alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019

Την Πέμπτη 4 Απριλίου και ώρα 20:30, στο Εκλογικό Κέντρο, καφέ LAB Βετσοπούλου 32, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση υποψηφίων

για την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ και υποψηφίων ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, του Συνδυασμού ¨ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ¨του Κώστα Ναλμπάντη.

Τα πρόσωπα που ανακοινώθηκαν έχουν ως εξής:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Αποστολίδης (Άκης) Ακεψιμάς
Βασιλείου Ηλίας
Κιάτσης Αργύρης
Λυμπεράκης Μενέλαος
Μυταράς Παρασκευάς
Πούλιος Πέτρος
Τζικόπουλος Βασίλης
Γκαβάνη Ελευθερία
Παπαδοπούλου Ελένη
Σταυροπούλου Δήμητρα
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Μαυρίδου Αφροδίτη
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΚΗΣ
Γιώτα Χρυσούλα
Διαμαντοπούλου Τζένη
Μαυρίδου Ελένη
Χριστοδουλόπουλος Αθανάσιος

Νέοι κανόνες για τα κοινά χαρακτηριστικά ασφαλείας για τις ταυτότητες στην ΕΕ, που θα μειώσουν τα περιστατικά πλαστογραφίας και απάτης, εγκρίθηκαν από το Κοινοβούλιο.

Τη στιγμή που τουλάχιστον 86 διαφορετικοί τύποι ταυτοτήτων και 181 τύποι εγγράφων μόνιμης κατοικίας βρίσκονται σε κυκλοφορία στην ΕΕ, οι νέοι κανόνες έχουν ως στόχο να καταπολεμήσουν τη χρήση προϊόντων πλαστογραφίας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εγκληματίες για να εισέλθουν στην ΕΕ.

Οι επικαιροποιημένοι κανόνες, οι οποίοι ήδη συμφωνήθηκαν από τους διαπραγματευτές του ΕΚ και του Συμβουλίου τον Φεβρουάριο, θέτουν νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας για τις ταυτότητες στην ΕΕ:

Κοινά ελάχιστα χαρακτηριστικά ασφαλείας σε όλη την ΕΕ για τα δελτία ταυτότητας που ορίζει ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), με τον κωδικό χώρας του κράτους μέλους που εκδίδει το δελτίο να αναγράφεται στο δελτίο μέσα στη σημαία της ΕΕ.

Υποχρεωτική χρήση φωτογραφίας και δύο δακτυλικών αποτυπωμάτων που θα αποθηκεύονται σε ηλεκτρονικό μέσο (τσιπ) για τα δελτία ταυτότητας των πολιτών, ενώ τα παιδιά μέχρι έξι ετών συνεχίζουν να εξαιρούνται από την υποχρέωση για τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα κράτη μέλη μπορούν να παρατείνουν την εξαίρεση αυτή μέχρι την ηλικία των δώδεκα ετών.

Τα δελτία ταυτότητας τα οποία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις θα σταματήσουν να είναι έγκυρα με τη λήξη τους (θα μπορούν να ανανεωθούν με τη νέα μορφή) ή το αργότερο δέκα χρόνια μετά την εφαρμογή των νέων κανόνων. Τα δελτία ταυτότητας τα οποία δεν διαθέτουν τμήμα αναγνώσιμο από μηχάνημα, όπως στην περίπτωση των ελληνικών ταυτοτήτων, θα σταματήσουν να ισχύουν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Μόνο τα κράτη μέλη που εκδίδουν ήδη δελτία ταυτότητας για τους πολίτες τους θα επηρεαστούν από τους νέους κανόνες. Τα νέα μέτρα δεν δημιουργούν νέες υποχρεώσεις για την έκδοση ταυτότητας για τους πολίτες (με τη σχετική εθνική νομοθεσία, όπου αυτή υφίσταται, να παραμένει σε ισχύ), ούτε υποχρεώνουν τα κράτη μέλη που δε χρησιμοποιούν ταυτότητες να ξεκινήσουν να το κάνουν.

Δήλωση

Ο εισηγητής Gérard Deprez (Φιλελεύθεροι, Βέλγιο) είπε: «Οι νέοι κανόνες θα διευκολύνουν την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων στην ΕΕ, θα μειώσουν τη γραφειοκρατία και θα ενισχύσουν την εσωτερική μας ασφάλεια. Είναι σημαντικό ότι δεν προβλέπεται η δημιουργία βάσης δεδομένων με βιομετρικές πληροφορίες. Είμαι επίσης ευτυχής που θα προστεθεί η σημαία της ΕΕ και οι λέξεις ‘Ευρωπαίος πολίτης’ στα έγγραφα διαμονής».

Επόμενα βήματα

Οι νέοι κανόνες υιοθετήθηκαν με 335 ψήφους υπέρ, 269 κατά και 21 αποχές. Το κείμενο θα πρέπει να εγκριθεί επίσημα από το Συμβούλιο πριν τεθεί σε ισχύ.

Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ δύο χρόνια μετά τη δημοσίευσή τους στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να τους επανεξετάζει κάθε έξι χρόνια με έμφαση στα θεμελιώδη δικαιώματα, τη δυνατότητα μετακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών και την αποτελεσματικότητα των βιομετρικών ελέγχων για την ασφάλεια των ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σχετικές πληροφορίες

Από τα 26 κράτη μέλη της ΕΕ που εκδίδουν δελτία ταυτότητας για τους πολίτες τους, η απόκτησή τους είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα 15. Ο συνολικός αριθμός ανθρώπων που εντοπίστηκαν με πλαστά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων ταυτοτήτων, κατά την είσοδο ή την έξοδό τους από την ΕΕ ή ενώ ταξίδευαν μέσω κάποιου κράτους μέλους, αυξήθηκε κατά περίπου 16% από το 2013 μέχρι το 2015.

πηγή: aftodiikisi.gr

Κατηγορία Γενικά

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2018−2019:

α. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

β. Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

Κατηγορία Εκπαίδευση

ΔΤ: Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα εισιτήρια για την θεατρική παράσταση ‘’ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ’’ που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 6 Απριλίου στο Συνεδριακό – Εκθεσιακό Κέντρο Αλεξάνδρειας ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ!

Εμείς από την πλευρά μας, δεν μπορούμε παρά να σας ευχαριστήσουμε, που αγκαλιάσατε τόσο θερμά για μία ακόμη φορά την προσπάθειά μας πάνω στο σανίδι.

Την Τρίτη στις 2 Απριλίου του 2019 το ΚΔΗΦ ΑμεΑ Τα Παιδιά της Άνοιξης’’ σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση «Παίζουμε για τον Αυτισμό». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού.

Στη δράση συμμετείχαν ωφελούμενοι του ΚΔΗΦΑμεΑ Τα Παιδιά της Άνοιξης’’, μαθητές από διάφορα σχολεία της περιοχής, καθώς και πολύς άλλος κόσμοςδημιουργώντας έτσι ένα κλίμα συμπερίληψης και ενσυναίσθησης.Στο χώρο, υπήρχαν διαδραστικά παιχνίδια στους υπολογιστές που ενίσχυαν την πνευματική και μυϊκή ενδυνάμωση.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς καθώς και το σύλλογοΜΑ.μα.(Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό) Βέροιας για τη στήριξη αλλά και όλους όσους μας βοήθησαν, ώστε να φέρουμε εις πέρας τη δράση αυτή.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Πολύ ωραία εμφάνιση πραγματοποίησε η Παιδική Χορωδία "Μελισσάνθη", στο "5ο Διεθνές Φεστιβάλ χορωδιών" του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη.
Τα παιδιά και η Μαέστρος καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Πολιτιστικό Κέντρο "Σταύρος Κουγιουμτζής" στο Πανόραμα. 
Για άλλη μια φορά η χορωδία εκπροσώπησε επάξια την πόλη της Αλεξάνδρειας.

Ένας νέος ανανεωμένος χώρος στην Αλεξάνδρεια άνοιξε και είναι έτοιμος να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους φίλους!

Παιδικό & Εφηβικό παπούτσι καθώς επίσης Ανδρική & Γυναικεία παντόφλα στο κατάστημα «Εύη» είναι γεγονός και φέρνει «φρέσκο αέρα» στην αγορά της πόλης στον τομέα της υπόδησης.

Η Εύη Ζαρκάδα σας προσκαλεί στα Εγκαίνια του καταστήματος της που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στις 18:30’.

Η παρουσία σας θα την τιμήσει ιδιαίτερα.

 

 

Νωρίτερα θα προχωρήσει στην καταβολή του δώρου Πάσχα στους ανέργους και στην προπληρωμή των επιδομάτων, ο ΟΑΕΔ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr.

Ειδικότερα εκείνη την ημέρα θα καταβληθούν το δώρο του Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής μητρότητας. Επίσης την ίδια μέρα θα γίνει η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας, των επιδομάτων για τους μακροχρόνια άνεργους και των βοηθημάτων ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Για τους άνεργους του ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου του 2019.

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας και συνολικά 12,5 ημερήσια επιδόματα εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

πηγή: aftodioikisi.gr

Κατηγορία Οικονομία

Την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 12:00' πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτηση της 38ης εκπαιδευτικής σειράς Ανθυπολοχαγών και της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς διακλαδικού Σχολείου Ανθυποσμηναγών Πολεμικής Αεροπορίας στο Κ.Ε.Α.Σ. στο Παλαιοχώρι Ημαθίας.

 

 

Επετειακή μουσικοχορευτική παράσταση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου.

Στην παράσταση θα παρουσιαστούν ήθη και έθιμα του Πόντου με την συμμετοχή 170 χορευτών του συλλόγου καθώς και βιωματικών χορευτών και μουσικών από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η εκδηλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στον Χώρο Τεχνών.

makroxori40xronia

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας