alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020

Παναγία Αλεξάνδρειας-Λόγον Αγαθόν:Πνευματικές σκέψεις και ωφέλιμοι προβληματισμοί με αφορμή

το Ευαγγελικό ανάγνωσμα (Λουκά κεφάλαιο 18, στίχοι 10-14) της Κυριακής ΙΣΤ΄Λουκά (Τελώνου και Φαρισαίου), 9 Φεβρουαρίου 2020

 

Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών εξελέγη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκλογή του κ. Τζιτζικώστα έγινε διά βοής και με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Με την εκλογή αυτή ο κ. Τζιτζικώστας είναι ο πρώτος Έλληνας που καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) στα 26 χρόνια από την ίδρυσή της, διαδεχόμενος τον Βέλγο Καρλ-Χάιντ Λάμπερτς.

Η υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα υποστηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, μετά την πολιτική συμφωνία τους για τις προτεραιότητες που πρέπει να ακολουθηθούν στη νέα θητεία του οργανισμού, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή της ΕτΠ.

Επίσης, διά βοής εκλέχθηκε νωρίτερα ως ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ο περιφερειάρχης των Αζορών Βάσκο Κορντέιρο (Vasco Cordeiro). Ο Πορτογάλος περιφερειάρχης προέρχεται από το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) - τη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα της ΕτΠ- και ήταν επίσης ο μόνος υποψήφιος, μετά την πολιτική συμφωνία των πολιτικών ομάδων που συγκροτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων:

Οι στοχευμένοι έλεγχοι των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας οδήγησαν στη σύλληψη 51χρονου ημεδαπού χθες (11 Φεβρουαρίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. 

Κατηγορία Αστυνομικά

Στους Δήμους Αλεξάνδρειας και Βέροιας, 93.300 και 69.000 ευρώ, αντίστοιχα

Το υπουργείο Παιδείας προωθεί την εισαγωγή των μαθημάτων των Αγγλικών αλλά και της Γυμναστικής στο Νηπιαγωγείο. Αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς

«Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να επενδύσουμε στο διετές υποχρεωτικό Νηπιαγωγείο με Αγγλικά, Φυσική Αγωγή και με άλλα μαθήματα να εμπλουτίσουμε το Πρόγραμμα Σπουδών στα Νηπιαγωγεία, το οποίο δεν έχει αναμορφωθεί από το 2002», δήλωσε η ίδια η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αστραπιαία ήταν η αντίδραση των εκπαιδευτικών με την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) να κάνει λόγω σχετικά με την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να εισάγει στα νηπιαγωγεία μαθήματα αγγλικών και φυσικής αγωγής για κατακερματισμένη γνώση όπου θα παραγκωνίζει τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά αυτής της ηλικίας

Όπως σημειώνει η ΔΟΕ σε ανακοίνωση της «η υπουργός Παιδείας με τις πρόσφατες δηλώσεις της για την εισαγωγή Αγγλικών και Φυσικής Αγωγής καθώς και πολλαπλού βιβλίου στο νηπιαγωγείο, αγνοώντας τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας του Νηπιαγωγείου, που είναι η γνώση διαμέσου του παιχνιδιού με μεικτές ηλικίες παιδιών και οργάνωσης της διδασκαλίας σε κέντρα διαφέροντος υπό την μορφή σχεδίων εργασίας και project, εμφανίζεται πρόθυμη να προωθήσει πρακτικές κατακερματισμού των μαθημάτων στο Νηπιαγωγείο, θέλοντας να εισάγει ξεχωριστά μαθήματα. Με τον τρόπο αυτό η ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΣΗ γίνεται κατακερματισμένη γνώση και παραγκωνίζονται τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά αυτής της ηλικίας καθώς και η ανάγκη ύπαρξης σταθερού προσώπου. Φυσικά, δεν λαμβάνει υπόψη της τις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις και έρευνες για ολιστική προσέγγιση της γνώσης και ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων, σύμφωνα με τις διεθνείς έρευνες και διεθνείς οργανισμούς.»

Όλα όσα σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εισάγουν τα νήπια σε αυστηρά δομημένα προγράμματα που καθορίζονται και από το χρόνο σημειώνει η ΔΟΕ.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς οι σύγχρονες επιστημονικές θεωρίες τονίζουν ότι η μάθηση τον 21ο αιώνα, σε αυτές τις ηλικίες, δεν μπορεί να στηρίζεται σε προγράμματα σπουδών που οργανώνονται αποκλειστικά με γνωστικά αντικείμενα. Είναι αναγκαίο, ιδιαίτερα, για τα νήπια να μάθουν πώς να μαθαίνουν, χρειάζεται η ανάπτυξη της επικοινωνίας, της δημιουργικής, κριτικής σκέψης, των κοινωνικών ικανοτήτων.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Ανακοινώνεται από το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, ότι την Τρίτη 18/02/2020 και ώρα 10.30π.μ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης που αποφάσισε η Ε.Ε Α.Δ.Ε.Δ.Υ προκειμένου μην ψηφιστεί από τη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010 – 2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για πλήρη κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16), ο οποίος επέφερε μειώσεις μέχρι και 350€ στις κύριες συντάξεις, αλλά αντίθετα τον εφαρμόζει πλήρως και τον ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο. Έτσι με τον Νέο Νόμο:

Διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με τον Ν4336/15 (τρίτο μνημόνιο). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων.

Διατηρούνται οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%.

Το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πιθανή πλήρη κατάργησή του μελλοντικά. Ταυτόχρονα ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ στο σύστημα και τα 7 δις αποθεματικά που έχει το ΕΤΕΑΕΠ.

Διατηρείται η λεηλασία, που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων.

Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας.

Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για καθιέρωση της 13ης και της 14ης σύνταξης, που περικόπηκε με τους με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους του 2010-2012.

Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ, για μείωση των ορίων ηλικίας τους, ούτε για τους εκπαιδευτικούς που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (Ν3075/02).

Απέναντι σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το νομοσχέδιο οφείλουμε να αντιδράσουμε. Η κοινωνική ασφάλιση αφορά, συνολικά, τη ζωή των εργαζομένων, τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού τους βίου και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την λεηλατήσει. Γι’ αυτό και ο μόνος δρόμος που μας απομένει για να ανατρέψουμε τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι ο δρόμος του αγώνα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων.

Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

και στην Απεργιακή Συγκέντρωση

Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας, ώρα 10:30πμ

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΚΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΚΟΓΚΑ ΕΛΕΝΗ

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας