alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

Στις αναγκαίες ενέργειες να προχωρήσει η κυβέρνηση της χώρας μας για την άρση του ρώσικου εμπάργκο λόγω των προβλημάτων του κορονοϊού, ζητάνε οι Έλληνες εξαγωγείς φρούτων και λαχανικών.

Κατηγορία Αγροτικά

Στη συχνότητα της ΕΡΤ2 εντάσσεται από σήμερα  Δευτέρα η εκπαιδευτική τηλεόραση.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Ηλεκτρονικά η έκδοση δελτίου ανεργίας και η αίτηση επιδότησης ανεργίας από σήμερα για πρώτη φορά

Κατηγορία Θέσεις Εργασίας
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 30/03/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Γενικά καλός θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι το Σάββατο
Ο καιρός σήμερα
Γενικά βελτιωμένος καιρός, από το απόγευμα όμως τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Δευτέρα 30 Μαρτίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Aνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά.
Aνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Τις βραδινές ώρες στα νότια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο και τη νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Τις βραδινές ώρες στα νότια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνές με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στην Κρήτη και βαθμιαία και στις Κυκλάδες. Τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, που τη νύχτα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά αίθριος και από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, που τη νύχτα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη 31 Μαρτίου

Στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο, την Αττική, τη νότια Εύβοια και τη νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα στη νότια νησιωτική χώρα.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα βόρεια.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά ανατολικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι και θα εξασθενήσουν και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΤΕΤΑΡΤΗ 01-04-2020

Στα βόρεια και γρήγορα στα δυτικά και τα κεντρικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ στη Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.

Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά, τα κεντρικά, τη δυτική Μακεδονία και από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα εξασθενήσουν.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που από το βράδυ και από τα δυτικά θα γίνουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, όπου από το βράδυ στη Μακεδονία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή.

ΠΕΜΠΤΗ 02-04-2020

Στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά και γρήγορη βελτίωση.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν από το μεσημέρι τοπικές βροχές αρχικά στην Κρήτη και το νότιο Ιόνιο οι οποίες μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στα κεντρικά και στις υπόλοιπες δυτικές και νότιες περιοχές.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νότια.

Παγετός κατά τόπους στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-04-2020

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα νότια και βαθμιαία στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.

Ασθενείς χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04-04-2020

Στα νοτιοανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.

Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κατηγορία Γενικά

Παρατείνεται έως και τις 11 Απριλίου η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων σε ολόκληρη την επικράτεια λόγω κορονοϊού,

ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα,

ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως η απόφαση αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά.

Επίσης, παρατείνονται έως τις 11 Απριλίου τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας.

Αποφασίστηκε επίσης να παραταθεί η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά ακόμα μια εβδομάδα για προλητικούς λόγους.

«Βαδίζουμε σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή και οποιαδήποτε λάθος επιλογή μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις.

Κάθε ημέρα που μένουμε σπίτι, μας φέρνει πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα» τόνισε στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αυξάνονται οι νεκροί από τον κορονοϊό και στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (29/3) ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.
Ετσι, έξι επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τη νόσο σε 38 - 29 άνδρες και 9 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 71 έτη. Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, το 92% των θανάτων αφορούν ηλικιωμένους ή ανθρώπους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα της νόσου, με το σύνολο των κρουσμάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 1.156.

Ανακοίνωσε επίσης ότι 69 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας., σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών σημειώνοντας πως οι περισσότεροι είναι άνδρες, με ιατρικό ιστορικό. Πέντε, ωστόσο, εξήλθαν των ΜΕΘ. «Ο μέσος χρόνος νοσηλείας στη ΜΕΘ είναι αρκετά παρατεταμένος. Δεν είναι μια μάχη που εύκολα κερδίζεται» επισήμανε ο κ. Τσιόδρας. Επίσης, έχουν διενεργηθεί 15.151 τεστ.
Σημείωσε ότι είναι βραδύτερος ο ρυθμός της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας σε σχέση με άλλα κράτη, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας επέστησε την προσοχή των πολιτών στη χρήση της χλωροκίνης, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού. Όπως είπε, σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, ακόμα και θάνατο, ενώ τα χημικά που την περιέχουν, χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ για καθαρισμό δεξαμενών!

Τόνισε για άλλη μία φορά ότι οι ερχόμενες εβδομάδες θα μας βοηθήσουν να έχουμε μια καλύτερη εικόνα, ενώ υπογράμμισε ότι «η εικόνα των θανάτων είναι σημαντική και έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία». Ο αγώνας είναι μαραθώνιος, είπε επίσης ο κ. Τσιόδρας, εφιστώντας την προσοχή στην ευλαβική τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

«Να συνεχίσουμε ενωμένοι. Η επιδημία δεν είναι αριθμοί, είναι αγαπημένα πρόσωπα, είναι ζωές», ήταν το μήνυμα που έστειλε.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι τα κρούσματα ανέρχονται στα 684.000, ενώ 32.000 είναι οι θάνατοι.

Κατηγορία Υγεία

Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση σήμερα Κυριακή 29 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. τον Ε΄ Κατανυκτικό Εσπερινό από την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

 Το μέτρο θα ισχύσει ως τις 31 Μαΐου – Τι πρέπει να προσέχετε
Κατηγορία Οικονομία

 Έρημη πόλη και χωριά, έκτακτα μέτρα, απαγόρευση κυκλοφορίας...αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα σε πάρα πολλά μέρη του πλανήτη, στην Ελλάδα μας, στην Ημαθία μας στην Αλεξάνδρεια και στα χωριά μας λόγω της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

«Άδεια η πόλη, πού πήγαν όλοι;», «άδεια η πόλη, τι γίναν όλοι;» θυμόμαστε στίχους δηλαδή από το τραγούδι που έγραψε και πρωτοερμήνευσε ο Χρήστος Κυριαζής, αλλά έγινε μεγάλη επιτυχία όταν το τραγούδησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Απογοήτευση για το θέαμα των άδειων δρόμων, των κλειστών καταστημάτων,της απουσίας ελεύθερης ¨ζωής¨.

Φαίνεται πως οι πολίτες αντιλήφθηκαν την σοβαρότητα της κατάστασης και ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ. Μένουμε σπίτι από υπευθυνότητα, αξιοπρέπεια, σεβασμό στην δική μας ζωή, αλλά και των συμπολιτών μας.

Βράδια Σαββάτου, Κυριακές και καθημερινές που θα είναι πρωτόγνωρα και εντελώς διαφορετικά απ' ότι έχουμε ζήσει ως τώρα...λες και πάγωσε ο χρόνος... Καλή υπομονή σε όλους μας!

 

 

 

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας