alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Κατηγορία Υγεία
Έργα αντικατάστασης ασφαλτικών θα πραγματοποιηθούν στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα μεταξύ των Κόμβων Κουλούρας και Αλεξάνδρειας, από τις 18 έως και τις 22 Μαΐου 2020. 
 
Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
 
Η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο παιδείας και ψήφισε η κυβέρνηση για την τοποθέτηση κάμερας και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος, στο πλαίσιο μιας αυταρχικής επίδειξης ισχύος και σε ένα αδιανόητο
Κατηγορία Εκπαίδευση

Επισφραγίστηκε η ανάληψη της θέσης του Αλεξανδρινού Γιάννη Γκιουρτζή ως τακτικό μέλος στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Βέροιας (αναμένεται το νέο ΦΕΚ)
μετά από τη συνάντησή του με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας, Ηλία Πλιόγκα.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τους δύο άντρες, οι οποίοι είναι παλιοί γνώριμοι από τα φοιτητικά τους χρόνια, να συμφωνούν στην ανάγκη να επικρατήσει κλίμα σύμπνοιας και αγαστής συνεργασίας μεταξύ τους ώστε να παραχθεί το καλύτερο δυνατό έργο και αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα μετά την παραίτηση του ιατρού Γιώργου Μηνά από τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ημαθίας, ο Aλεξανδρινός Γιάννης Γκιουρτζής και μέχρι πρότινος αναπληρωτής του στο Δ.Σ., παίρνει τη θέση του.
Ένα καλό νέο για την εκπροσώπηση της ευρύτερης περιοχής μας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου αφού ο Γιάννης Γκιουρτζής είναι ένας άνθρωπος με θετικό πρόσημο στην ενασχόλησή του με τα κοινά.

Το alexandriamou.gr εύχεται στον Γιάννη Γκιουρτζή από καρδιάς Καλή Επιτυχία στα νέα του καθήκοντα!

Κατηγορία Υγεία

Συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης ένα άτομο που μαζί με συνεργό του με την απειλή όπλου σε βάρος ιδιοκτητών οικίας αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας άνω των 20.000 ευρώ

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 3 συνεργοί τους που τους παρείχαν πληροφορίες για την τέλεση της ληστείας

Εξιχνιάσθηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ληστεία που έγινε από δύο άτομα τον Οκτώβριο του 2019 σε οικία στην Ημαθία.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (13 Μαΐου 2020) το απόγευμα με ένταλμα σύλληψης ένας άνδρας, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του συνεργού του.

Ειδικότερα, τα παραπάνω άτομα, τα ξημερώματα της 26ης Οκτωβρίου 2019, παραβίασαν οικία στην Ημαθία και με την απειλή όπλου σε βάρος των ιδιοκτητών της οικίας τη στιγμή κοιμόνταν, αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας άνω των 20.000 ευρώ σύμφωνα με τους παθόντες, καθώς επίσης το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, στην δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνονται ακόμη τρεις συνεργοί τους, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε τους παρείχαν πληροφορίες για την τέλεση της ληστείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Κατηγορία Αστυνομικά

Από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας ανακοινώθηκε  ότι οι εγγραφές για το προσεχές σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθούν, για τα Δημοτικά Σχολεία το διάστημα από 15 έως 29 Μαΐου 2020 και για τα Νηπιαγωγεία από 15 έως 30 Μαΐου 2020.

Ειδικά φέτος, η πρώτη εγγραφή στο νηπιαγωγείο (προνήπια γεννημένα το 2016) θα γίνει με ηλεκτρονική αίτηση, η οποία θα υποβληθεί μέσω της ηλεκτρονικής Υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) με τη χρήση των κωδικών του taxisnet (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/).

Αναλυτικές οδηγίες προς τους γονείς για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (https://dipe.ima.sch.gr), ενώ οι
Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων μπορούν να βοηθήσουν κάθε γονέα που δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Κατηγορία Εκπαίδευση

Από τις 8 το πρωί του Σαββάτου, οι οργανωμένες παραλίες θα λειτουργούν ξανά. Ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι 40 άτομα ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα. Αναλυτικά όλα τα μέτρα.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο αλλά και τα επιδημιολογικά δεδομένα, οδήγησαν στην απόφαση να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες στην Ελλάδα, όμως με ορισμένους περιορισμούς λόγω των νέων δεδομένων της πανδημίας.

Από τις 8 το πρωί του Σαββάτου 16 Μαΐου, χωρίς μουσική και μόνο με Take away, οι 515 οργανωμένες παραλίες της χώρας θα λειτουργήσουν για το κοινό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, θα ισχύουν κανόνες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία των πολιτών. Ιδιαίτερα σημαντικό να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων, αποφασίστηκε να ανοίξουν από το Σάββατο 16 Μαΐου οι 515 οργανωμένες παραλίες, περίκλειστες ή μη, της χώρας.

Ενεργοποιούνται, σε συνδυασμό με ανοιχτούς ΚΑΔ για «take away» διάθεση καφέ, οι ακόλουθοι τρεις ΚΑΔ:

93.29.11.00 - μόνο για τις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται παραλίες

93.29.11.02 - υπηρεσίες εκμετάλλευσης θαλάσσιων λουτρών

93.29.11.05 - υπηρεσίες μίσθωσης ομπρελών ή/ και καθισμάτων παραλιών (πλαζ)

Από τις 8 το πρωί του Σαββάτου, οι οργανωμένες παραλίες θα λειτουργούν με τους εξής όρους και κανόνες:

Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.


Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ.


Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών.


Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.


Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.


Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ) λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away).


Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.


Απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.


Απαγορεύεται το delivery στα σημεία αυτά.


Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος.


Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο.


Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους.


Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.


Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.


Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.

Κατηγορία Γενικά

28 νέες θέσεις εργασίας με ΣΟΧ προκήρυξη του ΑΣΕΠ στην ΕΦΑ Ημαθίας

ΑΣΕΠ: Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι οκτώ (28) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, που εδρεύει στη Βέροια του νομού Ημαθίας, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα, και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α),με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα

25 ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
3 ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα
«ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου ΙΙ του ανωτέρω Παραρτήματος.

Η προκηρυξη ΑΣΕΠ  ΕΔΩ

Κατηγορία Οικονομία

Η βιομηχανία ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ ζητά εποχικό προσωπικό για τις ανάγκες της παραγωγής του επόμενου τετραμήνου.

Κατηγορία Θέσεις Εργασίας
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας