alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Με το Νίκο Παπανδρέου υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας Νίκος Μπρουσκέλης, στη συγκέντρωση της Φώφης Γεννηματα στη Θεσσαλονίκη, που έγινε στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εκδηλώσεων.

«Η δημοκρατική παράταξη, η κεντροαριστερα ήταν και θα είναι εδώ. Χωρίς γέφυρες των στεναγμών, με πείσμα περισσότερο θα δώσουμε με ενότητα τις μάχες που έρχονται» σχολίασε ο Νίκος Μπρουσκέλης στο προσωπικό του λογαριασμό σε κοινωνικό δίκτυο.

Τέλος στα βιβλιάρια υγείας  για συνταγές φαρμάκων και παραπεµπτικά, φαίνεται πως βάζει το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, η ηγεσία του υπουργείου, προωθεί τροπολογία με την οποία θα καταργεί το Προεδρικό Διάταγμα που επιβάλλει τη χρήση έντυπου βιβλιαρίου Υγείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους».

Όπως αναφέρεται, η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες σε νομοσχέδιο άλλου υπουργείου, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες κατάργησης των παλαιών βιβλιαρίων και η μετατροπή όλων των υπηρεσιών σε ψηφιακές μέσω του ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, ο οποίος θα περιλαμβάνει από τα φάρμακα μέχρι και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα κάνει ο κάθε ασφαλισμένος.

Είχε προηγηθεί αναστάτωση τόσο στον ιατρικό κόσμο όσο και στα νοσοκομεία, από εγκύκλιο που είχε αποστείλει ο ΕΟΠΥΥ στα τέλη Ιανουαρίου, με την οποία ζητούσε να ανασυρθούν από τα συρτάρια όλα τα παλιά βιβλιάρια Υγείας, ακόμη κι αυτά που είχαν καταργηθεί, όπως του ΙΚΑ.

Με το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, ο ηλεκτρονικός φάκελος θεσμοθετείται. Πλέον όλοι οι γιατροί θα είναι υποχρεωμένοι να τον δημιουργούν και να τον ενημερώνουν μετά από κάθε επίσκεψη ασθενούς.

Ο νέος ηλεκτρονικός φάκελος θα περιέχει όλες τις συνταγές φαρμάκων που έχουν εκδοθεί αλλά και την εκτέλεσή τους, ώστε όλα τα στοιχεία να είναι συγκεντρωμένα στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της Η∆ΙΚΑ που χειρίζεται την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Πρόσβαση σε αυτόν, θα έχουν τόσο οι γιατροί όσο και οι φαρμακοποιοί, όσο και οι ίδιοι οι πολίτες με κωδικούς που θα τους δοθούν και έτσι θα μπορούν να μπαίνουν ακόμη και από το σπίτι τους για να βλέπουν τα αποτελέσματα εξετάσεων, τι φάρμακα πήραν , αλλά και να διαπιστώνουν αν παρανόμως έχουν χρεωθεί στον ΑΜΚΑ τους φάρμακα ή άλλες υπηρεσίες.

Πηγή: iefimerida.gr

Κατηγορία Υγεία

Ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες πέφτουν στο 13,3% από 20%

Μεγάλη ανάσα θα πάρουν ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες από τη μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών για την κύρια σύνταξη από το 20% στο 13,3% από την 1η.1.2019.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, το ποσοστό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς κλάδου σύνταξης που καταβάλλουν ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι μειώνεται από 20% στο 13,33%.

Το ποσοστό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς κλάδου σύνταξης που καταβάλλουν οι αγρότες μειώνεται και διαμορφώνεται μεταβατικά για τα έτη 2019 έως 2022 ως εξής: για το έτος 2019, από 18% στο 12%, για το έτος 2020, από 19% στο 12,67%, για το έτος 2021, από 19,5% στο 13% και για το έτος 2022, από 20% στο 13,33%.

Το ποσοστό της μηνιαίας εισφοράς κλάδου σύνταξης που καταβάλλουν ασφαλισμένοι του πρώην ΕΤΑΑ και αυτοαπασχολούμενοι απόφοιτοι σχολών ανώτατης εκπαίδευσης που είναι εγγεγραμμένοι σε επιστημονικούς συλλόγους ή επιμελητήρια που έχουν τη μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, προερχόμενοι από τον πρώην ΟΑΕΕ, μειώνεται και διαμορφώνεται σε ποσοστό 13,33% καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετίας από την υπαγωγή τους στην ασφάλιση (αντί του 14% για τα δύο πρώτα έτη και 17% για τα επόμενα τρία έτη).

Για τους ασφαλισμένους αυτούς, εφόσον η μηνιαία εισφορά υπολείπεται της ελάχιστης μηνιαίας εισφοράς των ασφαλισμένων, αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών άνω των πέντε ετών ασφάλισης, το ποσό της διαφοράς παραμένει ως ασφαλιστική οφειλή.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, με τις νέες διατάξεις διατηρούνται, το Καθαρό Φορολογητέο Εισόδημα (ΚΦΑ) προηγούμενου έτους ως βάση υπολογισμού των εισφορών, η διαδικασία υπολογισμού και εισφοροδότησης και η διαδικασία ετήσιας εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών ως αποτέλεσμα της σχέσης καταβλητέων και καταβληθεισών εισφορών και θεσπίζεται μείωση στο ποσοστό εισφορών κλάδου σύνταξης ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών.

πηγή: agvi.gr

Κατηγορία Οικονομία

Έως την Παρασκευή αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου που απευθύνεται σε 260.000 νοικοκυριά. Στην πρώτη πληρωμή, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα επιδόματα που δικαιούνται για τους τρεις μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, καθώς το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1/1/2019. Η ψηφιακή αίτηση θα αλοκληρώνεται με έξι "κλικ" στο πρότυπο των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα και το ΚΕΑ:
1. Η είσοδος στην πλατφόρμα θα γίνεται με τους κλειδάριθμους του Taxisnet
2. Θα πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου
3. Θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, εισόδημα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.α.)
4. Ο δικαιούχος θα πρέπει να συμπληρώσει τον αριθμό του μισθωτηρίου συμβολαίου του
5. Εφόσον απαιτείται συναίνεση από άλλα μέλη του νοικοκυριού αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται προτού υποβληθεί η αίτηση.
6. Τελευταίο βήμα η οριστική υποβολή της αίτησης.
Προσοχή αν κάποιο από τα προσυμπληρωμένα στοιχεία δεν είναι επικαιροποιημένο, θα δίνεται η δυνατότητα επικαιροποίησής του στα Κέντρα Κοινότητας με την υποβολή των κατάλληλων δικαιολογητικών.

Εισοδηματικά κριτήρια

Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Στη μονογονεϊκή οικογένεια για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ. Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Περιουσιακά κριτήρια

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως των 180.000 ευρώ.

Η αντικειμενική δαπάνη των επιβατικών αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης (Ι.Χ.), Μικτής Χρήσης (Μ.Χ.) ή και των δικύκλων του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της, το ποσό των 6.000 ευρώ.

Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κτλ, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενα κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Στη μονογονεϊκή οικογένεια για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ. Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Έθνος

Κατηγορία Οικονομία


Από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 9 Μαΐου στις 23:59 ώρα θα μπορούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλουν τις αιτήσεις για να συμμετάσχουν στη δράση του ΕΣΠΑ «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση» .

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, στην παροχή υπηρεσιών εστίασης και την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης –κοινωνικής μέριμνας προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους.

Ακολουθεί αναλυτικός οδηγός του ΕΣΠΑ με 20 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη νέα δράση

1.Ποιό δικαιολογητικό θα πρέπει να προσκομιστεί έτσι ώστε να πιστοποιείται η λειτουργική περίοδος του τελευταίου έτους (2018) που ζητείται στα βαθμολογούμενα κριτήρια (B5);

Για την διαπίστωση του συγκεκριμένου κριτηρίου θα πρέπει να προσκομισθεί από τον δικαιούχο αποδεικτικό στοιχείο για κάθε μήνα λειτουργίας της επιχείρησης για όλο το έτος 2018 όπως τιμολόγια, αποδείξεις λιανικής/παροχής υπηρεσιών.

2) Εποχικές επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν επενδυτική πρόταση; Επιχείρηση που λειτουργεί 10 χρόνια σαν εστιατόριο αλλά εξυπηρετεί πελάτες 6 μήνες τον χρόνο χωρίς όμως να διακόπτει την λειτουργία της μπορεί να συμμετάσχει;

Ναι, μπορούν να υποβάλλουν επενδυτική πρόταση εφόσον έχουν αδιάλειπτη λειτουργία.

3)Συστέγαση επιχειρήσεων επιτρέπεται;

Στη Πρόσκληση της Δράσης δεν γίνεται σχετική αναφορά. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει ο φορέας της επένδυσης να λειτουργεί σε διακριτό χώρο και να αποκλειστεί η πιθανότητα να επιδοτηθεί έμμεσα άλλη επιχείρηση. Κατά τον έλεγχο θα διαπιστωθεί η διακριτότητα των δαπανών στον τόπο υλοποίησης της επένδυσης.

4) Επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται τόσο σε επιλέξιμες όσο και σε μη επιλέξιμες δραστηριότητες δύναται να υποβάλει επενδυτικό σχέδιο;

Ναι. Σύμφωνα με την ενότητα 4 – ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης, δύναται να υποβάλλει μόνο για τις επιλέξιμες δραστηριότητες και υπό τον όρο ότι οι μη επιλέξιμες δεν αφορούν τους ΚΑΔ 1,2,3

5) Ενισχύεται η δημιουργία υποκαταστήματος; Δηλαδή, επιλέξιμη επιχείρηση μπορεί να αιτηθεί ενίσχυση μόνο για δαπάνες που θα υλοποιηθούν σε νέο τόπο ο οποίος δεν υφίσταται σήμερα;

Δεν επιδοτείται το νέο υποκατάστημα εκτός εάν έχει ιδρυθεί πριν την προκήρυξη της Δράσης.

6) Επιχείρηση που διέθετε τους ΚΑΔ 01,02,03 πριν την υποβολή μπορεί να υποβάλει επενδυτικό σχέδιο;

Μπορεί αρκεί να προκύπτει πως η διακοπή των εν λόγω ΚΑΔ προηγείται της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης. Η ως άνω διακοπή θα πρέπει να διατηρηθεί και κατά την διάρκεια υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου.

7)Μια επιχείρηση που έχει τον ΚΑΔ 56.10.19.15 Υπηρεσίες πώλησης πίτσας σε πακέτο για τρεις διαχειριστικές χρήσεις και κάνει έναρξη τώρα τον ΚΑΔ 56.10.11.01 Υπηρεσίες καφε- ζαχαροπλαστείου, με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο μπορεί να κάνει δαπάνες σχετικές με τον ΚΑΔ 56.10.11.01;

Όχι. Σύμφωνα με το Παράρτημα IV " - Τυπική Προϋπόθεση A3 η επιχείρηση θα πρέπει "Να διαθέτει πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης χρηματοδότησης τους επιλέξιμους ΚΑΔ της επένδυσης, σύμφωνα με το Παράρτημα ΙII «ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΚΑΔ)» ως ενεργή κύρια ή δευτερεύουσα δραστηριότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια των τριών αυτών τελευταίων διαχειριστικών χρήσεων".

8) Οι δαπάνες εργασιών πρέπει να γίνονται μετά την έκδοση των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία αδειών;

Σύμφωνα με την Πρόσκληση της Δράσης "Οι δαπάνες εργασιών πρέπει να γίνονται μετά την έκδοση των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία αδειών, ειδάλλως θα είναι μη επιλέξιμες."

9) Αν επιχείρηση διαθέτει περισσότερα από 1 υποκαταστήματα ενεργά, για να καλύψει την τυπική προϋπόθεση της νόμιμης λειτουργίας θα πρέπει να προσκομιστούν άδειες λειτουργίας για κάθε ένα υποκατάστημα η μόνο για την έδρα της επιχείρησης ;

Θα πρέπει να προσκομιστεί άδεια για τον/τους ΚΑΔ επένδυσης για τον/ τους τόπους υλοποίησης της επένδυσης. Δεν επιτρέπεται η ίδρυση Υποκαταστήματος στο πλαίσιο της δράσης.

10) Η δικαιοπάροχος επιχείρηση (franchisor) είναι επιλέξιμη προς χρηματοδότηση, εφόσον πληρούνται οι επιπλέον όροι επιλεξιμότητας στη Δράση;

Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής πρότασης χρηματοδότησης οι επιχειρήσεις που εντάσσονται σε ήδη οργανωμένο ομοιόμορφο δίκτυο διανομής προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών και οι οποίες εκμεταλλεύονται κατόπιν σχετικών συμβάσεων άδειες εκμετάλλευσης δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, που αφορούν συνήθως εμπορικά σήματα ή διακριτικούς τίτλους και τεχνογνωσία για την χρήση και τη διανομή αγαθών ή υπηρεσιών (π.χ. franchising, Shop in shop, δίκτυο πρακτόρευσης κλπ).

11) Επιτρέπεται μια επιχείρηση να υποβάλλει πρόταση και στα δύο προγράμματα δηλαδή Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας και Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας; Είναι επιτρεπτό υπό την προϋπόθεση οι δαπάνες να είναι διαφορετικές;

Ναι, εφόσον πληρεί το σύνολο των τυπικών προϋποθέσεων και στις δύο δράσεις και λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς του κανόνα de minimis. Επισημαίνεται ότι σε αυτή τη περίπτωση, για το βαθμολογούμενο κριτήριο της κάλυψης της ιδίας συμμετοχής, ο δικαιούχος δε δύναται να χρησιμοποιήσει τα ίδια διαθέσιμα (τραπεζικά, ομόλογα, μετοχές, αποθεματικά κλπ) και στις δύο δράσεις, εκτός και αν αποδείξει ότι επαρκούν για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής και στις δύο δράσεις.

12) Αρκετές επιχειρήσεις διαθέτουν επιλέξιμους ΚΑΔ και για τα δύο νέα προγράμματα (πχ λιανικό, χονδρικό). Θα εξετάζεται εάν οι δαπάνες αφορούν και σε άλλη μη επιλέξιμη δραστηριότητα για το πρόγραμμα;

Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες εφόσον εξυπηρετούν τον/τους ΚΑΔ επένδυσης της παρούσας Δράσης.

13) Μια επιχείρηση που έχει τον ΚΑΔ 56.10.11.13 και έχει κάνει έναρξη την 30/03/2016 εάν υποβάλλει την πρόταση μετά τις 30/03/2019 θα έχει κλείσει τρεις διαχειριστικές χρήσεις και θα είναι επιλέξιμη;

Όχι δεν είναι επιλέξιμη. Επιλέξιμες είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ιδρυθεί (ημερομηνία έναρξης σύμφωνα με taxisnet) και διαθέτουν έναν τουλάχιστον επιλέξιμο ΚΑΔ επένδυσης, το αργότερο έως 31/12/2015

14) Στις περιπτώσεις των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών, θα υπολογίζονται οι ΕΜΕ σύμφωνα με το νόμιμο πλήρες ωράριο των διαδασκόντων, ήτοι οι είκοσι μία (21) διδακτικές ώρες (εβδομαδιαίο ωράριο απασχόλησης);

Οι ΕΜΕ, στις περιπτώσεις των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών, υπολογίζονται λαμβάνοντας ως εβδομαδιαίο ωράριο πλήρως απασχολούμενων, για τους διδάσκοντες, τις 21 ώρες

15) Για την τεκμηρίωση της ιδίας συμμετοχής της περίπτωσης Ε του παραρτήματος Ι (ΜΕΣΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ) για ποιο διάστημα πρέπει να αφορούν οι βεβαιώσεις;

Επισυνάπτονται βεβαιώσεις μέσου υπολοίπου επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών που περιλαμβάνουν υποχρεωτικά το μέσο υπόλοιπο του λογαριασμού για τους τρεις κλεισμένους μήνες που προηγούνται της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης και δύναται να εκτείνεται μέχρι και ένα έτος πριν το μήνα υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης (Η βεβαίωση θα πρέπει να περιλαμβάνει ολόκληρους μήνες). Παράδειγμα: Υποβάλλεται αίτηση χρηματοδότησης στις 6/2/2019. Η βεβαίωση θα πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά το διάστημα από 1/11/2018 έως 31/1/2019, ενώ δύναται να συμπεριλαμβάνει περισσότερους των τριών μηνών (συνεχόμενους και ολόκληρους μήνες, έως 12) μεταξύ 1/2/2018 έως 31/1/2019. Για τις ατομικές επιχειρήσεις οι βεβαιώσεις δύναται να είναι είτε από λογαριασμούς όψεως (να φαίνεται στη βεβαίωση) είτε από δηλωμένους επαγγελματικούς λογαριασμούς στην ΑΑΔΕ (θα πρέπει να επισυνάπτεται επιπλέον και η σχετική εκτύπωση από το taxisnet προς τεκμηρίωση)

16) Σε τί ποσοστό αφορά η τεκμηρίωση των ίδιων κεφαλαίων για την περίπτωση όπου ο δυνητικός δικαιούχος αποφασίσει να προβεί σε αύξηση εταιρικού/ μετοχικού κεφαλαίου με χρήση μετρητών; Αφορά στο 100% της Ιδίας Συμμετοχής, ήτοι στο 50% του συνολικού αιτούμενου προϋπολογισμού;

Η τεκμηρίωση του βαθμού κάλυψης αφορά σε βαθμολογούμενο κριτήριο και αφορά το σύνολο της Ιδιωτικής Συμμετοχής.

17) Για επιχείρηση με αντικείμενο υπηρεσίες πώλησης πίτσας σε πακέτο για τρεις διαχειριστικές χρήσεις μπορεί να προμηθευτεί μηχανάκια για delivery;

Είναι επιλέξιμη η δαπάνη για προμήθεια δικύκλου έως 125 κ.ε. για τις επενδύσεις των κλάδων Λιανικού Εμπορίου (επιλέξιμους ΚΑΔ που ανήκουν στις κατηγορίες 45 και 47) και Εστίαση (για τους επιλέξιμους ΚΑΔ που ανήκουν στην κατηγορία 56) στην κατηγορία δαπάνης 2.4., εφόσον πρόκειται για επιχειρήσεις που πραγματοποιούν παράδοση εκτός καταστήματος (delivery) προϊόντων. Κατά την επιτόπια επαλήθευση θα πρέπει το δίκυκλο να βρεθεί πλήρως προσαρμοσμένο για τις ανάγκες της παράδοσης εκτός καταστήματος (delivery).

18) Σε επιχείρηση με δραστηριότητα Υπηρεσίες εκμάθησης καταδύσεων είναι επιλέξιμη η δαπάνη αγοράς σκάφους;

Αν ναι, σε ποια κατηγορία; Στα μεταφορικά μέσα Κατηγορία 3 ή στον Εξοπλισμό για τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό της επιχείρησης Κατηγορία 2.4; Η δαπάνη είναι επιλέξιμη στην κατηγορία 2.4 "Εξοπλισμό για τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό της επιχείρησης "με την προϋπόθεση να αφορά την αγορά καινούργιου σκάφους για τις υπηρεσίες εκμάθησης καταδύσεων.

19) Είναι αποδεκτό ως δικαιολογητικό η Βεβαίωση Πρόθεσης Δανειοδότησης; Αν ναι τι βαθμολογία θα λάβει η επιχείρηση;

Ως δικαιολογητικό για την δανειοδότηση είναι η έγκριση δανείου ή σύμβαση δανείου από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Η πρόθεση δανειοδότησης δεν είναι δικαιολογητικό απόδειξης της ιδιωτικής συμμετοχής, γι’ αυτό και δεν αναφέρεται στο Παράρτημα IV: «Τυπικές Προϋποθέσεις Συμμετοχής και Κριτήρια Αξιολόγησης».

20) Εταιρεία λειτουργούσε από το 2011 ως ατομική και το 2017 μετατράπηκε σε ΙΚΕ. Η απορρόφηση Ατομικής Επιχείρησης από ΕΕ/ΙΚΕ κλπ θεωρείται συνέχεια της παλαιάς και μπορεί να υποβάλλει αίτηση ή θεωρείται νέα επιχείρηση και αποκλείεται;

Σημειώνεται ότι η ενέργεια αποτυπώνεται στο καταστατικό της νέας εταιρείας. Στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί να γίνει λόγος για κατά νόμο συνέχιση της ίδιας επιχείρησης αφού στην ουσία πρόκειται για ίδρυση νέας εταιρείας στην οποία εισφέρεται η περιουσία μιας ατομικής επιχείρησης. Συνεπώς, για τους σκοπούς υπαγωγής στο πρόγραμμα η εταιρία αυτή (η ΙΚΕ. στο παράδειγμα) θεωρείται ότι έχει συσταθεί την ημερομηνία ίδρυσής της και όχι προγενέστερα. Συνοψίζοντας για τον ενδιαφερόμενο, δεν μπορεί να υποβάλει γιατί η νέα εταιρία (η ΙΚΕ στο παράδειγμα), η οποία θέλει να υποβάλλει αίτηση, δεν έχει τρεις τουλάχιστον πλήρεις κλεισμένες χρήσεις

Διαβάστε περισσότερα για την νέ

Κατηγορία Γενικά

H Τάμτα, ανέβασε στον λογαριασμό της στο You Tube ένα μικρό μέρος του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει στη Eurovision όπου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο. Το τραγούδι, όπως θα ακούσετε, είναι πολύ δυναμικό, ο τίτλος του είναι Replay και τα πρώτα σχόλια των Ελλήνων eurofans είναι θετικά.

Το τραγούδι θα κυκλοφορούσε κανονικά στις 5 Μαρτίου αλλά υπήρξε διαρροή και έτσι το ΡΙΚ αποφάσισε να επιτρέψει την κυκλοφορία ενός teaser παρόλο που πρόκειται για το αρχικό demo του τραγουδιού.

Δυνατότητα να επιστρέψουν στους Δήμους στους οποίους εργάζονταν θα έχουν περίπου 500 σχολικοί φύλακες, οι οποίοι το 2013 είχαν μπει σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε θέσεις βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία της χώρας, με ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη ρύθμιση που περιέχεται στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, οι πρώην σχολικοί φύλακες θα μπορούν να μετατάσσονται, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων είτε στο Δήμο στην υπηρεσία του οποίου απασχολούνταν με την ειδικότητα του σχολικού φύλακα πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, είτε σε άλλο Δήμο με την ίδια ειδικότητα, με αίτησή τους στον οικείο Δήμο.

Η μετάταξη του προσωπικού γίνεται με μεταφορά της θέσης του και σε ειδικότητα ΔΕ Σχολικών Φυλάκων, με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχε πριν τεθεί σε διαθεσιμότητα, συνυπολογιζόμενου του χρόνου υπηρεσίας στις υγειονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, για τη βαθμολογική και τη μισθολογική του εξέλιξη. Οι μετατασσόμενοι διατηρούν το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς.

Για να μπορεί να γίνει η μετάταξη, θα πρέπει κατά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στον φορέα προέλευσης της ειδικότητας στην οποία ανήκει ο υπάλληλος (νοσοκομείο) να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.

Στόχος της ρύθμισης είναι σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η μετάταξη των σχολικών φυλάκων να συμβάλει ουσιαστικά στη διαφύλαξη της σχολικής περιουσίας, αλλά και στην προστασία μαθητών και διδασκόντων, καθώς πρόκειται για προσωπικό με πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο αυτό. «Άλλωστε, η κάλυψη των αναγκών της φύλαξης των σχολικών μονάδων με άλλο τρόπο δεν καθίσταται πρόσφορη, λόγω των αυστηρών περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις προσλήψεις πάσης φύσεως προσωπικού τα τελευταία έτη», ανέφεραν πηγές του ΑΣΕΠ.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι: «Στα χρόνια των μνημονίων η Αυτοδιοίκηση αποψιλώθηκε από σημαντικές κατηγορίες προσωπικού, όπως οι Δημοτικοί Αστυνομικοί και οι Σχολικοί Φύλακες, με αποτέλεσμα βασικές ελλείψεις σε κομβικούς τομείς και δυσλειτουργίες, οι οποίες γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθούν, σύμφωνα και με το πάγιο αίτημα των ίδιων των Ο.Τ.Α».

Κατηγορία Γενικά

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 25 Φεβρουαρίου στο δημαρχείο της πόλης με κύριο ομιλητή τον υπ. δήμαρχο Αλεξάνδρειας Ηλία Ιακωβίδη, διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του:

Συνδημότες και συνδημότισσες, φίλες και φίλοι, εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης, σας καλωσορίζω μέσα από την καρδιά μου στην αποψινή μας πρώτη ανοιχτή εκδήλωση στον Δήμο Αλεξάνδρειας και σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας στο κάλεσμα μας.

Διανύουμε χρονιά πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, Δημοτικές – Περιφερειακές - Ευρωεκλογές και Εθνικές (όποτε πραγματοποιηθούν μέσα στην χρονιά). Το ΚΚΕ καλείται να δώσει αυτή την μάχη με ενιαίο πολιτικό πλαίσιο, μιας και στο κέντρο της αντιπαράθεσης, εκ των πραγμάτων, θα βρεθούν μεγάλα πολιτικά ζητήματα όπως είναι οι εξελίξεις για την πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας κι ανάπτυξης στη χώρα, σε συνδυασμό με τις αντιπαραθέσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ιμπεριαλιστικών κέντρων που μαίνονται ακόμη και στην περιοχή μας.

Σήμερα ο Δήμος Αλεξάνδρειας και η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με το πολιτικό προσωπικό που τους στελεχώνει, συμμετέχουν ενεργά όχι μόνο στην υλοποίηση, αλλά και στον σχεδιασμό της ανάπτυξης για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Για αυτές τις ανάγκες σχεδιάστηκαν οι αναδιαρθρώσεις, όλα αυτά τα χρόνια, στην Τοπική Διοίκηση κι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εντάθηκε με τα μνημόνια διαρκείας. Είδαμε περικοπές στην χρηματοδότηση του Δήμου, έως και 60% με τις ανάγκες των δημοτών να περνάνε σε δεύτερη μοίρα, να διαχειρίζονται την ανεργία και την φτώχεια μέσα από τα προγράμματα ελαστικών μορφών εργασίας (8μηνα & συμβάσεις χωρίς δικαιώματα), την ανεπάρκεια σε υποδομές και μεγάλα έργα, την υποβάθμιση των δημοσίων δομών υγείας καθώς και άλλων ζητημάτων που αναδεικνύουν την σημασία που έχει ο κεντρικός σχεδιασμός.

Τα προβλήματα που έρχονται κι επανέρχονται στον Δήμο Αλεξάνδρειας είναι πολλά. Εμείς, ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», θα έρθουμε σε αντιπαράθεση με αυτές τις πολιτικές που θέλουν τον λαό παθητικό αποδέκτη τους. Είναι δεδομένο πως θα συγκρουστούμε με το αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που είναι «άξιος» συνεχιστής των προκατόχων του, της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (νυν Κίνημα Αλλαγής), αλλά και οποιουδήποτε λέει «συμβιβαστείτε με την άσχημη κατάσταση», «συνηθίστε στα ψίχουλα που περισσεύουν». Θα συγκρουστούμε με τα αποτελέσματα της μίζερης για το λαό, καπιταλιστικής ανάπτυξης, η οποία βασίζεται στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Θα βρεθούμε απέναντι στις διοικήσεις, και σε τοπικό επίπεδο, που κατά γράμμα εφαρμόζουν τις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας χωρίς να διασφαλίζουν τα συμφέροντα των δημοτών και του τόπου αλλά απεναντίας λειτούργησαν και λειτουργούν αντίστροφα. Βρεθήκαμε απέναντί τους και το προηγούμενο διάστημα με τον εκλεγμένο μας Δημοτικό Σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τον Χρήστο Αλευρά, με τον οποίο δώσαμε τη μάχη ανάδειξης των προβλημάτων καθώς και προτάσεις για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων.

Εδώ να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι επικεφαλής των άλλων συνδυασμών έχουν περάσει από τις διοικήσεις του Δήμου, είτε ως δήμαρχοι/αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ τα κόμματά τους είναι αυτά που έφεραν κι επέβαλαν τα μνημόνια στον λαό της χώρας κι αντίστοιχα στους δημότες του Δήμου Αλεξάνδρειας. Οπότε ας τα αφήσουν κατά μέρος τα περί «ανεξάρτητων» κι «ακομμάτιστων», διότι έχουν μερίδιο ευθύνης για την συνολική εικόνα του σημερινού Δήμου της Αλεξάνδρειας.

Συνδημότες και συνδημότισσες, φίλες και φίλοι.

Στην «Λαϊκή Συσπείρωση» εξετάζοντας τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Αλεξάνδρειας, επικεντρώνουμε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας, όπως αυτά που αφορούν την ασφάλιση και την υγειονομική περίθαλψη, την εργασία, τους χαμηλούς μισθούς, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καθώς επίσης και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας που συνδέονται με το επίπεδο και τους όρους ζωής του λαού της περιοχής μας. Τονίζουμε ιδιαίτερα το ξεκλήρισμα των αγροτών μας με απαξίωση δυναμικών καλλιεργειών, των οποίων κατέχουμε την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα παραγωγής τους, ενώ θα αναφερθώ στο αξιόλογο παράδειγμα αυτό των ζαχαρότευτλων, όπου με την υποβάθμιση και συρρίκνωση της καλλιέργειας καθώς και με το κλείσιμο της ΕΒΖ καταδικάστηκε σε αφανισμό μια ολόκληρη αλυσίδα παραγωγής. Επίσης, μέσα από την καθημερινότητά μας, διαφαίνεται και η εικόνα της κρίσης στον κόσμο του εμπορίου για το δήμο μας, πρώτον μέσα από την μειωμένη κίνηση της αγοράς λόγω της εκτεταμένης φτώχειας και ανεργίας, η οποία ως αποτέλεσμα επέφερε την μείωση του τζίρου και δεύτερον από τα λουκέτα σε μαγαζιά κι επιχειρήσεις, που ήταν αποτέλεσμα της βαριάς φορολογικής επιβάρυνσης και της δεινής οικονομικής κατάστασης των επαγγελματιών. Όσο για τους νέους και τις νέες, του Δήμου Αλεξάνδρειας, που νιώθουν αποκλεισμένοι λόγω των πολιτικών επιλογών, σε τοπικό αλλά κι εθνικό επίπεδο, τους λέμε πως δεν γίνεται το 2019 να ζούμε χωρίς δικαιώματα και να επαναπαυόμαστε με επιδόματα, τη λογική των «ελάχιστων», των «κατώτατων» μισθών αλλά και της «μαύρης» εργασίας, που στόχο έχουν να εξισώσουν προς τα κάτω τα δικαιώματά µας, ενώ θα τονίσω ότι το βασικό μέλημά μας είναι, μέσα από την ανάπτυξη παραγωγής & επιστήμης, να εξασφαλιστεί ένα υψηλό επίπεδο ζωής για μια κοινωνία όπου η σημερινή γενιά θα ζει αξιοπρεπώς.

Μέσα σε όλα αυτά, σαν «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν αγνοούμε φυσικά και τις σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή μας που συνδέονται με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τις ευρωατλαντικές επιλογές της αστικής τάξης της χώρας μας και την αναπτυσσόμενη κόντρα μεταξύ ΝΑΤΟ, Ρωσίας, Κίνας. Εδώ αναφορικά υπενθυμίζω το εμπάργκο της ΕΕ προς την Ρωσία που είχε επιζήμιο αντίκτυπο στον αγροτικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής. Σχεδιασμοί που επιτάχυναν και τη Συμφωνία των Πρεσπών, που μας βρίσκει αντίθετους καθώς δεν λύνει τα προβλήματα αλυτρωτισμού παρά μόνο στρώνει το δρόμο για νέες παρεμβάσεις και διαιώνιση του διαίρει και βασίλευε στα Βαλκάνια. Η θέση μας είναι κρυστάλλινη, σταθερή και διαχρονική.

Εμείς λοιπόν το μετερίζι μας, σε αυτόν τον αγώνα, το επιλέγουμε δίπλα στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους που καταστρέφονται, στους αγρότες που ξεκληρίζονται. Εδώ διαφαίνεται ξεκάθαρα αυτό που λέμε συσπείρωση και συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων από τα κάτω απέναντι στους δυνάστες τους και πως ο ικανότερος διαχειριστής είναι ο ίδιος ο λαός. Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος ανάπτυξης είναι αυτός που προτείνει το ΚΚΕ και αποτελεί τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο. Βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του με βάση την κοινωνική και τεχνολογική εξέλιξη, κόντρα στην ανάπτυξη που ακολουθείται κι έχει στο επίκεντρο την κερδοφορία των λίγων.

Φίλες και φίλοι

Με κριτήριο λοιπόν τα όσα τονίζω κι απορρέουν από τον κεντρικό άξονα του προγράμματος μας, θα πρέπει να οργανώσουμε τον Δήμο υλικοτεχνικά με τον απαραίτητο εξοπλισμό και σαφώς με επιστημονικό-εργατικό δυναμικό έτσι ώστε να εφαρμοστούν στην πράξη όλες οι αλλαγές που χρειάζονται κι απαιτούνται στην υπηρεσία των Δημοτών.

Συγκεκριμένα θα πω τους τομείς που εστιάζουμε:

  • Υγειονομική περίθαλψη/Ασφαλιστική κάλυψη/Άποροι

-Η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι ότι η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σε όλο το εύρος (πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια) με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στις σημαντικές διεκδικήσεις μας θα είναι η κάλυψη του Κέντρου Υγείας της Αλεξάνδρειας, λόγω ελλείψεων, από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και η απαίτηση σύγχρονων υποδομών που να καλύπτουν τις ανάγκες τον πολιτών. Να ενισχυθούν οι δομές όπως το «Βοήθεια στο σπίτι» που βρίσκεται στο πλευρό των ανήμπορων συνδημοτών. Επίσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τα χωριά του Δήμου τακτική επίσκεψη γιατρών για την εξυπηρέτηση του συνόλου των πολιτών ως προς το υπέρτατο αγαθό της υγείας.

  • Παιδεία/Παιδικοί σταθμοί/Σχολεία

-Από τις βασικές θέσεις μας είναι να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, να δημιουργηθούν με κατάλληλες ενέργειες και διαδικασίες νέοι και να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό. Θα παλέψουμε για την στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των προνοιακών δομών για το παιδί, τα Νηπιαγωγεία, τα Σχολεία.

-Καταγραφή ελλείψεων

-Απαίτηση ελέγχων σε όλα τα σχολεία από τους αρμόδιους φορείς και εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης των προβλημάτων που ενδεχόμενα θα εντοπιστούν.

-Δρομολόγηση αντισεισμικής μελέτης και θωράκισης λόγω παλαιότητας πολλών σχολείων του δήμου.

-Ενίσχυση των σχολείων με βιβλιοθήκες, εργαστηριακό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις για μορφωτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

-Συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς & τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την αντιμετώπιση και λύση κάθε προβλήματος.

  • Ύδρευση/Αποχέτευση

-Το νερό πρέπει να υπάρχει ως δημόσιο αγαθό και να παρέχεται στους δημότες άφθονο με άριστη ποιότητα.

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν αποτελεί εμπόρευμα και γι’ αυτό απαιτούμε & διεκδικούμε πόσιμο νερό για όλους τους Δημότες, από άκρη σε άκρη, χωρίς χαράτσια.

-Να αξιοποιηθούν οι πηγές Αξού & 6 βρυσών.

-Να βγουν από τα συρτάρια ή να εκπονηθούν νέες μελέτες για την μεταφορά πόσιμου νερού σε όλους τους Δημότες.

-Αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου όπου χρειάζεται κι επιβάλλεται.

-Τέλος για το ζήτημα του αποχετευτικού, να πραγματοποιηθεί επιτέλους μια ολοκληρωμένη μελέτη και να υλοποιηθεί, στο σύνολο της περιοχής, προς όφελος των πολιτών. Εν έτη 2019 και δεν υπάρχει σχέδιο για τα χωριά του Δήμου. Ένα σχέδιο/μελέτη που θα καλύπτει την διαφυγή των όμβριων υδάτων και θα διαχωρίζει το αποχετευτικό δίκτυο των ακαθάρτων. Για παράδειγμα το αποχετευτικό της δημοτικής ενότητας Μελίκης θα έπρεπε να είναι κατασκευασμένο και σε λειτουργεία από χρόνια. Η ευθύνη για το ότι δεν υπάρχει το έργο αυτό ακόμα, βαραίνει όλους όσους ήταν στην τοπική διοίκηση αλλά και τις κυβερνήσεις, που τέτοια έργα επειδή ακριβώς δεν αφορούν την κερδοφορία του κεφαλαίου δεν τα θεωρούν επιλέξιμα.

  • Καθαριότητα

- Έχει κουράσει πραγματικά το σύνολο των δημοτών η αναποτελεσματικότητα στον τομέα αυτό. Είμαστε Δήμος χωρίς περιβαλλοντική ευαισθησία; Αναρωτιέμαι γιατί δεν πραγματοποιείται ανακύκλωση και οι μπλε κάδοι χρησιμοποιούνται για απορρίμματα. Καθαρές κουβέντες και καθαρό πρόγραμμα για μια πάγια και διαρκή ανάγκη που συνδέεται με την υγεία των δημοτών.
Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην υγειονομική βόμβα που υπάρχει στον Δήμο μας με την ονομασία ΣΜΑ, δηλαδή το Σημείο Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που μοιάζει για χωματερή και είναι δυο βήματα έξω από την πόλη. Όλοι γνωρίζουμε το θέμα με τις φωτιές που προέκυψε το προηγούμενο διάστημα, τις τοξίνες που εισέπνευσαν οι κάτοικοι κοντά στην περιοχή όπως και τον κίνδυνο μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα κλπ. Έχουμε κάνει παρέμβαση ως «Λαϊκή Συσπείρωση» και κοινοβουλευτικά με ερωτήσεις των Βουλευτών του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή και Σάκη Βαρδαλή, για την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΜΑ της Αλεξάνδρειας.

- Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο θέμα της καθαριότητας έχει ως θέση και στόχο την πλήρη οργάνωση της Διεύθυνσης Πρασίνου, Καθαριότητας και του γραφείου Κίνησης, καθώς επίσης Προγραμματισμό & Συντηρήσεις.

Την επάνδρωση του όρχου οχημάτων αλλά και την απαίτηση για θέσεις εργαζομένων που θα μπορούν να καλύψουν την πάγια ανάγκη της αποκομιδής των σκουπιδιών.

  • Αντισεισμική - Αντιπλημμυρική - Αντιπυρική Θωράκιση   με μελέτες και έργα που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν στην πόλη, για την αποφυγή σοβαρών προβλημάτων από τα ισχυρά φαινόμενα αλλά και μέτρων για την προστασία των πολιτών και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

  • Συντήρηση Αστικής - Αγροτικής Οδοποιίας με επαρκή φωτισμό.

- Η κατάσταση στο δήμο Αλεξάνδρειας σε θέματα οδοποιίας είναι απελπιστική σε πολλά σημεία μέσα στην πόλη, στις δημοτικές ενότητες και τους συνοικισμούς τους. Από την πλευρά μας θα γίνει πλήρη καταγραφή των σημείων όπου επιβάλλεται συντήρηση όπως επίσης και μελέτη για αλλαγή οδοστρώματος εκεί που απαιτείται, ενώ βασικό ζήτημα και μέλημά μας είναι και η πλήρης σηματοδότηση, στην αστική & αγροτική οδοποιία.

- Συνεργασία του Δήμου, για διάφορα ζητήματα της κυκλοφορίας και της οδοποιίας, με Αστυνομία & άλλους φορείς προς όφελος των πολιτών.

  • Στήριξη των Αγροτών & Επαγγελματιών.

- Η περιοχή μας είναι κατεξοχήν αγροτική. Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες, και κυρίως οι μικρομεσαίοι αγρότες, που πλήττονται πρώτοι απ’ όλους, θα πρέπει να στηριχθούν με κάθε τρόπο ώστε να μείνουν στα χωράφια τους. Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» μέσα στο δήμο θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους, προτείνοντας και ψηφίζοντας κάθε μέτρο που θα τους βοηθά και θα τους ελαφρύνει ενώ θα καταψηφίζονται αυτά που θα έρχονται για να τους ξεκληρίσουν. Στα ζητήματα των αποζημιώσεων, του κόστους παραγωγής, που περιλαμβάνει φθηνή και επαρκής άρδευση, στραγγιστικά - αντιπλημμυρικά έργα, σταβλικές εγκαταστάσεις, ηλεκτροδοτήσεις, αγροτική οδοποιία, παράβολα και χαράτσια κ.ά., τονίζουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους. Θα συγκρουστούμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στις κατασχέσεις σπιτιών, χωραφιών, για χρέη λογαριασμών και πληρωμών των αγροτών καθώς και για χρέη στο δήμο, όπως έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση Σύριζα, αλλά σιωπηλά έχει αποδεχθεί η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα. Κανένα χωράφι, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Σαν «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίξαμε τον αγώνα των αγροτών της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που ήταν στο δρόμο πάνω από 20 μέρες και καταδικάζουμε την εχθρική και αυταρχική στάση της κυβέρνησης αλλά και την ένοχη σιωπή της ΝΔ και των άλλων κομμάτων στα δίκαια αιτήματα τους.

- Οι επαγγελματίες και οι καταστηματάρχες του δήμου από την άλλη βιώνουν το μαρτύριο της σταγόνας. Μέρα με τη μέρα οδηγούνται στο μαρασμό και το κλείσιμο. Η αναδουλειά χτυπάει κόκκινο. Στα χαράτσια και τη φοροληστεία της κυβέρνησης προστίθενται τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, οι υπέρογκοι λογαριασμοί ύδρευσης, τα πρόστιμα και τα παράβολα της γραφειοκρατίας, όταν την ίδια στιγμή με διαδικασίες φαστ τρακ δίνεται γη και ύδωρ σε μεγαλοεπιχειρηματίες και επενδυτές, όπου την ανάπτυξη του τόπου μας την βλέπουν στην κάνναβη και την χασισοκαλλιέργεια. Όσοι στηρίζουν άραγε αυτή την ανάπτυξη, τύπου Κολομβίας, θα συμφωνούσαν τα παιδιά τους να κάνουν χρήση; Σίγουρα όχι. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ θα σταθούμε απέναντι σε αυτό το αφήγημα της ανάπτυξης στο οποίο όλα τα κόμματα συμφωνούν. Για τους επαγγελματίες του τόπου όποια ελάφρυνση περνά και εξαρτάται από την διοίκηση του δήμου θα βρει τη στήριξη μας και φυσικά δεν μπορούμε να δεχθούμε τις κατασχέσεις για χρέη προς αυτόν. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Την κρίση να την πληρώσουν όσοι κέρδισαν πριν από αυτή και κερδίζουν ακόμα και μέσα σε αυτή.

Ζητήματα των συγκοινωνιών στο Δήμο μας.

- Μελέτη για την δημιουργία Αστικής συγκοινωνίας και την σύνδεση όλων των οικισμών του Δήμου Αλεξάνδρειας μεταξύ τους.

- Αξιοποίηση του Σιδηρόδρομου που διέρχεται από τον Δήμο μας. Στο Πλατύ βρίσκεται ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός κόμβος που συνδέει ουσιαστικά όλη την Ελλάδα με την περιοχή μας. Τα προηγούμενα χρόνια σταθήκαμε ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΣΕ και στην ιδιωτικοποίηση του.

  • Πολιτισμός – Αθλητισμός

- Εξασφάλιση των μορφωτικών και υλικών προϋποθέσεων για την ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών στην Τέχνη και τον Πολιτισμό

- Ενίσχυση της Βιβλιοθήκης και περαιτέρω ανάδειξής της μέσα από στήριξη αλλά και προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής ή ερασιτεχνικής δημιουργίας.

- Βελτίωση των υπάρχων υποδομών και κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, εκεί που οι αυξημένες ανάγκες απαιτούν, κατάλληλων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας.

- Προσπάθεια για ανάπτυξη του κοινωνικού λαϊκού τουρισμού, των δωρεάν διακοπών για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, τους άνεργους.

  • Προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία μεταξύ των Διευθύνσεων & Τμημάτων με στόχο την βέλτιστη εξυπηρέτηση στις ανάγκες των Πολιτών. Οι εργαζόμενοι, που αποτελούν το έμψυχο δυναμικό και τον κινητήριο μοχλό ενός Δήμου, να είναι σε συνεχή επαφή με την Διοίκηση ως προϋπόθεση την λειτουργία ομαδικής δουλειάς που θα την εισπράττει ο λαός της Αλεξάνδρειας.

Στις εκλογές που έρχονται πρέπει να μιλήσει αποφασιστικά και μαχητικά ο λαός, οι εργατοϋπάλληλοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, οι μισθωτοί επιστήμονες, οι γυναίκες, οι νέοι και νέες παιδιά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Με την ψήφο τους να υψώσουν την αντίθεσή τους στην κυρίαρχη πολιτική και να δείξουν πως δε συναινούν, δεν υποκύπτουν, δεν παραπλανώνται, δεν ανέχονται την κοροϊδία και το ψέμα. Με την ψήφο τους να βροντοφωνάξουν ότι υπάρχει λαϊκή λύση και διέξοδος, υπάρχει άλλος δρόμος πολιτικής, οικονομικής & κοινωνικής επιλογής. Έτσι κι εμείς λοιπόν, ως Λαϊκή Συσπείρωση, καλούμε τους πολίτες της Αλεξάνδρειας να τολμήσουν τώρα και να συσπειρωθούν - να παλέψουν μαζί μας, πέρα από την πολιτική τους τοποθέτηση και χωρίς προκαταλήψεις, ώστε να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους και ν’ αποκτήσει νόημα ο αγώνας τους, που θα βάζει σε προτεραιότητα τις ανάγκες και το μέλλον τους. Αυτός είναι ο δρόμος διεκδίκησης που θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα

Σε αυτές τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις ο λαός έχει πλέον την πείρα να κάνει την σωστή επιλογή με ισχυροποίηση του ΚΚΕ, σε Ευρωεκλογές και Εθνικές εκλογές και την στήριξη των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, με το κόκκινο γαρύφαλλο, στους Δήμους και Περιφέρειες.

Σας ευχαριστώ πολύ & καλό αγώνα.

 

 

"Παρακολούθησα ως μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών τις εργασίες  της Νέας Δημοκρατίας και την πρόταση  του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για την υγεία. Μια   πρόταση πλήρης , μελετημένη και κοστολογημένη, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών , λαμβάνοντας υπόψιν τις δυνατότητες της οικονομίας μας.

Ενδεικτικά.

Αναφερόμενος στην δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας, σημείωσε  το αυτονόητο. Όταν για μια συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας υγείας στο δημόσιο σύστημα, επιβαρύνεται  υπέρμετρα οικονομικά η πολιτεία σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, προφανώς θα ανατεθεί η συγκεκριμένη παροχή στον ιδιωτικό τομέα. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση, η παροχή να είναι του αυτού τουλάχιστον ποιοτικού επιπέδου με την παρεχόμενη από το δημόσιο .

Δεσμεύτηκε, παρά την οικονομική δυσπραγία που βιώνει η χώρα με τους πειραματισμούς της σημερινής κυβέρνησης, ότι θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη δύο χιλιάδων στελεχών υγείας, καθότι η κατάσταση έφτασε στο μη περαιτέρω.Επισημαίνω αυτό που τόνισε, άμεσα.

Μίλησε για την παρέμβαση σε οργανωτικό επίπεδο και ανέφερε την αποσύνδεση κλινικών και εξωτερικών ιατρείων, με αυτονομία οργανωτική και αποκλειστικό ιατρικό προσωπικό για κάθε έναν τομέα. Απλά και λειτουργικά. Δύο χώροι, επιστημονικά ισότιμοι, με προσωπικό ενημερωμένο για τον δικό του τομέα και με συμπληρωματικότητα στην γενική υποχρέωση για παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλών προδιαγραφών.

Είναι ενδεικτικά κάποιες από τις πολλές προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης και που δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να αρχίσει τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις άμεσα ,μετά την βέβαιη εκλογική της νίκη.

Έχοντας γνώση του χώρου θέλω να διαβεβαιώσω ότι τα όσα αναφέρθηκαν στο σύνολό τους, αποτελούν τομή για τον χώρο, είναι προτάσεις ρεαλιστικές και δίνουν λύση σε προβλήματα και αγκυλώσεις χρόνων.

Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και εμείς είναι ώρα να αναλάβουμε τις δικές μας.

Νίκη Καρατζιούλα

Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας".

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας