alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 16 Απριλίου 2019

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε η διακοπή ρεύματος στις παρακάτω περιοχές:

Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια επισκέφτηκε σήμερα το πρωί (είχε προηγηθεί επίσκεψη και την Παρασκευή) ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας

Κατηγορία Αγροτικά

Παρουσία του βουλευτή Λάρισας Κ. Μπαριώτα και της υποψήφιας Ευρωβουλευτή, δημοσιογράφου, Ε. Μπούρα θα πραγματοποιηθεί η πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής

Στους λογαριασμούς χιλιάδων δικαιούχων πρόκειται να βρεθούν πριν το Πάσχα τα ποσά που τους αντιστοιχούν από εποχικό Δώρο, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και συντάξεις.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με το Δώρο Πάσχα, ο ΟΑΕΔ θα προπληρώσει τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Δείτε -συγκεντρωτικά- όλες τις περιόδους καταβολής:

Από την Πέμπτη 18/04/2019, θα καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα 2019 στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
Παράλληλα, την Πέμπτη (18/4), θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 18/04/2019 μέχρι και 05/05/2019
Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας θα πιστωθεί η νέα δόση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)
Συντάξεις

Δημοσιεύθηκαν οι επίσημες ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Μαίου, οι οποίες τροποποιούνται λόγω του Πάσχα.

Δείτε αναλυτικά:

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη (24 Απριλίου)
Το ΙΚΑ τη Μεγάλη Τετάρτη (24 Απριλίου 2019)
Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2019 τη Μεγάλη Τετάρτη (24 Απριλίου)
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2019 τη Μεγάλη Τρίτη (23 Απριλίου)
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2019 τη Μεγάλη Τρίτη (23 Απριλίου)
Τα υπόλοιπα ταμεία του υπ. Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη (24 Απριλίου)
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν τη Μεγάλη Τετάρτη (24 Απριλίου)
Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 3 Μαΐου
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα λάβουν το Δώρο Πάσχα έως την Μεγάλη Τετάρτη (24/4).

Κατηγορία Οικονομία

Η Εστία μας για πέμπτη συνεχόμενη φορά θα αναβιώσει το Πασχαλιάτικο έθιμο των Λαζαρίνων!

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 16/04/2019

 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Ένα από τα εμβληματικά μνημεία στο Παρίσι (και σε όλη την Ευρώπη) είναι ο καθεδρικός ναός της Notre Dame. Ένα μοναδικό δείγμα γαλλικής – γοτθικής αρχιτεκτονικής. Αυτός ο καθολικός θησαυρός που στέκεται στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας για περισσότερα από 800 χρόνια. Ο ναός όπου σφραγίστηκε η ιστορίας της Γαλλίας.

Πρόσωπα και μεγάλες στιγμές

Τοποθεσία: Βρίσκεται σε ένα μικρό νησί που ονομάζεται Ile de la Cite στη μέση του ποταμού Σηκουάνα. Το κτίριο του καθεδρικού ναού ολοκληρώθηκε μέσα σε 200 χρόνια. ξεκίνησε το 1163 κατά τη βασιλεία του βασιλιά Λουδοβίκου Ζ′ και ολοκληρώθηκε το 1345.

Μεγάλες Στιγμές: Όπως συμβαίνει με τα πιο αξιοσημείωτα ιστορικά μνημεία, ο καθεδρικός ναός στο Παρίσι έχει το δικό του μερίδιο τόσο στις ένδοξες όσο και στις τραγικές ιστορικές στιγμές, που θα παραμείνουν για πάντα ανεξίτηλες στο μυαλό των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανάμεσά τους είναι η στέψη του Ερρίκου της Αγγλίας στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού το 1431.
Ο καθεδρικός ναός κατέληξε, ωστόσο, τους επόμενους αιώνες σε στάδιο πλήρους εγκατάλειψης και βρέθηκε κοντά στο σημείο να κατεδαφιστεί, αλλά αργότερα σώθηκε από τον Ναπολέοντα ο οποίος και στέφθηκε αυτοκράτορας το 1804 μέσα στον καθεδρικό ναό.

Νεότερη Ιστορία: Μετά την αποκατάσταση του Καθεδρικού Ναού στην τυπική, υπέροχη μορφή του στη μέση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, φημολογήθηκε ότι οι Γερμανοί στρατιώτες θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα αριστουργηματικά «βιτρό».

Έτσι αυτά αφαιρέθηκαν και επανατοποθετήθηκαν μετά τον πόλεμο. Το μέτρο αυτό αποφασίστηκε επειδή τα «βιτρό» είναι κατασκευασμένα από ένα μοναδικό, συγκεκριμένο υλικό εκείνης της εποχής που ονομάζεται Rose (τριαντάφυλλο). Θεωρείται ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο γυάλινο παράθυρο στον κόσμο που έχει κατασκευαστεί τον 13ο αιώνα.

H ηρωίδα: Η ιστορία του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας του Παρισιού δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να καταγραφεί η σχέση που είχε με αυτόν το πιο διάσημο κορίτσι στην ιστορία της Γαλλίας, η Ζαν ντ‘Αρκ. Ενα εξαιρετικά γενναίο κορίτσι που ισχυρίστηκε ότι είχε οράματα από τον Θεό και με αυτά κατόρθωσε να δώσει θάρρος σε ολόληρη την Γαλλία, οδηγώντας σε νίκες στις μάχες εναντίον των αγγλικών στρατευμάτων. Χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα μία σοφή στρατιωτική τακτική, η Γαλλία κέρδισε χάρη στην Ζαν ντ’Αρκ πολλές μάχες ενάντια στην Αγγλία. Αργότερα κατηγορήθηκε και πέθανε στην πυρά.

Ο καθεδρικός ναός της Notre Dame (σε πιστή μετάφραση αυτές οι δύο λέξεις σημαίνουν «η κυρία μας») χρησιμοποιείται ακόμα σήμερα από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για την Λειτουργία κάθε Κυριακή και είναι έδρα του Αρχιεπισκόπου του Παρισιού.

Το Καμπαναριό: Ένα ξεχωριστό ιστορικό αντικείμενο που υπήρξε πολύ δημοφιλές είναι η περίφημη καμπάνα που έχει επανασχεδιαστεί για να χτυπάει αυτόματα. Οποιοσδήποτε επισκέπτης, ωστόσο, θα πρέπει να ανέβει 140 σκάλες για να φτάσει στο καμπαναριό, εάν επιθυμεί να δει από κοντά την καμπάνα ή να θαυμάσει την καταπληκτική εικόνα της γαλλικής πρωτεύουσας από ψηλά.

Και βέβαια η Notre Dame είναι ένας ναός που συγκινεί με την ομορφιά του και την καλλιτεχνική ευαισθησία των δημιουργών του, κάθε επισκέπτη στο Παρίσι – και όχι μόνο τους Καθολικούς χριστιανούς.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr

Κατηγορία Γενικά

Συνεχίζει... τα δικά του ο καιρός καθώς θα είναι άστατος και την Τρίτη (15/4) στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Στα ανατολικά και νότια ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις και τοπικές βροχές και στα νοτιά σποραδικές καταιγίδες. Πιθανώς κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα έχουμε τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα με τα φαινόμενα βαθμιαία να εξασθενούν.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση για την Τρίτη (16/04) από την ΕΜΥ:
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν οπότε θα σημειωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο θρακικό τοπικά 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις στα νοτιά τοπικά αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα ορεινά, και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οι νεφώσεις πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα στις Κυκλάδες και από το βράδυ στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και μέχρι το μεσημέρι πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους το πρωί ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα νοτιά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας