alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Στα πλαίσια της τριήμερης άσκησης εκπαίδευσης προσωπικού πυροσβεστών που οργάνωσε ο Δκτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας Αντιπύραρχος

Για σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες τη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Ανατολική Θεσσαλία την Εύβοια και πιθανόν στα βόρεια και ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά και τα ορεινά της Πελοποννήσου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
20 βαθμούς η θερμοκρασία στη Δυτική Ελλάδα

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα
7 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα
5 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα
13 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη
10 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 19 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Πέμπτη 18 Απριλίου

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα Βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοανατολικοί 3 με 5 στα ανατολικά και τα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα στα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Πάσχα 2019: Τα τελευταία δεδομένα και η επιφύλαξη του Τάσου Αρνιακού

Αμετακίνητος ο Τάσος Αρνιακός στη στάση του σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Ελλάδα την Κυριακή του Πάσχα.

Νέα κακοκαιρία που θα διαρκέσει μέχρι το Σαββατοκύριακο και θα προκαλέσει σημαντική πτώση θερμοκρασίας στην ανατολική Ελλάδα, βρίσκεται προ των πυλών, με τον Τάσο Αρνιακό να παραμένει επιφυλακτικός για τις καιρικές συνθήκες του Σαββάτου της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα.

Κατηγορία Γενικά

Οι υποψήφιοι Δύναμης Ενότητας και Ελπίδας για το Δήμο Αλεξάνδρειας:

1. ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2.ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3.ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
4.ΓΚΑΒΑΡΔΙΝΑ ΣΕΒΑΣΤΗ
5.ΓΚΟΥΜΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ
6.ΔΕΛΗΠΑΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
7.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΘΑ
8.ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
9.ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
10.ΚΑΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
11.ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
12.ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
13.ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΙΕΡΕΜΙΑΣ
14.ΚΙΣΤΟΓΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
15.ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
16.ΛΟΥΚΑ ΣΟΦΙΑ
17.ΜΑΛΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
18.ΜΑΝΤΖΩΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
19.ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
20.ΜΠΙΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
21.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
22.ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
23.ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
24.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
25.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
26.ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
27.ΠΛΑΤΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
28.ΠΛΑΤΣΑ ΜΑΡΙΑ
29.ΠΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
30.ΡΕΣΙΝΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
31.ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
32.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
33.ΤΖΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
34.ΤΟΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
35. ΤΣΑΓΚΑΡΛΗ ΛΕΜΟΝΙΑ
36.ΦΕΤΕΙΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
37.ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
38.ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΦΩΤΟΥΛΑ
39.ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥΜ
40.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, με ισχυρή πλειοψηφία μάλιστα (199 κατά, 79 υπέρ και 18 λευκά).Ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπέβαλε το αίτημα εκ μέρους της πολιτικής του ομάδας του ECR.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των ευρωβουλευτών που απέρριψαν το δίκαιο ιστορικά και ηθικά ψήφισμα, είναι και πολλοί Έλληνες.

Συγκεκριμένα το απέρριψαν η ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝ.ΑΛ. και του Ποταμιού, ενώ στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας απείχαν οι 20 από τους 27 Έλληνες ευρωβουλευτές.

Το κοινοβούλιο αρνήθηκε και το ενδεχόμενο να προστεθεί στην ημερήσια διάταξη η συζήτηση για το θέμα «Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που έλαβε χώρα το διάστημα 1914-1923».

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι Νίκος Χουντής, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης και Ελευθέριος Συναδινός.

Η εξέλιξη αυτή εξόργισε ποντιακά σωματεία, με την Εύξεινο Λέσχη Ευρωπαίων Πολιτών να αναφέρει:

«Οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, την ώρα μάλιστα που ένθεν κακείθεν έσκιζαν τα ιμάτιά τους στα ΜΜΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα θεώρησαν μάλλον ότι το θέμα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, (...) δεν πρέπει ή δεν μπορεί να είναι ακόμη ενταγμένο στην ατζέντα των πολιτικών και εθνικών υποχρεώσεών τους».

Η πρόταση του Νότη Μαριά για το ψήφισμα:

«Η αναγνώριση εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί πλέον μια ιστορική αναγκαιότητα, πολύ δε περισσότερο φέτος, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Το 1919, μετά την απόφαση του Κεμάλ Πασά στη Σαμψούντα του Πόντου, οι Νεότουρκοι προχώρησαν σε μαζικές σφαγές και δολοφονίες χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου· πάνω από 350.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά ήταν τα θύματα της γενοκτονίας. Εκτελέσεις, βιασμοί και καταναγκαστικά έργα στα τάγματα εργασίας οδήγησαν στον θάνατο τους Πόντιους αδελφούς μας και πρόκειται για γενοκτονία, διότι οι Έλληνες του Πόντου δολοφονήθηκαν επειδή ήταν Έλληνες και χριστιανοί.

Ζητούμε λοιπόν σήμερα, κύριε Πρόεδρε, ημέρα Δευτέρα, να προστεθεί στην ημερήσια διάταξη δήλωση της Επιτροπής με θέμα «Αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που έλαβε χώρα το διάστημα 1914-1923» και να εκδοθεί ψήφισμα. Επιπλέον, ζητούμε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για το αίτημά μας αυτό και καλούμε τους συναδέλφους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να στηρίξουν αυτήν την πρότασή μας ως ένα ιστορικό χρέος, ιδίως φέτος, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και τις μεσημεριανές, απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης περιμένουμε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019.

Τα φαινόμενα τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά κατά τόπους ενδέχεται να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
22 βαθμούς η θερμοκρασία στη Δυτική Ελλάδα

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα
11 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα
6 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα
15 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη
10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 20 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.
Στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Πέμπτη 18 Απριλίου

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες που πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές με βελτίωση τη νύχτα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 8 και 16 βαθμούς κελσίου.

MΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, που πιθανώς τοπικά θα είναι ισχυρές. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και αργά τη νύχτα θα σταματήσουν. Λίγα χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: Ανατολικοί Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

θερμοικρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, που πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Λίγα χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες που πιθανώς πρόσκαιρα θα είναι τοπικά ισχυρές.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Στα βόρεια Βόρειοι Βορειοανατολικοί 4 με 5, βαθμιαία από το μεσημέρι τοπικά 6 και το βράδυ έως 7 μποφόρ. Στα νότια Βόρειοι Βορειοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας