alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας σας ενημερώνει ότι εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ που ισχύει από την Πέμπτη 21-05-2020 έως την Παρασκευή 22-05-2020 με κύρια χαρακτηριστικά τις  βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους καθώς και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 20/05/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Γενικά καλός και ζεστός θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου - Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα - Ραγδαία μεταβολή από την Πέμπτη.

Ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριος και μόνο στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς, στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς, βαθμιαία νότιοι έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Τετάρτη 20 Μαΐου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Ασθενείς, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων από τις πρωινές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: Νότιοι 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με
6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα βόρεια από το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 και στα βόρεια από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού την Πέμπτη

 

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται την Πέμπτη (21-05-2020) από τα δυτικά και βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους, καθώς και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

 

Πιο αναλυτικά:

 

Την Πέμπτη (21-05-2020) βροχές και βαθμιαία καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα, που από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από νωρίς το βράδυ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (22-05-2020).

 

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-05-2020

 

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια, σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Στα κεντρικά και τα βόρεια θα κυμανθεί κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23-05-2020

 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και το βράδυ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-05-2020

 

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 25-05-2020

 

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κατηγορία Καιρός

Σε μια πόλη που μας έχει όλους ανάγκη, η Αστυνομία μαζί με τους αρμόδιους Φορείς παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομαλή συνύπαρξη των πολιτών της.

Σεισμός στη Βέροια σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Η ασθενής σεισμική δόνηση καταγράφηκε 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βέροιας.

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη Βέροια, το απόγευμα της Τρίτης. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βέροιας.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 2,9 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Στα 2,9 Ρίχτερ εκτιμά το μέγεθος του σεισμού και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.

 

www.sputniknews.gr

Καταιγίδα πλειστηριασμών αναμένεται μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής τους, λόγω της πανδημίας, με την κυβέρνηση να δρομολογεί την επανεκκίνησή τους.

 

Χαρακτηριστικά, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης ενημερώνοντας χθες (18/5) το Κοινοβούλιο για τα βήματα που γίνονται σχετικά με την επαναφορά της κανονικότητας σε όλους τους τομείς της Δικαιοσύνης, επανέλαβε ότι οι πλειστηριασμοί ματαιώνονται μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020. Ωστόσο, επισήμανε ότι «καθώς μεσολαβούν οι διακοπές του Αυγούστου, οι πλειστηριασμοί τοποθετούνται από 1η Σεπτεμβρίου και μετά».

 

Συνεπώς, από τον Σεπτέμβριο, οι πλειστηριασμοί επανέρχονται ...δυναμικά στο προσκήνιο, μετά την αναστολή τους στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό. Σημειώνεται ότι για το 2020 είχαν αναρτηθεί 58.000 ακίνητα για πλειστηριασμό. Το πρόγραμμα, που πάγωσε στα μέσα Μαρτίου, αναμένεται να «τρέξει» με εντατικούς ρυθμούς από τον Σεπτέμβριο, με τις τράπεζες μάλιστα να έχουν ζητήσει μείωση της τιμής εκκίνησης των πλειστηριασμών, που σήμερα ορίζεται από τον δικαστικό επιμελητή και είναι κοντά στις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες, ώστε να διευκολύνεται η επίτευξη αποτελέσματος.

 

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία το 80% των ακινήτων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες καταλήγουν στις ίδιες. Με αποτέλεσμα να έχουν σχηματίσει ένα μεγάλο στοκ περί τα 30.000 ακίνητα. Στόχος των τραπεζών, προ κορονοϊού, ήταν να γίνουν 20.000-25.000 πλειστηριασμοί ακινήτων μέσα στο 2020. Άρα και υπό την πίεση των εποπτικών αρχών, αναμένεται το τελευταίο τετράμηνο του έτους, να «ανεβάσουν ταχύτητες», προκειμένου να πλησιάσουν όσο γίνεται τον στόχο τους.


Η προστασία κύριας κατοικίας

 

Υπενθυμίζεται, ότι η υποτυπώδης προστασία της κύριας κατοικίας «κόκκινων» δανειοληπτών, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους έχει παραταθεί, λόγω της πανδημίας, έως το τέλος Ιουλίου. Η σχετική διάταξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 2 Μαΐου αναφέρει τα εξής:

 

«Το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 72 του ν. 4605/2019 (Α' 52) αντικαθίσταται ως εξής: «1. Κάθε φυσικό πρόσωπο, στο οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις επιλεξιμότητας της παρ. 1 του άρθρου 68, μπορεί έως την 31η Ιουλίου 2020 να υποβάλει αίτηση για ρύθμιση των οφειλών των παρ. 2 και 3 του άρθρου 68, με σκοπό την προστασία της κύριας κατοικίας του από την αναγκαστική ρευστοποίηση». 2. Η ισχύς της παρ. 1 αρχίζει από τις 30 Απριλίου 2020»

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά της πλατφόρμας Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους από 1/7/2019 μέχρι 30/4/2020 διεκπεραιώθηκαν συνολικά 1.077 υποθέσεις ρύθμισης δανείων, ενώ για 1.026 πολίτες έχει εγκριθεί κρατική επιδότηση.

 

sofokleousin.gr

Κατηγορία Οικονομία

Πρόστιμα που φτάνουν μέχρι και το 15%, αλλά και δραστική μείωση των δόσεων, απειλούν όσους χάσουν κάποιες δόσεις από τις τρέχουσες ρυθμίσεις της Εφορίας.

 

Για όσους πλήττονται από την πανδημία και έχουν τον αντίστοιχο ΚΑΔ, όπως και για όσους τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, οι υποχρεώσεις προς την εφορία παρατάθηκαν μέχρι τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, ή εναλλακτικά πλήρωσαν εμπρόθεσμα τους φόρους του Μαρτίου και του Απριλίου με έκπτωση 25%.

 

Όμως, οι υπόλοιποι που δεν είναι στις λίστες των πληττόμενων και λόγω της αβεβαιότητας που επικράτησε, δεν πλήρωσαν μία, δύο, ή τρείς δόσεις, ανάλογα με τη ρύθμιση, μπλέκουν με πρόστιμα, τα οποία ποικίλουν και φτάνουν μέχρι και σε 15% επί των απλήρωτων δόσεων.

 

Ακόμη, όσοι χάσουν τη ρύθμιση των 120 δόσεων, η μόνη τους επιλογή είναι οι 24/48 δόσεις ενώ όσοι χάνουν την πάγια ρύθμιση, πληρώνουν το εναπομείναν ποσό σε λίγες δόσεις. Δηλαδή, αν είχαν ρυθμίσει το χρέος τους σε 12 δόσεις και έχουν πληρώσει τις έξι δόσεις, όταν ξαναμπούν στη ρύθμιση θα πληρώσουν το χρέος τους σε μέχρι 6 δόσεις.

 

Σε ότι αφορά στους πληγέντες από την πανδημία του κορονοϊού, η κυβέρνηση εξετάζει και θα εφαρμόσει ειδική ρύθμιση για τα χρέη τους, τα οποία συγκεντρωθούν από τον Αύγουστο μέχρι και το τέλος του 2020, λόγω των αναστολών.

 

Ωστόσο για τους υπόλοιπους φορολογούμενους, η κατάσταση είναι εξαιρετικά πιεστική και δύσκολη. Ο οδηγός της ΑΑΔΕ για τα ισχύοντα περί των ρυθμίσεων για τα χρέη προς το δημόσιο, το πότε χάνονται και ποια είναι η «τύχη» των οφειλετών, είναι αποκαλυπτικός:

 

1. Με ποιες νομοθετικές ρυθμίσεις δύνανται να ρυθμιστούν τα βεβαιωμένα χρέη στο Δημόσιο;


Με τη ρύθμιση της υποπαραγράφου Α2 της παρ. Α΄ του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013, όπως ισχύει, εντάσσονται οι βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. , τα Ελεγκτικά Κέντρα και τα Τελωνεία οφειλές σε πρόγραμμα ρύθμισης που δεν υπερβαίνει τις είκοσι τέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις, ή τις σαράντα οκτώ (48) μηνιαίες δόσεις, εφόσον πρόκειται για οφειλές που βεβαιώνονται από φόρο κληρονομιών, από φορολογικό και τελωνειακό έλεγχο καθώς και για μη φορολογικές και τελωνειακές οφειλές.

 

2. Σε περίπτωση απώλειας της ρύθμισης μπορεί να ενταχθεί κάποιος εκ νέου;


α) Σε περίπτωση απώλειας της ρύθμισης της υποπαραγράφου Α2 της παρ. Α΄ του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 (24/48 δόσεις), όπως ισχύει, επιτρέπεται η υπαγωγή της ίδιας οφειλής ανά οφειλέτη στη ρύθμιση για δεύτερη φορά και για αριθμό δόσεων, ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των δόσεων που υπολείπονταν κατά τον χρόνο απώλειας της ρύθμισης. Στην περίπτωση αυτή, για την εκ νέου υπαγωγή απαιτείται η προκαταβολή ποσού διπλάσιου της μηνιαίας δόσης της δεύτερης ρύθμισης. Η προκαταβολή είναι καταβλητέα μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες μέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για δεύτερη ρύθμιση.


β) Όχι για την περίπτωση της ρύθμισης του άρθρου 43 του ν. 4174/2013 (12 δόσεων), καθώς η υπαγωγή σε αυτή ήταν άπαξ.


γ) Όχι για την περίπτωση της ρύθμισης των άρθρων 1-17 του ν. 4321/2015 (100 δόσεων) για την οποία η καταληκτική ημερομηνία αίτησης υπαγωγής ήταν η 15/07/2015.


δ) Ειδικά, για την περίπτωση της ρύθμισης του άρθρου 51 του ν. 4305/2014 (100 δόσεων), για την οποία η καταληκτική ημερομηνία αίτησης υπαγωγής ήταν η 31/3/2015, εφόσον η απώλεια οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας, ο οφειλέτης μπορεί εντός δύο (2) μηνών από την απώλειά της να υποβάλει άπαξ αίτηση επανένταξής του στη ρύθμιση μαζί με τα στοιχεία που θεμελιώνουν τη συνδρομή των λόγων ανωτέρας βίας.


ε) Όχι για την περίπτωση της ρύθμισης των άρθρων 98-109 του ν. 4611/2019 (120 δόσεις), για την οποία η καταληκτική ημερομηνία αίτησης υπαγωγής ήταν η 07/10/2019.

 

3. Πού υποβάλλεται η αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα ρύθμισης;


Η αίτηση υποβάλλεται, εφόσον αυτό υποστηρίζεται, ηλεκτρονικά και κατ’ εξαίρεση στη Δ.Ο.Υ. ή Τελωνείο ή άλλη Υπηρεσία της Α.Α.Δ.Ε., ο Προϊστάμενος της οποίας είναι αρμόδιος για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής. Στην περίπτωση συναρμοδιότητας της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης, αρμόδια ορίζεται η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης, ανεξάρτητα του ύψους της ρυθμιζόμενης οφειλής. Η αίτηση για ρύθμιση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986.

 

4. Πώς καταβάλλονται οι δόσεις των ρυθμίσεων;


Η καταβολή των δόσεων των ρυθμίσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης (Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ.) με τη χρήση μοναδικού ανά ρύθμιση κωδικού, της Ταυτότητας Ρυθμισμένης Οφειλής (ΤΡΟ). Ειδικότερα, η καταβολή των δόσεων των ρυθμίσεων του ν. 4152/2013 διενεργείται με επιμέλεια του οφειλέτη με πάγια εντολή πληρωμής, εφόσον υποστηρίζεται από τον φορέα είσπραξης.

5. Ποιες οι συνέπειες καθυστέρησης μίας δόσης της ρύθμισης;


α) Για τη ρύθμιση των άρθρων 1 έως και 17 του ν. 4321/2015 (Α’ 32), (100 δόσεις) η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 0,25%.


β) Για τη ρύθμιση του άρθρου 51 του ν. 4305/2014, (100 δόσεις) η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 2%.


γ) Για τις ρυθμίσεις του ν. 4152/2013 (24 και 48 δόσεις) και του άρθρου 43 του ν. 4174/2013 (12 δόσεων), η καθυστέρηση πληρωμής μίας δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με προσαύξηση 15%.


δ) Για τη ρύθμιση των άρθρων 98 έως 109 του ν. 4611/2019, (120 δόσεις) η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 2%.


Η καθυστέρηση δόσης μπορεί, υπό προϋποθέσεις και κατά περίπτωση, να συνεπάγεται απώλεια των ως άνω ρυθμίσεων.

 

sofokleousin.gr

Κατηγορία Οικονομία

Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 19 Μαϊου 2020 η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας.

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τους 353.000 δολοφονημένους και τις χιλιάδες διωγμένους από τις πατρογονικές τους εστίες Έλληνες Πόντιους.

Αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα και απαιτούμε από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας την αναγνώριση των διωγμών και των δραματικών συνεπειών τους στον Ποντιακό Ελληνισμό. Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε και να τιμούμε τα θύματα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού και να μετατρέπουμε τη γνώση της Ιστορίας σε δύναμη για το μέλλον.

Σήμερα δεν αρκεί μόνο να θυμόμαστε. Δεν αρκεί να νοσταλγούμε. Χρειάζεται να στοχαστούμε και να μάθουμε. Να αντλήσουμε διδάγματα από τα προγονικά μας παθήματα. Εμείς, που υποστήκαμε όλα αυτά τα δεινά, που κληρονομήσαμε τις αβάσταχτες μνήμες των προγόνων μας, οφείλουμε να καταδικάζουμε κάθε εθνικιστική ή απολυταρχική αντίληψη εξόντωσης ολόκληρων λαών και να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας που καλούνται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και να πάρουν τον δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς.

Ληστεία σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης 19 Μαϊου 2020 σε κοσμηματοπωλείο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι δράστες, επτά στον αριθμό, εισέβαλαν στο κατάστημα ανεβάζοντας τα ρολά και σπάζοντας την τζαμαρία .

Οι δράστες άρπαξαν το γεμάτο χρηματοκιβώτιο αφού το έδεσαν, επιβιβάστηκαν σε τρία τουλάχιστον αυτοκίνητα και εξαφανίστηκαν.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η λεία τους αν και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες κυμαίνεται στις 100.000ευρώ. H αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Ακολουθεί αποκλειστικό βίντεο ντοκούμεντο της θρασύτατης ληστείας:

 

Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας