alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Τι ωραία που περνάμε, καλοκαιράκι, αχχχ!!! Βγήκε και ο Ιούνης, το φάγαμε το ένα τρίτο. Μόνο με τις βροχές που δε λένε να σταματήσουν έχω ένα θέμα. Τελικά, έχουμε ή δεν έχουμε καλοκαίρι; Ρε, αν δεν περάσει ο γύφτος, καρέκλες τραπέζια…. καρέκλες, τραπέζια οβάλ καλοκαίρι δεν έχουμε, είπε η μάνα μου. Εγώ δεν τον είδα, εσείς; Και ενώ οι άλλοι άρχισαν να προετοιμάζουν τους κοιλιακούς τους εγώ για άλλη μια φορά βασίζομαι σταθερά στο χιούμορ μου. Πώς να χάσω την κοιλίτσα όταν 10 η ώρα βραδιάτικα τρώω μιάμιση μερίδα μουσακά, ε;

Όλα τα χρόνια που την ξέρω μου έλεγε ότι μαγειρεύει υπέροχα. Όσες φορές έφαγα σπίτι της μόνο φουφού δούλευε. Πείθεσαι; Όχι φυσικά. Τη στρίμωξα λοιπόν να μου κάνει ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά (κομματάκι δύσκολο) για να μου αποδείξει ότι δε λέει ψέματα ποτέ!. Mouzaka night λοιπόν και η πολυπόθητη βραδιά έφτασε.

2

Ένα θα σας πω, χαλάλι όλο αυτό το διάστημα που περίμενα. Η Έφη Καραγιάννη, περί αυτής ο λόγος, μαγείρευε δύο μέρες και το τελικό αποτέλεσμα τη δικαίωσε. Έφαγα τόσο που ακόμα και η ανάσα που έπαιρνα δεν χωρούσε μέσα μου. Θα παραβλέψω βέβαια το γεγονός ότι είχε σε ετοιμότητα 3 πακέτα από delivery, μπας και κάτι πάει στραβά. Έφη μου, 2 χρόνια περίμενα αλλά άξιζε τον κόπο. Το 2021 θέλω κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο. Ξέρω, ξέρω είναι πολύ νωρίς από τώρα. Θα περιμένω μάτια μου, έχω υπομονή.

Ο άνδρας λένε μοιάζει με το τρένο. Στα είκοσι είναι σαν τοπικό, σταματά σε κάθε σταθμό. Στα τριάντα μοιάζει με έκτακτο, σταματά μόνο στα μεγάλα χωριά. Στα σαράντα μοιάζει με εξπρές, σταματά μόνο στις μεγάλες πόλεις. Στα πενήντα του μοιάζει με παλιά ατμομηχανή, σταματά συχνά, αλλά κυρίως για νερό. Στα εξήντα του, δεν ταξιδεύει πια, έχει αποσυρθεί και βρίσκεται στη μάντρα.

Εγώ θα σας πω ότι ο Σάκης, παρότι έκλεισε τα 60 είναι σαν το intercity. Γρήγορο, ασφαλές και στην ώρα του. Τι; Τι εννοείτε «μεταφορικά τα λέει το κείμενο»; Άλλα εννοεί δηλαδή; Δεν σας καταλαβαίνω.

3

Σάκη μου πολύχρονος, γερός και δυνατός σαν τα ψηλά βουνά. Μην ασχολείσαι με τα τρένα γιατί πολύ απλά εσύ πετάς.

Κι άλλοι θέλουν να πάρουν ύψος αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν. Την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε για να βγάλουμε κυβέρνηση στη χώρα. Νομίζω τζάμπα κόπος μιας και η χώρα μας φαίνεται ακυβέρνητη περισσότερο από 15 χρόνια. Θεωρώ ότι και πάλι δεν θα γίνει τίποτε σημαντικό. Μήπως τελικά ψηφίζουμε για την ματαιοδοξία των υποψηφίων βουλευτών; Ε, ας γίνει μωρέ και αυτός μια φορά βουλευτής, κρίμα είναι.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν την χώρα μας. Όσο εγωιστές και να είμαστε, αυτό φωνάζει από μόνο του. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλά την αποτελείωσε. Δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν υπάρχει ως ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει το γενόσημο του που ονομάζεται ΚΙΝΑΛ. Η ΝΔ προηγείται στα γκάλοπ και λογικά θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Το Κοιμητήριο Αργουλιδέ (εκεί είναι θαμμένος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης) λίγο έξω από τα Χανιά ήδη σείετε. Το΄ ριξε στο πεντοζάλη ο δράκουλας από τη χαρά του. Και εμείς, ένα έθνος τιμημένο, με προγόνους που τους αποδέχεται όλος ο κόσμος, που καμαρώνουμε για την ευφυΐα και τα επιτεύγματα μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τον Κυριάκο πρωθυπουργό!!! Είναι σα να πας στο δικαστήριο και να σου λέει ο δικαστής ότι αυτός ο άνθρωπος σε κατέστρεψε και σένα και την οικογένεια σου και συ να λες αθωώστε τον γιατί είναι Νέα Δημοκρατία.

Στη χειρότερη των περιπτώσεων οι έδρες που θα πάρει η ΝΔ στο νομό μας είναι 3, στην καλύτερη όλες, δηλαδή 4. Ποιοι θα πάνε στη βουλή; Σίγουρα αυτοί που χωράνε. Ο Αποστόλης είναι το δυνατό χαρτί και το αξίζει γιατί είναι παντού. Δεν σε θυμάται μόνο προεκλογικά. Όποια πέτρα και να σηκώσεις πρώτα «γεια σου Αποστόλη» θα πεις και μετά «θα στη φέρω στο κεφάλι». Η Νίκη είναι μαγκάκι και μένα αυτές οι γυναίκες μου αρέσουν. Το θέλει, το προσπαθεί και είμαι σίγουρος ότι το μπορεί. Σίγουρα, δεν μπορεί να δει τόσο «ψηλά» όπως ο Αποστόλης αλλά όλες οι δουλειές γίνονται στα χαμηλά και η Νίκη είναι λαγωνικό.

4

Τον Τάσο θέλω πολύ να τον δω βουλευτή γιατί μου βγάζει κάτι πολύ θετικό. Είναι αυτό που λέμε «καλό παιδί». Άσε που θα κάψει και πολλές καρδιές στο κοινοβούλιο. Μια γνωστή μου λέει ότι δεν θα τον ψηφίσει για να μη φύγει Αθήνα και να είναι εδώ να τον βλέπει πιο συχνά. Τελικά, είναι κατάρα η ομορφιά Τάσο μου. Τους υπόλοιπους υποψηφίους δεν τους ξέρω και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Κυρία μου, κύριοι μου θα σας πω καλή προσωπική επιτυχία και όχι για το κόμμα σας γιατί είμαι εντελώς αντίθετος όπως προείπα. Αυτό που θα σας ζητήσω είναι να μην ξεχάσετε ποτέ. Αυτό μόνο.

Από την άλλη ο Νίκος τρέχει και δεν προλαβαίνει. Ποτέ δεν σας κρύφτηκα και δεν πρόκειται ούτε τώρα να το κάνω. Εγώ θα ψηφίσω Μπρουσκέλη γιατί είναι φίλος, είναι πολύ καλό και απλό παιδί, είναι υπεύθυνος, γνώστης των προβλημάτων του τόπου μας, δεν είναι θεατρίνος και παραμυθατζής και δεν πρόκειται να σου γυρίσει την πλάτη ποτέ. Θα μου πείτε τώρα και θα έχετε απόλυτο δίκιο «κατηγοράς τόση ώρα τη ΝΔ και συ θα ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ»; Δεν θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, θα ψηφίσω Νίκο. Όπως εύχομαι και σεις να ψηφίσετε Αποστόλη, Νίκη, Τάσο και όχι ΝΔ.

Βέβαια ο Νίκος Μπρουσκέλης, δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς, που τον χάνεις, που τον βρίσκεις, όλο πίσω από την Φώφη είναι. Τι σου είπα πασά μου; Δεν πουλάει η κοψαχείλου. Τι δεν καταλαβαίνεις;

5

Αλλά πάλι εγώ θα σε σώσω. Έτσι είναι οι φίλοι. Μια μέρα θα με σχωρνάς, να το θυμάσαι. Η σωστή φωτογραφία που πρέπει να παίξει είναι η παρακάτω και όχι αυτή που εσύ ανέβασες.

6

Αυτό όμως που εμένα με τρελαίνει στην όλη εκλογική αναμέτρηση ακούει στο όνομα… Αντώνης Σταμάτης. Εξηγούμαι. Είναι δεξιός αναντάμ παπαντάμ, στήριξε δεξιό δήμαρχο, κάνει πολύ παρέα με δεξιό υποψήφιο βουλευτή αλλά βγαίνει φωτογραφίες με…….

7

Το γραφείο του ΚΙΝΑΛ είναι ακριβώς δίπλα στο μαγαζί του. Τελικά ποιος είσαι στ΄ αλήθεια Αντώνη Σταμάτη; Σε πόσα ταμπλό το παίζεις; Γιατί δεν μας λες την πάσα αλήθεια; Κυρίες και κύριοι, το Καρπούζι για άλλη μια φορά βγάζει τις μάσκες και σας αποκαλύπτει την μεγάλη αλήθεια. Αντώνη, ξεγυμνώσου.

8

Και πάμε στα τοπικά. Τα μαγειρέματα ήδη ξεκίνησαν και το κεφάλι του Γκυρίνη έχει γίνει καζάνι. Ποιον να κάνει και ποιον να χαλάσει. Είναι και που υποσχέθηκε και 3 καρέκλες στον Argy και πρέπει να κρατήσει το λόγο του. Από την άλλη ξέρει ότι θα έχει και διαρροές από το στρατόπεδο Πανταζόπουλου και φοβάται ότι δεν θα έχει την πλειοψηφία. Φήμες λένε ότι θα κάνει άνοιγμα και προς την άλλη μεριά, αυτή του Ναλμπάντη. Έξυπνη κίνηση αρκεί να ευδοκιμήσει. Επίσης, φήμες λένε, ότι η Όλγα Καστανά είναι ο Άσσος για να κάνει black jack ο Παναγιώτης. Επίσης, πάλι φήμες λένε, ότι η άλλη Όλγα ετοιμάζει ήδη ομάδα για το 2023 προτείνοντας άτομα από άλλους συνδυασμούς για καίριες θέσεις στον Παναγιώτη. Στέφανε, πήρες καθόλου πρέφα ή ακόμα απονευρώσεις κάνεις; Λέτε τελικά στους ρόλους του Μπέζου και της Λαμπρόγιαννη στους Γαμπρούς της ευτυχίας να δούμε τους……….

9

Όσο για την υποτιθέμενη συμμαχία του Γκυρίνη με τον …..άνθρωπο που ήταν στα μαχαίρια, φρόνιμο θα ήταν να μη μιλήσω και να αφήσω την πρωτιά και την αποκάλυψη στον Αργύρη. Αν και με τρώει η γλώσσα μου αλλά θα προτιμήσω να ασχοληθώ με …. Μανόλιες.

Αργεί να κάνει εμφάνιση αλλά όταν την κάνει ξέρει να προκαλεί. Σωτήρης Τόκας, ο άρχοντας του καλλωπισμού. Φούντωσαν πολύ σου λέει οι μανόλιες και θέλουν λίγο αραίωμα τα κλαδιά. Σωτήρη μου, έτσι κούρευαν κάποτε τα μικρά που είχαν ψείρες, όχι τα φυτά. Γενικά τις μανόλιες δεν τις κλαδεύουμε. Τις αφήνουμε να αναπτυχθούν χωρίς κλάδεμα. Μόνη περίπτωση που τις κλαδεύουμε είναι όταν θέλουμε να τους δώσουμε πυραμιδοειδές σχήμα και όχι δενδρώδες. Αλλά και πάλι αυτό το κάνουν στα φυτώρια, ώστε να τις διαθέσουν σε 2 σχήματα: δενδρώδες και πυραμιδοειδές.

 

10

Ειδικά αυτή μπροστά στον Γκλαβίνα είναι σα να έκανε 5 χημειοθεραπείες και ετοιμάζεται για ακτινοβολίες. Αντιδήμαρχος είσαι πασά μου όχι γιατρός στο Θεαγένειο. Τι δεν καταλαβαίνεις; Πήραμε τα αλυσοπρίονα παραμάσχαλα και βρουμ βρουμ. Από σήμερα κομμένο το μανόλια, θα τα λέμε σκέτο Λία. Τον Μάνο τον έκανες κλαρίδια για προσάναμμα. Ρωτάμε και κανένα γεωπόνο πριν βγούμε σαν τον ψυχοπαθή με το πριόνι στο δρόμο. Δε λέω, πάλι θα φουντώσουν αλλά γιατί…… Σωτήρη μου. Πάντως χαίρομαι που ξαναβγήκες στους δρόμους, δεν σου πάνε εσένα τα γραφεία. 10 μανόλιες κούρεψες και σε έβαλαν αφίσα σε όλα τα κομμωτήρια ως το χρυσό ψαλίδι.

Θέλω να κάνω μια ερώτηση για το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Μπορεί κάποιος να μου πει πως επιλέχθηκε η κριτική επιτροπή; Ποια ήταν τα κριτήρια; Εγώ δύο ξέρω από τους πέντε και ο ένας είναι λαογράφος και ο άλλος διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είχατε κάποιους που να γνωρίζουν το αντικείμενο ή όλοι αυτοί απλά είναι λάτρεις του κινηματογράφου; Το λέω γιατί μέσα στην πεντάδα δεν άκουσα ούτε το όνομα του Οδυσσέα Γωνιάδη αλλά ούτε και αυτό της Χρύσας Αντωνίου που είναι και σκηνοθέτες. Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να κάνω έναν διαγωνισμό μαγειρικής και αντί για κάποιους σεφ σκέφτομαι να βάλω κριτές κάποιους που ξέρουν από καλό φαγητό. Βοηθήστε με σας παρακαλώ.

11

Πολλά έγραψα και σήμερα. Θα κλείσω με μία εκδήλωση, τη μεγαλύτερη που γίνετε ίσως στον δήμο μας και ακούει στο όνομα ΚΟΜΝΗΝΑ. Το Πλατύ και ο σύλλογος ποντίων Πλατέος οι ΚΟΜΝΗΝΟΙ ανοίγουν την αγκαλιά τους και σας προσκαλούν όλους σε ένα μοναδικό τριήμερο με αρώματα από όλη την Ελλάδα. Τι κι αν είναι οι εκλογές, ας τρέξουν αυτοί που έχουν το βάσανο. Εμείς γλεντάμε.

12

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νησίου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνει την μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο "Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω..." στα πλαίσια του εορτασμού των πολιούχων του χωριού Αγίων Αναργύρων. Την Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 21:30 στο γήπεδο μπάσκετ δίπλα στην κοινότητα.

1afisanisixoroi2019

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 17:04

Βγήκαν οι βαθμοί των πανελληνίων 2019

Αγωνία τέλος, ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των Πανελληνίων Εξατάσεων και οι χιλιάδες υποψηφίοι των εξετάσεων γνωρίζουν πλέον το πως έγραψαν αλλά και το πόσα μόρια συγκεντρώνουν. Οι βαθμολογίες που καθορίζουν τις βάσεις 2019 αναρτήθηκαν στο results.it.minedu.gov.gr.

Το υπουργείο Παιδείας ανάρτησε τους βαθμούς που πέτυχαν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2019 στο results.it.minedu.gov.gr αλλά και στα Λύκεια της χώρας. Τα Dikaiologitika News εύχονται σε όλους τους υποψηφίους να είδαν τους κόπων τους να απέδωσαν!

Οι πίνακες με τις καταστάσεις που αναρτήθηκαν ήδη στα Λύκεια της χώρας έχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τους βαθμούς ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του λόγω προσωπικών δεδομένων.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τους βαθμούς τους στον ιστότοπο results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Επίσης αναρτήθηκαν και τα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογίες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που ουσιαστικά καθορίζουν τις Βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και άλλες σχολές.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Με τη διοίκηση και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας συναντήθηκε η υποψήφια βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, κατά την επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας. Ο διοικητής αντιπύραρχος Νικόλαος Παλαμούτης ενημέρωσε την κα Καρασαρλίδου για τη λειτουργία και την υπηρεσιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής,  τόσο σε επίπεδο προσωπικού, όσο και σε επίπεδο μηχανολογικού εξοπλισμού. Επίσης συζητήθηκε η πιθανότητα δημιουργίας Πυροσβεστικού Σταθμού στα Ριζώματα και η κα Καρασαρλίδου δήλωσε ότι εφόσον επανεκλεγεί βουλευτής και έχει ωριμάσει η πρόταση, θα την υποστηρίξει. Στις συναντήσεις που ακολούθησαν, το προσωπικό της Υπηρεσίας ενημέρωσε την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάγκη επιπρόσθετης επιμόρφωσης των μόνιμων πυροσβεστών, ενώ επισημάνθηκε πως οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στη Σχολή της Πυροσβεστικής έχει ως αποτέλεσμα τη στελέχωση της υπηρεσίας με νεοεισαχθέντες υψηλού επιπέδου ενώ υπάρχει ανάγκη αύξησης του αριθμού ώστε να μπουν νέα παιδιά και να αντικατασταθεί το ήδη "γερασμένο" ανθρώπινο δυναμικό.

 Η Φρόσω Καρασαρλίδου από την πλευρά της, τόνισε πως ένα χρόνιο ζήτημα, αυτό των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, επιλύθηκε με τροπολογία από την παρούσα κυβέρνηση, γεγονός που έδωσε τέλος στην "ομηρία" των εργαζομένων και ενίσχυσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επίσης, αναφέρθηκε στον κανόνα 1:1 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο υπογραμμίζοντας πως είναι απαραίτητος για την περαιτέρω ενίσχυση της υπηρεσίας, αντιπαραβάλλοντάς τον με την εξαγγελία της ΝΔ για τον μνημονιακό κανόνα 1:5, ο οποίος αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα στελέχωσης.

Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης Παμπαίδων – Παγκορασίδων του 2019, το οποίο φιλοξενείται στην Κρακοβία της Πολωνίας συμμετάσχουν παλαιστές από την Αλεξάνδρεια.

Στην Κρακοβία βρίσκονται από σήμερα αθλητές του Παλαιστικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας «Ο Ημαθίων» ως μέλη της εθνικής ομάδα ελευθέρας πάλης, με στόχο να έρθουν οι διακρίσεις και σαφώς να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες.

Πιο συγκεκριμένα οι πρωταθλητές Ελλάδος, Παπασταματίου Κωνσταντίνος (52 κιλά) και Αποστολίδης Άγγελος (75 κιλά) συνοδευόμενοι από τον έναν εκ των δύο προπονητών του συλλόγου, Σαββίδη Νεκτάριο ρίχνονται στην μάχη σήμερα, πρώτη ημέρα εκπροσωπώντας τη χώρα και την πόλη μας.

Το ΔΣ τους εύχεται καλή επιτυχία στην σημαντική αυτή αθλητική διοργάνωση.

Κατηγορία Αθλητικά

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με πρωταγωνιστές μαθητές/τριες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, πραγματοποιήθηκαν τα 3rd YouSmile Awards, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των δράσεων-πρωτοβουλιών μαθητών/τριών που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.Τα YouSmile Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Σε μια αίθουσα πλημμυρισμένη από ζεστά χαμόγελα και θερμά χειροκροτήματα, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης απονεμήθηκαν 3rd ΥοuSmile Αwards με κεντρικό μήνυμα: 
''Τα παιδιά μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο! Ας τα εμπιστευτούμε!''
Οι μαθητές-εθελοντές του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου YouSmile απευθύνθηκαν σε σχολεία, ώστε να συγκεντρώσουν τις συμμετοχές, παράλληλα, συγκέντρωσαν αντίστοιχες δράσεις παιδιών που έχρηζαν ανάδειξης μέσα από έρευνα που έκαναν στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα ήταν 9.578 συμμετοχές από 145 σχολεία πανελλαδικά!
9 νικητές μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile χωρίς καμία παρέμβαση από ενήλικες.

Στους 9 νικητές 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία ''Περιβάλλον'' απονεμήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Πλατέος Ημαθίας. Το σχολείο εκπροσώπησαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης: Πλανιτσιάδης Απόστολος & Κεκίδου Δήμητρα με συνοδούς εκπαιδευτικούς, τη Δ/ντρια, Ταχτσόγλου Μαρία & τη δασκάλα Αρζόγλου Στεφανία.

Οι 82 μαθητές και μαθήτριες από το Δημοτικό Σχολείο Πλατέος Ημαθίας με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου ανέλαβαν την πρωτοβουλία και «ξεχύθηκαν» στο χωριό για να περισυλλέξουν πεταμένα σκουπίδια από δρόμους, πεζοδρόμια και αλάνες. Με αυτό τον τρόπο έδειξαν έμπρακτα στους ενήλικες ότι νοιάζονται για την προστασία του περιβάλλοντος και για το μέγεθος της ρύπανσης λόγω της άναρχης ρίψης απορριμμάτων και μπαζών.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Το Σάββατο στις 22 Ιουνίου 2019, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα Συνεδριάσεων του Δ. Σ. Δήμου Βέροιας, με την παρουσία εκπροσώπου της Ι.Μ.Β.Ν.Κ., πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης και η Απονομή Τίτλων του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 για τους σπουδαστές του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Βέροιας.

Στην τελετή λήξης, το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών βράβευσε με τιμητική πλακέτα τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κ. Γεώργιο Σοφιανίδη, για την ουσιαστική υποστήριξη του στις Δράσεις και στα Επιμορφωτικά Προγράμματα του Κ.Π.Ε.Π.

Επίσης εκτός από τις απονομές, τιμητικός έπαινος επιμέλειας δόθηκε στις σπουδάστριες:
Αβδαρμάνη Ασημίνα
Γκαμπράνη Αικατερίνη
Μακρυκώστα Μαργαρίτα
Μουστάκα Γραμματική
Ραφαηλίδου Σοφία
Τάτσιου Αθανασία
Τσαγκαλίδου Δέσποινα.
Η επικεφαλής του Κ. Π. Ε. Π., κ. Σοφία Χατζηνικολάου, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Βέροιας, κ. Βοργιαζίδη, που αγκάλιασε τη δομή του Κ. Π. Ε. Π , που με την υποστήριξή του δίνει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο ενεργό πολίτη της περιοχής του Ν. Ημαθίας πέρα από ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και δράσης του αλλά και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα.
Την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά στον Δήμο της Βέροιας θα λειτουργήσει εκτός από το τμήμα Ψυχολογίας και Θεραπευτικών Τεχνικών Ψυχολογίας και το τμήμα Αυτογνωσίας.

 

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 850.000€ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΗΛΕΚΤΡΑ»

Το Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Ιστορίας και Λαογραφίας του Δήμου μας που εγκαινιάστηκε στις 31 Μαρτίου, κόσμησε το κέντρο της πόλης της Αλεξάνδρειας. Είναι ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο κτίριο 1200τμ σε ένα πνεύμονα πρασίνου συνολικού εμβαδού περίπου 6000τμ

Το αποτέλεσμα δικαιώνει τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό κομμάτι του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Που επιπρόσθετα με τον εκθεσιακό συνεδριακό του χώρο καλύπτει και την ανάγκη των πολιτών για πολιτισμό και επιμόρφωση.

Ο αρχικός σχεδιασμός του να αποτελέσει κέντρο μεταλαμπάδευσης γνώσης και πολιτισμού υλοποιείται σταθερά, με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται να αφορούν το κοινό, ακόμη και εκτός των στενών ορίων της πόλης της Αλεξάνδρειας.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η ένταξή του στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα». Το «Ηλέκτρα» είναι το εθνικό πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων κτηρίων. Πραγματοποιείται μέσα στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα εντασσόμενο στην ευρύτερη στρατηγική της χώρας για την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων ώστε το 2030 να καταναλώνουμε 32,5% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τις προβλέψεις του 2009.

Ο συνολικός Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 850.000€ και περιλαμβάνει:

εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης – ψύξης
και εγκατάσταση Φ/Β σταθμού στο ηλεκτρικό δίκτυο με λειτουργία υπό καθεστώς ενεργειακού συμψηφισμού (Net‐Metering).


Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης δήλωσε σχετικά:


«Κομμάτι της περιβαλλοντολογικής πολιτικής του δήμου Αλεξάνδρειας είναι και η ενεργειακή αναβάθμιση του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου Ιστορίας και Λαογραφίας μέσω του «Ηλέκτρα». Ο Δήμος μας επιλέγει όχι μόνο να εξοικονομήσει χρήματα από την μειωμένη κατανάλωση ενέργειας αλλά και σεβόμενος το περιβάλλον, το προστατεύει και προσπαθεί να το παραδώσει στις νέες γενιές καλύτερο».

Ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών

και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, για την υποχρέωσή τους, να προβούν σε καθαρισμό των χώρων αυτών (αποψίλωση και απομάκρυνση βλάστησης,

απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης

πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της) καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων:

Ο Δήμος θα προβαίνει αυτεπάγγελτα στον καθαρισμό των χώρων
Θα επιβάλλει πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο.
Θα βεβαιώνεται σε βάρος τους, η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου και επιπλέον
Θα υποβάλλεται μήνυση βάσει του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 94 παρ. 1 περίπτ. 26 του Ν. 3852/2010 (Α΄87)) η οποία στη συνέχεια

θα γνωστοποιείται στην κατά τόπο αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

  1.  Τις διατάξεις των άρθρων 58 παρ. 1(δ) , 254 παρ. 1 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α.87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης».
  2.  Την υπ’ αριθ. Νο 3/2019 Δημόσια Πρόσκληση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού σε εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε πενήντα έξι (56) Δήμους και τριάντα επτά (37) Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/ Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών για 8.933 Θέσεις Πλήρους Απασχόλησης »
  3. Τον Οριστικό Πίνακα με τα Τελικά Αποτελέσματα Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα ”
  4.  Τα συστατικά σημειώματα θέσεων εργασίας των επιτυχόντων ωφελουμένων που τοποθετούντ συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε πενήντα έξι (56) Δήμους και τριάντα επτά (37) Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/ Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών για 8.933 Θέσεις Πλήρους Απασχόλησηςαι στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
  5. Τον έλεγχο των προβλεπόμενων δικαιολογητικών της Πρόσκλησης, όπως αυτά προβλέπονται στην υπ’ αριθ. Νο 3/2019 Δημόσια Πρόσκληση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
  6. Τις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν. 2190/1994(Α΄28), του άρθρου 17 του Ν. 3870/2010(Α΄138) και του άρθρου 82 του Ν. 4604/2019(Α΄50)
  7. Την υπ΄αριθ 191/10496/12-06-2019 Απόφαση Δημάρχου Αλεξάνδρειας περί Τοποθέτησης προσωπικού Πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε πενήντα έξι (56) Δήμους και τριάντα επτά (37) Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/ Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών για 8.933 Θέσεις Πλήρους Απασχόλησης”
  8. Την υπ΄αριθ 195/10832/18-06-2019 Απόφαση Δημάρχου Αλεξάνδρειας περί Τοποθέτησης προσωπικού Πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε πενήντα έξι (56) Δήμους και τριάντα επτά (37) Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/ Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών για 8.933 Θέσεις Πλήρους Απασχόλησης”

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την πρόσληψη και τοποθέτηση των κάτωθι:Πρόσληψη προσωπικού Πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης» στον Δήμο Αλεξάνδρειας (ανακοίνωση ονομάτων)

Α/Α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΠΑΤΡΩ-ΝΥΜΟ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

1

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΥΕ ΕΓΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Από 28/06/2019

έως 27/02/2020

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

2

ΔΟΥΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙ-ΚΩΝ

Από 28/06/2019

έως 27/02/2020

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

3

ΜΠΕΚΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ

ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙ-ΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Από 28/06/2019

έως 27/02/2020

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

4

ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Δ+Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Από 28/06/2019

έως 27/02/2020

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

5

ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙ-ΟΣ

ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Από 28/06/2019

έως 27/02/2020

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

6

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Από 28/06/2019

έως 27/02/2020

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η τοποθέτηση των ανωτέρω ωφελούμενων γίνεται στο πλαίσιο της Δράσης «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 2014-2020, που χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και σε περίπτωση μετάπτωσης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας