alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Από το ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας ανακοινώνεται το πρόγραμμα δρομολογίων το οποίο θα ισχύσει από την Δευτέρα 25 Μαΐου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

 
Με απογοήτευση  υποδέχτηκαν ένα μέρος της πληρωμής των αποζημιώσεών τους από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες της Ημαθίας. 
Κατηγορία Αγροτικά

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Η φετινή άνοιξη θα μας τρελάνει. Από τη μία η σκόνη και ο καύσωνας από την Αφρική και από την άλλη οι αγρότες που θέλουν βροχή για να μη ξεραθούν τα βαμβάκια τους. Πάρτε όλοι να έχετε. Με ένα μαγικό τρόπο έγιναν όλα. Και ζέστη για να πάνε οι Αθηναίοι θάλασσα αλλά και βροχή για να δροσιστούν τα σπαρτά. Εμένα πάντως σαν εποχή ποτέ δεν μου έλεγε κάτι. Κάποιοι άλλοι χαίρονταν σα χαζοί. Τι χαίρεστε βρε, οι μελισσούλες θα γ@μ.... όχι εσείς.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 23/05/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

 Το Olive Bistro Wine Bar, το αγαπημένο και ¨πεντανόστιμο στέκι της καρδιάς μας¨ επιστρέφει και μας περιμένει στο χώρο του από τη Δευτέρα 25 Μαϊου!

Όμως θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους φίλους - πελάτες του με τις υπηρεσίες delivery γιατί κανείς δεν εγκαταλείπει επιτυχημένες ¨συνήθειες¨

Και για να μην ξεχνιόμαστε...μην παραλείψετε να απολαύσετε τα μοναδικά, δροσερά Coctail τoυ Olive...γιατί εσείς θα χάσετε!!!

Πεζόδρομος Αλεξάνδρειας

ΤΗΛ : 2333502871

KIN : 6981088508 - 6987388020

oliv 22

oliv222

Κατηγορία Επιχειρείν

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 32χρονου άνδρα, ελληνικής καταγωγής,

καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, στις 7 Μαΐου, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ,

μπήκε σε οικία 84χρονης στη Νάουσα Ημαθίας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ.

Κατηγορία Αστυνομικά

ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ
(ΤΟΕΒ) ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Καθαρισμός καναλέτων


Τρίκαλα 15 - 5 - 2020

 

ΠΡΟΣ:
Όλους τους καλλιεργητές περιοχής δικαιοδοσίας ΤΟΕΒ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Επικείμενης της αρδευτικής περιόδου 2020 σας κάνουμε γνωστά τα κάτωθι :


1)Το Δ/κό Συμβούλιο του Οργανισμού μας με απόφασή του καθόρισε ως προθεσμία καθαρισμού των καναλέτων από τους παραγωγούς την 10η Ιουνίου 2020. Μετά την ημερομηνία αυτή και καθ΄ όλη τη διάρκεια της αρδευτικής περιόδου πρέπει τα καναλέτα από τα οποία εξυπηρετούνται τα χωράφια τους να είναι καθαρά μέσα και έξω, διότι διαφορετικά δεν θα τους δοθεί άδεια να ποτίσουν.


2) Αν μετά την παραπάνω προθεσμία παραμένουν ακαθάριστα κάποια καναλέτα, ο Οργανισμός θα τα καθαρίσει με δικά του συνεργεία επιβάλλοντας στους ιδιοκτήτες (σύμφωνα με τον Κ.Α.) το ανάλογο πρόστιμο των 5 Ευρώ για κάθε ακάθαρτο καναλέτο.(άρθρα 10 & 12 του Κανονισμού αρδεύσεως). Στην περίπτωση αυτή θα πληρωθεί πρώτα το πρόστιμο και κατόπιν θα δοθεί η άδεια για πότισμα.


3)Ότι οι παραγωγοί είναι υπεύθυνοι για τη στεγανοποίηση των καναλέτων που εξυπηρετούν τα χωράφια τους και ότι η μη συμμόρφωσή τους με τα οριζόμενα στον Κανονισμό άρδευσης και στις αποφάσεις του Δ/κού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ αποτελούν αγροτικές παραβάσεις που τιμωρούνται με τις Διατάξεις του Ν.Δ/τος 3030/54 «περί Αγροφυλακής» (άρθρο 20 του Κανονισμού αρδεύσεως).


Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλείσθε να συμμορφώνεστε με τα αναφερόμενα στον Κανονισμό αρδεύσεως και στις υποδείξεις των υδρονομικών οργάνων προς αποφυγή ταλαιπωριών και ποινικών κυρώσεων.

 

Ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Τρικάλων.

 

ΚΥΤΟΥΔΗΣ ΜΟΣΧΟΣ

Την Δευτέρα 25 Μαϊου, Τρίτη 26 Μαϊου, Πέμπτη 28 ΜαΪου και Παρασκευή 29 Μαϊου η Π.Ε Ημαθίας σε συνεργασία με το Δήμο Βέροιας, το Δήμο Νάουσας και το Δήμο Αλεξάνδρειας πρόκειται να πραγματοποιήσει διανομή μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ/ΚΕΑ.

Σημεία διανομής:
1) Για τον Δήμο Βέροιας : ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΞΗΡΩΝ ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΠΡΟϊΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΥΣ ΚΑΙ ΒΥΣ ΒΡΕΦΙΚΩΝ. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο 3ο χλμ. Π.Ε.Ο Βέροιας-Θεσσαλονίκης.( δίπλα στα ελαστικά BRIDGESTONE).

2)Για τον Δήμο Νάουσας: ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΞΗΡΩΝ ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΠΡΟϊΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΥΣ ΚΑΙ ΒΥΣ ΒΡΕΦΙΚΩΝ. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο σημείο διανομής 3ο χλμ.Νάουσας - Σ.Σ Νάουσας.(απέναντι από το πρατήριο υγρών καυσίμων REVOIL).
3)Για τον Δήμο Αλεξάνδρειας: H διανομή θα πραγματοποιηθεί στο σημείο διανομής ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ 2ο χλμ Αλεξάνδρειας- Σχοινάς,

Ειδικότερα:
Κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει τα εξής Ξηρά προϊόντα:
1. ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Τεμάχια 1 Βάρος: 0,5 kg
2. ΡΥΖΙ ΣΥΣΚ. Τεμάχια 1 Βάρος: 0,5 kg
3. ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ Τεμάχια 1 Βάρος: 1,0 kg
4. ΚΟΡΝ ΦΛΕΪΚΣ Τεμάχια 1 Βάρος: 1,0 kg
5. ΑΛΕΥΡΙ Τεμάχια 1 Βάρος: 1,0 kg
6. ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ Τεμάχια 1 Βάρος: 1,0 kg
7. ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ Τεμάχια 1 Βάρος: 0,45 kg
8. ΣΟΥΠΑ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ Τεμάχια 1 Βάρος: 0,75 kg
9. ΓΑΛΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Τεμάχια 1 Βάρος: 1,0 kg
10. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Τεμάχια 1 Βάρος: 1,0 lt
Σύνολο κιλών ανά ωφελούμενο: 8,2 κιλά.

Κάθε ωφελούμενος με βρέφος θα παραλάβει επιπλέον τα εξής Ξηρά-Βρεφικά προϊόντα:
1. ΚΡΕΜΑ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ Τεμάχια 2 Βάρος 0,6kg
2. ΚΡΕΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ Τεμάχια 2 Βάρος 0,6kg
3. ΓΑΛΑ Μακράς διάρκειας Τεμάχια 2 Βάρος 2,0 lt
Σύνολο κιλών ανά βρέφος: 1,6 κιλά.

Κάθε αίτηση θα παραλάβει τα εξής ΒΥΣ προϊόντα:
1. ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ Τεμάχια 2 Βάρος 100ml
2. ΣΑΜΠΟΥΑΝ Τεμάχια 2 Βάρος 1,0 lt
3. ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ Γ.Χ. Τεμάχια 2 Βάρος 1,0 lt
4. ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ Τεμάχια 2 Βάρος 1,0 lt
5. ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΡΟΥΧΩΝ Τεμάχια 2 Βάρος 1,0 kg
Σύνολο κιλών ανά αίτηση: 8.20 κιλά.

Κάθε ωφελούμενος με βρέφος θα παραλάβει επιπλέον τα εξής ΒΥΣ-Βρεφικά προϊόντα:
1. ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ 1 Συσκευασία με 50 τμχ.
2. ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ 1 Συσκευασία με 72 τμχ.
Ανά βρέφος.
Οι δικαιούχοι οφείλουν να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο που να αναγράφει το Α.Μ.Κ.Α. τους, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Αν δεν προσέλθει ο ίδιος ο δικαιούχος, ο εκπρόσωπός του οφείλει να έχει εξουσιοδότηση.
Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων( κυρίως πολυμελών οικογενειών) , συστήνεται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο/ καρότσι λαϊκής, για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.

Για την ασφαλή διεξαγωγή της διανομής, παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα σημεία διανομής.

Στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου γέρνει η πλάστιγγα, παρόλο που σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB το 66,8% των πολιτών διαφωνεί. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και οι ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα.

Όλα δείχνουν αυτή τη στιγμή πως τα δημοτικά σχολεία θ’ ανοίξουν κανονικά την 1η Ιουνίου και θα ακολουθήσουν νηπιαγωγεία και παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί. Αυτό δείχνουν προσώρας τα επιδημιολογικά δεδομένα, με την επιτροπή των ειδικών επί της υγείας να έχει την ίδια άποψη, καθώς ο καθηγητή Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε και χθες πως τα παιδιά έχουν μικρότερες πιθανότητες σε σχέση με τους ενήλικες να νοσήσουν σοβαρά από τον ιό.

Όπως σχολίασε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας η κυβέρνηση πάντα λέει ότι ακούει τους ειδικούς και ήδη από την Τρίτη ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είχε προαναγγείλει εμμέσως πλην σαφώς ότι η επιτροπή θα εισηγηθεί για το άνοιγμα των δημοτικών, εκτός εάν στο μεταξύ φυσικά η επιδημιολογική εικόνα επιδεινωθεί δραματικά.

Ο κ. Πέτσας εξάλλου επικαλέστηκε την άποψη Τσιόδρα ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη την κοινωνικοποίηση.

«Είναι προς το καλό των μαθητών να ακολουθούν την κανονικότητα και η κανονικότητα για τους μαθητές είναι να πηγαίνουν στο σχολείο τους, γιατί αυτό συνεπάγεται θετικά πράγματα για την κοινωνικοποίησή τους και την ψυχική τους υγεία» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά η εικόνα μέχρι στιγμής από το άνοιγμα των λυκείων και γυμνασίων είναι θετική.

Τα ΚΔΑΠ, οι παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ακολουθήσουν την εξέλιξη των δημοτικών σχολείων, εφόσον αυτά ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου.

www.in.gr

Κατηγορία Εκπαίδευση

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας