alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019

Φωτιά σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 1 Απριλίου σε επιχείρηση με ανακυκλώσιμα υλικά πλησίον

Κατηγορία Αστυνομικά

Tο υπουργείο Εργασίας υπολογίζει ότι θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου, στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας. Λόγω Πάσχα έχει προγραμματιστεί να γίνουν νωρίτερα όλες οι πληρωμές

Όπως αναφέρει το economy365.gr, στις πληρωμές αυτές εντάσσονται και η καταβολή του Κοινωνικού Εισόδηματος Αλληλεγγύης, της πρώτης δόσης του Επιδόματος ενοικίου και των προνοιακών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες υπολογίζει το υπουργείο Εργασίας, να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των αιτήσεων για να καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος ενοικίου γύρω στις 19 του μήνα μαζί με τα αναδρομικά Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η πληρωμή γίνεται με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή. Η επόμενη πληρωμή – η τρίτη κατά σειρά για τα αναπηρικά επιδόματα εντός του 2019 – θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο πριν από το Πάσχα και θα αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Από την καταβολή του Απριλίου και μετά, τα προνοιακά, αναπηρικά – διατροφικά επιδόματα και λοιπά προνοιακά θα καταβάλλονται κάθε μήνα σε κοινή για όλους ημερομηνία.

Κατηγορία Οικονομία

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Ι.Γ. του οποίου τα ίχνη αγνοούνταν από εχθές Κυριακή 31 Μαρτίου.

Η σορός του άτυχου άντρα εντοπίστηκε λίγο έξω από το χωριό, στην περιοχή του παλαιού Μετεωρολογικού σταθμού.

Στην έρευνα εντοπισμού συμμετείχαν άνδρες του Τ.Α Αλεξάνδρειας και της Πυροσβεστικής Αλεξάνδρειας καθώς και εθελοντές.

Κατηγορία Αστυνομικά

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 01/04/2019

Κατηγορία Φαρμακεία

Kινητοποίηση για τον εντοπισμό ηλικιωμένου άντρα του οποίου τα ίχνη αγνοούνται από εχθές Κυριακή 31 Μαρτίου.

Πρόκειται για τον ηλικιωμένο άντρα Ι.Γ. , ο οποίος εξαφανίστηκε από τα Τρίκαλα Ημαθίας και πιστεύεται ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο αφού πάσχει από άνοια.

Ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Αλεξάνδρειας οι οποίες επιλαμβάνονται του συμβάντος.

Το σήμα για την έναρξη της φετινής καλλιεργητικής περιόδου τεύτλων και τη λειτουργία των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας και την Ορεστιάδα Έβρου, έδωσαν και επίσημα σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υποψήφιος στρατηγικός επενδυτής, Λούκας Φέκερ και μερίδα παραγωγών.

Στη διάρκεια σημερινής συνάντησης όλων των πλευρών που έγινε στα γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πιτσιόρλας επισήμανε ότι η όλη διαδικασία φέτος θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του υποψήφιου στρατηγικού επενδυτή της Innovation Brain και των Hellenic Farmers Company που θα συμμετέχουν με ποσοστό 20% στο νέο σχήμα που θα «τρέχει» πολύ σύντομα τη βιομηχανία

«Έχουμε μία σοβαρή επενδυτική πρόταση, που αποδέχεται και η Tράπεζα Πειραιώς», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, εκτιμώντας ότι «πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών». Διευκρίνισε επίσης ότι ο στρατηγικός επενδυτής θα έχει πολύ σύντομα έτοιμο το επενδυτικό του σχέδιο για την εξυγίανση της ΕΒΖ, το οποίο και θα αντικαταστήσει αυτό που κατατέθηκε ήδη στο δικαστήριο από την Τράπεζα Πειραιώς για υπαγωγή της βιομηχανίας στα άρθρα 106 β & δ του πτωχευτικού κώδικα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πιτσιόρλας επανέλαβε ότι η τακτοποίηση των οικονομικών οφειλών προς τους εργαζόμενους της εταιρείας (2 εκατ. ευρώ) και τους τευτλοπαραγωγούς (2,5 εκατ. ευρώ) θα γίνει από την ΕΒΖ με την παρούσα της μορφή και επανέλαβε ότι η καταβολή της ενίσχυσης deminimis, ύψους 1 εκατ. ευρώ, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «είναι θέμα ημερών, αν όχι ωρών».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Innovation Brain, Λούκας Φέκερ, χαρακτήρισε «ιστορική» τη σημερινή ημέρα και ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη «σοφή» και «δυναμική» του πολιτική που συντέλεσε θετικά στο να μη χαθεί η φετινή τευτλοκαλλιεργητική περίοδος και να μη «ναυαγήσει» η συμφωνία που βρίσκεται προ των πυλών να τελεσφορήσε. Ο ίδιος επισήμανε ότι «θα τρέξουμε τη φετινή παραγωγή και το πρόγραμμα εξυγίανσης με αμερικανικά κεφάλαια».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατηγορία Αγροτικά

Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στο Νότιο Αιγαίο, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στην Κρήτη, περιμένουμε σήμερα, Δευτέρα 1 Απριλίου 2019.

Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Σε άνοδο η θερμοκρασία
Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 19 βαθμούς
Στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 2 έως 21
Στην Ήπειρο και στα κεντρικά ηπειρωτικά από 5 έως 22 βαθμούς
Στα δυτικά και νότια από 7 έως 23 βαθμούς
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 21 βαθμούς
Στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 20
Στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 7 έως 19 βαθμούς
Στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Δευτέρα 1η Απριλίου
Αττική
Kαιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Kαιρός: αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Kαιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 05 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Kαιρός: γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελαχίστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Kαιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Kαιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Kαιρός: γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια, όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι το Σάββατο (6/4)
Την Τρίτη (2/4) λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη (3/4) λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στην Κρήτη και στα βόρεια κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Την Πέμπτη (4/4) λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (5/4) και το Σάββατο (6/4) νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα του Σαββάτου. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Σε τροχιά κακοκαιρίας από τις 5 Απριλίου και για μια εβδομάδα...
Πρόσκαιρη θα είναι η βελτίωση του καιρού από τη Δευτέρα, καθώς από την Πέμπτη αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο φέρνει αρκετές βροχές και για αρκετές ημέρες -κυρίως- σε περιοχές της χώρας που είχαν μέχρι τώρα ανομβρία.

Κάτι τέτοιο είχε προαναγγείλει και ο Σάκης Αρναούτογλου πριν από λίγες μέρες και όλα δείχνουν πως θα επιβεβαιωθεί πλήρως, καθώς τα βαρομετρικά χαμηλά που εμφανίζουν τα προγνωστικά μοντέλα καιρού, δείχνουν ικανά να αφήσουν αξιόλογες ποσότητες βροχής σε περιοχές της βόρειας και της δυτικής Ελλάδας.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας