alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

Αήθη επίθεση εξαπέλυσε, ο ευρισκόμενος μονίμως εκτός ορίων, υφυπουργός υγείας του Σύριζα, Παύλος Πολάκης.

Με περιορισμένους κόφτες θα είναι η νέα έκτακτη ρύθμιση οφειλών προς την εφορία. Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται στην τελική ευθεία για την οριστικοποίηση της μορφής της ρύθμισης, η οποία αναμένεται να έρθει στη Βουλή και να ψηφιστεί μέχρι τις 15 Μαΐου, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατομμύρια οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να κάνουν μια καινούρια αρχή.

Αυτό το νέο ξεκίνημα συνεπάγεται και υπό προϋποθέσεις, πάγωμα των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που έχουν ληφθεί εναντίον των οφειλετών, όπως οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και εισοδημάτων από είσπραξη ενοικίων.
Τα βασικά χαρακτηριστικά της ρύθμισης θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, τα εξής:

- Ο αριθμός των δόσεων στις οποίες θα ρυθμίζονται οι οφειλές θα είναι αντιστρόφως ανάλογος του ύψους του εισοδήματος του φορολογούμενου. Για παράδειγμα, οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ή 12.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως και 120 δόσεις. Οι φορολογούμενοι με υψηλότερο εισόδημα θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε λιγότερες δόσεις, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18.

- Το επιτόκιο της ρύθμισης θα είναι της τάξεως του 5% όσο είναι δηλ. σήμερα το επιτόκιο της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων.
- Η ρύθμιση θα προσφέρει διαγραφή προσαυξήσεων έως και 85% αλλά η σχετική διαγραφή θα γίνεται αφού ο οφειλέτης τηρήσει πλήρως το πρόγραμμα των δόσεων.
- Θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και το τέλος του 2018.
- Για να ενταχθεί ένας φορολογούμενος στη ρύθμιση θα πρέπει να έχει εξοφλήσει τις φορολογικές οφειλές του 2019 είτε να τις έχει εντάξει στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.
- Η αίτηση για τη ρύθμιση θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής στο Taxisnet
- Για να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση θα πρέπει ο φορολογούμενος να εξοφλήσει την πρώτη δόση εντός τριών εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Έθνος

Κατηγορία Οικονομία

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 θα διεξαχθεί η 27η Δημόσια κλήρωση για τις συναλλαγές Μαρτίου 2019, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η κλήρωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα.

Σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Οι λαχνοί που έχουν συγκεντρώσει οι φορολογούμενοι θα αναρτηθούν στο TAXISnetτην ίδια ημέρα.

Στις δημόσιες κληρώσεις έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Α.Φ.Μ. και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών. Για να διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας σε οποιαδήποτε από τις δημόσιες κληρώσεις του προγράμματος, πρέπει απλώς να έχετε πραγματοποιήσει (και να έχει εκκαθαριστεί) έστω και μία συναλλαγή με τη χρήση κάρτας ή με άλλο ηλεκτρονικό μέσο, κατά τον προηγούμενο μήνα ή άλλη χρονική περίοδο στην οποία αφορά η κλήρωση.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων, ως εξής:

  • Για συνολικό άθροισμα μέχρι εκατό (100) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ.
  • Για τα επόμενα τετρακόσια (400) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από εκατόν ένα (101) ευρώ μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε δύο (2) ευρώ.
  • Για τα επόμενα πεντακόσια (500) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από πεντακόσια ένα (501) ευρώ μέχρι χίλια (1.000) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τρία (3) ευρώ.
  • Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από χίλια ένα (1.001) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τέσσερα (4) ευρώ.
    Π.χ. για συνολικό άθροισμα συναλλαγών τριακοσίων (300) ευρώ, αντιστοιχούν διακόσιοι (200) λαχνοί. Οι εκατό (100) προκύπτουν από τα πρώτα εκατό (100) ευρώ και οι επόμενοι εκατό (100) από τα υπόλοιπα διακόσια (200) ευρώ.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης, μέσα από την ιστοσελίδα aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Μετά την είσοδό τους σ’ αυτήν, θα πρέπει να πατήσουν κλικ στην ένδειξη Δημόσιες Κληρώσεις, και μετά, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXIS, να μπουν στην ειδική εφαρμογή που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της κλήρωσης.

Κατηγορία Οικονομία

Τα δρομολόγιά της τροποποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης θα υπάρξουν αλλαγές σε αυτά.

Οι επιβάτες κάτοχοι εισιτηρίων των καταργημένων αμαξοστοιχιών, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή κουπονιού ταξιδίου.

Στους κατόχους εισιτηρίων Web γίνεται επιστροφή αντιτίμου.

Για να δείτε αναλυτικά τις τροποποιήσεις των δρομολογίων πιέστε ΕΔΩ.

Κατηγορία Γενικά

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

·      Ιερός Ναός Αγίου Μηνά, 18:00: Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων και πάνδημη λιτανεία της ιεράς εικόνος των Νεομαρτύρων με κατεύθυνση στο Χώρο Μαρτυρίου (Κιόσκι), όπου θα τελεστεί αρτοκλασία.

·      Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, 20:30: Επετειακή Συναυλία με το μουσικό σύνολο «Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας».

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

·      Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, 07:30: Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.

·      Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, 10:15: Πέρας προσέλευσης επισήμων.

·      Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, 10:30: Δοξολογία. Συμμετοχή του Μουσικού Σωματείου «Ωδείο Ναούσης».

·      Χώρος Θυσίας, 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση. Ρίψη Στεφάνου στον ποταμό της Αράπιτσας από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Αρχών και Φορέων στο Χώρο Θυσίας. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας. Αναπαράσταση της θυσίας των γυναικών.

·      Μνημείο των 1241 Νεομαρτύρων στο Πλακόστρωτο του πάρκου «Κιόσκι», 12:00: Κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Η.Π. Νάουσας.

·      Οδός Ζαφειράκη, 12:30: Παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων.

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

·      Πλατεία Καρατάσου, 10:00: «17ος Δρόμος Θυσίας». Αγώνας δρόμου αθλητών και πολιτών όλων των ηλικιών προς τιμή των Ηρωίδων του Ολοκαυτώματος.

olokautoma afisa 2019 estoudiantina low

Χάθηκε κόκκινο drone στο Βρυσάκι Ημαθίας.

Παρακαλούμε αν το βρείτε επικοινωνήστε με το 6972289617. Κος Διονύσης.

Ευχές για το Πάσχα του αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας Στέφανου Δριστά:

"Αγαπητές Συνδημότισσες & αγαπητοί Συνδημότες,

Στις δύσκολες ημέρες που περνάει η κοινωνία μας, το Αναστάσιμο μήνυμα του Κυρίου θα πρέπει να καθοδηγεί τη ζωή μας σε έναν κόσμο ελπίδας & ειρήνης , εφόδια απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουμε όλοι ανάγκη να πιστέψουμε στο θαύμα της Ανάστασης και να στρέψουμε το βλέμμα σε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.
Με την Εθνική συνεννόηση όλων των δυνάμεων, της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά και με την αλληλεγγύη και την αγάπη μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και να καταφέρουμε την ανόρθωση της κοινωνίας μας και την ευημερία του λαού μας.
Εύχομαι ολόψυχα η Ανάσταση του Κυρίου να κατακλύσει τις ψυχές όλων μας από αγάπη και να σηματοδοτήσει μία νέα αισιόδοξη αρχή, που τόσο έχουμε ανάγκη, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τις δυσκολίες σε προσωπικό, τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Εύχομαι από καρδιάς σε εσάς και στις οικογένειές σας «Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά!!»".

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών ηλικίας 34 και 29 ετών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το προηγούμενο διάστημα σε περιοχή της Ημαθίας, παραβίασαν οικία ιδιοκτησίας 34χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, ρούχα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 600 ευρώ.

Κατηγορία Αστυνομικά

ΔΤ: Πρόσκληση σύσκεψης Εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων καθώς και των συνδυασμών που συμμετέχουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019

Πρόσκληση σύσκεψης εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων, καθώς και των συνδυασμών που συμμετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.
Καλούνται οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, καθώς και των Παρατάξεων που θα συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και στις Δημοτικές & Περιφερειακές εκλογές, όπως παραστούν την Τρίτη 30/04/2019 στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας) σε κοινή σύσκεψη (συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής – Διακομματικής Επιτροπής).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, θα συζητηθούν οι κανόνες δεοντολογίας που πρέπει να διέπουν την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Αλεξάνδρειας, ενώ θα ληφθεί απόφαση, σχετικά με την κατανομή των χώρων του Δήμου, τον καθορισμό του τρόπου χρήσης αυτών από τις Παρατάξεις και τα Κόμματα, καθώς και τις σχετικές διατάξεις για τις ανάγκες προβολής τους ενόψει των εκλογών, όπως περιγράφονται στην εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας- Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Αλεξάνδρειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνδιοργάνωσαν δράση με τίτλο «Ημέρα Αγάπης, Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης» ενόψει των εορτών του Πάσχα, την Μ. Τετάρτη 24/4/2019 και ώρες από τις 9:00 π.μ έως τις 14:00 μ.μ. και συγκέντρωσαν τρόφιμα για συμπολίτες που στερούνται βασικών ειδών διατροφής.

Η δράση έλαβε χώρα σε όλα τα σούπερ μάρκετ της Αλεξάνδρειας και οι πολίτες έδειξαν έμπρακτα για ακόμη φορά την αγάπη και την αλληλεγγύη τους.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας