alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019

Ενημερωθήκαμε ότι στον Δήμο Αλεξάνδρειας συμβαίνουν γεγονότα που, αν αληθεύει τμήμα αυτών,θα πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή και πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στέφανος Δριστάς.

α. Ποιο προσωπικό καθαριότητας καθαρίζει τις σχολικές μονάδες τον μήνα Σεπτέμβριο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αν πληρώνεται για την εργασία αυτού του μήνα και αν υπάρχουν τα αντίστοιχα παραστατικά.

β.Γιατί οι συμβάσεις μεταξύ Δήμου και εργαζομένων υπογράφονται στις αρχές Οκτώβρη και όχι πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δηλαδή προ της 1/9.

γ.Ο Δήμος εισπράττει από το Ίδρυμα Νεολαίας και δια βίου μάθησης, που είναι ο αρμόδιος φορέας υλοποίησης, χρήματα για δέκα μήνες ετησίως για κάθε καθαρίστρια και αποδίδει στις καθαρίστριες μισθούς εννέα μηνών. Τα υπόλοιπα επιστρέφονται, αν ναι έχετε τα αντίστοιχα παραστατικά και αν όχι ποιος τα έχει;

δ.Οι οδηγίες του Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου μάθησης με το 604/159/29464 έγγραφο με ημερομηνία 4/9/2018 λένε με σαφήνεια ότι οι συμβάσεις μίσθωσης έργου καθαρισμού εφεξής καταρτίζονται ενιαία με διάρκεια δύο διδακτικών ετών. Δηλαδή για τα έτη 2018-2019 και 2019-2020. Γιατί ο Δήμος Αλεξάνδρειας παραβίασε την σχετική διάταξη και υπέγραψε συμβάσεις ενός διδακτικού έτους, ενώ οι όμοροι Δήμοι υπέγραψαν για δύο διδακτικά έτη, όπως ο νόμος επέβαλλε;

ε.Οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας δικαιούνται Μέσα Ατομικής Προστασίας και γάλα όπως προκύπτει από το με αριθμό πρωτοκόλλου οικ.4632 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών. Μάλιστα το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε στην αύξηση του κονδυλίου σε 28.000.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών. Γιατί δεν δίνονται τα όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι και φυσικά που βρίσκεται το σχετικό κονδύλιο που εισπράττεται από τον Δήμο και δεν αποδίδεται στους εργαζόμενους;

Εάν αληθεύει έστω και μέρος των αναφερομένων, παρότι τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας επιβεβαιώνουν το σύνολο, θα είναι προφανές ότι εδώ και χρόνια συστηματικά και ενσυνείδητα εκβιάζονται εργαζόμενοι με φόβητρο την μη επαναπρόσληψη, ότι πιο χυδαίο για χώρα πολιτισμού και εργατικών δικαιωμάτων.

Αν δε τα ποσά που αναφέρονται, παρακρατώνται χωρίς να αποδίδονται στους δικαιούχους-εργαζόμενους και δεν υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση για το που πηγαίνουν, φυσικά θα πρόκειται για οικονομικό σκάνδαλο που τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δοθούν άμεσα απαντήσεις, αν υπάρχουν, διαφορετικά θα προχωρήσουμε στα περαιτέρω.

Μιχάλης Χαλκίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος
Δήμου Αλεξάνδρειας.

Δείτε σε βίντεο όλο την παρέλαση του φετινού Μελικιώτικου Καρναβαλιού:

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειδίου Ημαθίας ¨Ο Φίλιππος¨ πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τα ¨ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2019¨
την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 στο Κλειδί Ημαθίας.
Όλοι διασκέδασαν και χόρεψαν με την ψυχή τους μαζί με τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου και του συλλόγου Παράδοσης και Πολιτισμού Κυμίνων και με τη συνοδεία
ζωντανής ορχήστρας, μοιράζοντας σε όσους παραβρέθηκαν πλούσια νηστίσιμα εδέσματα.

 

Tην Καθαρά Δευτέρα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεξάνδρειας μικροί και μεγάλοι

Ραγδαία θα είναι η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με το δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Δευτέρας (11/03).

Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά και βόρεια προβλέπεται απο τις πρωινές ωρες της Τρίτης (12-03-2019), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας απο βορρά προς νότο και τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Αυτές τις περιοχές θα σαρώσουν ισχυρές καταιγίδες

Αναλυτικά:

1. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται και απο χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

Α. Την Τρίτη (12-03-2019)
από τις πρωινές ωρες το Ιόνιο και βαθμιαία την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα με σταδιακή εξασθένηση απο το απόγευμα και από τα βόρεια.
Από το μεσημέρι τη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Β. Την Τετάρτη (13-03-2019)
τις πρωινές ωρες την Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

2. Τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.
Η ένταση τους την Τρίτη (12-03-2019) θα φτάσει στα πελάγη τα 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση απο τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (13-03-2019).

3. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας
της τάξης των 10-12 βαθμών Κελσίου, που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τρίτης και τις πρωινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης (13-03-2019), στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

4. Τις χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές, από τις απογευματινές ωρες της Τρίτης (12-03-2019) μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και πρόσκαιρα στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

 

Εντυπωσιακή και με ευρηματικά άρματα η αποκριάτικη παρέλαση 2019 στο Μελικιώτικο Καρναβάλι που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας 11 Μαρτίου στη Μελίκη Ημαθίας.

Eντυπωσιακό φωτορεπορτάζ που δίχνει τον..."τρελό" ρυθμό της κορύφωσης των εκδηλώσεων του Μελικιώτικου Καρναβαλιού 2019 με την παρέλαση

των καρναβαλιστών και των αρμάτων.Με μηνύματα αισιοδοξίας από τις ομάδες που πήραν μέρος στο ξεφάντωμα με την ελπίδα ΄΄του χρόνου καλύτερα΄΄

 

 

 

Ενθουσιασμός, φαντασία, κέφι, χορός, τρελός ρυθμός την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου στη Μελίκη Ημαθίας!!! Το Μελικιώτικο καρναβάλι συγκέντρωσε και εφέτος το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

Πλήθος κόσμου διασκέδασε με την ψυχή του, απολαμβάνοντας τη ζεστή φιλοξενία της Μελίκης. Άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, απολαμβάνοντας μικρές στιγμές ξεγνοιασιάς, μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Εντυπωσίασαν η παρέλαση αρμάτων αλλά και οι ευρηματικές μεταμφιέσεις των καρναβαλιστών που δεν σταμάτησαν λεπτό να χορεύουν, να τραγουδούν και να λικνίζονται στους ρυθμούς του καρναβαλιού και της διασκέδασης!!!

Πρώτες εικόνες από τα άρματα αφού θα ακολουθήσουν πλούσια φωτορεπορτάζ!!!

 

 

 

Στα πλαίσια του Μελικιώτικου Καρναβαλιού παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί στις 11 Μαρτίου το πρωί από χορευτικά συγκροτήματα στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Μελίκης.

Πλήθος κόσμου διασκέδασε με την ψυχή του, απολαμβάνοντας τη ζεστή φιλοξενία της Μελίκης. Άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, απολαμβάνοντας μικρές στιγμές ξεγνοιασιάς, μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

 

Σελίδα 1 από 2

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!