alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019

Παρουσία της Ευρωβουλευτή Ε. Καϊλή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο Τουριστικό Περίπτερο «Ελιά» στις 12 το μεσημέρι πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής εν’ όψει του 2ου Συνεδρίου στις 30 – 31 Μαρτίου.

ΣΩΜΑΤEΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΖΑΧΑΡΕOΣ ΠΛΑΤΕOΣ

Ο ανημέρωτος πολιτικός Περιφερειάρχης μη έχοντας να πάρει ευθύνη για το ότι δεν έπραξε τίποτα για το κλείσιμο της Ε.Β.Ζ βγήκε να κατηγορήσει το Εργατικό Κέντρο Βέροιας και το Σωματείο Εκτάκτων Εργαζομένων της Ε.Β.,Ζ ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια ,ανθρώπους που εδώ και τρία χρόνια δίνουν μάχη για το μη κλείσιμο των εργοστασίων ζάχαρης άλλα και για της συνθήκες εργασίας τον εργαζομένων σε αυτές. Αναφέρετε για της πινακίδες στην Ημαθία που δεν θα αλλάξουν ονομασία και δεν κοιτάει το ότι στην παλιά Εθνική οδό Βέροιας -Θεσσαλονίκης έχει να γίνει διαγράμμιση στους δρόμους εδώ και κάτι χρόνια με κίνδυνο θανατηφόρων ατυχημάτων ειδικά της βραδινές ώρες. Αν θέλει να του κάνουμε πολιτική έχουμε να του πούμε πολλά για την ανυπαρξία της Περιφέρειας στην Ημαθία αλλά δεν είναι δικιά μας αρμοδιότητά αυτή ,υπάρχουν άλλα θεσμικά όργανα για αυτόν το ρόλο. ΔΕΝ θα δεχτούμε από κανέναν την υποβάθμιση των ΑΓΩΝΩΝ που δώσαμε για τη λειτουργία της Ε.Β.Ζ. ΔΕΝ θα συμβάλουμε και δεν θα χρησιμοποιηθούμε από κανένα Πολιτικό ιδίωμα για τις πολιτικές του φιλοδοξίες σε βάρος τον ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΩΝ

Με εκτίμηση για το Δ.Σ

-ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΥΛΑΚΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τα εμπορικά καταστήματα και την λαϊκή αγορά της πόλης της Αλεξάνδρειας επισκέφτηκαν το Σάββατο 16 Φλεβάρη αντιπροσωπεία του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας», αποτελούμενη από τους Ηλία Ιακωβίδη, υποψήφιο δήμαρχο και τον Χρήστο Αλευρά, νυν δημοτικό σύμβουλο Αλεξάνδρειας καθώς και κλιμάκιο υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

Συναντήθηκαν με τους επαγγελματίες των καταστημάτων, τους υπάλληλους καθώς και τους αγρότες – πωλητές της λαϊκής αγοράς από τους οποίους ενημερώθηκαν για τα προβλήματα βιοπορισμού, την δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκονται, τις φορολογικές επιβαρύνσεις και το ξεκλήρισμά τους. Ενημερώθηκαν για τις σοβαρές ανάγκες που έχει η πόλη, κι ευρύτερα ο Δήμος Αλεξάνδρειας, σε έργα συντήρησης και αναβάθμισης αλλά και για την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για ακόμη μια φορά τόνισε την υποστήριξή της, λαμβάνοντας υπόψη τα πολυάριθμα και σύνθετα προβλήματα που έχουν προκληθεί με ευθύνη των κυβερνήσεων και έκανε σαφές με τις θέσεις της, που αναπτύχθηκαν, ότι η τοποθέτηση κάθε δημοτικής αρχής, απέναντι στο γενικότερο πλαίσιο και την πολιτική που ακολουθείται, πρέπει να στοχεύει στην λαϊκή οικογένεια, τα εργατικά - λαϊκά στρώματα και τη νέα γενιά που πλήττονται. Ειπώθηκε στις επαφές με τους δημότες ότι «χορτάσαμε από σωτήρες και υποψηφίους που ανακυκλώνονται» και τέθηκε το δίλημμα που είναι «αν θα συνεχιστεί αυτός ο δρόμος που φέρνει νέα δεινά ή αν θα βγούμε μαχητικά στο προσκήνιο διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον», στηρίζοντας τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σε Δήμο και Περιφέρεια και δυναμώνοντας το ΚΚΕ σε Ευρωεκλογές και Εθνικές Εκλογές.

Στην καταγραφή των θέσεων για το Β’ κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων,

ηλικίας 22-29 ετών,που θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ, βρίσκεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr που δημοσιεύει και την πρώτη ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ, το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για πρόγραμμα προσλήψεων 3.000 πτυχιούχων ανέργων σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς. Πρόκειται για το Β’ κύκλο, του προγράμματος, αφού ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε με την πρόσληψη 5.500 πτυχιούχων σε υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς.

Ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο αριθμός των ωφελούμενων ενδέχεται να αυξηθεί και πέρα των 3.000 ωφελουμένων, αφού αυτή την περίοδο οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, βρίσκονται στο στάδιο αλλαγών, διορθώσεων και συμπλήρωσης των κατανομών προκειμένου να καταλήξουν στον τελικό αριθμό των θέσεων.

Το πρόγραμμα αναμένεται να βγει στον «αέρα» από τον ΟΑΕΔ τον Μάρτιο. Μέχρι στιγμής έχουν «κλειδώσει» 2.580 θέσεις σε υπουργεία και άλλους φορείς του δημοσίου, ενώ με την τελική κατανομή ο αριθμός των θέσεων αναμένεται να φτάσεις τις 3.000 ή ακόμα και να τις ξεπεράσει.

Οι ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές των ωφελουμένων αναμένεται να οριστούν: α) για την κατηγορία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έως τα 1.040 ευρώ, β) για την κατηγορία τεχνολογικής εκπαίδευσης έως τα 990 ευρώ.

Για τους ωφελουµένους οι οποίοι διαθέτουν µεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών, οι ανωτέρω αµοιβές προσαυξάνονται µηνιαίως κατά πενήντα (50) Ευρώ ή εκατό (100) Ευρώ αντίστοιχα και διαµορφώνονται ως εξής:

α) για τους κατόχους µεταπτυχιακού τίτλου σπουδών:

i) για την κατηγορία ΠΕ, έως 1.090 Ευρώ και
ii) για την κατηγορία ΤΕ, έως 1.040 Ευρώ

β) για τους κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών:

i) για την κατηγορία ΠΕ, έως 1.140 Ευρώ και
ii) για την κατηγορία ΤΕ, έως 1.090 Ευρώ

Οι ωφελούµενοι που διαθέτουν και τους δύο προαναφερθέντες τίτλους σπουδών λαµβάνουν, ως µηνιαίο ποσό, το ποσό που αντιστοιχεί στην ανώτερη κατηγορία (100 Ευρώ).

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Κατηγορία Οικονομία

2Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.
«Κλιματική Αλλαγή και Αγροτική Ανάπτυξη»
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, PortoPalace Hotel, Θεσσαλονίκη

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μία από τις κυριότερες απειλές που καλείται να αντιμετωπίσει ο πλανήτης μας τον 21ο αιώνα.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη ορατές σε όλο τον κόσμο και αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο αισθητές στο μέλλον.
Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει πολλούς οικονομικούς τομείς, με τη γεωργία να αποτελεί έναν από τους πλέον ευάλωτους, καθώς

εξαρτάται άμεσα από κλιματικούς παράγοντες όπως είναι η θερμοκρασία, η ηλιοφάνεια και η βροχόπτωση για τη βιωσιμότητά της.
Ειδικότερα στη Νότια Ευρώπη, οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα των καλλιεργειών αναμένεται να υπερβούν σημαντικά τα πιθανά οφέλη.
Οι αρνητικές επιπτώσεις στη γεωργία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
-Μείωση στην απόδοση των καλλιεργειών λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών
-Αύξηση της ζήτησης νερού για άρδευση και μείωση στη διαθεσιμότητα του νερού λόγω παρατεταμένων περιόδων ξηρασίας
-Καταστροφές καλλιεργειών λόγω αύξησης στη συχνότητα και την ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων
-Μείωση της γονιμότητας των εδαφών και της ποικιλότητας των καλλιεργειών
-Αύξηση του κινδύνου διάβρωσης των εδαφών λόγω των συχνών εναλλαγών περιόδων ξηρασίας και έντονων βροχοπτώσεων
-Αύξηση του ρυθμού πολλαπλασιασμού των ασθενειών, παρασίτων και ζιζανίων λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας.

Το Συνέδριο

Ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.),διοργανώνει το 2ο Αγροτικό Συνέδριο, με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Αγροτική Ανάπτυξη».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, ώρες 09.00 π.μ. έως 18.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο PortoPalace στην Θεσσαλονίκη.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει πλατφόρμα εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων μερών για τις επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στη γεωργία και την κτηνοτροφία, αλλά και στην ελληνική οικονομία γενικότερα.
Ειδικότερα, στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθούν ζητήματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια και τους τρόπους προστασίας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, αλλά και τις βασικές κατευθύνσεις που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.
Παράλληλα θα γίνει μεγάλη συζήτηση για τον ρόλο που διαδραματίζουν σήμερα οι συλλογικές δράσεις στη γεωργία και την κτηνοτροφία, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα στον αγροτικό τομέα, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι χιλιάδες Έλληνες γεωργοί και κτηνοτρόφοι.

Σε ποιους απευθύνεται

Το 2ο Αγροτικό Συνέδριο του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. απευθύνεται σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται σε πεδία που έχουν σχέση με τον αγροτικό τομέα, είτε σε επίπεδο συλλογικών δράσεων, είτε σε επίπεδο επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Ειδικότερα, η θεματολογία του αφορά όλες τις δραστηριότητες: απο την πρωτογενή παραγωγή μέχρι τη διάθεση των προϊόντων, τις μεταφορές, τις ασφάλειες, τις εξαγωγές, τη χρηματοδότηση, την τεχνολογία, την καινοτομία, τις εισροές, τις αλλαγές και τις νέες προκλήσεις που προκύπτουν σε επίπεδο Ε.Ε., κ.λπ.
Ομιλητές

Ως ομιλητές θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πολιτείας και του πολιτικού κόσμου της χώρας, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι των συνεταιριστικών φορέων από την Ελλάδα και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στελέχη επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα (παραγωγής, μεταποίησης, εμπορίας αγροτικών προϊόντων, εφοδίων και υπηρεσιών).

Πρόγραμμα

Οι βασικοί θεματικοί άξονες του συνεδρίου είναι:

Ενότητα 1:
Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πως επηρεάζονται οι γεωργικές καλλιέργειες και ποιες παρεμβάσεις προτείνονται για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιδράσεων στην αγροτική παραγωγή.

Ενότητα 2:
Κλιματική αλλαγή και τρόποι προστασίας της ελληνικής γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Ασφάλιση τηςαγροτικής παραγωγής, ασφάλιση πιστώσεων, γεωργία ακριβείας

Ενότητα 3:
Η συμμετοχή των συλλογικών δράσεων των αγροτών στην ανάπτυξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας - Ισχυροί συνεταιρισμοί (οργανώσεις & επιχειρήσεις) στο έντονα ανταγωνιστικό ελληνικό και διεθνές περιβάλλον

Κατηγορία Αγροτικά

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω εργασιών στις παρακάτω περιοχές:

20/2/2019 8:00:00 πμ - 2:30:00 μμ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ

21/2/2019 8:00:00 πμ - 2:30:00 μμ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ

3/3/2019 8:00:00 πμ - 2:30:00 μμ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ(ΤΜΗΜΑ),

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑ(ΤΜΗΜΑ), ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ(ΤΜΗΜΑ) Θ.ΣΟΦΟΥΛΗ (ΤΜΗΜΑ)28ηΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,

Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ(ΤΜΗΜΑ)ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ, Θ.ΚΟΥΓΚΑ, ΚΟΛΥΝΔΡΟΥ, 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΟΙ.

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, είχαν οι βουλευτές Ημαθίας Χρήστος Αντωνίου και Φρόσω Καρασαρλίδου καθώς και οι βουλευτές Θεσ/νίκης Ν. Παρασκευόπουλος και Δ. Μάρδας.

Από την πλευρά των βουλευτών της Ημαθίας τονίστηκε η ανάγκη ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του νομού που με επίκεντρο τους βασιλικούς τάφους των Αιγών (Βεργίνα) αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Στα πλαίσια αυτά έγινε αναφορά σε συγκεκριμένα έργα που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στις περιοχές των Δήμων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας.

Στόχος είναι μεν η ανάδειξη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, αλλά υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις σε κάθε χώρα για τις ευρωεκλογές, από την ημερομηνία διεξαγωγής τους, μέχρι το πώς εκλέγονται οι ευρωβουλευτές και πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες.

Φέτος, στις ευρωεκλογές θα ψηφίσουν 27 κράτη, έναντι 28 του 2014 και θα εκλεγούν 705 ευρωβουλευτές, έναντι των 751 που ήταν πριν από την αποχώρηση της Βρετανίας.

Οι ευρωβουλευτές που εκλέγονται σε κάθε χώρα:

Η Γερμανία εκλέγει 96 ευρωβουλευτές (= αριθμός με το 2014)
Η Γαλλία 79 (+5 έναντι της εκλογής του 2014)
Η Ιταλία 76 (+3)
Η Ισπανία 59 (+5)
Η Πολωνία 52 (+1)
Η Ρουμανία 33 (+1)
Η Ολλανδία 29 (+3)
Το Βέλγιο 21 (=)
Η Τσεχία 21 (=)
Η Ελλάδα 21 (=)
Η Ουγγαρία 21 (=)
Η Πορτογαλία 21 (=)
Η Σουηδία 21 (+1)
Η Αυστρία 19 (+1)
Η Βουλγαρία 17 (=)
Η Δανία 14 (+1)
Η Σλοβακία 14 (+1)
Η Φινλανδία 14 (+1)
Η Ιρλανδία 13 (+2)
Η Κροατία 12 (+1)
Η Λιθουανία 11 (=)
Η Λετονία 8 (=)
Η Σλοβενία 8 (=)
Η Εσθονία 7 (+1)
Η Κύπρος 6 (=)
Το Λουξεμβούργο 6 (=)
Η Μάλτα 6 (=)
Η ημερομηνία των εκλογών

Στις περισσότερες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, οι ευρωεκλογές θα γίνουν στις 26 Μαΐου. Τρεις ημέρες νωρίτερα θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, στις 24 Μαΐου στην Ιρλανδία και στις 25/5 σε Λετονία, Μάλτα και Σλοβακία, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πώς ψηφίζουν οι Ευρωπαίοι

Τέσσερις χώρες δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή από το εξωτερικό στις ευρωεκλογές: η Τσεχία, η Ιρλανδία, η Μάλτα και η Σλοβακία.

Με επιστολική ψήφο επιτρέπεται η ψηφοφορία στο Βέλγιο, τη Δανία, τη Γερμανία, την Εσθονία, την Ισπανία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία και τη Σουηδία.

Στις πρεσβείες και προξενεία των χωρών της ΕΕ που κατοικούν μπορούν να ψηφίσουν οι πολίτες του Βελγίου, της Βουλγαρίας, της Δανίας, της Εσθονίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Κροατίας, της Ιταλίας, της Κύπρου, της Λιθουανίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Τέλος, δια πληρεξουσίου αντιπροσώπου μπορούν να ψηφίσουν μόνον οι πολίτες του Βελγίου, της Γαλλίας και της Ολλανδίας, ενώ ηλεκτρονική ψήφος είναι δυνατή μόνον για τους Εσθονούς.

Οριο εκλογής κόμματος

Το εκλογικό κατώφλι για την εκλογή ευρωβουλευτή είναι 5% για την Τσεχία, τη Γαλλία, την Κροατία, την Λιθουανία, τη Λετονία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία. Το 4% ισχύει για την Ιταλία, την Αυστρία και τη Σουηδία, 3% για την Ελλάδα και 1,8% για την Κύπρο. Οι υπόλοιπες χώρες δεν θέτουν ελάχιστο όριο.

Το ηλικιακό όριο για τους υποψήφιους

Στις περισσότερες χώρες ισχύει το 18ο έτος. Το 21ο ισχύει για το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, την Εσθονία, την Ιρλανδία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Πολωνία, την Σλοβακία και την Κύπρο. Το 23ο ισχύει στη Ρουμανία και το 25ο σε Ελλάδα και Ιταλία.

Υπερ-Σελήνη ή υπερπανσέληνος συμβαίνει, όταν υπάρχει πανσέληνος και ταυτόχρονα η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει πιο κοντά στη Γη (περίγειο)

Η δεύτερη Υπερ-Σελήνη του 2019 θα υπάρξει σήμερα Τρίτη στις 17:53 ώρα Ελλάδας.

Η πρώτη υπερπανσέληνος είχε συμβεί στις 21 Ιανουαρίου, ενώ φέτος θα υπάρξει μόνο άλλη μία στις 21 Μαρτίου.

Υπερ-Σελήνη ή υπερπανσέληνος συμβαίνει, όταν υπάρχει πανσέληνος και ταυτόχρονα η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει πιο κοντά στη Γη (περίγειο), με αποτέλεσμα ο δορυφόρος του πλανήτη μας να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός από ό,τι συνήθως.

Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.

 

Κατηγορία Γενικά

Συνεχίζεται η καλοκαιρία και σήμερα Τρίτη (19/2) - Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ραγδαία επιδείνωση περιμένουμε από τις 23 Φεβρουαρίου με νέα «ψυχρή εισβολή» - Πού και πότε θα χιονίσει - Οι προγνωστικοί χάρτες «δείχνουν» χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

Για σήμερα, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις, οι οποίες στην Κρήτη θα είναι τοπικά πυκνότερες.

Κρήτη - Από το γλέντι στο θρήνο: Η ιστορία της οικογένειας που πνίγηκε στον ορμητικό χείμαρρο

Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παράλληλα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Καλές οι θάλασσες
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 και μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Ραγδαία επιδείνωση από 23 Φεβρουαρίου
Τα «δόντια» του θα μας δείξει τις επόμενες ημέρες ο καιρός, καθώς σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία από τα καιρικά μοντέλα αναμένεται νέα ραγδαία επιδείνωση από τις 23 Φεβρουαρίου. Κύρια χαρακτηριστικά της ψυχρής εισβολής που καταφθάνει στην Ελλάδα η κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας και οι χιονοπτώσεις.

Η νέα ψυχρή εισβολή θα έχει ακόμα πιο έντονα χαρακτηριστικά από αυτή που ολοκληρώθηκε το Σάββατο (16/2), καθώς οι αέριες μάζες που κατεβαίνουν από τη Ρωσία είναι ακόμα πιο ψυχρές.

Αν τελικά επιβεβαιωθούν τα σημερινά στοιχεία θα προκληθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Σύμφωνα με όσα σήμερα δείχνουν τα καιρικά μοντέλα θα χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

H πορεία της ψυχρής εισβολής στις 21 Φεβρουαρίου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι το διήμερο της κορύφωσης της κακοκαιρίας με την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τρίτη 19 Φεβρουαρίου
Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
άνεμοι: Βόρειοι 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Χιόνια μέχρι τη θάλασσα το Σάββατο... Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου
Πανελλαδικής... εμβέλειας ο νέος χιονιάς, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αναμένεται το Σάββατο να χιονίσει σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ παρουσιάζει όλα τα νέα δεδομένα στο δελτίο καιρού και όπως θα δείτε από την Παρασκευή και από τα βόρεια, αναμένεται να μπει στη χώρα μας η νέα ψυχρή εισβολή.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας