alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 19:34

Η οικονομία της Ελλάδας στο Γολγοθά

Ολες οι προβλέψεις σκιαγραφούν ένα μέλλον με βαθιά ύφεση, υψηλή ανεργία, λουκέτα επιχειρήσεων, μεγάλα ελλείμματα και διόγκωση του χρέους

Ενώ η Ελλάδα γιορτάζει το πρώτο Πάσχα σε καραντίνα, που υπονομεύει την συνήθη ψυχική ανάταση και την ευφορία των ημερών, κυβέρνηση,κόμματα, επιχειρήσεις,

εργαζόμενοι και εκατομμύρια πολίτες αγωνιούν για την επόμενη μέρα στην οικονομία.

Ολοι γνωρίζουν ότι η “Ανάσταση” είναι ακόμη πολύ μακριά και ότι η ελληνική οικονομία έχει να βαδίσει ακόμη πολύ δρόμο στον Γολγοθά, σέρνοντας τον “σταυρό του μαρτυρίου”.

Πριν ακόμη φανούν σε όλο το μέγεθος και το εύρος οι επιπτώσεις της, η πανδημία έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα στο πεδίο της οικονομίας, στα δημοσιονομικά, στο επιχειρηματικό περιβάλλον και στην αγορά εργασίας.

Σε όλα αυτά τα μέτωπα οι συνθήκες επιδεινώνονται, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους με χρηματικές παροχές

και φορολογικές διευκολύνσεις, που διογκώνουν τελικά τις δημόσιες δαπάνες, απορρυθμίζουν τη ροή φορολογικών εσόδων και οδηγούν στη διαμόρφωση πρωτογενούς ελλείμματος αντί πλεονάσματος.
Λουκέτα και απολύσεις

Τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία θα γίνουν εμφανέστερα μόλις αρθούν τα απαγορευτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις.

Θα κλιμακωθούν στη συνέχεια τους επόμενους μήνες, όταν θ'αρχίσει να φαίνεται η μεγάλη πτώση του τζίρου. Η κορύφωση θα έλθει από τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο,όταν θα πρέπει

να εξοφληθούν υποχρεώσεις που ανεστάλη η πληρωμή τους στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.

Εκτακτη έρευνα του Ινστιτούτου Μελετών της ΓΣΕΒΕΕ καταλήγει σε άκρως ανησυχητικές εκτιμήσεις: Περίπου 100.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις θα κλείσουν, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν

στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Λόγω των “λουκέτων” θα χαθούν περί τις 130.000 θέσεις μισθωτής εργασίας, ενώ χωρίς απασχόληση θα βρεθούν περίπου 120.000 ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.

Όι εκτιμήσεις αυτές μπορεί να αποδειχθούν “τραβηγμένες”, αν η πανδημία τελειώσει γρήγορα και η οικονομία επανέλθει σε “κανονικότητα” έως τα τέλη Μαϊου. Εν πάση περιπτώσει, δίνουν μιά ένδειξη

των επιπτώσεων που μπορεί να δούμε στην αγορά τους επόμενους μήνες – ιδιαίτερα μάλιστα αν καθυστερήσει η επιστροφή στην κανονικότητα.
Μαύρες προβλέψεις

Οι προοπτικές είναι εξαιρετικά αβέβαιες – και οπωσδήποτε εξόχως αρνητικές. Οι προβλέψεις διεθνών οργανισμών, ξένων οίκων και αναλυτών σκιαγραφούν ένα μέλλον με βαθιά ύφεση, υψηλή ανεργία,

μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα και περαιτέρω δραματική αύξηση του δημόσιου χρέους ως ποσοστού ΑΕΠ.

Ακρως ανησυχητικές οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ, που προβλέπει ύφεση 10% φέτος και εκτόξευση της ανεργίας στο 22%. Οσον αφορά τα δημοσιονομικά, αναμένει συρρίκνωση των δημοσίων εσόδων κατά 2,5% του ΑΕΠ

και μεγάλη αύξηση των δημοσίων εσόδων (κατά 6,9% του ΑΕΠ). Ως αποτέλεσμα αυτών των μεταβολών, αντί πρωτογενούς πλεονάσματος θα έχουμε έλλειμα 5,1% και το δημόσιο χρέος θα υπερβεί το 200% του ΑΕΠ!

Οι προβλέψεις αυτές “μεταφράζονται” σε απώλεια ακαθάριστου εθνικού προίόντος περίπου 20 δισ. ευρώ - σχεδόν 2.000 ευρώ κατά κεφαλήν(!) - και σε απώλεια 270.000 θέσεων μισθωτής εργασίας.
Με "δύο καρπούζια στη μασχάλη"

Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να συγκεράσει τώρα δύο αντικρουόμενους στόχους:

Αφ' ενός να στηρίξει την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, ξοδεύοντας κρατικό χρήμα για να παραμείνει αλώβητος ο παραγωγικός ιστός, να διατηρηθούν θέσεις απασχόλησης,

συγκρατηθεί η αναπόφευκτη συρρίκνωση της εγχώριας ζήτησης-κατανάλωσης και να μπορέσει να ξεκινήσει γρήγορα η ανάκαμψη
Αφ' ετέρου, να αποφύγει το δημοσιονομικό “ξεχείλωμα” και τα μεγάλα ελλείμματα, που τα ανέχεται τώρα η ΕΕ/Ευρωζώνη επειδή όλες οι χώρες “βράζουν στο ίδιο καζάνι”, αλλά είναι αμφίβολο αν θα δείξει

την ίδια ανοχή μετά το τέλος της πανδημίας, όταν καλυτερεύσουν οι συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία.

sofokleousin.gr

Κατηγορία Οικονομία

Το «μένουμε σπίτι» έχει αλλάξει τις συνήθειες μας και μεταξύ αυτών τον ύπνο.

Πολλοί θεώρησαν ότι το lockdown λόγω της πανδημίας αποτελεί την ιδανική ευκαιρία και συνθήκη να ξεκινήσουν να κοιμούνται «φυσιολογικές» ώρες και να «τηρούν» το 8ωρο.

Ωστόσο, η κατάσταση είναι διαφορετική με τον ύπνο.
Μπορεί αρκετοί να απολαμβάνουν τις επιπλέον ώρες ύπνου, ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που εξακολουθούν να δυσκολεύονται να σηκωθούν και να ξεκινήσουν την ημέρα τους.

Σύμφωνα με τον ειδικό σε ζητήματα ύπνου, Τζέιμς Γουίλσον, γνωστό και ως The Sleep Geek υπάρχει εξήγηση γιατί κάποιοι αισθάνονται νύστα όλη την ημέρα.
Οι λόγοι που δεν έχετε ύπνο

Μιλώντας στη MirrorOnline, δηλώνει: «Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ότι παλεύουν να σηκωθούν το πρωί και ότι αισθάνονται ατονία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορεί να υπάρχουν λόγοι γι 'αυτό. Το άγχος που δημιουργείται από την κρίση του κορωνοϊού επηρεάζει τον ύπνο μας και την ποιότητά του, η οποία μπορεί να φανεί

σε περισσότερους ανθρώπους καθώς αναφέρουν ότι έχουν ζωντανά όνειρα».

«Επιπλέον, βλέπουμε ανθρώπους να πίνουν περισσότερο απ’ ότι συνήθως. Να υπενθυμίσουμε ότι το αλκοόλ δεν προκαλεί ύπνο, είναι ηρεμιστικό, σε “χτυπά”, αλλά δεν σου δίνει καλό ύπνο.

Στην πραγματικότητα σου προσφέρει απίστευτα κακή ποιότητα ύπνου», προσθέτει ο Γουίλσον. «Εάν πίνετε αλκοόλ, δεν λέω να μην συνεχίσετε, απλά κατανοήστε τον αντίκτυπο που έχει στην ποιότητα του ύπνου σας», λέει.

Σύμφωνα με τον Γουίλσον, άλλοι παράγοντες που κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται χωρίς ενέργεια είναι η απουσία της άσκησης, ενώ δεν ξεχνά και τη μη έκθεση στον ήλιο.

Οπως τονίζει, το φως κάνει τους ανθρώπους να είναι πιο ενεργοί. «Ετσι, αν βγαίνετε για μια βόλτα, τρέξιμο, ποδήλατο, να το κάνετε το πρωί καθώς

μπορεί να σας προσφέρει περισσότερα οφέλη, όταν πρόκειται για ενεργητικότητα», υπογραμμίζει.

Κατηγορία Γενικά

Οι ανησυχίες των αρχών για μαζική παραβίαση των μέτρων περιορισμού το Πάσχα δεν επιβεβαιώθηκαν. Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ
Το μεγάλο στοίχημα του Πάσχα, στον "πόλεμο" από τον κορονοϊό, κερδήθηκε, καθώς οι πολίτες με ελάχιστες εξαιρέσεις, τήρησαν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ήταν λίγες οι περιπτώσεις συνωστισμού και παρέμβασης της αστυνομίας, από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μέχρι και το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα.

Οι συγκινητικές εικόνες από τα μπαλκόνια το βράδυ της Ανάστασης, έδειξαν αρχικά την αποφασιστικότητα των Ελλήνων να ξεμπερδεύουν με τον κορονοϊό.
Αυτή την Ανάσταση τη βιώσαμε διαφορετικά. Σε αυτήν την διαφορετική Ανάσταση,έμειναν όλοι σπίτι,όμως κανείς δεν έμεινε μόνος του.
Σημειώνεται, ότι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για την εορταστική περίοδο, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επεκτάθηκαν και αυστηροποιήθηκαν, από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, από το Μεγάλο Σάββατο στις 9 το βράδυ και έως την Δευτέρα του Πάσχα στις 12 τα μεσάνυχτα, δηλαδή Δευτέρα προς Τρίτη, επεκτάθηκε σε όλη την χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση. Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοηθείας ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4, ελέγχθηκε σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη την χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα.

Καταχρηστική και παραπειστική της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι 1.000 ευρώ για κάθε άτομο είναι το πρόστιμο για δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, κάτι που ισχύει και για τις συναθροίσεις για το ψήσιμο του αρνιού, ενώ όπως επισημαίνουν παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και αυτόφωρο, με το άρθρο 285, που αφορά στην αποτροπή διάδοσης νόσου.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα, ήδη έχουν ενταθεί οι αστυνομικές περιπολίες στις αγορές για την αποφυγή συνωστισμού, αλλά και για κλοπές και άλλα αδικήματα.

Λίγες οι παραβάσεις
Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, ανήλθαν σε 137, συνολικά, οι παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου έως την Κυριακή του Πάσχα, στις 15:00. Ειδικότερα, το Μεγάλο Σάββατο σημειώθηκαν 85 παραβάσεις και την ημέρα του ΠΆΣΧΑ, από τις 06:00 έως τις 15:00, 52.

Οι περισσότερες παραβάσεις βεβαιώθηκαν στην Αττική, 71 συνολικά. Για τις συγκεκριμένες παραβάσεις επιβλήθηκαν αντίστοιχα πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 90 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για 60 ημέρες.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, βεβαιώθηκαν συνολικά 981 άσκοπες μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, το Μεγάλο Σάββατο καταγράφηκαν 930 παραβάσεις και 51 χθες, από τις 09:00 έως τις 15:00. Στους παραβάτες επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ. «Πρωταθλήτρια» και εδώ η Αττική με συνολικά 370 άσκοπες μετακινήσεις.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, όσον αφορά τις συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και άλλων κατηγοριών, ανήλθαν σε 7, ενώ βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις. Το πρόστιμο που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 5.000 ευρώ.

Κατηγορία Αστυνομικά

Άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τρίτη του Πάσχα 21 Απριλίου - Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι την Κυριακή.

Ο καιρός σήμερα

Στα νότια λίγες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες και από το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νοτιοανατολικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη του Πάσχα 21 Απριλίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και από το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, βαθμιαία 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά του νομού έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Χαλκιδική 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια καθώς και από το απόγευμα και μετά, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς από το απόγευμα.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα κεντρικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στα βόρεια καθώς και από το βράδυ στα κεντρικά και νότια, οπότε

είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες και από το βράδυ, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα βόρεια τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τετάρτη 22 Απριλίου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στο Αιγαίο 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά τις πρωινές ώρες θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει αισθητή και στα νότια.

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΠΕΜΠΤΗ 23-04-2020

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Από το βράδυ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια, με τοπικές βροχές κυρίως στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, ενώ χιονοπτώσεις

θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-04-2020

Στα δυτικά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά τις πρωινές ώρες, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στα υπόλοιπα, νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα κεντρικά και νότια, με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νοτιότερες περιοχές. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-04-2020

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις
μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26-04-2020

Στα βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας