alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Αποκριάτικους ρυθμούς έφερε η Φιλοπρόοδος-Φιλόπτωχος Γυναικών Αλεξάνδρειας στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο φιλόξενο χώρο του Olive Bistro Wine Bar στον πεζόδρομο της πόλης στις 25 Φεβρουαρίου.

Μέλη και φίλοι του συλλόγου συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν ακόμη μια φορά το σημαντικό έργο που προσφέρει ο σύλλογος και απόλαυσαν τα νόστιμα και ποικίλα πιάτα του Οlive παρέα με γευστικό κρασί.

Η πρόεδρος της Φιλoπτώχου κ. Κατερίνα Βέτσιου καλωσόρισε όσους παραβρέθηκαν και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Πνευμονολόγο κ. Έφη Κοτσιφού για τις δωρεάν υπηρεσίες που παρέχει η γιατρός σε ηλικιωμένη γυναίκα ενώ αναφέρθηκε και σε μελλοντικές δράσεις του συλλόγου.

Το παρόν έδωσε η Περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, η δημοτική σύμβουλος Αλεξάνδρειας Όλγα Μοσχοπούλου, o κ. Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης και πλήθος κόσμου.

Πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Τουρνουά Πάλης «Ακρόπολης» U15 με τη συμμετοχή 10 χωρών στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης Άνω Λιοσίων το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου.

Ο αθλητής Νικόλαος Μακρυγιάννης από την Αλεξάνδρεια συμμετείχε στο τουρνουά με την πρωταθλήτρια ομάδα που αγωνίζεται με τον «Παλαιστικό Σύλλογο» Ευκαρπίας και εκπροσώπησε την Ελλάδα.

Μετά από 20 μέρες προετοιμασίας στην Αρμενία και τη Γεωργία και με την πολύτιμη καθοδήγηση από τους προπονητές του Παναγιώτη Κουτσουπάκη και Θέμη Ιακωβίδη, ο αθλητής αγωνίστηκε σε πέντε αγώνες των τεσσάρων λεπτών με πολύ καλή απόδοση κερδίζοντας πέντε σερί νίκες που τον ανέβασαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Συγχαρητήρια στον αθλητή για τη διάκριση του και στους προπονητές του, που αφιλοκερδώς τον προετοιμάζουν για καλύτερη απόδοση.

Να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Ευκαρπίας για το 2019 είχε μέχρι στιγμής στο Πανελλήνιο 1 θέση στους άντρες και στους εφήβους και ετοιμάζονται για τους παίδες και τους πανπαίδες που αγωνίζεται και ο Νίκος Μακρυγιάννης με αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας γεγονός που κάνει τη νίκη του αθλητή ακόμα πιο σημαντική.

Κατηγορία Αθλητικά

Την πρόσληψη ενός (1) ατόμου (ΔΕ Βοηθός Φαρμακείου), με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ένα έτος από την υπογραφή της σύμβασης με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης έως τη λήξη του Προγράμματος), για την υλοποίηση των Υποέργων «Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αλεξάνδρειας» της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αλεξάνδρειας», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014- 2020» - ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΞ09Β «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ - ΕΚΤ» - ΤΙΤΛΟΣ: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ – ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ», ανακοίνωσε ο Δήμος Αλεξάνδρειας.

Υποβολή αιτήσεων έως 8 Μαρτίου 2019.

Κατηγορία Γενικά

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα: «Η ΚΑΠ μετά το 2020: Προκλήσεις & Ευκαιρίες», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.30 στις Εγκαταστάσεις Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων (Πρώην ΕΑΣ Βέροιας).

Πληροφορίες : Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ο.Π. Ν. Ημαθίας | Τηλ.: 2331076488 - 2331076478 : Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ | Τηλ.: 2130187300

Taftotita Email small1

Κατηγορία Γενικά

Αγωνιστική κίνηση

️ Ήττα για τι γυναίκες

️ Καπαρωσαν την 3η θέση οι κορασίδες

️ Επέστρεψαν στις νίκες οι παγκορασίδες 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-3

  Παρά το πολυ καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι η γυναικεία ομάδα μας δεν κατάφερε να αποφύγει την ηττα απο τον πολύ δυνατό Πιερικό. 

  Οι γυναίκες του ΓΑΣ μπήκαν αποφασισμένες να παλέψουν το παιχνίδι και κατάφεραν με υψηλή απόδοση να πάρουν εύκολα το πρώτο σετ με 25-20. Η συνέχεια όμως δεν ηταν ανάλογη, ο Πιερικός ισορρόπησε το παιχνίδι, τα κορίτσια της πόλης μας έπεσαν ψυχολογικά και αγωνιστικά με αποτέλεσμα η ομάδα της Κατερίνης να φτάσει στη νίκη με 1-3.

ΣΕΤ: 1-3 (25-20, 20-25,17-25, 20-25)

Συνθεση: Χατζοπούλου Δήμητρα, Δριζη Ελσα, Μπογδάνου Δήμητρα, Μαυρούδη Δήμητρα, Μπλαχάβα Ελισάβετ, Χουτζοπούλου Κική, Χούχα Σοφία, Παπαζήση Αλεξάνδρα, Γρηγοράκη Ιωάννα, Παπαδήμα Νάσια, Παύλου Πέρσα, Παύλου Μαρία

Προπ. :Βασιλακάκη Μαρία 

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ 3-0

Εύκολο απόγευμα για τις κορασίδες του ΓΑΣ. Πιάνοντας καλή απόδοση δεν δυσκολεύτηκαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Αιγινίου. Με τη νίκη αυτή η ομάδα της Αλεξάνδρειας εξασφάλισε την 3η θέση στο πρωτάθλημα. Μια επιτυχημένη σεζόν για τις κορασίδες μας εάν αναλογιστούμε το επιβαρυμένο πρόγραμμα των κοριτσιων. 

ΣΕΤ: 3-0 (25-20, 25-14, 25-17) 

Σύνθεση : Πουρλιοτοπούλου Βιβή, Χουτζοπούλου Κική, Μπλαχάβα Ελισάβετ,Χούχα Σοφία,Παύλου Μαρία, Παπαζήση Αλεξάνδρα, Παπαδήμα Νάσια, Γρηγοράκη Ιωάννα. 

Προπ. : Βασιλακάκη Μαρία 

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 3-0

Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες για τις παγκορασίδες μας. Μία νίκη που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ομάδα της Αλεξάνδρειας. Τόσο βαθμολογικά οσο και στο ψυχολογικό τομέα. Το Κιλκίς υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της ομάδας της πόλης μας. 

ΣΕΤ: 3-0 (25-14, 25-19, 25-19) 

Σύνθεση : Γρηγοράκη Ιωάννα, Χούχα Σοφία,  Παπαδήμα Νάσια, Παπαζήση Αλεξάνδρα, Παύλου Πέρσα, Παύλου Μαρία, Παπαεμμανουήλ Έφη, Μάρτου Κατερίνα,  Σαλιάρα Νικολέτα, Γιοβανοπούλου... 

Προπ. : Βασιλακάκη Μαρία 

Βοηθ. Προπ. : Χατζοπούλου Δήμητρα

Κατηγορία Αθλητικά

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αλεξάνδρειας σας προσκαλεί σε εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει με θέμα «Δημοτικές & Περιφερειακές εκλογές» τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 18:30 στο Δημαρχείο της πόλης.

Θα μιλήσουν:

Ηλίας Ιακωβίδης,

υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Ευάγγελος Δόμανος,

υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ντόπιων Αλεξάνδρειας & περιχώρων «Το Ρουμλούκι» σας προσκαλεί στον Ετήσιο χορό του ομίλου την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον (2χλμ Αλεξάνδρειας-Θεσσαλονίκης) και ώρα 20:30’ με παραδοσιακό-λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Μιχάλη Παζαρέντζη.

Το Alexandriamou.gr σε συνεργασία με την συγγραφέα Ελισάβετ Τάρη και τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ χαρίζουν σε δύο αναγνώστες το νέο βιβλίο της με τίτλο «Όταν η γοργόνα συνάντησε τον Αλέξανδρο» με γραπτή αφιέρωση από την ίδια την συγγραφέα.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό πρέπει να κάνετε κοινοποίηση της δημοσίευσης στο Facebook, like και σχόλιο στην ανάρτηση της σελίδας Alexandriamou.gr Webportal ή στο προφίλ Έφη Στεφ. Καραγιάννη.(Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να ακολουθήσετε και τα τρία βήματα κοινοποίηση, like και σχόλιο)

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Μάρτιου όπου θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα.

«Μια γοργόνα γυρίζει μέσα στην Αλεξάνδρεια, αποκτώντας πόδια ψάχνοντας τον αδερφό της τον Μέγα Αλέξανδρο και προσπαθεί να κόψει το γόρδιο δεσμό του αιώνιου ερωτήματος που δεν είναι άλλο από το αν ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος!

Ένα μαγικό ταξίδι στο οποίο ο αναγνώστης «τριγυρίζει» στην πόλη που ίδρυσε ο Βασιλιάς της Μακεδονίας παρέα με την γοργόνα και τον μικρό Καρίμ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο :

Ένας αυτόπτης μάρτυς, η συγγραφέας, μας ξεναγεί σε έναν τόπο που γνωρίζει καλά και ζει μαζί με τα σύμβολα των αιώνων, την ιστορία. Όταν η γνώση μεταφέρεται σαν παραμύθι και φωτίζει τις όψεις που δεν γνωρίσαμε τότε το ταξίδι, η περιπέτεια, αποκτά Θεατές-αναγνώστες, που μπορούν να αναγνωρίσουν το γιατί ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος. Η γοργόνα ίσως να είναι η ματιά του καθενός μας που κι αυτή ζει και βασιλεύει σαν φαντασία και σαν πραγματικότητα. Ο ένας ήρωας δημιουργεί πολλούς. Όλα μπορούν να συμβούν και όλα συμβαίνουν όταν τους δρόμους που γνωρίζει η συγγραφέας τους πλαταίνει για να χωρέσουμε όλοι σε τούτο το ταξίδι. Η Αλεξάνδρεια δεν είναι μια εικόνα. Είναι η ιστορία, η γοργόνα, ο Μέγας Αλέξανδρος. Ο Γόρδιος δεσμός κόβεται όταν ανοίγεις ένα βιβλίο. Πόσο μάλλον όταν η γοργόνα μπορεί να συναντήσει τον Αλέξανδρο σε βιβλίο. Όταν το αιώνιο ερώτημα μπορεί να απαντηθεί με σιγουριά: Ζει! Όταν όλοι μπορούν να περπατήσουν όπου η φαντασία φτάνει, τότε η πραγματικότητα έρχεται πιο κοντά.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Ελισάβετ Τάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γενική Αγωγή στο Διδασκαλείο του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ. Είναι επίσης πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και μεταπτυχιακή διπλωματούχος της ίδιας Σχολής, στον Τομέα της Φιλοσοφίας του Δικαίου με ειδίκευση στη θρησκευτική ελευθερία στην Εκπαίδευση. Διορίστηκε στην Α/θμια Εκπαίδευση και εργάστηκε σε σχολεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας. Υπηρέτησε, επίσης, ως διευθύντρια στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου. Από τον Ιανουάριο του 2012 υπηρετεί ως Σχολική Σύμβουλος στην Έδεσσα. Ως εκπαιδευτικός ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία υλοποιώντας προγράμματα φιλαναγνωσίας, καθώς και με θέματα αντιρατσιστικής αγωγής, κοινωνικού αποκλεισμού και ισότητας ευκαιριών στην Εκπαίδευση. Το βιβλίο της «Η μάγισσα Σουσουρέλα και η αλφαβήτα» είναι ένα ανατρεπτικό παραμύθι που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με στόχο να κάνει την εκμάθηση της αλφαβήτας μια ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα γεμάτη μουσική και ρυθμό.

 

Κατηγορία Γενικά

Την Πέμπτη 21/2/2019 «Τα Παιδιά της Άνοιξης» και το 1ο ΕΠΑΛ Κουφαλίων πραγματοποίησαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά «Ομάδα συνύπαρξης» με σκοπό τη γνωριμία, την αλληλεπίδραση, την επικοινωνία, τη συμπερίληψη καθώς επίσης και την ευαισθητοποίηση των μαθητών αλλά και της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν τα ΑμεΑ.

Η συνάντηση έγινε στο 1ο ΕΠΑΛ Κουφαλίων και διεξάχθηκαν δύο παράλληλες δράσεις. Η πρώτη αφορούσε την περιποίηση των ωφελούμενων από τους μαθητές και τους καθηγητές του τμήματος αισθητικής του ΕΠΑΛ και η δεύτερη στην κατασκευή αποκριάτικων αντικειμένων με σύνθετες τεχνικές (κολάζ) από τους μελλοντικούς βρεφονηπιοκόμους και τους καθηγητές τους. Οι ωφελούμενοι του κέντρου διασκέδασαν και απόλαυσαν την εμπειρία.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Έπρεπε να φτάσει η 20η αγωνιστική για να υποχρεωθεί στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα η ΑΓΚΑΘΙΑ!

Η ομάδα του Σταύρου Κωστογλίδη δεν τα κατάφερε στην Αριδαία, παρουσιάστηκε διπρόσωπη και έχασε με σκορ 2-0 από τον τοπικό Αλμωπό.

Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Ιωάννου στο 48' και Στάμπιλε στο 62', ενώ από το 83' οι Αγκαθιώτες αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Ρογγότη.

Οι "ασπρόμαυροι" ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους παίκτες του Αλμωπού, ενώ αντίθετα ήταν αυτοί που έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στο 14' ο Τριανταφυλλίδης έβγαλε ωραία μπαλιά στον Γκελοσάνι, αυτός έφυγε μόνος προς την εστία του Αλμωπού, όμως, το πλασέ του απέκρουσε σωτήρια ο Μένιος με τα πόδια!

Στο 34’ μετά από φάουλ του Χατζόπουλου, ο Ρογγότης έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ.

Στην επανάληψη η ΑΓΚΑΘΙΑ παρουσιάστηκε αλλαγμένη προς το χειρότερο, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα στο 48' όταν μετά από σουτ του Ιωάννου και δύσκολη απόκρουση του Τόλιου, ο ίδιος παίκτης πήρε το ριμπάουντ και νίκησε από κοντά τον γκολκίπερ της ΝΙΚΗΣ γράφοντας το 1-0!

Το τελικό 2-0 έγινε στο 62’ με κεφαλιά του Στάμπιλε, έπειτα από σουτ του Ιωάννου και αλλαγή πορείας της μπάλας πάνω στον Κίτσα.

Στο 80’ το σουτ του Χατζόπουλου απέκρουσε ο Μένιος, ενώ στο 83' οι Ημαθιώτες έμειναν με  παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Ρογγότη, που ανέτρεψε αντίπαλο όντας τελευταίος παίκτης.

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Τυριακίδης): Μένιος, Ασλαμπάλογλου, Ιωάννου (85’ Ελευθεριάδης Γ.)., Κιουλτζόπουλος, Κυριακίδης, Μεντής, Νικολίτσας, Σαϊνατούδης, Σαμαρόπουλος, Τσεκάι (60’ Ελευθεριάδης Λ.), Στάμπιλε (80’ Στογιαννίδης).

ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ (Κωστογλίδης): Τόλιος, Κασαπίδης, Κίτσας Ελ., Λιόλιος, Ρογγότης, Ζαρογιάννης, Τριανταφυλλίδης (67’ Μούδιος), Αβραμόπουλος, Χατζόπουλος, Γκελοσάνι, Προβατίδης (46’ Σούκιας).

πηγή: kerkidasport.gr

πηγή βίντεου: pellasports.gr

Κατηγορία Αθλητικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας