alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 της από 11 Μαρτίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου(Π.Ν.Π.) ( Α΄55) , η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020(Α΄76),

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 5486/ τ.Β/12-12-2020 (Αριθμ.Δ1α/Γ.Π.οικ.:80189)Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00, επιβάλλεται:

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας  29/12/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Με τοπικές βροχές ο καιρός σήμερα κυρίως στα δυτικά και μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε διαστήματα ηλιοφάνειας με σποραδικές βροχές κυρίως στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους 17 έως και 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στη δυτική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Θρακικό 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ADVERTISING

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη νότια Πελοπόννησο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-12-2020
Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα ενταθούν.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κατηγορία Γενικά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού είναι 135.931

Μπορεί τα κρούσματα κορονοϊού να μειώνονται αλλά καθημερινά καταγράφονται αρκετοί θάνατοι ενώ και οι διασωληνωμένοι είναι πολλοί στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία στη χώρα μας:

Σήμερα ανακοινώνουμε 476 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 135.931, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.

5356 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40165 (29.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

467 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 146 (31.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 862 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 66 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4672 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1899 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Aναλυτικά η κατανομή των 476 νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα διαμορφώνεται ως εξής:

19 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
17 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
36 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
10 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
60 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
20 κρούσματα στην ΠΕ Νότιου Τομέα Αθηνών
26 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς
91 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
2 κρούσματα στην Π.Ε Αργολίδας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας
8 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας
15 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας


9 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας


1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου
1 κρούσμα στην Π.Ε Θάσου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
1 κρούσμα στην Π.Ε Θήρας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
9 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
8 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου
6 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
7 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
6 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
4 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
12 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
12 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
2 κρούσματα στην Π.Ε Μεσσηνίας
2 κρούσματα στην Π.Ε Νήσων
14 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
7 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
6 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
3 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

Κατηγορία Υγεία

Creppery ELEPHANT στην Αλεξάνδρεια: Ανοικτά καθ´όλη τη διάρκεια των εορτών - Καλές Γιορτές!

Κατηγορία Επιχειρείν

Τη δυνατότητα να κρατούν ... στην παλάμη του χεριού τους όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δίνει στους πολίτες αλλά και σε όσους απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα μια νέα εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα - Aμεση πρόσβαση σε δεδομένα όπως πρόσφατες πληρωμές ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

 

Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο αναμόρφωσης του συνόλου των ψηφιακών υπηρεσιών του υπουργείου που επιχειρεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, μια προσπάθεια που εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ψηφιακή μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα.

 

Το i-ΑGRIC όπως ονομάζεται, έχει ήδη αναπτυχθεί και βρίσκεται στην τελική φάση παραμετροποίησης της και όπως σημείωσαν πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναμένεται να είναι διαθέσιμη προς τους πολίτες το πρώτο δίμηνο του νέου έτους.

 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η παραπάνω εφαρμογή έχει ήδη ενταχθεί στην ψηφιακή βίβλο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με αυτή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γίνεται το πρώτο υπουργείο στην Ελλάδα που προσφέρει στους πολίτες εφαρμογή για έξυπνα κινητά.

 

Με την εγκατάστασή της σε ένα smartphone, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε μια σειρά υπηρεσιών τόσο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και των φορέων που βρίσκονται υπό την εποπτεία του.

 

Οι δυο κατηγορίες της εφαρμογής

 

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω του application χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: αυτές στις οποίες ο τελικός χρήστης θα εισέρχεται στην εφαρμογή χωρίς ταυτοποίηση και σε αυτές με ταυτοποίηση, η οποία θα γίνεται με σύνδεση μέσω των κωδικών του TAXISNET.

 

Εφόσον ο χρήστης επιλέξει να περιηγηθεί στην εφαρμογή χωρίς να κάνει ταυτοποίηση, θα μπορεί να αποκτήσει μια γενική εικόνα των δράσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Μεταξύ άλλων, ο χρήστης αποκτά πρόσβαση σε δελτία Τύπου, ανακοινώσεις αλλά και γεωργικές προειδοποιήσεις καθώς και επιλεκτικό υλικό από την ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ, το οποίο και θα «ανεβαίνει» άμεσα στην εφαρμογή.

 

Στην άλλη περίπτωση, αυτή της σύνδεσης μέσω TAXISNET, ο χρήστης πολίτης δύναται να λαμβάνει εξατομικευμένη ενημέρωση αλλά και να περιηγηθεί σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τόσο του υπουργείου όσο και των φορέων του.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως θα μπορεί να δέχεται μέσω ειδοποιήσεων που ο ίδιος θα επιλέγει, πληροφορίες και ανακοινώσεις για τη γεωγραφική περιοχή και τα θέματα που τον ενδιαφέρουν.

 

Μια επιπλέον «τομή» που φέρνει η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι η δυνατότητα που δίνει στον χρήστη να έχει πρόσβαση σε προσωποποιημένες υπηρεσίες ενημέρωσης αναφορικά με την πορεία της εξέλιξης των αιτημάτων του, εφόσον αυτά έχουν αποτυπωθεί στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου ή των εποπτευομένων φορέων.

 

Παράλληλα, οι πολίτες θα έχουν την ευχέρεια να υποβάλλουν αιτήματα εξυπηρέτησης για μεγάλο αριθμό διοικητικών διαδικασιών ή και θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου. Αυτά θα είναι εφικτό να συνοδεύονται από φωτογραφίες και γεωγραφική απεικόνιση της περιοχής ή του γεωγραφικού στίγματος (geolocation data) και με την αποστολή τους θα παραλαμβάνονται από τις πύλες εισόδου αιτημάτων του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων, ανάλογα με το θέμα εξυπηρέτησης.

 

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι αιτούντες να παίρνουν μέσω της εφαρμογής πιο άμεση απάντηση από τα αρμόδια τμήματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Τέλος, οι χρήστες θα έχουν άμεση πρόσβαση σε δεδομένα όπως πρόσφατες πληρωμές ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και πρόσφατες πληρωμές αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, ενισχύσεις και επενδύσεις, ενώ θα μπορεί να βλέπει και δεδομένα αιτήσεων, την εξέλιξη αιτημάτων του καθώς και πλήθος άλλων θεμάτων χωρίς αίτηση.

Κατηγορία Αγροτικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας