alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Σήμερα δεν ξέχασα το μικρόφωνο κλειστό και οι ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ έχουν συνέντευξη.

 

Επίσης ο κορονοϊός πέρασε από Ξάνθη. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα μας, η Νάπολι κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας, επικρατώντας στη διαδικασία των πέναλτι της Γιουβέντους και ενώ ο αγώνας είχε λήξει χωρίς γκολ στην "Αιώνια Πόλη". Μετά το φινάλε του αγώνα επικράτησε πανδαιμόνιο στους δρόμους της Νάπολη, με τους φίλους της ομάδας να... ξεχύνονται και να πανηγυρίζουν έξαλλα το τρόπαιο κόντρα στη "Βέκια Σινιόρα". Δεκάδες βεγγαλικά, καπνογόνα, σημαίες, κασκόλ και κραυγές χαράς για τη μεγάλη επιτυχία.

 

Να ρωτήσω εγώ τώρα ή πάλι θα με πείτε κακό; Θα ρωτήσω και ντεφ να γίνει. Η Ιταλία ήταν η χώρα που θρήνησε 35.000 νεκρούς από την πανδημία. Τους κυνηγούσαν από τις καφετέριες και τις πιτσαρίες. Τα στρατιωτικά οχήματα κουβαλούσαν σωρούς ασταμάτητα. Τους πανηγυρισμούς για την νίκη της Νάπολι πως τους επέτρεψαν; στα βίντεο που είδα δεν μου φάνηκε να κρατούσαν δύο μέτρα απόσταση. Που είναι αυτοί οι ιταλοί γιατροί που μας τρομοκράτησαν τόσο καιρό να μας μιλήσουν για το συμβάν; Μήπως ήταν και αυτοί εκεί και ζητωκραύγαζαν; Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα με τον Κορονοϊό μου φαίνεται έγιναν και αυτοί. Πείτε με κακό, πείτε με άπιστο Θωμά, εμένα μου φαίνεται ότι φάγαμε γερό παραμύθι. Οι Κομνηνοί στο Πλατύ ακόμα μεγαλύτερο.

2

Αυτό δεν έμοιαζε με πρόβα συλλόγου αλλά με τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Χάρι Πόττερ. Όλοι πήγαν με τα σκουπόξυλα τους. Ο Ντάμπολντορ έλειπε να κηρύξει την έναρξη των μαθημάτων. Όχι, ηρεμήστε, δεν πετούσαν μέσα στην αίθουσα ούτε έριχναν ξόρκια ο ένας των άλλον, απλά κρατούσαν αποστάσεις (αφού πρώτα φιλήθηκαν που ξανά-συναντήθηκαν). Expecto Patrona.

Εγκαίνια και για τους οίκους ανοχής. Μόνο που για να λειτουργήσουν σωστά πρέπει να τηρήσουν κάποια πραγματάκια. Και εδώ ξεκινάνε τα δύσκολα. «Αποφυγή περιττής φυσικής επαφής (όπως η χειραψία). Πρέπει να άλλαξαν πολύ τα πράγματα. Ήθελα να ξέρω ποιος δίνει χειραψία στην πουτ@ν@; Εγώ άλλα πράγματα ξέρω ότι της δίνουν. Όποιος δώσει χειραψία στο κορίτσι, μέχρι που θα λιποθυμήσει. Άμαθη σε τέτοια βλέπετε. «Διατήρηση ανοιχτών παραθύρων και θυρών για είσοδο νωπού αέρα». Δεν πάει να βρέχει (μαθημένες σε πιτσιλιές), δεν πάει να χιονίζει, ο χώρος πρέπει να αερίζεται.

3

«Η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη». Δεν τελείωσε στο τέταρτο το πατηρντί, το βρακί σήκωμα και έξω από εδώ. Homework για το σπίτι. Εκτός κι αν έκαναν έρευνα στη βουλή και είδαν ότι στο τέταρτο δεν κολλάει. Για να το λένε κάτι θα ξέρουν. Βλέπεις, είναι και το μεγαλύτερο ¨μπουρδέλο¨ της χώρας. «Δεν επιτρέπεται η παροχή υπηρεσίας με δύο ή περισσότερους πελάτες». Αυτό σηκώνει συζήτηση. Υπάρχουν κορίτσια που μεγάλωσαν φαντάρους, ομαδικές εκδρομές. Οι δίδυμοι πως θα χωριστούν; Αίσχος, μη το αφήσετε να περάσει αυτό.

«Κατά τη σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να εφαρμόζονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή». Όπως θα καταλάβατε καλές μου ιερόδουλες θα δουλέψει οθωμανικό δίκαιο. Το επιβάλει ο νόμος βλέπεται. «Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός αντιβραχίου μεταξύ των κεφαλών των δύο ατόμων». Όποιος μου πει τι είναι το «αντιβραχίου» θα τον στείλω μια επίσκεψη με δικά μου έξοδα. Εδώ κάποιες από αυτές δεν ξέρουν τι είναι το μέτρο (ασχολούνται μόνο με εκατοστά), θα ξέρουν τι είναι το αντιβραχίου; Τουλάχιστον ενημερώστε τες με πόσες «μαύρες» αντιστοιχεί.

«Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων». Άντε, σε κάποιες υπηρεσίες να το καταλάβω. Σε κάποια όμως συγκεκριμένη δεν γίνεται. Ας μας δείξουν πως γίνεται γιατί κοντεύουν οι πουτ@νες να σκίσουν τα πτυχία τους. Και δεν φτάνει που δεν δίνουν οδηγίες και όλες φτύνουν βαμβάκι εδώ και 3 μέρες σου λένε και από πάνω να το δεις σαν παιχνίδι που φοράς μάσκα. Ότι τι; Έβγαλε τα δύο μπροστά δόντια και δεν θέλει να τη δεις έτσι ή ότι είναι μουσουλμάνα και είναι έτοιμη να τις απαγγείλεις το κοράνι;

Αν θες να με ακούσεις εσύ που δεν έχεις γκόμενα και θέλεις να πας στα κορίτσια, καλύτερα κάτσε σπίτι και εξερεύνησε τον εαυτό σου μόνος σου. Και το χρονόμετρο δεν θα σε κυνηγάει και δεν θα έχεις γκόμενα μόνο από τα Αραβικά Εμιράτα. Να μη δουν άνθρωπο να χαίρεται, κατευθείαν να του τη σπάσουν. Άρε Μητσοτάκη, ώρες μετράς παλιογκαντέμη.

4

Και από το ένα μπουρδέλο πάμε στο άλλο. Στο οδικό δίκτυο του δήμου μας. Εργασίες καθαρισμού πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στον δρόμο από ΝΗΣΕΛΙ μέχρι Ραψωμανίκη παράλληλα με την Εθνική οδό. Μετά από αιτήματα των προέδρων Κεφαλοχωρίου, Ξεχασμένης και Λουτρού προς το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας δόθηκε εντολή στον αντιδήμαρχο Αντιγονιδών κ. Στέφανο Δελιόπουλο ο οποίος και με τη συνεργασία του Προέδρου της ΔΕΥΑΛ κ. Σωτήρη Τόκα ξεκίνησαν άμεσα τις εργασίες.

5

Εμ, γιατί να μην τον κάνουν τον δρόμο, στα χωριά τους είναι. Τα άλλα χωριά έχουν ευρωπαϊκούς δρόμους βλέπετε και δεν έχουν ανάγκη. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Στέφανε και Σωτήρη, βγήκατε ελπίζω στο δρόμο για να κάνετε έργο και όχι γιατί ο Γιάννης Κρκιλιανίδης στη συνέντευξη του στις ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ μίλησε για συμβούλους μερικής απασχόλησης; Πολύ κοντά έγιναν όλα αυτά και με προβλημάτισαν οφείλω να ομολογήσω.

Βγήκε και η πρόεδρος ενός από τα παραπάνω χωριά και είπε στους δύο αιρετούς «ευχαριστώ». Αυτό που πρέπει να λέμε ευχαριστώ γιατί κάνουν την δουλειά τους, ποτέ δεν το κατάλαβα. Για αυτό το λόγο τους εκλέξαμε αγαπητή μου, όχι για να έχουν τον τίτλο. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος. Και κάτι ακόμα. Γιατί θα πρέπει να είστε και σεις στη φωτογραφία όταν γίνεται ένα έργο; Σωτήρη μου, πάλι τα ίδια ξεκίνησες; Η τσάπα Σωτήρη είναι της ΔΕΥΑΛ; Χρεώνονται ώρες στην υπηρεσία σου ή κάνεις εξυπηρέτηση στον Στέφανο; Ρωτάω γιατί κάποτε κατηγορούσατε άλλους ότι χειρίζονται εργαλεία του δήμου για αυτοπροβολή.

6

QUIZ: Όποιος βρει τι πουλάει το παρακάτω κατάστημα θα κερδίσει μία διάνοιξη δρόμου στο δικό του χωριό. Όλα τα λεξικά σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Αλήθεια σας λέω, έψαξα αλλά άκρη δεν έβγαλα. Help.

7

Οι πανελλήνιες ξεκίνησαν και οι μαθητές είναι μέσα στο άγχος. Και πως να μην είναι αφού αλλού θέλουν να περάσουν και αλλού περνάνε. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί γίνεται αυτό. Δεν θα περάσω στο Φυσικό που είναι το όνειρό μου γιατί δεν ξέρω το αντώνυμο της αγογγυσίας; Άσε με να περάσω και αν δεν αξίζω μη μου δώσεις πτυχίο ποτέ. Δηλαδή, αν θέλω Φυσικό και περάσω λογιστική σημαίνει ότι θα κάνω ισολογισμό σε ΑΕ; Εγώ πάντως αν έδινα φέτος πανελλήνιες θα το έκανα σε πιο ριάλιτι στυλ. Θα φώναζα με όλους τους φίλους μου, πριν μπω μέσα, ΜΑ-ΘΗ-ΤΕΣ. Τώρα, αν ξεφύτρωνε από πουθενά και ο Τανιμανίδης, ακόμα καλύτερα αλλά και πάλι δεν θα με χαλούσε. Εγώ εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά και μακάρι όλα να σας πάνε όπως τα σκεφτήκατε. Αλλά, όσοι τα καταφέρετε, μη χαίρεστε. Του χρόνου τέτοια μέρα θα χρωστάτε από 7 μαθήματα ο καθένας. Κανόνας αλλα΄ά πάντα θα τα πίνετε... στο Traffic.

8

Η συνέντευξη που θα δείτε σήμερα με κάνει πραγματικά χαρούμενο. Ο Γιάννης Γκιουρτζής είναι ένας άνθρωπος που δεν χρειάζεται συστάσεις. Επιστήμονας, πολιτικοποιημένος και πάνω από όλα ένας άνθρωπος που δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να μιλήσει άσχημα για αυτόν. Είχε πολλά χρόνια να δώσει συνέντευξη και…. έτσι απλά, δέχθηκε να μιλήσει μαζί μου. Είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά εκτιμώ, πιστεύω στις δυνατότητες του και στην ειλικρίνεια του και είμαι σίγουρος πως αυτά που είπε, τα είπε γιατί τα πιστεύει και όχι για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Εξάλλου δεν τις έχει ανάγκη. Δικός σας.

Αυτά για σήμερα. Ένα νέο Καρπούζι έρχεται την επόμενη εβδομάδα γεμάτο νέα, καλά και κακά. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Το 2ο Blend στην Αλεξάνδρεια είναι γεγονός! H συνταγή πέτυχε και επαναλαμβάνεται!

 

Ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό εγχείρημα στην Αλεξάνδρεια είναι έτοιμο να σας απογειώσει γευστικά και στο νέο κατάστημα που βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 138 στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

 

Το ¨Blend espresso...fresh & tasty¨ ειδικεύεται σε εδέσματα, μεγάλη ποικιλία μικρογευμάτων και κρύων σάντουιτς σε διαφορετικές πρωτοποριακές γεύσεις κάθε φορά.

 

Το νέο ¨Blend¨ ανυπομονεί για μια ακόμη φορά να αποτελέσει ένα ¨in¨ στέκι στην πόλη της Αλεξάνδρειας, σταθερό σημείο αναφοράς για να απολαύσετε επιλεγμένα-ποιοτικά και νόστιμα σνακς και απολαυστικά ροφήματα καθώς και το ιδανικό μέρος για μικρές, καθημερινές συναντήσεις.
Φρέσκα αγνά και νόστιμα υλικά σε προσιτές τιμές, φρέσκες μοντέρνες πινελιές και ποικιλία από αλμυρές γεύσεις αλλά και λαχταριστές γλυκές προτάσεις μας περιμένουν καθημερινά στο ¨Βlend¨... χειροποίητες πίτες, κρύα σάντουιτς και πολλά άλλα νόστιμα σνακς που θα λατρέψετε, εκπλήσσοντας τον ουρανίσκο σας ευχάριστα με συνδυασμούς, υφές, παρουσίαση και κυρίως με το τελικό γευστικό σύνολο.

 

Ένα σημείο στην πόλη της Αλεξάνδρειας που θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με τις λαχταριστές γευστικές δημιουργίες του, τα άριστα και ποιοτικά υλικά, που σίγουρα θα δυσκολέψουν την επιλογή σας όμως θα απογειώνουν καθημερινά τον ουρανίσκο σας με γεύσεις καφέ που αγγίζουν ποιοτικά την κορυφή!

 

Στον καλαίσθητο γαστρονομικό χώρο συναντάμε έναν όμορφο, επιτηδευμένο design, όπου το minimal συνδυάζεται άψογα με το σύγχρονο και το νεανικό, χαρίζοντας ταυτόχρονα εκείνη τη ζεστασιά που θυμίζει ένα οικείο ¨καταφύγιο ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης¨
Ένα ευρωπαϊκό cafe με ιδιαίτερη αισθητική και φρέσκια διάθεση. Η λεπτομέρεια στη διακόσμηση έχει κλέψει ήδη τις εντυπώσεις. Γι΄αυτό λοιπόν σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα...

 

Αξίζει να το επισκεφτείτε και μια γευστική δοκιμή θα σας πείσει και θα σας κάνει σίγουρα θαμώνες του!

 

Ένας χώρος που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε όλες τις παρέες για όλες τις ημέρες και ώρες.
Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά μην σας πιάνει άγχος κάποια στιγμή θα τα δοκιμάσετε όλα. Γιατί το ¨Blend¨ θα γίνει σίγουρα το νέο στέκι σας!

 

Κι αν φυσικά δεν έχετε όρεξη να βγείτε από το σπίτι, το ¨Blend¨ σας φέρνει στην πόρτα σας την παραγγελία σας με ένα τηλέφωνημα.

 

τηλ. 23333 05220 Delivery: 8:00 έως 20:00

 

28ης Οκτωβρίου 138 - Αλεξάνδρεια

 

Επιμέλεια άρθρου: Έφη Στεφ. Καραγιάννη

 

Κατηγορία Επιχειρείν

Θέσεις εργασίας σε επιχείρηση εστίασης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.


Συγκεκριμένα ζητούνται άτομα για τη στελέχωση του προσωπικού επιχείρησης καφέ και άτομο για delivery με δίπλωμα οδήγησης μοτοσικλέτας.

Πληροφορίες στο τηλ. 6986 826 181

Κατηγορία Επιχειρείν

Το καλοκαίρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη θάλασσα και φυσικά, η διασκέδαση μετατοπίζεται στα beach bars.

Και τι καλύτερο από το να στηρίξετε τον τουρισμό που δεν απέχει ούτε μισή ώρα από την περιοχή μας και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα beach bars των νησιών.

Η διασκέδαση και η απόλαυση χτυπούν κόκκινο στην Πιερία και πιο συγκεκριμένα στο Beach Bar Agia Paraskevi στον Κορινό.

Αντί λοιπόν, να ετοιμάσετε βαλίτσα, πάρτε απλά μαζί σας καλή διάθεση και απολαύστε το καλοκαίρι σε ένα από καλύτερά στέκια του γειτονικού μας νομού.

Στο Beach Bar Agia Paraskevi μπορείτε να απολαύσετε χαλαρωτικές, οικογενειακές στιγμές σε μια όμορφη και ήσυχη γωνιά στην παραλία του Κορινού.

Με πολύ ελεύθερο χώρο και ρηχά, καθαρά νερά για ατελείωτο παιχνίδι μέσα και έξω από τη θάλασσα και με τιμές προσαρμοσμένες στο οικογενειακό μπάτζετ.

Το beach bar συνδυάζει τα πάντα καφέ, brunch, ποτά και πάρτι. Γευτείτε τα δροσιστικά ροφήματα και τα νόστιμα εδέσματα με την οικογένεια ή την παρέα σας δίπλα στο κύμα και ότι κι αν επιλέξετε το μόνο σίγουρο είναι πως θα περάσετε υπέροχα.

Στο beach bar θα βρείτε και φουσκωτά παιχνίδια για ατέλειωτες ώρες ξεγνοιασιάς για μικρούς και μεγάλους για να διασκεδάσετε σε «δροσερούς» ρυθμούς με απόλυτη ασφάλεια στα πολύχρωμα παιχνίδια.

Η πρόσβαση είναι εύκολη, τόσο από την εθνική μέσω Κορινού, όσο και από την παραλία Κατερίνης.

Διατίθεται άνετο παρκινγκ και δωρεάν ξαπλώστρες.

Τιμή ροφημάτων από 2,5€.

Το κατάστημα διαθέτει:

Club Sandwich, Burger, Κοτομπουκιές, τοστ, πίτσα και γενικά light meals.

Κάθε Σαββατοκύριακο Barbeque party.

Beach Bar Agia Paraskevi

Κορινός, Πιερία

Τηλ. 6932603306, 6932651245.

Κατηγορία Επιχειρείν

Ε Ν Η Μ  Ε Ρ Ω Σ Η

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει ότι θα τεθεί σε σταδιακή επαναλειτουργία η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας (και το παράρτημα Πλατέος), από την 19η Ιουνίου 2020, όπως προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ Π.οικ33457 (ΦΕΚ 2038/30/05/2020), στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων, προστασίας και ασφάλειας των πολιτών, έναντι του Κορωνοϊού (covid-19).

Σύμφωνα με τις οδηγίες, προσαρμόζεται η λειτουργία της στις νέες συνθήκες και δεδομένα, ως εξής:

  • Ώρες προσέλευσης κοινού: Δευτέρα – Παρασκευή 1.00 – 8.00 μ.μ.
  • Η είσοδος και ο δανεισμός βιβλίων θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας και έως 5 επισκέπτες (γονείς – τέκνα) στον χώρο της Βιβλιοθήκης.
  • Μέγιστη διάρκεια παραμονής στη Βιβλιοθήκη 15 λεπτά προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατό περισσότερα άτομα αυτή την μεταβατική περίοδο.
  • Τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρο

  • Η περιήγηση στα Βιβλιοστάσια (ράφια) δεν επιτρέπεται
  • Η χρήση αντισηπτικού είναι απαραίτητη κατά την είσοδο και έξοδο από τα αναγνωστήριο.
  • Δεν λειτουργούν μέχρι νεωτέρας Αναγνωστήριο, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
  • Τα βιβλία που επιστρέφονται, φυλάσσονται σε ειδικό χώρο καραντίνα 72 ωρών και αφού απολυμανθούν θα επιστρέφουν στα ράφια.

Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

Το Olive τα έχει Όλα! Coctails, Μπύρες, Ναργιλέ και γεύσεις μοναδικές...Πανδαισία απολαύσεων!

Απολαύστε Φρέσκα Ζυμαρικά!


Νέα πιάτα, νέες γεύσεις γιατί το Olive έχει Αδυναμία στις ιδιαίτερες γεύσεις...!

8 καινούρια πιάτα φρέσκων ζυμαρικών σε υπέροχους συνδυασμούς με ευφάνταστα υλικά,
μόλις ετοιμάστηκαν από τον Chef του Olive για εσάς.


Ψάξαμε σε παραδοσιακές συνταγές, κρατήσαμε ό,τι είχε αξία και το ταιριάξαμε με καινούρια αρώματα και γεύσεις.

Κάθε Τετάρτη και Κυριακή  βαρελίσιες δροσερές μπύρες 1+1 ΔΩΡΟ

Απολαυστικές, μοναδικές γεύσεις σε συνοδεύουν σε ένα ταξίδι που πλημμυρίζει τις αισθήσεις, αφυπνίζει και απογειώνει τον ουρανίσκο!

Απολαύστε τα στον χώρο του Olive ή στον χώρο σας!


TAKE AWAY & DELIVERY


Καθημερινά ανοιχτά από τη 1 το μεσημέρι!

Δείτε το νέο απολαυστικό μενού:

Κατηγορία Επιχειρείν

Με κοινοβουλευτική ερώτηση ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας να δοθεί σε γονείς/κηδεμόνες μαθητών/μαθητριών που χρήζουν σχολική στήριξη, η δυνατότητα να διεκδικούν από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν, τόσο φυσική αναπηρία όσο και μαθησιακές δυσκολίες, στήριξη στις σχολικές μονάδες από εξειδικευμένο προσωπικό.

Το ζήτημα προκύπτει κατόπιν της έκδοσης ενημερωτικής εγκυκλίου από το ΥΠΑΙΘ, η οποία ορίζει τα σχετιζόμενα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία αίτησης στήριξης για μαθητές και μαθήτριες που δικαιούνται στήριξη, κατά τη φοίτηση τους στα σχολεία για το έτος 2020-2021. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε διευκρινιστική επισήμανση, προβλέπεται ότι οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να αιτηθούν μόνο για μία από τις προβλεπόμενες κατηγορίες στήριξης: παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση για μαθητές/τριες με μαθησιακές δυσκολίες, Σχολικό νοσηλευτή για μαθητές/τριες που αντιμετωπίζουν ζητήματα υγείας και ειδικό βοηθητικό προσωπικό για όσους εξ αυτών αντιμετωπίζουν ζητήματα αυτονομίας.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής στο κείμενο της ερώτησης προς την Υπουργό, η επισήμανση περιορίζει σημαντικά την επιλογή πολλών γονέων/κηδεμόνων, τα παιδιά των οποίων εμφανίζουν συνδυαστικά ζητήματα υγείας και μαθησιακές δυσκολίες. Ένας γονέας πχ που το παιδί του αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα υγείας και ταυτόχρονα μαθησιακές δυσκολίες, βρίσκεται μπροστά στο αναπάντεχο δίλημμα αν θα πρέπει να προτάξει την υγεία του παιδιού του ή την εκπαιδευτική ανάταξη του.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τάσος Μπαρτζώκας επισημαίνει η εν λόγω περιοριστική επισήμανση αντιτίθεται στην ίδια την ουσία του πνεύματος του θεσμού της σχολικής στήριξης για μαθητές με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, που δεν είναι άλλη από την ισότιμη απόλαυση του δημόσιου και συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της παιδείας για όλους. Γι’ αυτό το λόγο ζητά από την Υπουργό να επανεξετάσει το ισχύον πλαίσιο, επιτρέποντας τη χορήγηση από την πολιτεία, περισσότερων της μίας στήριξης. Ιδιαίτερα δε, από τη στιγμή που οι γνωματεύσεις που πιστοποιούν τη φυσική αναπηρία και τις μαθησιακές δυσκολίες διεξάγονται από επιτροπές που διακρίνονται για την επιστημοσύνη τους και τίθενται πέρα από κάθε αμφισβήτηση.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας με αφορμή την έκδοση της εγκυκλίου και τα ζητήματα που ανακύπτουν δήλωσε ότι «είναι απολύτως λογικό τη δεδομένη στιγμή να μας απασχολούν τα ζητήματα της οικονομίας, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε περιόδους κρίσεων πλήττονται πάντα οι πιο αδύναμοι. Γνωρίζω ότι το ζήτημα της σχολικής στήριξης ενέχει δημοσιονομικούς περιορισμούς, ωστόσοθεωρώ ότι μπροστά σε ατομικά δικαιώματα όπως της υγείας και της παιδείας, εκπτώσεις δε χωρούν, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μία κοινωνική ομάδα, η οποία δεν έχει την ορατότητα και την προσοχή που δικαιούται . Έχω δηλώσει ότι είμαι δίπλα σε αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο και δεν το ξεχνώ

Αναλυτικά το κείμενο της κοινοβουλευτικής ερώτησης όπως υπεβλήθη στην Υπουργό Παιδείας

Προςτην Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

 

Θέμα: Ανάγκη επανεξέτασης της περιοριστικής ρύθμισης για αιτήματα που αφορούν σε έγκριση περισσότερων της μίαςστήριξης – παράλληλης στήριξης, συνεκπαίδευσης, σχολικού νοσηλευτή & Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό

 

Αξιότιμε κα. Κεραμέως

Προσεγγίζοντας το τέλος της σχολικής χρονιάς εκδόθηκε, όπως κάθε έτος,

ενημερωτική εγκύκλιος που αφορά τις προϋποθέσεις και διαδικασίες για την έγκριση παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης, ειδικού βοηθητικού προσωπικού καθώς και Σχολικού Νοσηλευτή μαθητών-τριών για το διδακτικό έτος 2020-2021.

Εν προκειμένω και αναφερόμενος στην υπ’ αριθμ. 68856/Δ3/05-06-2020/ΥΠΑΙΘ ενημερωτική εγκύκλιο, καθορίζεται μεταξύ άλλων, υπό τη μορφή επισήμανσης 1, ότι αιτήματα γονέων-κηδεμόνων που αφορούν στον ίδιο μαθητή/τρια και επιδιώκουν για λόγους αναγκαιότητας, την παροχή εκ του κράτους, περισσότερων τη μίας στήριξης για το ίδιο σχολικό έτος, εξαρχής δεν εγκρίνονται.

Έχοντας έρθει σε επαφή με πλείστους κηδεμόνες/γονείς των οποίων τα τέκνα αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίες καθιστούν την παροχή στήριξης εκ των ων ουκ άνευ, τίθεται το ζήτημα επανεξέτασης της ως άνωθεν επισήμανσης, καθότι για πολλούς από αυτούς θεωρείται εξαιρετικά περιοριστική και ενίοτε, αντίθετη με το πνεύμα των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων της στήριξης.

Πιο συγκεκριμένα, σκοπός του νομοθέτη αναφορικά με τη στήριξη μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες είναι η διασφάλιση των ίσων ευκαιριών στα άτομα αυτά, καθώς και η ισότιμη απόλαυση του δικαιώματος της παιδείας. Ως εκ τούτου, και προκειμένου να διασφαλιστούν τα άνωθεν, η πολιτεία προβαίνει σε μια εξαρχής διάκριση, η οποία έχει θετικό πρόσημο για το εν γένει κοινωνικό σύνολο.

Πλείστοι από τους εν λόγω μαθητές δεν ανήκουν αποκλειστικά, είτε στη μία ή στην άλλη κατηγορία: υφίστανται πολλοί μαθητές που παρουσιάζουν συνδυαστικά φυσικές αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες. Μάλιστα, για πολλούς από αυτούς, η φυσική αναπηρία, σύμφωνα με τις οικείες γνωματεύσεις, είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη (άνω του 67%), με αποτέλεσμα η παρουσία του σχολικού νοσηλευτή να καθίσταται άκρως απαραίτητη. Παράλληλα, υφίσταται για το ίδιο άτομο και γνωμάτευση που τεκμηριώνει με επιστημονικό τρόπο την ύπαρξη μαθησιακών δυσκολιών, ανεξαρτήτως της φυσικής αναπηρίας, καθώς και τη συνακόλουθη ανάγκη στήριξης αυτών από τον κατάλληλο ειδικό εκπαιδευτικό.

   Ωστόσο, σε τέτοια περίπτωση γίνεται αντιληπτό ότι η αίτηση του γονέα/κηδεμόνα είναι μονόδρομος, υπό το παρόν καθεστώς, να αφορά μόνο σχολικό νοσηλευτή, καθώς τίθενται ζητήματα απειλής της υγείας του μαθητή/τριας. Έτσι όμως, παρεμποδίζεται η ουσιαστική βοήθεια, που ο/η εν λόγω ο/η μαθητής/τρια δικαιούται, στην ανάπτυξη των μαθησιακών δυνατοτήτων του.

Υπό εναλλακτική διατύπωση, το ισχύον πλαίσιο στήριξης, έτσι όπως διαμορφώνεται και κατόπιν της εν λόγω εγκυκλίου, περιορίζει την ισότιμη απόλαυση κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, ως εκ τούτου αντιτίθεται στην κεντρική επιδίωξη του συντακτικού και κοινού νομοθέτη.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κα. Υπουργέ:

Προτίθεστε να επανεξετάσετε το υφιστάμενο πλαίσιο και να επιτρέψετε αιτήματα που αφορούν σε πλέον της μίας στήριξης να γίνονται δεκτά, ειδικά εφόσον συνοδεύονται από τεκμηριωμένες γνωματεύσεις των αρμόδιων, εξειδικευμένων επιστημόνων;

Το κατάστημα φρούτων και λαχανικών Μανδρά στην οδό Ελ. Βενιζέλου 3 στην Αλεξάνδρεια έχει βάλει στόχο να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες σε ένα ευχάριστο και προσιτό περιβάλλον με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει -πάντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Στο κατάστημα θα βρείτε τα πιο εκλεκτά φρούτα και λαχανικά για να συνθέσετε το μενού της ημέρας, ενώ μπορείτε να είστε ήσυχοι για την ποιότητά τους, σαν να τα κόψατε μόλις από τις δικές σας καλλιέργειες. Προϊόντα από τον τόπο μας αλλά και ιδιαίτερες επιλογές για ξεχωριστούς πελάτες ανανεώνονται καθημερινά ενώ επιλέγονται από τους καλύτερους παραγωγούς και εισαγωγείς, ακολουθώντας ιδιαιτέρως αυστηρά κριτήρια με παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας σε προσιτή τιμή.

Στο κατάστημα μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε πολύχρωμα, ολόφρεσκα άνθη και φυτά με μεθυστικά αρώματα που θα σας «ξελογιάσουν» με την ομορφιά τους και θα κάνουν μέχρι και τη μητέρα-φύση να ζηλεύει την αυλή ή το μπαλκόνι σας.

Τα φυτά και τα άνθη που διαθέτει το κατάστημα είναι υψηλής ποιότητας και μπορούν να διακοσμήσουν και να διαμορφώσουν τον χώρο σας, χαρίζοντας ευεξία, ενώ παράλληλα δημιουργούν μικρές οάσεις μέσα στην πόλη.

Κατάστημα φρούτων και λαχανικών, άνθη και φυτών ΜΑΝΔΡΑ.

Ελευθερίου Βενιζέλου 3

ΤΗΛ.2333305176 - 6943915981

Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

 

Κατηγορία Επιχειρείν

ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΥ, μια πανελλήνια περιβαλλοντική δράση που υποστηρίζεται από εικοσιεπτά (27) Υπεύθυνους/ες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων, από όλη την επικράτεια, που ενώνουν δυνάμεις και   στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα-πρόκληση σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και τοπική κοινωνία λίγο πριν αρχίσουν οι καλοκαιρινές διακοπές.

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Α’, Β, Γ’ και Δ’ Αθήνας, Δυτικής Αττικής, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Πέλλας και Πρέβεζας και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Β’ και Γ’ Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Έβρου, Ημαθίας, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λευκάδας, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σερρών, Χανίων και Χίου, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών (8 Ιουνίου) αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία δράσης για να αναδείξουν το περιβαλλοντικό πρόβλημα που προκαλούν τα πλαστικά στα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Η δράση που ξεκίνησε πριν δυο χρόνια στη χώρα μας, από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ και Γ’ Αθήνας, προτρέπει στην υιοθέτηση και δημοσιοποίηση συμπεριφορών μη χρήσης πλαστικού, εντός και εκτός εκπαιδευτικής κοινότητας, ακολουθώντας μια ενδεικτική 15ήμερη ατζέντα.

Η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τη χρήση του πλαστικού, αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID19 με την εκτεταμένη χρήση πλαστικών γαντιών και μασκών που πεταμένα στα πεζοδρόμια και τους δρόμους καταλήγουν στη θάλασσα. Η πανδημία ανέδειξε ότι η υγεία είναι το πιο σημαντικό αγαθό. Υγιής ανθρωπότητα μπορεί να υπάρξει μόνο σε υγιή πλανήτη.

Αλλάζουμε λοιπόν συνήθειες που αφορούν στη χρήση πλαστικών ακολουθώντας μια 15ήμερη agenda, εντάσσουμε την αλλαγή στην καθημερινότητά μας για αυτό το καλοκαίρι και για όλη μας την ζωή. Αποτυπώνουμε και δημοσιοποιούμε τις καλές πρακτικές στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, στη δημόσια ομάδα: ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΥ https://www.facebook.com/groups/883120098764724/?hc_location=group και στο https://padlet.com/iodinou/xsxxjc9tziq3z70g. Επηρεάζουμε θετικά ο ένας τον άλλο και οι νέες συνήθειες γίνονται στάση ζωής.    

Οι Υπεύθυνοι/ες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων, δεσμευμένοι/-ες στον κοινό σκοπό της προστασίας του περιβάλλοντος που τον υπηρετούν πάνω από 25 χρόνια, ενώνουν την εκπαιδευτική κοινότητα με ολόκληρη την κοινωνία, εκφράζοντας με την κίνηση αυτή την ανησυχία όλων για τις δραματικές παγκόσμιες επιπτώσεις των πλαστικών αποβλήτων στην θάλασσα, στο ευρύτερο περιβάλλον και την υγεία μας.

Μέσα σε μια βδομάδα η ομάδα υποστηρικτών της δράσης, έφτασε τα 1000 άτομα και συνεχίζει να μεγαλώνει.

Ενισχύοντας αυτή τη δυναμική, συνδιοργανώνουν πανελλαδική τηλε-ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τα αίτια και τις επιπτώσεις της ρύπανσης από πλαστικά και μικροπλαστικά στις θάλασσες, με τίτλο: «Ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις θάλασσες: αίτια και επιπτώσεις για το περιβάλλον και την υγεία μας».

Στόχος της τηλε-ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών και πολιτών για το τεράστιο πρόβλημα της ρύπανσης από πλαστικά και μικροπλαστικά στις θάλασσες και τους ωκεανούς.

Η τηλε-ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο/-η και θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων webex events, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 και ώρες 18:00-20:00.

Οι εισηγητές της Ημερίδας είναι ο Δρ Κώστας Νικολάου, Χημικός Περιβαλλοντολόγος, Επισκέπτης Καθηγητής Οικολογίας και Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας στο ΑΠΘ και Πρόεδρος του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας "UnivSSECoop"και η Δρ Χριστίνα Ζέρη, Χημικός Ωκεανογράφος - Κύρια Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). Εκπρόσωποι των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων, η κα Βαρβάρα Πετρίδου και η κα Αντωνία Δαρδιώτη, θα περιγράψουν τη φιλοσοφία και τους στόχους της δράσης, ενώ η κα Άννα Χαρίση, εκπαιδευτικός του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων θα παρουσιάσει σχετικές δράσεις που υλοποιήθηκαν στο σχολείο της στο πλαίσιο προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο: https://forms.gle/JrtXMtFUVzmAtVGE7, μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι. Οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν με e-mail για τους κωδικούς πρόσβασης στην πλατφόρμα webex events, τη Δευτέρα 22/6/2020.

Η συνεργασία αυτή των 27 Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της χώρας δίνει την ευκαιρία συνάντησης και αλληλεπίδρασης εκπαιδευτικών, πολιτών και φορέων με στόχο την αλλαγή σε σχέση με το πλαστικό στη ζωή μας .

Οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων:

των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Α’, Β, Γ’ και Δ’ Αθήνας, Δυτικής Αττικής, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Πέλλας και Πρέβεζας

και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Β’ και Γ’ Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Έβρου, Ημαθίας, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λευκάδας, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σερρών, Χανίων και Χίου

Κατηγορία Γενικά

Στο πλαίσιο της μείωσης των κυκλοφοριακών προβλημάτων, της βελτίωσης της οδικής κυκλοφορίας, της παροχής στους χρήστες των δικτύων ποιοτικότερων υπηρεσιών και της αύξησης του βαθμού οδικής ασφάλειας, με απώτερο σκοπό την αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, κατά τη θερινή περίοδο από 19 Ιουνίου 2020 έως 13 Σεπτεμβρίου 2020, θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης  κυκλοφορίας, σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες, την αναμενόμενη κίνηση οχημάτων, τις καιρικές συνθήκες και τα εποχικά προβλήματα.

Παράλληλα θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και εθνικών οδών και κατά τις ημέρες και ώρες που ακολουθούν, με την επιφύλαξη των απαγορεύσεων κατά τις ημέρες του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, ως κατωτέρω: 

1. Κάθε Παρασκευή, από ώρα 16:00 έως 21:00, για το ρεύμα εξόδου:

(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα – Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).

(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).

(γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.

(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).

(ε) Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το  11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550).

(στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000) έως το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991).

(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης  (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας).

(η) Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο – Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000).

2. Κάθε Κυριακή, από ώρα 15:00 έως 22:00, για το ρεύμα εισόδου:

(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα - Πάτρα), στο   ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500).

(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι κόμβο τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960).

(γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης  από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), στο ρεύμα προς Σχηματάρι, από την υψηλή γέφυρα  Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820).

(ε) Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής.

(στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), στο ρεύμα προς Αντίρριο, από το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως  τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000).

(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300).

(η) Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο – Σπάρτη), στο ρεύμα προς Λεύκτρο, από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000).

3. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

(α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ (άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της κοινής υπουργικής απόφασης 50786/3319/2014 (Β΄ 2418), εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

(β) Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

(γ) Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

(δ) Τα φορτηγά οχήματα  που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική ά-δεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

(ε) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

(στ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.

(ζ) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.

(η) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.

(θ) Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.

(ι) τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας