alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 25/03/2019

 
Κατηγορία Φαρμακεία

Η 25η Μαρτίου αποτελεί ημέρα εθνικής μνήμης και τιμής στην Επανάσταση του 1821 ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Η ελληνική επανάσταση είναι μεγαλειώδες γεγονός με παγκόσμια και διαχρονική ακτινοβολία.

Η σημερινή μέρα υμνεί τους αγώνες των Ελλήνων για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και εξυψώνει το εθνικό μας αίσθημα, διότι η 25η Μαρτίου ως εθνική επέτειος για την ανεξαρτησία σηματοδοτεί 

Σύγκρουση δύο Ι.Χ. οχημάτων σημειώθηκε στην Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας - Κατερίνης

στο ύψος της Μελικιόστρατας(μετά τη γέφυρα του Αλιάκμονα) με υλικές ζημιές.

 

 

 

 

Κατηγορία Αστυνομικά

-Ρε μέσα έπεσε ο μπιριμπάς που κάθε φορά είναι χαμένος και πρώτη φορά κέρδισε όταν επέμενε ότι ο δήμαρχος Κώστας θα κάνει το μπαμ στο Αλεξάνδρειο.


-Τι ήταν αυτό;


-Οι υποψιασμένοι ομιλούν για επιτυχία πέραν, λέει, κάθε προσδοκίας και μάλλον έχουν δίκιο.


-Έχουν δίκιο όχι μονάχα για την κοσμοπλημμύρα, όχι μόνον για τον ενθουσιασμό, αλά κυρίως για τη νεανική συμμετοχή και την αποφασιστικότητα της νεολαίας της οποίας έβραζε το αίμα.


-Βέβαια η έκπληξη για το δήμαρχο Πάνο ήταν η συμμετοχή του ψηφοδελτίου του Τζίτζι, πέρα από το σύνολο σχεδόν και του ΚΙΝΑΛ.


-Μέχρι και ο εμβληματικός γιατρός του νοσοκομείου της Βέροιας, ο Κούτρας ήταν παρών.


-Α, ναι ήταν και ο βουλευτής ο Αντωνίου σαν άτομο που προφανώς στρέγει με την Ανεξαρτησία του δημάρχου Κώστα, αλλιώς δεν θα πήγαινε.


-Άρα πάπαλα το κατηγορητήριο που επειδή μάλλον τίποτα άλλο δεν έχει να πει ο δήμαρχος Πάνος, κόλλησε στην άστοχη συγκεκριμένη κατηγορία.


-Μια κατηγορία που μπορεί να φορτωθεί στο δήμαρχο Πάνο αφού όπως λένε στο επιτελείο του δημάρχου Κώστα κρυφάκουσε ένας δικός τους, δύο Συριζαίους που τους έδιωξαν από αυτούς που λένε ότι τάχα αξίζουν καλύτερα και πήγαν σούμπιτο στην ώρα για την ευθύνη.


-Συριζαίοι στην ώρα ευθύνης;


-Ναι, ναι και μάλιστα δυο διωγμένοι όπως λένε τα κουκιά της Βασίλως από εκεί που αξίζουν καλύτερα.


-Πολλά όμως είπαμε για το δήμαρχο Κώστα γιατί ίσως μπορεί και να τα άξιζε λόγω Αλεξάνδρειου.


-Ο δήμαρχος Πάνος έκαμε μια μάζωξη στο νέο του εκλογικό κέντρο με μια φωτογραφία χωρίς φάτσα, με όλους πλάτες.


-Μας είπε ότι ήταν καμιά εβδομηνταριά υποψήφιοι.


-Σωστά;


-Σωστά, αλλά εμείς στο τέλος της μπιρίμπας- όπως λέει και η θεία Ρήνα- χωρίς όνομα και χωρίς φάτσα δεν το πολυπιστεύουμε. Άρα ο δήμαρχος Πάνος, συγκέντρωση γιοκ, πρόγραμμα κιχ, τι στο διάτανο- που λέει και ο μπαρμπά Θωμάς- γίνεται;


-Ε, τι γίνεται; Κρυφό σκολειό;


-Μόνον μεταγραφές, τι Σαββίδης ή ΠΑΟΚ έγινε που κάνει μόνον ακριβές μεταγραφές με ρούβλια όπως λένε οι Ολυμπιακοί και δεν πολυπιστεύουμε εμείς της μικρής Νίκης Αγκαθιάς;


-Άφαντος ο δήμαρχος Πάνος αλλά στα κρυφά και ο δήμαρχος Μιχάλης τελευταία, εκτός και αν τέσσερεις-πέντε ανακοινώσεις υποψηφίων κάνουν τη διαφορά.


-Επειδή όμως και στο Αλεξάνδρειο ο δήμαρχος Μιχάλης δεν τα πήγε και τόσο καλά μάλλον πάλι πως λέει η μανιά η Κώτσινα θα χρειαστεί να φορτσάρει και στην ηλικία που έχει κομμάτι δύσκολο.


-Ο δήμαρχος Αργύρης είναι ο πιο ευτυχής και το φλιτζάνι της Ρήνας λέει ότι η παρουσία Βένιου ζευγάρι με τον μπάρμπα-Σάκη σηματοδοτούν κομμάτι της παρακμής.


-Κομμάτι που έρχεται με κουσούρια από τα παλιά. Άλλο μοναχός ο καθένας σε κάποιον συνδυασμό και άλλο ζευγάρι στο όργωμα μιας άγονης περιοχής.


-Τίποτα κακό δεν υπάρχει για το δήμαρχο Ηλία του ΚΚΕ.


-Είναι όλα συντεριασμένα, όλα στην αράδα και τα σκυλιά δεμένα.


-Συνοψίζουμε;


-Ο δήμαρχος Κώστας έβαλε πλώρη για τα σκαλιά της δημαρχίας χωρίς αμφισβήτηση. Όλοι εχθροί και φίλοι το ομολογούν.


-Ο δήμαρχος Μιχάλης κάτι παθαίνει με το κομμάτι-κομμάτι ανακοίνωση υποψηφίων.


-Ο δήμαρχος Πάνος ακούγεται ότι κάμνει μεταγραφές, αλλά μόνον ακούγεται...


-Ο δήμαρχος Αργύρης απολαμβάνει τα αγαθά της άνοιξης.


-Ο δήμαρχος Ηλίας δεν έχει ανάγκη. Τα έχει όλα ντουστούρια και ξέρει τι κάνει.

-Αυτά τα ψέματα σήμερα και την άλλη φορά περισσότερα με κάτι απόπειρες εγκαινίων που δεν βγαίνουν τραγουδιστά, ως άρτος και θεάματα.

Στις 25 Μαρτίου ο Χριστιανισμός τιμά το μεγάλο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συγχρόνως η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Είναι η ημέρα που ενώνει όλους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

Η επανάσταση του 1821ήταν αποτέλεσμα όλων των Ελλήνων,για αυτό και πήρε και παγκόσμιο χαρακτήρα δίνοντας το παράδειγμα της αρχής της αυτοδιάθεσης των λαών .Χρόνια τώρα οι μεταγενέστερες γενιές εμπνέονται και μιμούνται το ηρωικό παράδειγμα των ηρώων του Εικοσιένα Οι ηρωικοί πρόγονοί μας έκαναν τα πάντα για να εξασφαλίσουν την ελευθερία της Ελλάδας, έχοντας ως σημαία το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» βασική αξία ζωής αλλά και επιβίωσης του ελληνικού κράτους.

Καθήκον μας είναι να υπερασπιστούμε την ελευθερία, να προστατέψουμε την πατρίδα μας, από οποιαδήποτε μορφής εξάρτησης σε αυτή δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. . Οι μέρες που ζούμε απαιτούν για άλλη μια φορά από όλους και όλες ενεργοποίηση, αυτοοργάνωση και ανάληψη της ευθύνης.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, στη σύγχρονη ιστορία,, έχουμε μπροστά μας ανοιχτά εθνικά θέματα και προκλήσεις και συγχρόνως ζούμε κρίσεις , οικονομικές και κοινωνικές .Ειδικά στις μέρες μας αμφισβητείται με πολλούς τρόπους η Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας .Δεν υπάρχει καμία ιστορική αμφιβολία ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Το μαρτυρά η ιστορία ,η γλώσσα , η πολιτισμική μας κληρονομιά και ο λαϊκός μας πλούτος. Αυτά τα στοιχεία έχουμε υποχρέωση να τα διαφυλάξουμε και να τα υπερασπιστούμε απέναντι σε όποιον τα επιβουλεύεται ,όσο και αν κάποιοι ανεύθυνα παραποιούν την ιστορία μας .

Με την προτροπή να μην ξεχνάμε ότι ο αγώνας για την ανεξαρτησία , τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη είναι πάντα επίκαιρος , εύχομαι σε όλες και όλους σας και την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά, Χρόνια Πολλά , υγεία, ευτυχία και προκοπή.

Ο
Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Παναγιώτης Γκυρίνης

Σχέδιο για τη χορήγηση ενός εφάπαξ ποσού ως επίδομα σε 3 εκατομμύρια συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, ακόμα και αν δεν εκδοθούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, το επίδομα μπορεί να αντιστοιχεί στην καταβολή του κομμένου δώρου Πάσχα ή του επιδόματος αδείας και ανέρχεται σε 250 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Τα επιτελεία των δύο υπουργείων έχουν πιάσει χαρτί και μολύβι και υπολογίζουν το κόστος μιας τέτοιας απόφασης η οποία αποτελεί κίνηση υψηλής πολιτικής σημασίας ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων. Κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος επισημαίνει στην Realnews ότι η χορήγηση εξαρτάται από τις δυνατότητες της χώρας διευκρινίζοντας ότι ακόμη τα αναδρομικά ποσά δεν έχουν αμετάκλητα κριθεί.

«Δεν σχεδιάζουμε την πολιτική μας επειδή μας υποχρεώνουν τα δικαστήρια», λέει χαρακτηριστικά. Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση το υπό κατανομή κονδύλι συνολικού ποσού 658 εκατ. ευρώ που πιστοποιήθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομικών, με τα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού.

Παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο το πώς θα κατανεμηθούν οι συγκεκριμένες δαπάνες με την Κομισιόν να έχει διατυπώσει στην τελευταία της έκθεση υπόνοιες για ενδεχόμενη χρήση τους στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, Χωρίς να έχουν προσμετρηθεί στους υπολογισμούς των Ευρωπαίων για το εκτιμώμενο ύψος του φετινού πρωτογενούς πλεονάσματος. Το θέμα, πάντως προβληματίζει τους εταίρους και γι’ αυτόν τον λόγο θα συζητηθεί τόσο στο Euro Working Group της προσεχούς Δευτέρας όσο και στο Eurogroup της 5ης Απριλίου όπου θα ζητηθούν από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αξιοποίηση του κονδυλίου και το όποιο επίδομα.

Τελική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί, καθώς εκτός από ζήτημα πολιτικής βούλησης αναζητείται και ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει τη χορήγηση του ποσού, χωρίς να προκληθούν κλυδωνισμοί στον κρατικό προϋπολογισμό και χωρίς να υπάρξουν αναταράξεις στις σχέσεις με τους εταίρους.

Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί εάν το επίδομα θα έχει μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα. Άλλωστε, δεν υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα για την επαναφορά ακόμη και των κομμένων επιδομάτων.

Το κόστος της παροχής
Από την επεξεργασία που έχει γίνει, για την επιστροφή όλων των δώρων σε συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και στους δημοσίους υπαλλήλους απαιτούνrαι περίπου 2,5-2,8 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, για τα δώρα των συνταξιούχων απαιτούνται:

-Για κύριες συντάξεις εως 1,5 δισ. ευρώ.

-Για όσους λαμβάνουν και επικουρική σύνταξη έως 550 εκατ. ευρώ.

-Για τους δημοσίους υπαλλήλους έως 700 εκατ. ευρώ.

Επειδή η ολική επαναφορά συνεπάγεται υπέρογκο δημοσιονομικό κόστος και με δεδομένο ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει αντισυνταγματική ή μη την κατάργηση της παροχής και όχι το ύψος του ποσού, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να δοθεί η παροχή με τη μορφή επιδόματος που υπολογίζεται από 650 εκατ. έως και 1 δισ. ευρώ. Εάν το επίδομα δεν έχει έκτακτη μορφή, θα πρέπει να εξευρεθεί αντίστοιχο ποσό για την ετήσια καταβολή της, ενώ η επιβάρυνση θα κληρονομηθεί στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, για τον υπολογισμό του μελλοντικού κόστους εάν τελικό έχει μόνιμη μορφή, το κόστος για τους συνταξιούχους θα μπορούσε να «συμψηφιστεί» με το ποσό της προσωπικής διαφοράς των συνταξιούχων. Η προσωπική διαφορά έχει παραμείνει ως μέγεθος και, μάλιστα, υπολογισμένη ανά συνταξιούχο, έστω και με λάθη- και θα περιορίζεται κάθε φορά που θα δίνεται αύξηση στους νέους συνταξιούχους μετά το 2022. Για τους δημοσίους υπαλλήλους ο συμψηφισμός θα μπορούσε να γίνει μέσω του ενιαίου μισθολογίου. Σε αυτή την περίπτωση οι δημόσιοι υπάλληλοι, σε ετήσια βάση, δεν θα έχουν καμία αύξηση στις αποδοχές τους.

Κατηγορία Οικονομία

Την 25η Μαρτίου, ανήμερα της διπλής εορτής, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της Εθνικής Εορτής, καταλύεται η νηστεία της Σαρακοστής. Το έθιμο μάλιστα καλεί στο οικογενειακό τραπέζι την 25η Μαρτίου να προσφέρεται μπακαλιάρος συνοδεία σκορδαλιάς.

Πρόκειται για το παραδοσιακό έδεσμα της ημέρας του Ευαγγελισμού, η οποία έχει πια διττή σημασία για τον Ελληνισμό, καθώς συμπίπτει από το 1838 με τον εορτασμό της Επανάστασης του 1821.

Η εξήγηση για τη γευστική αυτή συνήθεια είναι αρκετά απλή κι έχει να κάνει κυρίως με την αδυναμία των κατοίκων της ενδοχώρας να προμηθεύονται άμεσα και οικονομικά φρέσκο ψάρι. Παρά το ότι ο μπακαλιάρος δεν είναι ένα «ελληνικό» ψάρι, καθώς απαντάται κυρίως στις ακτές του βορειοανατολικού Ατλαντικού, το γεγονός ότι γίνεται παστός τον καθιστά ένα τρόφιμο φθηνό κι εύκολο στη συντήρηση.

Ο μπακαλιάρος έφτασε στο ελληνικό τραπέζι περί τον 15ο αιώνα και καθιερώθηκε άμεσα ως το εθνικό φαγητό της 25ης Μαρτίου, καθώς με εξαίρεση τα νησιά μας, το φρέσκο ψάρι αποτελούσε πολυτέλεια για τους φτωχούς κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας. Έτσι, ο παστός μπακαλιάρος, που δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη συντήρηση, αποτέλεσε την εύκολη και φθηνή συνάμα λύση, έθιμο που κρατά μέχρι τις μέρες μας.

Κατηγορία Γενικά

Ο καιρός φαίνεται πως έκανε το... χατήρι όσων μετέχουν ή παρακολουθούν τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Από την Τρίτη όμως το σκηνικό θα θυμίσει ξανά χειμώνα.

Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση την ερχόμενη εβδομάδα και θα φτάσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα την Πέμπτη. Παράλληλα, από την Τρίτη αναμένονται βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ:

Την Τρίτη (26/3) αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο. Σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως ηπειρωτικά, από το απόγευμα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από τη νύχτα στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, από τα βόρεια, την Τετάρτη (27/3). Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα στα νότια πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές. Παράλληλα παροδικά χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα βόρεια ορεινά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά.

Την Πέμπτη (28/3) η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Νεφώσεις αναμένονται, παροδικά αυξημένες, και τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις κεντρικές και νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, πιθανώς τοπικά ισχυρές έως το μεσημέρι στα νότια.

Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρεια χώρας. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Επίσης, την Πέμπτη οι βοριάδες αναμένεται να φτάσουν τα 8 και πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

 

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας