alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 05 Απριλίου 2020

Την εικόνα που είχαμε όλα τα τελευταία χρόνια με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος να φέρνει το Άγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο, δε θα την έχουμε φέτος.

Συγκεκριμένα, το Άγιο Φως αναμένεται να το παραλάβει στρατιωτικό αεροσκάφος στο οποίο δε θα επιβαίνει εκπρόσωπος της κυβέρνησης,

αλλά ο Εξαρχος του Παναγίου Τάφου, ένας συνοδός του και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος με έναν συνοδό.

Σημειώνεται ότι κανένας από τους επιβάτες δεν πρόκειται να αποβιβαστεί στο Ισραήλ και απλώς το Άγιο Φως θα τους το πάει στο αεροσκάφος

ειδικός απεσταλμένος. Επιστρέφοντας στο Ελευθέριο Βενιζέλος, το Άγιο Φως θα υποδεχτεί ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης σε μια λιτή παραλαβή όπου ολιγομελές στρατιωτικό άγημα που θα αποδώσει τις προβλεπόμενες τιμές.

Όσον αφορά στη διασπορά του Αγίου Φωτός σε ολόκληρη τη χώρα, θα γίνει με τις προγραμματισμένες εκείνη την ημέρα πτήσεις.

ΠΗΓΉ:ethnos.gr

Διευκρινιστικές ερωτήσεις και απαντήσεις αναφορικά με τα νέα ευνοϊκά μέτρα, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΕΗ και αφορούν τις χρεώσεις και τους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές αυτή την περίοδο.

Δείτε αναλυτικά:

Ποια είναι τα νέα ευνοϊκά μέτρα στις χρεώσεις του ρεύματος;

Η ΔΕΗ για τη διευκόλυνση και στήριξη των πελατών κατά την τρέχουσα κρίσιμη περίοδο που διανύουμε λόγω του κορονοϊού, ανήγγειλε οικονομικά μέτρα ελάφρυνσης με το από 23.03.2020 Δελτίο Τύπου, τα οποία εξειδικεύονται στα παρακάτω:

Κατάργηση της χρέωσης παγίουσε όλα τα τιμολόγια Χαμηλής Τάσης, δηλαδή στα Οικιακά Τιμολόγια Γ1 και Γ1Ν, στα Επαγγελματικά Γ21, Γ22 και Γ23, καθώς και στο Αγροτικό.

Κατάργηση του 2ουκλιμακίου στη χρέωση ενέργειας όλων των Οικιακών τιμολογίων (Γ1 και Γ1Ν) η οποία ισοδυναμεί με έκπτωση 8%. Οπότε, η τιμή χρέωσης για τις καταναλώσεις ημέρας άνω των 2.000kWh (2ο κλιμάκιο) εξισώνεται με του 1ου κλιμακίου δηλ. η χρέωση από 0,11936€/kWh μειώνεται σε 0,11058 €/kwh.

Επιπλέον παροχή έκπτωσης 8% στη χρέωση προμήθειας στους Ευάλωτους πελάτες(πλην ΚΟΤ)που εντάσσονται στις κατηγορίες Β & Γ, δηλ. στα άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και στα άτομα άνω των 70 ετών, που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών, μετά από σχετική αίτηση μέσω ΗΔΙΚΑ (ΦΕΚ Β’ 5030/13.11.2018).

Παροχή έκπτωσης 8% στη χρέωση ενέργειας όλων των Επαγγελματικών Τιμολογίων (Γ21, Γ22 και Γ23)για κατανάλωση άνω των 2.000kWh.
Κατάργηση της χρέωσης 1€για κάθε έγχαρτο λογαριασμό.

Αύξηση της έκπτωσης που παρέχεται στους πελάτες e-bill για κάθε ηλεκτρονικό λογαριασμό,από 1€ για τους Διμηνιαίους και 0,5€ για τους Μηνιαίους, σε 5€ για τους Διμηνιαίους και σε 2,5€ για τους Μηνιαίους.
Ποιες κατηγορίες ευνοούν;

Με τα νέα ευνοϊκά μέτρα ευνοείται σχεδόν το σύνολο των πελατών και συγκεκριμένα:

Οι Οικιακοί πελάτες με τιμολόγια Γ1 και Γ1Ν
Οι πελάτες με Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)
Οι Ευάλωτοι Β και Γ, δηλαδή άτομα που στη σύνθεση του νοικοκυριού τους περιλαμβάνεται άτομο/άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και όσοι έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό (70ό) έτος της ηλικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει άλλο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το ως άνω όριο ηλικίας (ΦΕΚ Β’ 5030/13.11.2018).
Οι Επαγγελματίες με τιμολόγια Γ21, Γ22, Γ23, και Αγροτικό

Όλοι οι πελάτες οι οποίοι έχουν επιλέξει ή θα επιλέξουν να λαμβάνουν το λογαριασμό τους μόνο ηλεκτρονικά
Ποιο το διάστημα εφαρμογής των νέων μέτρων;

Τα νέα ευνοϊκά μέτρα θα ισχύουν από 26.03.2020 και για ένα τρίμηνο.
Γιατί στο λογαριασμό βλέπω χρέωση παγίου, αφού καταργείται η χρέωση παγίου από 26.03.2020;

Αυτό συμβαίνει γιατί ο λογαριασμός σας αφορά διάστημα μεγαλύτερο από το διάστημα εφαρμογής των ευνοϊκών μέτρων.

Παράδειγμα Οικιακού Πελάτη με τριφασική παροχή, τιμολόγιο Γ1 και ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ λογαριασμό με περίοδο κατανάλωσης 01.02.2020-01.06.2020 (120 ημέρες).

Η τιμή χρέωσης του παλαιού παγίου αφορά διάστημα 53 ημερών (01.02.2020-26.03.2020) και του νέου μηδενικού παγίου διάστημα 67 ημερών (26.03.2020-01.06.2020). Οπότε η χρέωση είναι ως εξής:

Πάγιο (€) = (5,32 €)*(53/120) + (0 €)*(67/120).
Έχω οικιακό τιμολόγιο. Γιατί βλέπω στους λογαριασμούς μου καταναλώσεις με τις τιμές της 2ηςκλίμακας, εφόσον έλαβα λογαριασμό μετά τις 26. 03.2020;

Αυτό συμβαίνει γιατί ο λογαριασμός αφορά διάστημα μεγαλύτερο από το διάστημα εφαρμογής των ευνοϊκών μέτρων, οπότε στο λογαριασμό εμφανίζεται η αναλογία κατανάλωσης σύμφωνα με το διάστημα εφαρμογής του κάθε τιμοκαταλόγου (μέχρι 26.03.2020, οι παλαιές τιμές και από 26.03.2020, οι νέες μειωμένες τιμές).
Ποιες κατηγορίες Ευάλωτων πελατών ευνοούνται από τα νέα τιμολογιακά μέτρα;

Ευνοούνται όλες οι κατηγορίες των Ευάλωτων πελατών. Οι ΚΟΤ γιατί μειώνονται οι τιμές χρέωσης των βασικών τιμολογίων Γ1 και Γ1Ν και οι υπόλοιπες κατηγορίες Ευάλωτων, από την επιπλέον έκπτωση 8% στη χρέωση προμήθειας.
Πως επωφελούνται οι πελάτες με Κοινωνικό Τιμολόγιο από τα νέα τιμολογιακά μέτρα;

Οι πελάτες που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) εκτός από την έκπτωση που λαμβάνουν ήδη από την πολιτεία 0,075€/kWh (ΚΟΤ Α) και 0,045€/kWh (ΚΟΤ Β), επωφελούνται όπως και όλοι οι υπόλοιποι οικιακοί πελάτες από την κατάργηση του παγίου και του 2ου κλιμακίου στη χρέωση ενέργειας για καταναλώσεις άνω των 2.000kWh. Εάν επιλέξουν να λαμβάνουν και το λογαριασμό τους μόνο ηλεκτρονικά, επωφελούνται περαιτέρω από τη σχετική έκπτωση των 5€ ανά διμηνιαίο λογαριασμό.

Κατηγορία Οικονομία

Ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις δόθηκαν για τα επιδόματα σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των μέτρων για την οικονομική ζημιά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα, προθεσμία υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης Εργοδοτών μέχρι τις 10 Απριλίου έχουν οι επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί διοικητικά η λειτουργία τους λόγω της κρίσης κορωνοϊού. Επίσης, για τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί πλήγμα στον τζίρο τους λόγω της υγειονομικής κρίσης η προθεσμία είναι 20 Απριλίου, όπως ξεκαθάρισε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. «Στις 10 Απριλίου κλειδώνει το σύστημα, θα σταματήσουμε να δεχόμαστε αιτήσεις, και έως τις 12 Απριλίου θα δεχθούμε διορθώσεις. Στις 14 Απριλίου θα υπάρξει κενή μέρα για να προετοιμαστούμε και στις 15, 16 και 17 Απριλίου το πρώτο κύμα πληρωμών των 800 ευρώ αφορολόγητα, ακατάσχετα, καθαρά, μη συμψηφιστέα με μια δόση είτε για τους εργαζομένους που ανήκουν στις επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους ή στις επιχειρήσεις που έχει υποστεί πλήγμα η επιχείρησή τους λόγω της κρίσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας. Για την Εργάνη δίνεται η δυνατότητα διορθώσεων στις 10, 11 και 12 Απριλίου.

Όσον αφορά το δεύτερο κύμα, στις 21, 22 και 23 Απριλίου θα υπάρξει δυνατότητα διορθώσεων, στις 24 θα υπάρξει πάλι κενή μέρα προετοιμασίας των συστημάτων, και 25, 26 και 27 Απριλίου θα γίνει το δεύτερο κύμα πληρωμών των επιδομάτων. Το επόμενο κύμα θα είναι 5, 6 και 7 Μαΐου. «Στο δεύτερο κύμα αιτήσεων, που γίνεται με βάση το τελευταίο στοιχείο του ΑΦΜ δεν χάνει κανείς τη δυνατότητα υποβολής άλλα αν κάνει λάθος ή χάσει την προθεσμία η πληρωμή θα πάει μια εβδομάδα αργότερα» διευκρίνισε ο Γιάννης Βρούτσης. Παράλληλα, οι επιστήμονες θα λάβουν τα 400 ευρώ τη Μεγάλη Πέμπτη και τα υπόλοιπα 200 ευρώ μέσα στον Απρίλιο.

Για τους αυτοαπασχολούμενους ο υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι έχει τεθεί θέμα καταβολής 600 ευρώ επίσης αφορολόγητα, ακατάσχετα, καθαρά μη συμψηφιστέα μέσα από ξεχωριστό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο μέσω πόρων του ΕΣΠΑ. «Τιμούμε το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, αλλά οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι, δεν υπάρχουν κάπου λεφτά που λιμνάζουν και δεν τα δίνουμε, αξιοποιούμε και τον τελευταίο πόρο» επισήμανε ο υπουργός.

«Όλοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί ή δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους θα πάρουν το Δώρο του Πάσχα Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη» τόνισε ο κ.Βρούτσης καλώντας τις επιχειρήσεις να πράξουν με συνέπεια και υπευθυνότητα το καθήκον τους. «Αυτές οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με διοικητική εντολή ή έχουν υποστεί πλήγμα στο τζίρο τους έχουν δυνατότητα καταβολής του δώρου Πάσχα έως τις 30 Ιουνίου. Αν μπορούν και νωρίτερα από τις 30 Ιουνίου να καταβάλουν το Δώρο ας το κάνουν» διευκρίνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε «Εφόσον τα δεδουλευμένα δεν αντιστοιχούν στο πλήρες Δώρο του Πάσχα με εντολή του πρωθυπουργού ο κρατικός προϋπολογισμός θα καλύψει τη διαφορά».

Όσον αφορά τα αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες στην Εργάνη είχαν ενταχθεί την Κυριακή 489.700 επιχειρήσεις και 747.030 εργαζόμενοι, ενώ άλλη πλατφόρμα 233.040.

Κατηγορία Οικονομία
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 06/04/2020
 
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία
Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 21:20

Κακοκαιρίας συνέχεια και την Δευτέρα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, χιονοπτώσεις στα ορεινά, πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Βόρειο Αιγαίο και θυελλώδεις στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο, χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, όπου βαθμιαία θα σταματήσουν στα βόρεια και θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια τμήματα, πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Βόρειο Αιγαίο και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 9 βαθμούς), 8 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 11 βαθμούς), 12 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 11 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 14 έως 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και Νότιο Ευβοϊκό από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, όπου βαθμιαία στο Κεντρικό Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κρητικό Πέλαγος από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια τμήματα περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς, στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Κατηγορία Γενικά
Με νέα ενημερωτική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό της Ημαθίας ότι στο πλαίσιο των προγραμματισμένων έργων συντήρησης του δικτύου διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας,

 Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η Μελίκη, καθώς από τη συνεχή νεροποντή η στάθμη του νερού του χειμάρρου Κρασοπούλη που διαπερνά τα όρια της πόλης, έχει ανέβει επικίνδυνα καθώς τεράστιος όγκος ορμητικού νερού και λάσπης έχει φουσκώσει και κατευθύνεται προς τις κοίτες του με ορατό τον κίνδυνο σε κάποια σημεία του να ξεχειλίσει.

Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να "φουσκώσουν" και εκεί τα νερά ενώ σε πολλά σημεία το ρέμα πλημμύρισε και μετέτρεψε σε λίμνες τα γύρω χωράφια.

Την πληροφορία μας επιβεβαίωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Βενιόπουλος ο οποίος βρίσκεται επί ποδός με συνεργεία του Δήμου Αλεξάνδρειας, επιβλέποντας το συνολικό πρόβλημα.

Να θυμίσουμε ότι η Αντιπεριφέρεια Ημαθίας είχε προβεί σε έργα καθαρισμού του χειμάρρου και η κατάσταση είναι σχετικά καλύτερη από άλλες φορές...όμως υπάρχουν παράπλευρα
κανάλια που δεν έχουν καθαριστεί για πολλά χρόνια και τα οποία γίνονται αποδέκτες πολλών κυβικών νερού από τις πλαγιές των Πιερίων τα οποία συσσωρεύονται στον Κρασοπούλη δημιουργώντας κατά καιρούς προβλήματα.

  • www.alexandriamou.gr_krasopouli0591861119_2870972512968628_5670554250422255616_n
  • www.alexandriamou.gr_krasopouli0591911961_3320191947996956_8387936945719738368_n
  • www.alexandriamou.gr_krasopouli0592195553_373546426938974_7477742120527200256_n
  • www.alexandriamou.gr_krasopouli0592502940_3074409382589859_4694726642705104896_n

Simple Image Gallery Extended

 

 
 
 

 

Σε απέραντες λίμνες έχουν μετατραπεί τα χωράφια στο Δήμο Αλεξάνδρειας αλλά και σε ολόκληρη την Ημαθία από τη συνεχιζόμενη νεροποντή που πλήττει την περιοχή
και μετατρέπει την καταπράσινη πεδιάδα του νομού σε ατέλειωτους νερόλακκους, αλλάζοντας τραγικά το τοπίο.

Η στάθμη του νερού στα πλημμυρισμένα χωράφια του Δήμου μας όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά αντιθέτως σε πολλά σημεία αυξάνεται συνεχώς.

Το γεγονός δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στους αγρότες και ως προς τις παραγωγές τους αλλά και ως προς την προετοιμασία των χωραφιών τους, οι οποίοι μετρούν για μια ακόμη φορά τις πληγές τους αφού η ασταμάτητη βροχή έχει καταφέρει ¨να πνίξει¨ τα χωράφια τους και τους αγροτικούς δρόμους που μοιάζουν απροσπέλαστοι.


  • www.alexandriamou.gr_plimires202092020848_3026026637419041_4226232469050884096_n
  • www.alexandriamou.gr_plimires202092024238_210394903391986_82997163503648768_n
  • www.alexandriamou.gr_plimires202092024718_2677270802398421_621259627727683584_n
  • www.alexandriamou.gr_plimires202092042460_1823133594485724_6783399582693851136_n
  • www.alexandriamou.gr_plimires202092121167_3319602274734867_4738382846375231488_n
  • www.alexandriamou.gr_plimires202092245941_2902404419851861_5477969978453917696_n
  • www.alexandriamou.gr_plimires202092625823_1110761775935493_8155434139600814080_n
  • www.alexandriamou.gr_plimires202092844909_213102506794551_871290736547463168_n

Simple Image Gallery Extended

 

 

 
Το Ε.ΚΕ.Π.Ε.Ε. ΙΚΕ  ενημερώνει ότι ανακοινώθηκε νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα τύπου Training Voucher, μέσω επιταγών κατάρτισης 600€, για  182.342  επιστήμονες/ελεύθερους επαγγελματίες που θα περιλαμβάνει τηλεκατάρτιση 100 ωρών.Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο.Το επίδομα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας και οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.
 
Διαδικασία Υποβολης:
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΥΠΟΥ Β
 
Να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη συμμετοχή του στη Δράση ως ακολούθως: Nα εξουσιοδοτήσει μέσω τυποποιημένης εξουσιοδότησης (Παράρτημα ΙΙ), απευθείας τον πάροχο κατάρτισης της επιλογής του, ο οποίος πρέπει να έχει συμπεριληφθεί υποχρεωτικά στο Μητρώο Παρόχων της παρούσας Δράσης, προκειμένου ο πάροχος κατάρτισης, αντί του ιδίου του παρέχοντα την εξουσιοδότηση, κατ’ εντολή και για λογαριασμό του να πράξει τα εξής:  
 
Α)να συμπληρώσει στο Περιβάλλον του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (https://elearning.yeka.gr ), με τη χρήση των κωδικών taxisnet που ο ίδιος ο πάροχος κατάρτισης διαθέτει ως επιχείρηση, τα ακόλουθα στοιχεία του ωφελούμενου (σύμφωνα με το παράρτημα VII):   
 
το ΑΦΜ του Ωφελουμένου, το Επώνυμο, το όνομα και το κύριο ΚΑΔ που είναι ήδη ενταγμένος.Το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης θα αναλαμβάνει τη διασταύρωση των στοιχείων. 
στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN, Τράπεζας), στον οποίο και θα καταβληθεί το εκπαιδευτικό επίδομα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης.  
στοιχεία επικοινωνίας του και να συμπληρώσει υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).  
Να υποβάλλει το αντικείμενο κατάρτισης που ο ωφελούμενος επιθυμεί μεταξύ των δέκα προτεινόμενων αντικειμένων.  
Να διαφυλάξει το αποδεικτικό υποβολής της αίτησής του, το οποίο αναγράφει τον «Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ), καθώς και την ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής της, κατά τα ως άνω αναφερόμενα. 
Β) Να χρησιμοποιήσει τον «Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ) προκειμένου να προβεί απευθείας στην ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη διαδικασία που περιγράφεται στο Κεφ 10.2.1 της παρούσας.  
 
Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι ο ωφελούμενος πρέπει να επιλέξει υποχρεωτικά μία από τις δύο διαδικασίες. Σε περίπτωση ήδη υποβεβλημένης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, είτε με την υπό στοιχείο Α είτε με την υπό στοιχείο Β διαδικασία, το σύστημα Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ  (https://elearning.yeka.gr ) δεν θα δέχεται υποβολή δεύτερης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. 
 
 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ 
 
Η προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ωφελουμένων με την υπό στοιχείο Β διαδικασία αρχίζει από Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει την Δευτέρα 20 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00.
 
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, είναι συνολικού κόστους 180 εκατ. ευρώ και προβλέπει ενίσχυση 600 ευρώ για 180.342 επιστήμονες 6 κλάδων που πλήττονται αυτή την περίοδο.
 
Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να ανήκουν σε κάποιον από τους παρακάτω κλάδους:
 
Κλάδος 1: Δικηγόροι
Κλάδος 2: Γιατροί (συμπεριλαμβανομένων Οδοντιάτρων, Ψυχιάτρων και Λοιπού Ιατρικού Προσωπικού)
Κλάδος 3: Μηχανικοί και Aρχιτέκτονες
Κλάδος 4: Οικονομολόγοι και Λογιστές
Κλάδος 5: Εκπαιδευτικοί
Ενότητα 6: Ερευνητές
 
Το Προγράμμα
 
Τα Προγράμματα θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης  (εξ αποστάσεως)  και θα αποσκοπούν στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο.
 
Οι Ωφελούμενοι θα λάβουν και  Πιστοποίηση για τα Αντικείμενα Κατάρτισης.
 
Εκπαιδευτικό Επίδομα: 600 € (σε 2 δόσεις)
 
Διάρκεια: 100 ώρες τηλεκατάρτισης.
 
Παρακάτω είναι συννημένα τα απαραίτητα έγγραφα-διακαιολογητικά που χρειάζονται, προκειμένου να προχωρήσετε τις διαδικασίες υποβολής ενδιαφερομένου.
 
Η Αίτηση Φόρμας Ενδιαφερόμενου είναι ηλεκτρονικά διαθέσιμη παρακάτω.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κατηγορία Οικονομία

Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας  αναλαμβάνει δράση για την φροντίδα και την σίτιση των αδέσποτων ζώων, σε συνεργασία με τους «Φίλους των Ζώων Νάουσας», δημιουργώντας παράλληλα

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας