alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Την επόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινούν οι πρακτικές εξετάσεις -δοκιμαστικών προσόντων- των υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Οι εξετάσεις θα αρχίσουν ξανά κατόπιν της συμφωνίας του υπουργείου Μεταφορών με τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες και αποδέχονται την ασφαλιστική κάλυψη οχημάτων και υποψηφίων οδηγών.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας με σημερινή του εγκύκλιο προς τις Περιφέρειες ζητά να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό της διενέργειας δοκιμασιών προσόντων υποψηφίων οδηγών και οδηγών, αφού όπως αναφέρει «αίρεται η όποια αμφιβολία περί δήθεν αδυναμίας δημιουργίας ασφαλιστικού προϊόντος από τις ασφαλιστικές εταιρείες για την παροχή των ασφαλιστικών καλύψεων στα εκπαιδευτικά οχήματα που προβλέπονται στην παραγρ. 10 του άρθρου 4 του Ν.4599/2019 ( Α 40).

Ως εκ τούτου, συνεχίζει, μπορούν να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς και δεν ευσταθεί η αιτιολόγηση για τη μη διενέργειά τους τόσο από την πλευρά την Σχολών Οδηγών – Εκπαιδευτών όσο και από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της ώρας». Μάλιστα, μέχρι στιγμής εννέα ασφαλιστικές εταιρείες, μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), δημιουργούν ασφαλιστικό προϊόν για την κάλυψη της ασφάλισης των εκπαιδευτικών οχημάτων και των εξεταζόμενων οδηγών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Μεταφορών που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών με το αρμόδιο θεσμικό όργανο εκπροσώπησης των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα (Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), για το μεταβατικό στάδιο των 12 πρώτων μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου 4599/2019, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα παρέχουν τις εξής ασφαλιστικές καλύψεις:

– Οι τρίτοι ζημιωθέντες από τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε ο εκπαιδευόμενος οδηγός με το εκπαιδευτικό όχημα θα καλύπτονται, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, από την ειδική ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία εκπαιδευτικού οχήματος.

– Η αποκατάσταση τυχόν υλικών ζημιών του ίδιου του οχήματος του εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια της εξέτασης των υποψήφιων οδηγών μπορεί να καλυφθεί ασφαλιστικά με την παροχή ασφάλισης ιδίων ζημιών για κάθε όχημα του εκπαιδευτή σύμφωνα με όρους (π.χ. απαλλαγή) που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.

Εξυπακούεται ότι και στην περίπτωση αυτή, η ασφαλιστική κάλυψη δίδεται με τους όρους και προϋποθέσεις που παρέχεται η ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του εκπαιδευτικού οχήματος. Στην κάλυψη των ιδίων ζημιών του εκπαιδευτικού οχήματος μπορεί να προστεθεί όρος – επέκταση κάλυψης της απώλειας εισοδήματος του εκπαιδευτή μέχρι την επισκευή του οχήματός του για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, σύμφωνα με τους όρους που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλομένων. Όλες οι ανωτέρω ασφαλιστικές καλύψεις θα παρέχονται από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις κατόπιν εκτίμησης του σχετικού κινδύνου και ανάλογης τιμολόγησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατηγορία Γενικά

Τέσσερις νέες υποψηφιότητες ανακοίνωσε ο Κώστας Ναλμπάντης την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 το απόγευμα οι οποίες είναι οι εξής:
Βουλγαροπούλου Μαρία - Υπ. Δημοτική σύμβουλος Δ.Ε. Αλεξάνδρειας
Χαραλαμπίδου Ελένη - Υπ. σύμβουλος Κοινότητας Αλεξάνδρειας
Νικόπουλος Σωτήρης - Υπ. Δημοτική σύμβουλος Δ.Ε. Αντιγονιδών
Πούλιος Πέτρος - Υπ. σύμβουλος Κοινότητας Αλεξάνδρειας

Συνελήφθη στις 9 Απριλίου 2019 το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, 28χρονος αλλοδαπός, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, εντοπίστηκαν στον χώρο των αποσκευών 160 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα παραπάνω λαθραία πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα που χρησιμοποίσε.

Κατηγορία Αστυνομικά

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 24ης Μαρτίου 2019, σε περιοχή της Ημαθίας, αφαίρεσε από το όχημα 65χρονης παθούσας την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ, μία τραπεζική κάρτα, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά της έγγραφα. Στη συνέχεια με την κλεμμένη τραπεζική κάρτα πραγματοποίησε συναλλαγές συνολικής αξίας 140 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί του έρχεται και το πασχαλινό παζάρι αγάπης και αλληλεγγύης του σχολείου μας που έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία χρόνια.

Η δραστήρια ομάδα γονέων και φίλων του σχολείου σε συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας, έχουν ετοιμάσει για εσάς διάφορες χειροποίητες κατασκευές που θα στολίσουν με αγάπη τον χώρο σας και θα χαρίσουν μια ευχάριστη νότα στην πασχαλινή σας διακόσμηση και όχι μόνο…

Στην υπαίθρια έκθεσή μας θα βρείτε χειροποίητα κοσμήματα, κούπες ζωγραφισμένες στο χέρι, πασχαλινές λαμπάδες, διάφορα μαγνητικά διακοσμητικά και πολλά άλλα όμορφα πράγματα που θα σας περιμένουν να τα γνωρίσετε από κοντά!

Σας προσκαλούμε λοιπόν στο παζάρι μας, που θα λειτουργεί στο χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου από τη Δευτέρα 15 Απριλίου μέχρι την Παρασκευή 19 Απριλίου και από τις 09:30- 12:30, στο χώρο του Ειδικού Σχολείου (αυλή 1ου – 5ου Δημοτικού Σχολείου) και την Κυριακή 21 Απριλίου (Κυριακή των Βαϊων) μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας να γνωριστούμε και να δείτε από κοντά τις δημιουργίες μας!

Οφείλουμε να σας θυμίσουμε ότι τα έσοδα από τα είδη που θα πουληθούν θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του σχολείου μας.

Ελπίζουμε να αγκαλιάσετε και φέτος αυτή μας την προσπάθεια και όλοι και όλες μαζί να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη το βαθύτερο νόημα των Άγιων αυτών ημερών, την Αγάπη και την Αλληλεγγύη!

Κατηγορία Εκπαίδευση

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βέροιας προσκαλεί τους επιχειρηματίες τουρισμού της Βέροιας και της Ημαθίας στην εσπερίδα που προγραμματίζει για την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 18.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Η εσπερίδα θα αφορά την προοπτική δημιουργίας Τουριστικού Οργανισμού Ανάπτυξης και Προβολής Νομού Ημαθίας.
Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι φορέων της Ημαθίας και την εισήγηση θα κάνει ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κύριος Τάσιος.
Θα ακολουθήσει συζήτηση και ενημέρωση γύρω από το ζήτημα αυτό.
Κατηγορία Γενικά
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, εν όψη των εορτών των Πάσχα απευθύνει έκκληση σε όλες τις εταιρίες, επιχειρήσεις, σχολεία, μαθητές/ μαθήτριες, πολίτες και τοπικούς φορείς να συμμετέχουν έμπρακτα στη συλλογή προϊόντων μακράς διαρκείας, ειδών προσωπικής περιποίησης και υγιεινής και απορρυπαντικών. Προϊόντα τα οποία είναι απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό και θα ανακουφίσουν άπορους συμπολίτες μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό.
Σας υπενθυμίζουμε ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο αποτελεί συγχρηματοδοτούμενη δομή από το  ΕΣΠΑ 2014-2020 ως προς τη μισθολογική κάλυψη των στελεχών που απασχολούνται σε αυτό, ενώ τα παρεχόμενα είδη του Κοινωνικού Παντοπωλείου προέρχονται από δωρεές και χορηγίες.  Επιπλέον,  διατίθενται εντελώς δωρεάν στους ωφελούμενους του προγράμματος, με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ανωνυμία και ο σεβασμός της αξιοπρέπειας τους. 
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος του Κοινωνικού Παντοπωλείου, έως και την τροφοδοσία Μαρτίου 2019, έχουν ανέλθει σε 200 οικογένειες- νοικοκυριά.
Με βάση όλα τα παραπάνω, σας παρακαλούμε, αν είναι εφικτό, να συμβάλλετε στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας με προϊόντα τα οποία θα δοθούν εν όψη των εορτών του Πάσχα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και να γιορτάσουν με αξιοπρέπειά το Πάσχα. 

Η συγκέντρωση τροφίμων θα πραγματοποιείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο , στην Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:30 – 15:00

Ποσό ύψους 82.800.000 ευρώ θα εκταμιευθεί την εβδομάδα πριν από το Πάσχα, σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας για τη κάλυψη της πρώτης δόσης του επιδόματος στέγασης έτους 2019.

Τα χρήματα θα δοθούν σε όσους δικαιούχους εγκρίθηκε η αίτηση για την επιδότηση ενοικίου έως τις 31 Μαΐου.

Οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι κάθε μήνα θα “κλείνουν“ την τελευταία ημέρα του μήνα για να πληρώνονται έπειτα από 10-15 μέρες. Όσοι πληρωθούν πριν από το Πάσχα θα πάρουν αναδρομικά για τους τρεις πρώτους μήνες του 201 , ενώ αναδρομικά θα πληρωθούν κάποιες αιτήσεις που θα γίνουν τον Απρίλιο και θα πληρωθούν τον Μάιο. Δεν θα ισχύει όμως η αναδρομικότητα για τις αιτήσεις που θα γίνουν τον Μάιο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα μετρήσεις υπολογίζεται να πληρωθούν περίπου 154.000 αιτήσεις. Οι συνολικές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως σήμερα το πρωί ανέρχονται σε 388.129 εκ των οποίων οι 199.814 εγκρίθηκαν. Σε κατάσταση αναμονής είναι 98.489, εκ των οποίων:

-Σε 52.157 αιτήσεις δεν πληρούνται τα κριτήρια εισοδήματος /ακίνητης περιουσίας /καταθέσεων /πολυτελούς διαβίωσης.

- Βρέθηκαν 1.572 αιτήσεις χωρίς εκκαθαρισμένη δήλωση ή κάτοικοι του εξωτερικού

- Δεν επιβεβαιώνεται η πενταετής διαμονή σε 21.237 αιτήσεις

- Δεν επιβεβαιώνεται η πενταετής διαμονή (αλλοδαποί) σε 4.175 αιτήσεις

Δεν διασταυρώνεται η άδεια διαμονής (αλλοδαποί) σε 21.832 αιτήσεις.

Να σημειωθεί ότι το επίδομα ενοικίου κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού. Αυτό σημαίνει ότι όσοι λάβουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα εισπράξουν πριν από τις γιορτές του Πάσχα από 210 έως 630 ευρώ.

Τι να προσέξετε

Οι δικαιούχοι του επιδόματος προτού υποβάλλουν την αίτηση θα πρέπει να προσέξουν τα εξής:

-Η συναίνεση όλων των ενηλίκων μελών του νοικοκυριού είναι απαραίτητη για την ολόκληρη της αίτησης.

-Σε περίπτωση που ο αιτών ή ενήλικο μέλος του νοικοκυριού είναι αλλοδαπός, απαιτείται η προσκόμιση άδειας διαμονής σε ισχύ ή η βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος της ανανέωσης της.

- Από το εισόδημα που προσμετράται εξαιρούνται τα ποσά του επιδόματος παιδιού, των προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων και του επιδόματος αναδοχής.

-Το επίδομα στέγασης δεν υπολογίζεται για την καταβολή του ΚΕΑ και του επιδόματος παιδιού

- Η αίτηση υποβάλλεται από το πρόσωπο, στο όνομα του οποίου έχει συναφθεί το μισθωτήριο συμβόλαιο .

- Τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα και οι μονογονεϊκές οικογένειες θα υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά στους δήμους ή στα κέντρα κοινότητας. Ο αιτών προσκομίζει στον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο υπογεγραμμένο – με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής – από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού το έντυπο συναίνεσης που βρίσκεται αναρτημένο στον διαδικτυακό ιστότοπο του προγράμματος.

-Από την επιδότηση εξαιρούνται νοικοκυριά που είναι ενταγμένα σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, νοικοκυριά που μισθώνουν μη ηλεκτροδοτούμενες κατοικίες ή μισθώνουν μέρος κατοικίας.

Ως γενικό κανόνα οι δικαιούχοι θα πρέπει να να ξέρουν ότι τα μισθωτήρια που θα υποβάλουν στο TAXINSNET θα πρέπει να έχουν ημερομηνίες οπωσδήποτε μετά τις 30/9/2019.


Με πληροφορίες από την εφημερίδα Δημοκρατία

Κατηγορία Οικονομία

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση σε 120 δόσεις των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα έρθει προς ψήφιση η ρύθμιση για την εφορία.

Τα σημεία που πρέπει να προσέξετε:

  • Ο αριθμός των δόσεων δεν θα είναι 120 για όλους. Αυτός θα είναι ο μέγιστος αριθμός και θα αφορά μόνο όσους έχουν χαμηλό εισόδημα.
  • Ο αριθμός των δόσεων θα είναι κλιμακωτός και θα σχετίζεται με το εισόδημα. Όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα τόσο μικρότερος θα είναι ο αριθμό των δόσεων.
  • Θα υπάρχει ελάχιστο ύψος δόσης που θα κυμαίνεται στα 50 ευρώ.
  • Οι τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να αποπληρώνονται στην ώρα τους. Εάν κάποιος χάσει τρεις δόσεις θα βγαίνει εκτός της ρύθμισης.
  • Στην ρύθμιση θα μπορούν να μπαίνουν όσοι πληρούν συγκεκριμένα επιπλέον κριτήρια, ανάλογα με αυτά που ισχύουν και για την προστασία πρώτης κατοικίας
  • Για να ενταχθούν οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να έχουν καταβάλλει κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές του 2019

Δείτε τι αναφέρει σήμερα το δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής σχετικά με τους «κόφτες»:

Αναλυτικά, για τις ατοµικές εισφορές των µη µισθωτών σε πρ. ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ η ρύθµιση αναµένεται να προβλέπει:

  • Εθελοντικό επανυπολογισµό οφειλών της περιόδου 2002-2016 µε το σύστηµα ΕΦΚΑ: Με βάση τα ποσοστιαία ασφάλιστρα για κύρια, επικουρική σύνταξη, υγεία και πρόνοια που προβλέπουν ο νόµος 4387/2016 και το εισόδηµα. ∆εν αποκλείεται να χρησιµοποιηθεί ως βάση υπολογισµού ο κατώτατος µισθός του 2018, µε αποτέλεσµα να πέσουν όλοι οι οφειλέτες στην ελάχιστη εισφορά του νόµου Κατρούγκαλου. Ο επανυπολογισµός θα γίνεται ύστερα από αίτηση του οφειλέτη, καθώς θα συνεπάγεται και µείωση συντάξιµου µισθού. Ο οφειλέτης θα µπορεί να ενταχθεί στη ρύθµιση και χωρίς επανυπολογισµό, ώστε να επωφεληθεί από τις δόσεις.
  • Οφειλές που δηµιουργήθηκαν έως και 31.12.2001, όπως και όσες ανήκουν στη διετία 2017-2018 δεν επανυπολογίζονται.
  • Αυτόµατο «κούρεµα» του συνόλου των προσαυξήσεων κατά 85%. Για τα χρέη της περιόδου 2002- 2016 θα επανυπολογίζονται και οι προσαυξήσεις µε βάση τη νέα βασική οφειλή, ενώ η έκπτωση θα αποδίδεται στα νέα πρόστιµα.
  • Αποπληρωµή του νέου ποσού σε έως 120 δόσεις. Ο αριθµός των δόσεων θα διαµορφώνεται µε βάση το ελάχιστο ποσό δόσης των 50 ευρώ. Οι δόσεις αντί τόκων, πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων εκπρόθεσµης καταβολής θα έχουν τόκο 5% ετησίως υπολογισµένο. Ο µηχανισµός αυτός οδηγεί σε σηµαντικό «κούρεµα» της βασικής οφειλής, που θα «κουµπώνει» µε το «κούρεµα» των προσαυξήσεων και θα οδηγεί σε συνολική αποµείωση της οφειλής κατά 60%-65%. Οι αγρότες (οφειλές προς πρ. ΟΓΑ) θα επωφελούνται από τις 120 δόσεις, µε ελάχιστη δόση τα 30 ευρώ, και το «κούρεµα» των προσαυξήσεων κατά 85%, αλλά δεν θα εντάσσονται πιθανότατα στον επανυπολογισµό, καθώς σε κάποιες κλάσεις πριν από το 2007 είχαν µικρότερες εισφορές από την ελάχιστη του νόµου Κατρούγκαλου.
  • Για τους εργοδότες (οφειλές προς πρ. ΙΚΑ) προβλέπεται να ισχύει η αποπληρωµή σε 120 δόσεις, µε 50% έκπτωση στα πρόστιµα. Εναλλακτικά θα δίδεται 100% έκπτωση αν γίνει ολοσχερής εφάπαξ εξόφληση της βασικής οφειλής. Θα εντάσσονται οφειλές εργοδοτών έως και το 2018, µε ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ. Πάνω από 78.000 µη µισθωτοί, ηλικίας άνω των 62 ετών, αναµένεται να απεγκλωβιστούν και να συνταξιοδοτηθούν µέσα από τη ρύθµιση, καθώς έχουν οφειλές που δεν επιτρέπουν τη συνταξιοδότηση (άνω των 20.000 ευρώ στον πρ. ΟΑΕΕ, 4.000 ευρώ στον πρ. ΟΓΑ, 15.000 ευρώ στο πρ. ΕΤΑΑ). Εφόσον µετά τον επανυπολογισµό η νέα οφειλή πέφτει κάτω από τα προβλεπόµενα όρια, θα υποβάλλεται απευθείας αίτηση συνταξιοδότησης. Εάν προκύπτει επιπλέον ποσό, ο οφειλέτης καταβάλλει τις δόσεις της ρύθµισης (έως 120) µέχρι το νέο χρέος να φτάσει στο απαιτούµενο όριο. Ακολούθως υποβάλλεται αίτηση συνταξιοδότησης.

    Εισόδηµα και περιουσία

    Σε ό,τι αφορά τα τελικά σενάρια για τη µορφή της ρύθµισης των 120 δόσεων για όσους χρωστούν στη φορολογική διοίκηση, το υπουργείο Οικονοµικών έχει ακολουθήσει πιο αυστηρή οδό. Η ρύθµιση, σύµφωνα µε πληροφορίες από το οικονοµικό επιτελείο, είναι δεδοµένο ότι θα έρθει το επόµενο διάστηµα, αλλά θα έχει αυστηρά εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια, προκειµένου να µπορούν να ενταχθούν σε αυτήν µόνον όσοι έχουν πραγµατικό οικονοµικό πρόβληµα. Το να µην έχει οριζόντιο και τυφλό χαρακτήρα η ρύθµιση για τις οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση είναι ένας σηµαντικός όρος που έχουν θέσει οι θεσµοί, προκειµένου να δώσουν το «πράσινο φως» για τη θέσπισή της. Ετσι, η ρύθµιση δεν θα απευθύνεται σε όλους τους οφειλέτες, αλλά µόνο σε αυτούς που δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, δηλαδή δεν µπορούν πραγµατικά να εξοφλήσουν συσσωρευµένες φορολογικές οφειλές.

    Σύµφωνα µε τις τελευταίες πληροφορίες, τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας ρύθµισης οφειλών προς την Εφορία θα είναι τα εξής:

    • Θα είναι διαφορετική σε σχέση µε αυτήν που έρχεται για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταµεία, δηλαδή θα έχει διαφορετικές προϋποθέσεις και κριτήρια ένταξης.
    • ∆εν θα είναι τυφλή και οριζόντια. Θα προβλέπει αυστηρά εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξη σε αυτήν, προκειµένου να ενταχθούν µόνο όσοι έχουν πραγµατική αδυναµία αποπληρωµής οφειλών σε λίγες δόσεις. Το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το οικονοµικό επιτελείο είναι να µπορούν να ενταχθούν στη ρύθµιση φορολογούµενοι οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια που θεσπίστηκαν για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωµένων νοικοκυριών. Υπενθυµίζεται ότι τα εισοδηµατικά κριτήρια που τέθηκαν ήταν 12.500 ευρώ για τον άγαµο, 21.000 ευρώ για έγγαµο, 26.000 ευρώ για τον έγγαµο µε ένα παιδί, 31.000 για τον έγγαµο µε δύο παιδιά και 36.000 ευρώ για τον έγγαµο µε τρία ή περισσότερα παιδιά. Επίσης, θα πρέπει ο φορολογούµενος να µην έχει συνολική ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ.
    • Θα δίνεται η δυνατότητα αύξησης του αριθµού των δόσεων της πάγιας ρύθµισης από τις 12 που είναι σήµερα σε έως και 48.
    • Σε ειδικές περιπτώσεις θα µπορούν φορολογικές οφειλές να ρυθµιστούν σε έως και 120 δόσεις. Αυτός ο αριθµός δόσεων θα δίνεται µόνο στις περιπτώσεις υψηλών οφειλών που αφορούν οφειλέτες µε πολύ χαµηλά εισοδήµατα.
    • Θα µπορούν να ενταχθούν στη ρύθµιση φορολογικές οφειλές έως και το τέλος του 2017.
    • Προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθµιση θα είναι η εξόφληση των φορολογικών οφειλών του 2018 ή η πιστή τήρησης της ρύθµισης των 12 δόσεων για αυτές τις οφειλές. Αυτός ο όρος θα τεθεί σε ισχύ προκειµένου να αντιµετωπιστεί το πρόβληµα που έχει προκύψει µε φορολογούµενους οι οποίοι έχουν διακόψει την πληρωµή τρεχουσών φορολογικών οφειλών λόγω της προσδοκίας τους να ενταχθούν στη νέα ρύθµιση.
    • Η αίτηση για τη ρύθµιση θα υποβάλλεται αποκλειστικά µε ηλεκτρονικό τρόπο, δηλαδή µέσω του δικτυακού τόπου της Ανεξάρτητης Αρχής ∆ηµοσίων Εσόδων.
    • Για όσους ενταχθούν στη ρύθµιση θα προβλέπεται η διαγραφή προσαυξήσεων-τόκων εκπρόθεσµης καταβολής. Ωστόσο, δεν θα προβλέπεται η διαγραφή της κύριας οφειλής. Τη ρύθµιση περιµένουν ως «µάννα εξ ουρανού» εκατοµµύρια φορολογούµενοι. Σύµφωνα µε τα τελευταία στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής ∆ηµοσίων Εσόδων για τις οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, οι συνολικές οφειλές ανέρχονται σε 104 δισ. ευρώ, από τα οποία όµως θεωρούνται εισπράξιµα λιγότερα από 20 δισεκατοµµύρια.
     

 

enikonomia.gr

Κατηγορία Οικονομία

Το χρονοδιάγραμμα για τους διορισμούς εκπαιδευτικών στα σχολεία αποκάλυψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η πλατφόρμα για τις πρώτες 4.500 προσλήψεις θα ανοίξει πριν το Πάσχα.

«Θα γίνουν 15.000 διορισμοί εκπαιδευτικών στην επόμενη τριετία. Η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν το Πάσχα για τους 4500 διορισμούς εντός του 2019.

Σύντομα, μετά το Πάσχα, θα γίνει προκήρυξη για τους επόμενους 10.500, 5250 για το 2020, άλλοι τόσοι για το 2021» σημείωσε μιλώντας στο News 24/7.

Αναφερόμενος στις αλλαγές στο Λύκειο, το εξεταστικό αλλά στην ανώτατη εκπαίδευση μετά τις συνέργειες πανεπιστημίων και ΤΕΙ, υποστήριξε:

«Ολοκληρώσαμε τη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια για τη νέα αρχιτεκτονική των πανεπιστημίων μας και τον νέο τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Τελειώνει ένας δυισμός στην ανώτατη εκπαίδευση και αλλάζει η φιλοσοφία του λυκείου.

Όταν φωνάξαμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ δυστυχώς δεν είχαν να προτείνουν κάτι συγκεκριμένο.

Εδώ και δύο χρόνια έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τα συνδικαλιστικά όργανα. Όταν ψηφίσαμε τον νόμο για τα κριτήρια διορισμού των εκπαιδευτικών, τους ζητήσαμε προτάσεις. Απάντηση δεν ήρθε ποτέ».

Κατηγορία Εκπαίδευση
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας