alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ψάλλεται η Ακολουθία του Ευχελαίου όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «δεινόν η ραθυμία, μεγάλη η μετάνοια».

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στην μεταστροφή της πόρνης που άλειψε με τα μαλλιά της τα πόδια του Χριστού καθώς και στην προδοσία του Ιούδα.

Το βράδυ ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης με κεντρικό θέμα τη νίψη των ποδών των Αποστόλων από τον Ιησού, τον Μυστικό Δείπνο, την προσευχή στον Κήπο της Γεσθημανή και την προδοσία του Ιούδα.

Από τα πιο γνωστά τροπάρια της ημέρας είναι το «Του Δείπνου Σου του Μυστικού, σήμερον Υιέ Θεού...» και το «Ότε οι ένδοξοι μαθητές...» που έχει γραφτεί από τον Ρωμανό τον Μελωδό.

Ο Μυστικός δείπνος σύμφωνα με την Χριστιανική πίστη, διεξήχθη ανάμεσα στον Ιησού και τους Δώδεκα Αποστόλους στην Ιερουσαλήμ μία μέρα πριν τη Σταύρωσή του. Σήμερα, η μέρα αυτή ονομάζεται Μεγάλη Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου ο Χριστός έπλυνε στους μαθητές του τα πόδια τους και τους κοινώνησε το Σώμα και το Αίμα του, λέγοντάς τους: Λάβετε φάγετε τοῦτό μου ἐστι τὸ σῶμά καθώς και: Τοῦτό ἐστι τὸ αἷμά μου τὸ τῆς καινῆς διαθήκης τὸ περὶ πολλῶν ἐκχυνόμενον.

Θεωρείται ως η πρώτη στην Ιστορία της Τέχνης τοιχογραφία που απεικονίζει τους Αποστόλους να αντιδρούν ο καθένας με διαφορετικό τρόπο στην αποκάλυψη του Ιησού ότι κάποιος θα τον προδώσει.

- Είναι φανερό πως ακόμα ο κόσμος ασχολείται με την τσέπη του, τα προβλήματά του την οικονομία του νοικοκυριού του γενικώς και όχι με τις εκλογές.

- Είναι επίσης βέβαιο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πιο κοντινή στον πολίτη υπηρεσία και συνεπώς οι τσέπες των υποψηφίων δημάρχων ο πιο κοντινός στόχος στο μυαλό αν όχι όλων, σίγουρα των περισσότερων δημοσίως γραφόντων για εμφανείς λόγους.

- Υπάρχουν δημόσια γράφοντες με καλή πολιτική συγκρότηση, με διεισδυτική σκέψη, με ευρυμάθεια αλλά και άλλοι με πληθωρική βουλιμία μιας παρορμητικής προσωπικότητας να αρπάξουν την ευκαιρία της στιγμής.

- Να τα κονομίσουν βρε αδερφέ, όμως σε συνδυασμό με μια συγγενή και υπεροπτική αλαζονεία αμάθειας, καταφέρνουν να κλοτσήσουν την καρδάρα με το γάλα.

- Φυσικά η ενημέρωση είναι προϋπόθεση είναι θεμέλιο, είναι οξυγόνο και συστατικό της δημοκρατίας.

- Σ' αυτό μάλλον συμφωνούν όλοι οι κατ' ουσίαν δημοκρατικοί άνθρωποι.

- Από εδώ και παρέκει όμως προκύπτει ένα ερώτημα.

- Ο εγγενής τυχοδιωκτισμός, ο αμοραλισμός ή και μια αταβιστική αδιαφορία, ίσως και μια απέχθεια προς το γενικό καλό και ένα προσαρμοσμένο βλέμμα προς την τσέπη του υποψηφίου θύματος, δηλαδή του υποψήφιου δημάρχου, αφορά την κοινωνία;

- Αν δηλαδή η ενημέρωση είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας πώς και με ποιόν τρόπο γίνεται η δημοκρατία συστατικό στοιχείο μιας τέτοιας ενημέρωσης η οποία ως συστατικό της στοιχείο έχει το καρφωμένο βλέμμα της , πάνω στην τσέπη του θύματος;

- Σε μια τέτοια περίπτωση τί εξασφαλίζει ώστε η ενημέρωση να είναι πραγματικά ενημέρωση και όχι εργαλείο ικανοποίησης άλλων, ξένων με τα συμφέροντα του πολίτη, σκοπών;

- Η απάντηση αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς είναι “τίποτα”.

- Εδώ σε μια τέτοια περίπτωση τα πράγματα ξεφεύγουν κατά πολύ, από κάθε έννοια πολιτικού ορθολογισμού αφού οδηγούν σε μονοπάτια που ενσαρκώνουν όλες τις αμαρτίες που θα μπορούσε να φανταστεί κανένας.

- Δεν οδηγούν σε μια πολιτική ανάλυση, ούτε καν σε οξεία παραταξιακή αντιδικία, ουδέ καν σε θρησκευτικό κήρυγμα που και αυτό περιέχει στοιχεία ορθολογισμού, αλλά οδηγούν σε φούσκωμα – εφ' όσον πιάσει το κόλπο – της τσέπης με κάποια παραπανίσια ευρώ.

- Η ενημέρωση σε τοπικό επίπεδο νομίζουν, όσοι το νομίζουν, πως ελέγχε-                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               ται από το προσωπικό τους δούναι- λαβείν πλάι στα δικά τους ατομικά συμφέροντα, για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των πολλών.

- Και αυτό βέβαια εξηγεί το φαινόμενο όσοι ασκούν – οι λίγοι που ασκούν μπουρδογραφία- να αλλάξουν θέση, να είναι σήμερα με τον έναν και αύριο με τον άλλον – ανάλογα με το ποιός πλήρωσε τί – και να υποστηρίζουν απίθανα τον εφήμερο χρηματοδότη, το εφήμερο “αφεντικό” ή να φοβερίσουν όποιον δεν ανοίγει το πουγγί του.

- Το παράδοξο βέβαια είναι ότι αυτή η αποθέωση του πιο ακραίου ανορθολογισμού, μιας κακέκτυπης θρησκοληπτικής προσέγγισης της πραγματικότητας προέρχεται και από ανθρώπους που δηλώνουν αγωνιστές αντικληρικαλιστές, αν μη και άθεοι.

- Και δίκαια αναρωτιέται κανένας, καλά η βάρκα επιβίωσης με ή χωρίς γνώση του συντακτικού, αλλά το βαρέλι δεν έχει πάτο;

- Συνεπώς είναι επόμενο πως ούτε μπορεί ούτε πρέπει να δραχμοποιηθεί η ενημέρωση γιατί αυτό σημαίνει το λιγότερο μιας άλλης μορφής αυταρχισμό.

- Δεν είναι δυνατόν να ενημερωνόμαστε, εδώ έστω και αν είμαστε χωριά, ανάλογα με την τιμή της πένας και με από που φύσηξε ο βοριάς τη στιγμή, γιατί αυτό έχει τελειώσει έστω και αν οι εξυπνόβλακες δεν το πήραν χαμπάρι ακόμα.

- Μακάρι βέβαια να το πήραν χαμπάρι οι υποψήφιοι δήμαρχοι.

          

                                                                     Τάσος Τασιόπουλος

ΥΓ1. Φυσικά οι άστεγοι των ιστοσελίδων άρχισαν ήδη να κορνάρουν.

- Και μάλιστα πολλές φορές εναντίον εκείνου που χτες επαινούσαν είτε με υποδείξεις, είτε με μαθήματα ρητορικής έστω και ανίδεοι, είτε με ξεπούλημα εξυπνάδων.

- Όσο πιο μακρινή η απόσταση, τα κορναρίσματα γίνονται μουγκρητά.

- Αυτό το κάνουν ακόμα και οι μουγγοθόδωροι διαρκούσης μιας δημαρχιακής θητείας.

ΥΓ2. Μεγάλη πλάκα έχουν όσοι το παίζουν Τimes της Ν. Υόρκης και παρ' όλα αυτά μένουν στην απέξω.

- Αυτοί είναι ικανοί να σπάσουν τα κλάξον αφού το παίξουν μέχρι και αγράμματοι Μπαμπινιώτιδες και ας πίστευαν στο σκολειό πως το καλύτερο μάθημα ήταν “το διάλειμμα”.

ΥΓ3. Ακόμα μεγαλύτερη πλάκα έχουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι που παρ' ότι πέρασε το τριώδιο ντύνονται κατά καιρούς εργομανείς, μακεδονομάχοι, πολέμαρχοι της διαφθοράς, ανεπανάληπτοι διαχειριστές και τα τοιαύτα.

- Μα και βέβαια ο δημότης που είδε και οίδε θα αποδώσει τα του Καίσαρος. Ας μην νομίζει κανένας ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους.

- Όσοι δούλεψαν προφανώς θα αμειφθούν και θα αμειφθούν αναλόγως και όχι επειδή χαρτζιλικώνουν τελάληδες ή μίσθαρνους λογογράφους .

Κατηγορία Γενικά

Με την παρακάτω επιστολή εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Στάθη Ανεσίδη ο Κώστας Ναλμπάντης:

"Οι λέξεις είναι φτωχές για να αποτυπώσουν το μέγεθος της οδύνης που νοιώσαμε στο άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου του 22χρονου Στάθη Ανεσίδη, γιου του καλού μας φίλου Νίκου Ανεσίδη.

Εκ μέρους της παράταξης «ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Στάθη.

Κουράγιο…"

Στην προσπάθεια του Δήμου για:
•αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.
•βελτίωση της αισθητικής εικόνας και λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων.
•ασφάλεια και προστασία της κίνησης των πεζών στους κοινόχρηστους χώρους και ειδικότερα των Ατόμων με ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ), σας ενημερώνουμε ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή ο Κανονισμός Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Αλεξάνδρειας σύμφωνα με τις 150/2016 και 216/2016 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.(σχετική η αριθ. 26/2016 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αλεξάνδρειας).

Ως εκ τούτου σας παρακαλούμε αν εμπίπτετε σε μία από τις κατηγορίες κατάληψης κοινόχρηστου χώρου – πεζοδρομίου με εμπορεύματα , τραπεζοκαθίσματα κ.τ.λ να προσέλθετε άμεσα στο γραφείο 10 του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας προκειμένου να υποβάλλεται αίτηση για απόκτηση της απαιτούμενης άδειας χρήσης.

Επειδή από τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και από την Αστυνομία θα γίνονται συχνοί έλεγχοι για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου , σας παρακαλούμε να διευθετήσετε την υπόθεσή σας έτσι ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να επιβάλουμε χρηματικά πρόστιμα, όπως ορίζεται από τον Κανονισμό.

Για τη χορήγηση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου μαζί με την αίτηση πρέπει να κατατεθούν και τα εξής:

1. για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος την άδεια λειτουργίας, και για εμπορικό κατάστημα έγγραφο του ΤΑΧΙS που να εμφανίζει την εμπορική δραστηριότητα .

2. Ταμειακή απόδειξη με το Α.Φ.Μ της επιχείρησης.

3. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

4. Δημοτική Ενημερότητα

5. Βεβαίωση μη οφειλής από την ΔΕΥΑΛ

6. Εγκεκριμένο σκαρίφημα από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας στο οποίο θα απεικονίζεται η ακριβής τοποθεσία του καταστήματος, το πλάτος της πρόσοψης του καταστήματος, το πλάτος του πεζοδρομίου ή του πεζόδρομου, το πλάτος της οδού και ο δικαιούμενος προς παραχώρηση κοινόχρηστος χώρος.

7. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος ότι έλαβε γνώση του “Κανονισμού Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Αλεξάνδρειας”

Ειδικότερα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος , στην αίτηση που θα υποβάλλεται θα πρέπει να αναγράφονται όλα τα είδη που θα τοποθετηθούν εντός του κοινοχρήστου χώρου, π.χ μόνο τραπεζοκαθίσματα ή και ομπρέλες ή και γλάστρες ή και ανεμοθραύστες κ.λ.π επιτρεπόμενα είδη.

Συλλυπητήριo μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη

Η είδηση της πρόωρης απώλειας του Ευστάθιου Ανεσίδη, έχει βυθίσει στο πένθος την τοπική κοινωνία της πόλης μας.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης για το πρόγραμμα που αφορά στην πρόσληψη 8.933 εγγεγραμμένων ανέργων στο μητρώο του ΟΑΕΔ σε 56 δήμους και 37 φορείς του κράτους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika news, οι προσωρινοί πίνακες του ΟΑΕΔ επρόκειτο να αναρτηθούν εντός της ημέρας ή το αργότερο μέχρι αύριο.

Στον Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων του ΟΑΕΔ αναγράφονται υποχρεωτικά ο αριθμός πρωτοκόλλου της ηλεκτρονικής αίτησης (Κωδικός Αριθμός ηλεκτρονικής αίτησης) η συνολική βαθμολογία των δυνητικά ωφελούμενων, οι μονάδες, που αντιστοιχούν σε καθένα από τα κριτήρια κατάταξης του, η σειρά κατάταξης με βάση τη συνολική βαθμολόγηση των κριτηρίων, η ειδικότητα κάθε υποψηφίου, οι δηλωθείσες προτιμήσεις, ο Επιβλέπων Φορέας για όσους επιλέγονται με βάση τη συνολική βαθμολογία και την αιτούμενη θέση. 

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη συνολική βαθμολογία, προηγείται ο άνεργος, που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες από το πρώτο κριτήριο κατάταξης και αν αυτές συμπίπτουν, από το δεύτερο κριτήριο και ούτω καθεξής, από τα επιμέρους κριτήρια Κατάταξης. Αν και πάλι δεν καταστεί δυνατός ο καθορισμός της σειράς κατάταξης βάσει όλων των ανωτέρω, προηγείται ο άνεργος με τον μικρότερο αύξοντα αριθμό ηλεκτρονικής αίτησης.

Κριτήρια κατάταξης

Οι άνεργοι, που υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων του ΟΑΕΔ για την απασχόληση μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στους Επιβλέποντες Φορείς κατατάσσονται σε Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, με βάση τα ακόλουθα αντικειμενικά κριτήρια:

1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών. 
2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας της παραγράφου 5.1 της παρούσας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες 
3. Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω 
4. Ετήσιο εισόδημα (φορολογικού έτους 2017) ατομικό ή οικογενειακό 
5. Ηλικία 
6. Αριθμός ανήλικων τέκνων 
7. Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω 
8. Εντοπιότητα, βάσει της έδρας της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου. 
9. Δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ). 
10. Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση εθνικές και συγχρηματοδοτούμενες δράσεις «ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020: Νο 2/2015, 4/2015, 5/2015, 3/2016, 4/2016, 6/2016, 7/2016, 10/2016, 1/2017, 8/2017, 9/2017, 16/2017, 4/2018, 8/2018 και 10/2018.

Να σημειωθεί ότι τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών πινάκων μπορούν να υποβληθούν από την επόμενη ημέρα της ανάρτησης των πινάκων στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Αυξημένοι οι μισθοί

Η ταύτιση του νέου (αυξημένου) κατώτατου μισθού με τις δράσεις Κοινωφελούς Εργασίας βελτιώνουν τις αποδοχές όσων επιλεγούν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά στην πρόσληψη 8.933 ανέργων.

Το νέο ηµεροµίσθιο (καθαρά) στην κοινωφελή του ΟΑΕΔ διαμορφώνεται στα 24,39 ευρώ για όλους (έως και 609,75 ευρώ/μήνα), δεδομένου ότι προβλέπεται και προσαύξηση 25% για νυχτερινή εργασία.

Οι ενδιαφερόμενοι, πέρα από τα δικαιολογητικά, πρέπει να προσκομίσουν:

Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
ΑΦΜ
ΑΜΚΑ
ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ)
Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού IBAN

Κατηγορία Γενικά

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Συγχαίρω τον αθλητή TAE KWON DO του Αθλητικού Συλλόγου “ΦΙΛΙΠΠΟΣ” Αλεξάνδρειας, Κωνσταντίνο Χαμαλίδη που συμμετείχε στο παγκόσμιο τουρνουά Sofia Open G1, επικράτησε στον τελικό με 11-8 του Μεξικανού αθλητή και κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

“Αξίζεις ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ, για τη χαρά που μας έδωσες.
Εύχομαι καλή συνέχεια και ακόμη περισσότερες επιτυχίες»

"Δήλωσέ το για να το σώσεις, γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να το χάσεις". Το μότο αυτό του Κτηματολογίου πρέπει να το λάβουν υπόψη σοβαρά οι ιδιοκτήτες ακινήτων γιατί αν δεν το κάνουν, κινδυνεύουν να μην κατοχυρώσουν την περιουσία τους και να τη χάσουν. Το ελάχιστο κόστος που πρέπει να πληρώσει ένας ιδιοκτήτης στο Κτηματολόγιο στην περίπτωση που έχει χάσει (ή δεν έχει) τα απαραίτητα έγγραφα είναι γύρω στα 360 ευρώ αν χρειαστεί τοπογραφικό και 160 ευρώ χωρίς τοπογραφικό.

Τι πληρώνουμε στο Κτηματολόγιο

Πάγιο Τέλος Κτηματογράφησης


35 ευρώ ανά δικαίωμα για κάθε χώρο: διαμέρισμα, κατάστημα, οικόπεδο κλπ
20 ευρώ για τους βοηθητικούς χώρους: αποθήκες, πάρκινγκ που αποτελούν αυτοτελείς ιδιοκτησίες
50 ευρώ (κατά μέσο όρο) αμοιβή μηχανικοί για τη σύνταξη δήλωσης ανά δικαίωμα
20-50 ευρώ για τον εντοπισμό ακινήτου από μηχανικό
200- 1.000 ευρώ για τη σύνταξη τοπογραφικού
5 ευρώ ανά φύλλο (από υποθηκοφυλακείο) για αντίγραφο συμβολαίου
50- 100 ευρώ για ένορκη βεβαίωση σε συμβολαιογράφο στην περίπτωση που δεν υπάρχουν τίτλοι, ούτε κάποιο άλλο έγγραφο 20ετίας και γίνεται επίκληση στην έκτακτη χρησικτησία
12,5 ευρώ για απόσπασμα κτηματολογικού φύλλου (όπου υπάρχουν οριστικές εγγραφές)
14,5 ευρώ για απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος

Προκύπτει πως ένας ιδιοκτήτης που δεν έχει κανένα έγγραφο θα πρέπει να πληρώσει το ελάχιστο 360 ευρώ με τοπογραφικό και 160 ευρώ χωρίς τοπογραφικό

Καταβολή προστίμων σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης δήλωσης

Σε αστική περιοχή

70 ευρώ επί αδόμητου γεωτεμαχίου μικρότερου των 400 τ.μ.
120 ευρώ επί αδόμητου γεωτεμαχίου μεγαλύτερου των 400 τ.μ.
150 ευρώ επί γεωτεμαχίου με κτίσμα εμβαδού μικρότερου των 200 τ.μ.
250 ευρώ επί γεωτεμαχίου με κτίσμα εμβαδού μεγαλύτερου των 200 τ.μ.
100 ευρώ επί διηρημένης ιδιοκτησίας μικρότερης των 200 τ.μ.
250 ευρώ επί διηρημένης ιδιοκτησίας μεγαλύτερης των 200 τ.μ.
50 ευρώ επί βοηθητικού χώρου (αυτοτελούς διαδικασίας)

Σε αγροτική περιοχή
70 ευρώ επί γεωτεμαχίου μικρότερου από 4 στρέμματα
100 ευρώ επί αδόμητου γεωτεμαχίου μεγαλύτερου από 4 στρέμματα σε αγροτική περιοχή
200 ευρώ επί γεωτεμαχίου μεγαλύτερου από 4 στρέμματα με κτίσμα
70 ευρώ επί οιουδήποτε άλλοτε εγγραπτέου δικαιώματος

Στις αγροτικές περιοχές τα φυσικά πρόσωπα μόνο όταν δηλώνουν περισσότερα από δύο δικαιώματα κυριότητας ή δουλείας στον ίδιο προκαποδιστριακό ΟΤΑ καταβάλλουν πάγιο τέλος για δύο μόνο δικαιώματα.


Με πληροφορίες από εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Κατηγορία Οικονομία

Φωτιά σε αυτοκίνητο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 23 Απριλίου σε αγροτικό δρόμο στο Νεοχώρι Ημαθίας από άγνωστη αιτία.

Στο συμβάν έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας η οποία και έσβησε τη φωτιά.

Προανάκριση διενεργείται από την Π.Υ. Αλεξάνδρειας.

 

 

Κατηγορία Αστυνομικά

Για την κάλυψη παροδικής φύσης αναγκών στο Πυροσβεστικό Σώμα (Π.Σ.) προσλαμβάνονται, κατ’ έτος, για το χρονικό διάστημα από 1η  Μαΐου έως και 31η Οκτωβρίου, πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Ο αριθμός των προσλαμβανόμενων καθορίζεται, κατ’ έτος, με απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να προσληφθούν πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας της υποβολής της αίτησηςσυμμετοχής στη διαδικασία πρόσληψης και κατά την πρόσληψή τους, εκτός του ορίου ηλικίας που πρέπει να έχουν κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης:

α. Να είναι Έλληνες πολίτες.

β. Να μην έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας όλων των υποψηφίων ως ημερομηνία γέννησης λαμβάνεται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης.

γ. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο) οποιουδήποτε τύπου Λυκείου.

δ. Να έχουν εκπληρώσει οι άνδρες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές και να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και Δημόσια Υπηρεσία για λόγους πειθαρχικούς ή υγείας. ε. Να έχουν υπακοή στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία.

στ. Να έχουν σωματική και ψυχική υγεία, σύμφωνα με τα ισχύοντα για την κατάταξη των μονίμων πυροσβεστών.

Όλοι οι υποψήφιοι, για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό, πρέπει επίσης:

α. Να μην έχουν καταδικασθεί, έστω και με οριστική απόφαση, για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή για έγκλημα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολής του πολιτεύματος, προσβολής κατά της πολιτειακής εξουσίας, πλαστογραφίας, ψευδορκίας, ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, παράβασης καθήκοντος, ανθρωποκτονίας εκτός της προερχόμενης από αμέλεια, συκοφαντικής δυσφήμισης, κλοπής, εκβίασης, απάτης, υπεξαίρεσης (κοινή και στην υπηρεσία), απιστίας, καταπίεσης, ναρκωτικών, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής εμπρησμό (με πρόθεση ή από αμέλεια) ή οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος από δόλο τελεσθέντος για το οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών. Επίσης, να μην έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ή εγκλεισθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για κακούργημα ή κάποιο από τα πλημμελήματα αυτά. Ο όρος καταδίκη περιλαμβάνει και την καταδίκη σε ποινικό σωφρονισμό για τα εγκλήματα που αποτελούν κώλυμα κατάταξης. β. Να μην έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους, έστω κι αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους. Η απονομή χάριτος δεν αίρει την ανικανότητα για κατάταξη, εφόσον δεν εκδοθεί το κατά την παρ. 1 του άρθρου 47 του Συντάγματος διάταγμα, που αίρει το σχετικό κώλυμα. γ. Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), ούτε υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), ούτε σε συνδυασμό των δύο προηγουμένων. δ. Να μην πρεσβεύουν, κατά ρητή δήλωσή τους, δόγμα ή θρησκεία, της οποίας οι δοξασίες θα εμποδίσουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους. ε. Να μην έχουν απολυθεί από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) ή άλλου νομικού προσώπου του δημόσιου τομέα, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζόμενου. στ. Να μην έχει καταγγελθεί η σύμβαση εργασίας τους, ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, ή να μην έχουν απολυθεί από το Π.Σ.

Κατηγορίες υποψηφίων

Ο αριθμός αυτών που προσλαμβάνονται, ανά Υπηρεσία, καλύπτεται ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες από τις ακόλουθες κατηγορίες:

α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α΄ – Ειδικότητα εργάτη πυρόσβεσης – διάσωσης. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής επικουρούν τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους στα καθήκοντά τους και ιδίως στην αντιμετώπιση συμβάντων, στην πρόληψηκαταστολή πυρκαγιών, στις διασώσεις, στην επάνδρωση Πεζοπόρων και Αερομεταφερόμενων Τμημάτων και στη στελέχωση πυροφυλακίων.

β. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄ – Ειδικότητα οδηγού πυροσβεστικών οχημάτων. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής πρέπει να έχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης τουλάχιστον Γ΄ κατηγορίας. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής εκτελούν ανάλογα καθήκοντα με αυτά των οδηγών πυροσβεστικών οχημάτων και όταν απαιτείται, επικουρούν και στα λοιπά πυροσβεστικά καθήκοντα της κατηγορίας

Οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με ειδικότητα οδηγού πυροσβεστικού οχήματος, ασκούν τα καθήκοντά τους μόνο εφόσον κατέχουν υπηρεσιακή άδεια ικανότητας οδηγού πυροσβεστικού οχήματος. Η διαδικασία αρχικής έκδοσης, επέκτασης και επανέκδοσης υπηρεσιακής Άδειας Ικανότητας Οδηγού – Χειριστή Υπηρεσιακών Οχημάτων – Μηχανημάτων (Υ.Ο.Μ.), η εκπαίδευση και αξιολόγηση των υποψήφιων οδηγών – χειριστών και κάθε άλλο σχετικό ζήτημα ρυθμίζεται από τις διατάξεις του π.δ. 62/2018 (Α΄ 121).

Δικαιολογητικά υποψηφίων

Οι υποψήφιοι δύνανται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής και για τις δύο κατηγορίες, σε όσες από τις αναγραφόμενες στην προκήρυξη Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ή Πυροσβεστικά Κλιμάκια της οικείας Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) επιθυμούν. Οι υποψήφιοι υποβάλλουν αυτοπροσώπως στις Υπηρεσίες που ορίζονται από την προκήρυξη και εντός των τασσόμενων σε αυτή προθεσμιών, μετά την παρέλευση των οποίων δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής, συγκεκριμένα δικαιολογητικά (δείτε παρακάτω).

ΦΕΚ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

aftodioikisi.gr

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας