alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

Ηχηρή απάντηση στην Τουρκία δίνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο έκανε ένα βήμα πιο μπροστά από την απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στο θέμα των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, καθώς στο κείμενο που εγκρίθηκε, υιοθετήθηκε σε επίπεδο ηγετών η εν λόγω απόφαση και επιπλέον γίνεται λόγος και για «στοχευμένα μέτρα», πέραν της καταδίκης της Τουρκίας και της υποστήριξης της πρόσκλησης για την επιβολή «κατάλληλων μέτρων» και κατά προσώπων, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, εκφράζει την ανησυχία του για τη μη ανταπόκριση της Άγκυρας στα μηνύματα να σταματήσει αυτές τις δραστηριότητες, επισημαίνει τις άμεσες αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν αυτές στις ευρωτουρκικές και καλεί την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

«Η Ε.Ε. θα το παρακολουθήσει από κοντά και θα ανταποκριθεί καταλλήλως σε αλληλεγγύη με Κύπρο.Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ενημερώνεται για το θέμα και θα επανέλθει στο ζήτημα ως πρέπει», αναφέρεται σύμφωνα με πηγές στα συμπεράσματα του κειμένου κατά της Τουρκίας. 

Αλ. Τσίπρας: Όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο θα έχει συνέπειες

Την ελπίδα ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη σημερινή Σύνοδό του θα πάρει δυο ξεκάθαρες αποφάσεις σε δύο κρίσιμα ζητήματα, που είναι οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και η επιλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα, όσον αφορά το πρώτο ζήτημα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα να σταματήσει αμέσως αυτές τις δραστηριότητες, διότι παραβιάζοντας την κυπριακή κυριαρχία παραβιάζει και την ευρωπαϊκή κυριαρχία.

«Σήμερα ελπίζω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πάρει δύο ξεκάθαρες αποφάσεις σε δύο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και το μέλλον των σχέσεων της Ευρώπης με την Τουρκία στην κρίσιμη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Η πρώτη κρίσιμη απόφαση που πρέπει να πάρουμε για το μέλλον μας και ελπίζω να την πάρουμε, είναι να αποκλείσουμε την πιθανότητα να είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ένας πολιτικός που δεν ενώνει, αλλά διχάζει την Ευρώπη», είπε αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ και συνέχισε λέγοντας γι αυτόν ότι είναι «ένας πολιτικός που έχει πάρει ακραίες θέσεις εναντίον του ευρωπαϊκού Νότου και εναντίον της Ελλάδας, υπερασπιστής της λιτότητας και όχι της κοινωνικής σύγκλισης, της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης που αποτελούν κοινές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την πίστη ότι «σήμερα θα παρθεί μια ξεκάθαρη απόφαση ως προς αυτό και θα ανοίξει ο δρόμος για υποψηφιότητες που ενώνουν».

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα να σταματήσει αμέσως αυτές τις δραστηριότητες, διότι παραβιάζοντας την κυπριακή κυριαρχία παραβιάζει και την ευρωπαϊκή κυριαρχία.

Τόνισε πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα επιχειρήσουν να υπάρξουν ξεκάθαρες θέσεις και ξεκάθαρες αποφάσεις, γι΄ αυτό και θα έχουν συνάντηση πριν τη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους, ώστε σήμερα να έχουν την καλύτερη δυνατή απόφαση για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Το ξεκάθαρο μήνυμα που πρέπει να δοθεί προς την Τουρκία είναι «να σταματήσει αμέσως την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, τις παράνομες δραστηριότητες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, διότι παραβιάζοντας την κυπριακή κυριαρχία παραβιάζει την ευρωπαϊκή κυριαρχία», είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: «Βεβαίως, θα εξετάσουμε και κάθε πιθανότητα ώστε στο βαθμό που δεν υπάρξει άμεσος τερματισμός αυτών των παραβιάσεων να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα, οι κατάλληλες κυρώσεις, διότι το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές: Όποιος παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο θα έχει συνέπειες».

zougla.gr

Κατηγορία Γενικά

Σε ειδική συνάντηση με Έλληνες δημοσιογράφους συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα του κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι Ευρωπαίοι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα χαρακτηριστικά τοπικά είδη καφέ:

τον ελληνικό καφέ, το φραπέ και το freddo!

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2019 – Η Ελληνική Ένωση Καφέ συμμετείχε με εκπροσώπους της στις διεργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καφέ που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Ιουνίου στην Αθήνα και παρουσίασε σε πάνω από 40 συνέδρους, εκπροσώπους εταιριών καφέ από όλη την Ευρώπη, βασικά στοιχεία της ελληνικής αγοράς. Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, εγκρίθηκε και η είσοδος της ΕΕΚ στην Ευρωπαϊκή Ένωση Καφέ, στην οποία συμμετέχουν αντίστοιχες εθνικές ενώσεις από ακόμα 14 Ευρωπαϊκές χώρες. Με την αφορμή αυτή, η ΕΕΚ διοργάνωσε συνάντηση Ελλήνων δημοσιογράφων με το Προεδρείο της ECF, όπου συζητήθηκαν κρίσιμα και επίκαιρα θέματα του κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, από την πλευρά της ECF, οι Έλληνες δημοσιογράφοι συνάντησαν τον Πρόεδρο, Mario Cerutti, τον Αντιπρόεδρο, Neil Stephens και την Γενική Γραμματέα, Eileen Gordon, ενώ την ΕΕΚ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Γιάννος Μπενόπουλος (Cafetex), Αντιπρόεδρος, Ηλίας Παπαδόπουλος (Nestle Hellas), Γραμματέας, Αναστάσιος Γιάγκογλου (Βιοτεχνία Καφέδων Γιάγκογλου) και ο Ταμίας, Γιώργος Κούκος (Στάθης Γ. Κούκος & ΣΙΑ),σε μια ουσιαστική συζήτηση για τα θεσμικά και λειτουργικά θέματα του κλάδου, αλλά και για τις προτάσεις που η Ελληνική Ένωση Καφέ συστήνει για την ελληνική αγορά, βάσει εμπεριστατωμένων οικονομοτεχνικών μελετών που έχει διενεργήσει.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ένωση Καφέ παρουσίασε την κεντρική και πάγια θέση της για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που έχει επιβληθεί από την 1/1/2017 στην Ελλάδα προκαλώντας αύξηση της τιμής του καφέ για τους καταναλωτές της τάξεως του 30% σε ορισμένα είδη, όπως και μείωση της κατανάλωσης, δυσλειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου και αύξηση φαινομένων λαθρεμπορίου και αθέμιτων πρακτικών. Η ΕΕΚ επεσήμανε ένα εξίσου σημαντικό θέμα, αυτό της επιστροφής του ΕΦΚ στην περίπτωση που ο καφές επανεξάγεται, καθώς η ισχύουσα διαδικασία είναι ιδιαίτερα απαιτητική τόσο από οικονομική όσο και από διοικητική άποψη. Η διόρθωση του πλαισίου είναι πρωταρχικής σημασίας για την Ελληνική Ένωση Καφέ, καθώς πρόκειται για μια πρακτική που θεωρείται αυτονόητη σε άλλες αγορές, ενώ δεν εμπεριέχει σημαντικό δημοσιονομικό κόστος.

O κ. Γιάννος Μπενόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ δήλωσε σχετικά: «Η Ελληνική Ένωση Καφέ συμμετείχε για άλλη μια φορά στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καφέ, που φέτος έγινε στη χώρα μας, και συγκέντρωσε πάνω από 40 εκπροσώπους εταιρειών καφέ από όλη την Ευρώπη. Στόχος της ΕΕΚ είναι η προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας και η βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας και η περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου στη χώρα μας, προς όφελος των επιχειρήσεων, της οικονομίας και του τελικού καταναλωτή. Σε αυτό το πλαίσιο, παρακολουθούμε συνεχώς τις διεθνείς εξελίξεις και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε εμπειρίες και τεχνογνωσία με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας.»

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καφέ είχαν την εμπειρία μιας μοναδικής γευσιγνωσίας ελληνικών καφέδων, όπου εκτός από τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ, μυήθηκαν και στα μυστικά των μοναδικών κρύων καφέδων της ελληνικής αγοράς, του φραπέ, και του freddo!

Σχετικά με την Ελληνική Ένωση Καφέ

Με σημαντική εμπειρία, αποδεδειγμένη τεχνογνωσία και βαθιά γνώση της εγχώριας αγοράς καφέ, η Ελληνική Ένωση Καφέ συστάθηκε με στόχο την εκπροσώπηση των επαγγελματιών του κλάδου του καφέ στην Ελλάδα και την προάσπιση των θέσεων και συμφερόντων τους. Την Ελληνική Ένωση Καφέ απαρτίζουν συνολικά 24 μέλη, κορυφαίοι επαγγελματίες του κλάδου, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 85% της αγοράς.

Η Ένωση επικεντρώνεται σε θεσμικά ζητήματα που αγγίζουν μεταξύ άλλων θέματα φορολόγησης και δασμών, καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και παραεμπορίου, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και συσκευασιών, των απαραίτητων προδιαγραφών και επισημάνσεων στα προϊόντα καφέ, καθώς και τα ζητήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Παράλληλα, βασικό σκοπό της Ένωσης αποτελεί η συμμετοχή στη διατύπωση των θέσεων, τη διαβούλευση αλλά και την υλοποίηση του κανονιστικού πλαισίου για τον κλάδο του καφέ στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Κατηγορία Γενικά

Σε διαρκή κίνηση και επικοινωνία με τους πολίτες της Ημαθίας βρίσκεται ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Βουλευτής κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Χθες επισκέφθηκε τα χωριά Ροδοχώρι, Γιαννακοχώρι, Μαρίνα, Πολλά Νερά, Επισκοπή Νάουσας και Λευκάδια, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και τις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των φόρων.

Αναφέρθηκε στην καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή 9% για χαμηλά εισοδήματα από 22% που είναι σήμερα, στη μείωση του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών, επισημαίνοντας ότι χωρίς μείωση των φόρων δεν μπορεί να έρθει η ανάπτυξη.

Ο κ. Βεσυρόπουλος επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, όπου έγινε ευρεία συζήτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν και τις ελλείψεις προσωπικού.

«Η Νέα Δημοκρατία έρχεται για να αποκαταστήσει το δικαίωμα του πολίτη στην ασφάλεια. Για να νιώθουν όλοι οι Έλληνες ασφαλείς στις πόλεις, στα χωριά αλλά και στο σπίτι τους. Ο νόμος Παρασκευόπουλου, που αποφυλακίζει, ανεξέλεγκτα, επικίνδυνους κακοποιούς θα καταργηθεί άμεσα. Θα ενισχυθούν με προσωπικό η Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας και ο πολίτης θα δει ξανά αστυνομικούς στους δρόμους να περιπολούν», τόνισε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 στις 9.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Αλεξάνδρειας θα ανέβει η θεατρική πάρασταση "Οι Γαμπροί της Ευτυχίας".

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Οι πρώτοι μεταπολεμικοί συγγραφείς της ελληνικής κωμωδίας ήταν όλοι «παιδιά του πολέμου». Αγαπούσαν με πάθος τη ζωή. Το θέατρο ήρθε και ακούμπησε αργότερα σαν μεγάλη παρηγοριά.

Το έργο τους μας ακολουθεί μέχρι σήμερα σε πείσμα της εποχής μας που ντρέπεται για το παρελθόν της γιατί πολύ απλά, δεν το γνωρίζει!!

Η ελληνική φαρσοκωμωδία δοξάστηκε και θα μας αποκαλύπτει πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μας που παραφυλάει κρυφογελώντας για να τρομάξει την περιβόητη στις μέρες μας «σοβαρότητά» μας.

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας είναι λοιπόν ένα στοίχημα κοινού ρυθμού ηθοποιών και θεατών. Το μεγάλο και πηγαίο γέλιο είναι ο στόχος. Η προϋπόθεση είναι η  χαρά των ανθρώπων της σκηνής.

Οι συντελεστές:

Κείμενο: Νίκος Τσιφόρος – Πολύβιος Βασιλειάδης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

Μουσική & Τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου

Χορογραφίες: Σοφία Καλπενίδου

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου

Οργάνωση Παραγωγής Ντόρα Βαλσαμάκη

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Τους ρόλους ερμηνεύουν:

Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Ντένια Στασινοπούλου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου.

Ώρα έναρξης :  9.30 μμ

Τιμές εισιτηρίων:  10€ Προπώληση και 12€ Είσοδος 

Με μεγάλη χαρά σας η σχολή χορού "Αρμονία της κίνησης" σας προσκαλεί στο “OPEN CLASS” την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 6.30μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Αλεξάνδρειας, όπου θα γίνει η Παρουσίαση όλων των τμημάτων της Σχολής , η Απονομή των Πτυχίων της Royal Academy of Dance, καθώς και η Παρουσίαση της Χορογραφίας “ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ” αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, στη μνήμη του παππού Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη.
Είσοδος Ελεύθερη.

ΔΤ: Σε γνώριμο της εργασιακό χώρο, το Νοσοκομείο της Βέροιας, το οποίο υπηρετεί ως φυσικοθεραπεύτρια, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 20ης Ιουνίου, η υποψήφια βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία, Νίκη Καρατζιούλα. Μετά τη συνάντηση της, σε εγκάρδιο κλίμα, με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους υπαλλήλους της Μονάδας, η υποψήφια βουλευτής δήλωσε.

«Το Νοσοκομείο της Βέροιας αποτελεί το δεύτερο μου σπίτι, αφού γνωρίζω κάθε του γωνιά, κάθε του πρόβλημα.

Νοιώθω ως οικογένεια μου τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους υπαλλήλους του και τους ευχαριστώ για την στήριξη τους στο πρόσωπο μου.

Είμαι περήφανη για τον υψηλό βαθμό δευτεροβάθμιας νοσοκομειακής περίθαλψης που παρέχουν στους ασθενείς, με αυταπάρνηση και φιλότιμο, παρά τις όποιες δυσκολίες.

Ένας κύκλος προσφοράς στα κοινά του, ως συνδικαλίστρια, αλλά και ως εντεταλμένη σύμβουλος υγείας της Π.Ε Ημαθίας, κλείνει για μένα.

Με την βοήθεια των Ημαθιωτών ελπίζω ότι, θα ανοίξει ένας καινούργιος, στον οποίο θα μπορέσω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της νέας του πτέρυγας και την ενίσχυση των κλινικών με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα ,με την εκλογή του στην πρωθυπουργία στις 7 Ιουλίου, την παρεχόμενη προς τους πολίτες δημόσια ιατρική φροντίδα, σε όλες τις βαθμίδες. 

Μαζί του μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 παρ. 1(δ) , 254 παρ. 1 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α.87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης».

  2. Την υπ’ αριθ. Νο 3/2019 Δημόσια Πρόσκληση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού σε εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε πενήντα έξι (56) Δήμους και τριάντα επτά (37) Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/ Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών για 8.933 Θέσεις Πλήρους Απασχόλησης »

  3. Τον Οριστικό Πίνακα με τα Τελικά Αποτελέσματα Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα

  4. Τα συστατικά σημειώματα θέσεων εργασίας των επιτυχόντων ωφελουμένων που τοποθετούντ συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε πενήντα έξι (56) Δήμους και τριάντα επτά (37) Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/ Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών για 8.933 Θέσεις Πλήρους Απασχόλησηςαι στο Δήμο Αλεξάνδρειας.

  5. Τον έλεγχο των προβλεπόμενων δικαιολογητικών της Πρόσκλησης, όπως αυτά προβλέπονται στην υπ’ αριθ. Νο 3/2019 Δημόσια Πρόσκληση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

  6. Τις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν. 2190/1994(Α΄28), του άρθρου 17 του Ν. 3870/2010(Α΄138) και του άρθρου 82 του Ν. 4604/2019(Α΄50)

  7. Την υπ΄αριθ 190/10493/12-06-2019 Απόφαση Δημάρχου Αλεξάνδρειας περί Πρόσληψης προσωπικού Πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε πενήντα έξι (56) Δήμους και τριάντα επτά (37) Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/ Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών για 8.933 Θέσεις Πλήρους Απασχόλησης”

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την πρόσληψη των κάτωθι:

Α/Α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩ-ΝΥΜΟ

ΠΑΤΡΩ-ΝΥΜΟ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

1

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΥΕ ΒΟΗΘΩΝ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙ-ΣΤΩΝ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

2

ΧΡΑΠΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

3

ΚΑΡΑΤΕΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

4

ΘΩΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

5

ΤΣΟΥΜΑΓΚΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

6

ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

7

ΣΤΑΜΠΟΛΚΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

8

ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΕ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

9

ΜΑΡΤΖΕΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΑΠ

ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ

ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

10

ΜΑΤΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

11

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥ-ΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΔΕ ΚΛΗΤΗΡΩΝ- ΟΔΗΓΩΝ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

12

ΔΟΥΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

13

ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΘΩΜΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

14

ΚΟΥΖΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗ-ΠΙΟΚΟΜΩΝ/ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

15

ΤΑΚΟΥ ΜΑΡΙΛΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

16

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥ-ΛΟΣ ΣΩΤΗΡΟΣ

ΔΗΜΟΣΘΕ-ΝΗΣ

ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

17

ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

18

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥ-ΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΣΑΒΒΑΣ

ΥΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΥΛΟΤΟΜΙ-ΑΣ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

19

ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟ-ΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙ-ΚΩΝ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

20

ΜΕΛΙΔΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗ-ΠΙΟΚΟΜΩΝ/ ΚΟΙΝΩΝΙ-ΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗ-ΤΩΝ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

21

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙ-ΝΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙ-ΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Από 19/06/2019

έως 18/02/2020

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει, και θα συνεχίζει να αποζημιώνει, τους γονείς που τα παιδιά τους χρειάζονται θεραπείες ειδικής αγωγής, απαντά ο οργανισμός σε καταγγελίες που κάνουν λόγο για στάση πληρωμών στα ατομικά αιτήματα ειδικής αγωγής.

Διευκρινίζει ότι από 26 Φεβρουαρίου 2019 έως και 18 Ιουνίου 2019 έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά 38.754 αιτήματα ειδικής αγωγής, έχουν εγκριθεί 35.450 αιτήματα, έχουν απορριφθεί 764 αιτήματα, είναι σε εκκρεμότητα 1099 αιτήματα και έχουν επιστραφεί για συμπλήρωση στοιχείων 1.441 αιτήματα. Επίσης, αναφέρει ότι έχει γίνει αρχικός έλεγχος σε όλα τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί μέχρι και 10 Ιουνίου, ενώ παράλληλα με την ολοκλήρωση των ημερήσιων αιτημάτων γίνεται έλεγχος των σοβαρών καταστάσεων (π.χ. νοητική υστέρηση, αυτισμός, τετραπληγία), κατά προτεραιότητα. Επιπλέον έχουν ελεγχθεί 4.040 χειρόγραφες γνωματεύσεις που εκδόθηκαν από 1/2/2019 έως και 25/2/2019.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις οι Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ.) εκκαθαρίζουν τα αιτήματα μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του Ν.4606 «Σύσταση, συγκρότηση και αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και άλλες διατάξεις» (άρθρο 13, δαπάνες ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ), με τον οποίο δινόταν η δυνατότητα στον οργανισμό να αποπληρώνει απευθείας τους δικαιούχους για τα ατομικά αιτήματα.

Κατηγορία Υγεία

Ένα όμορφο μουσικό δρώμενο αντίκρισαν το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2019 περαστικοί και κάτοικοι σε κεντρικούς δρόμους της Αλεξάνδρειας αφού κρουστά όργανα και τύμπανα της ομάδας "Aqua Doce" από την Έδεσσα, στα πλαίσια της έναρξης του 5ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της πόλης γέμισαν με νότες και ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους.

Οι συντελεστές του Φεστιβάλ ξεσήκωσαν με αυτόν τον τρόπο το κέντρο της Αλεξάνδρειας για να τους προσκαλέσουν όλους στο 5ο συνεχόμενο Φεστιβάλ που ξεκίνησε σήμερα το βράδυ και θα διαρκέσει για τέσσερις ημέρες.

Η Λέσχη Κινηματογράφου «ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ» Αλεξάνδρειας συνεχίζει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά να μας χαρίζει ποιοτικές δράσεις εμποτισμένες με το μεγαλείο του εθελοντισμού, της αισθητικής εμπειρίας και της καινοτομίας που τα μοιράζουν απλόχερα νέοι άνθρωποι γεμάτοι μεράκι και αγάπη για τον τόπο τους.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2019 άρχισε με μεγάλη επιτυχία το 5ο Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Αλεξάνδρειας στο αμφιθέατρο της πόλης αναβιώνοντας το καθιερωμένο του ραντεβού με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας, σε ένα τετραήμερο καλλιτεχνικής έκφρασης με στόχο την προώθηση του πολιτισμού μέσω της αγάπης της Λέσχης για την 7η Τέχνη, μια φρέσκια ματιά που εμπνέει ελπίδα και αισιοδοξία.

Η βραδιά της έναρξης τα είχε όλα, παρέλαση κρουστών, μουσικά και θεατρικά δρώμενα και φυσικά τις ταινίες «διαμάντια» που πλήθος κόσμου παρακολούθησε. Η έναρξη του φεστιβάλ ξεκίνησε άτυπα από τους δρόμους της πόλης όπου μια παρέλαση ανθρώπων με κρουστά και τύμπανα ξεσήκωσαν τον κόσμο και κατέληξαν στο αμφιθέατρο όπου έγινε και η επίσημη έναρξη με χαιρετισμούς από τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ Στέφανο Δελιόπουλο και μέλη της Λέσχης Κινηματογράφου. Έπειτα τη σκυτάλη πήρε η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας που παρουσίασε ένα μικρό θεατρικό με τη συνοδεία της παιδικής χορωδίας του δήμου «Μελλισάνθη» και απογείωσαν το βράδυ με τις μουσικές και θεατρικές ικανότητες τους.

Ακολούθησαν οι πρώτες προβολές του Φεστιβάλ και η νύχτα έκλεισε με συζήτηση μεταξύ θεατών και σκηνοθετών υπό την μουσική συνοδεία του DjMekkas.

Το 5ο Φεστιβάλ συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες με πλούσιο πρόγραμμα προβολών και δράσεων και πάντα με ελεύθερη είσοδο.

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας