ποσό που αναμένεται να χαθεί από τον τομέα.

Επιπλέον η κονσέρβα ροδάκινου έχει ιδιαίτερες προδιαγραφές όταν εξαγωγικός προορισμός είναι οι ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να περιορίζεται σημαντικά η αποστολή του σε άλλες αγορές.

Οι αυξημένοι δασμοί έρχονται σε μια κακή συγκυρία για το ροδάκινο γενικά, όπου μετά το ρωσικό εμπάργκο που έπληξε ανεπανόρθωτα το επιτραπέζιο ροδάκινο πρόκειται να πληγεί ανεπανόρθωτα και το συμπύρηνο, τραυματίζοντας ακόμη περισσότερο τις ήδη οικονομικά πληγωμένες τοπικές κοινωνίες, στερώντας συνάλλαγμα της τάξης των 50 εκ. $ . Επίσης παραμένει στη λίστα επιβολής δασμών και ένα άλλο εμβληματικό ελληνικό προϊόν που είναι το τυρί ΠΟΠ φέτα, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εξαγωγικά μας προϊόντα και ίσως το πλέον αναγνωρίσιμο ελληνικό τρόφιμο στον κόσμο.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ελληνικός αγροτικός τομέας δεν μπορεί να απορροφήσει πλέον «οικονομικά» χτυπήματα τα οποία προέρχονται από πολιτικές αποφάσεις της ΕΕ και για τις οποίες δε φέρουν ευθύνη οι Έλληνες αγρότες.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν όλοι μας γιατί ο Πρωθυπουργός αλλά και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων όταν συζητούσαν με τον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ για την εξαίρεση δυο άλλων σημαντικών ελληνικών προϊόντων του ελαιόλαδου και της ελιάς, δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία για την κονσέρβα ροδάκινου, καθώς και για άλλα σημαντικά ελληνικά προϊόντα όπως πχ το τυρί ΠΟΠ φέτα.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1.    Προτίθεται η Κυβέρνηση να συζητήσει το θέμα με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, με στόχο να εξαιρεθούν από τη λίστα προϊόντων για επιβολή δασμών οι κονσέρβες ροδάκινου, η φέτα, αλλά και άλλα ελληνικά προϊόντα που έχουν εξαγωγικό προορισμό τις ΗΠΑ;

2.    Εφόσον δεν προκύψει θετικό αποτέλεσμα από τη συνάντηση με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, προτίθενται να θέσουν το θέμα στα Συμβούλια Υπουργών Γενικών Υποθέσεων, Ανταγωνιστικότητας και Γεωργίας-Αλιείας με στόχο η ΕΕ να ενισχύσει οικονομικά τον ελληνικό αγροτικό τομέα (αγρότες και μεταποιητικές επιχειρήσεις), ο οποίος έχει θιγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια από πολιτικές αποφάσεις της ΕΕ;

Πιστή στο ραντεβού της για 16η συνεχόμενη χρονιά η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους

Η συναυλία με τη δημοφιλή δημοτική τραγουδίστρια Χαρά Βέρα, αποτέλεσε όπως ήταν αναμενόμενο, πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες στην

Πιστή στο ραντεβού της για 16η συνεχόμενη χρονιά η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής

διοργάνωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία τη ¨Γιορτή Πίτας¨ την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019. Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνης και οι συνεργάτες του πέρασε

από κάθε περίπτερο των συλλόγων που συμμετείχαν και τους ευχαρίστησε για την συνεργασία τους δίνοντάς τους ένα αναμνηστικό δώρο και συγχαίροντας τους για την όλη τους προσπάθεια.

 

Με μεγάλη επιτυχία η ΚΕΔ Αλεξάνδρειας διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2019 για μια ακόμη χρονιά την καθιερωμένη πλέον ¨16Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ¨

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας