alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020

Μετά από μία δύσκολη προπονητική χρονιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Παγκόσμιος και Πανελλήνιος Πρωταθλητής Στίβου ΑμεΑ στην κατηγορία Τ20 συμμετείχε στους Διασυλλογικούς Αγώνες Α/Γ στην Θεσσαλονίκη, στις 18 & 19 Ιουλίου 2020.


Ο αθλητής Tουλίκας Νικόλας αγωνίστηκε στα 1500μ και 5000μ δίπλα σε πολύ δυνατούς αθλητές, είχε μια εξαιρετική εμφάνιση και σημείωσε νέα ατομικά ρεκόρ.


Η αγωνιστική του συμμετοχή ήταν στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του εν όψει του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ ΟΠΑΠ 2020 της ΕΑΟΜ ΑμεΑ που θα διεξαχθεί από τις 31 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, στην Αθήνα.


Ευχαριστούμε θερμά τον προπονητή του κο Αντώνιο Στόικο, τους συναθλητές του και όσους είναι δίπλα στον Νικόλα και τον στηρίζουν ηθικά και οικονομικά.

Κατηγορία Αθλητικά
Μπορεί η μπύρα να μην έχει εποχή, το καλοκαίρι όμως την αναζητάμε συχνότερα και το momenti γίνεται εύκολα το αγαπημένο στέκι που σου έρχεται στο μυαλό. Γιατί τι άλλο να ζητήσει κάποιος για να το κάνει μόνιμο στέκι του;
 
 
Κατηγορία Επιχειρείν
Ενώνουμε τις προσευχές μας για την Αγία Σοφία.
 Θέμα: «Παράταση από την ΑΑΔΕ των προθεσμιών προσαρμογής ταμειακών μηχανών».

Για πρώτη φορά ψηφιακά έχει ξεκινήσει η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων στις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Κοζάνης, Πιερίας, Λάρισας και Ημαθίας, ενώ στην Ημαθία ξεκινάει στις 22/7.

 

Όπως ενημερώνει το Κτηματολόγιο, η διαδικασία της ανάρτησης έχει διάρκεια δύο μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό και πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία κτηματογράφησης.

 

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

 

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

 

- Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός πίνακας)

- Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.
,

Κατηγορία Γενικά

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ το Επίδομα Γέννησης, τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Ενοικίου, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών και η τρίτη δόση του επιδόματος παιδιού Α21.

 

Για το επίδομα γέννησης θα πληρωθούν οι δικαιούχοι που εγκρίθηκε η αίτηση τους μέχρι 30 Ιουνίου καθώς και αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν αργότερα λόγω διασταυρώσεων.

 

Το επίδομα καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από την γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η δεύτερη δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού. Έτσι όσοι πληρωθούν στις 31 Ιουλίου θα πληρωθούν την δεύτερη δόση στις 30 Νοεμβρίου.

 

Η αίτηση υποβάλλεται εντός προθεσμίας τριών μηνών από τη γέννηση του παιδιού.

 

Το παιδί πρέπει να έχει γεννηθεί εν ζωή στην Ελλάδα από 1-1-2020, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει ετησίως το ποσό των 40.000,00 ευρώ, η μητέρα του παιδιού ή το πρόσωπο που έχει την επιμέλεια του να μένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και να έχει την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη ή του ομογενούς αλλοδαπού ή του Ευρωπαίου πολίτη ή του πολίτη κράτους του ΕΟΧ ή πολίτη τρίτης χώρας που διαμένει στην Ελλάδα συνεχώς από το 2012 και εντεύθεν καθώς και να υποβληθεί αίτηση για τη χορήγηση του εντός τριμήνου από τη γέννηση. Από το έτος 2024 και εντεύθεν, ο πολίτης τρίτης χώρας απαιτείται να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια.

 

Η μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα αποδεικνύεται από τη υποβολή δήλωση φορολογίας εισοδήματος- Ε1 του δικαιούχου για το προηγούμενο της γέννησης φορολογικό έτος και τη σχετικώς εκδοθείσα Πράξη Διοικητικού/Διορθωτικού Προσδιορισμού Φόρου, εκτός εάν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση του επιδόματος προκύπτει από τα στοιχεία του Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος μεταγενέστερη της ανωτέρω δήλωσης φορολογίας εισοδήματος μεταβολή της κατοικίας του.

 

Παράλληλα σε ότι αφορά το επίδομα στέγασης θα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι ότι οι αιτήσεις οι οποίες συμπληρώνουν το 6μηνο ισχύος τους δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος. Οι δικαιούχοι ενημερώνονται σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Προσοχή: Εάν υπάρχουν αλλαγές στα στοιχεία της αίτησης σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται σε αυτήν, οι δικαιούχοι μπορούν αποκλειστικά εντός του 6ου μήνα ισχύος της αίτησης να την ανακαλέσουν και να υποβάλουν νέα.

 

Για τις αιτήσεις εκείνες για τις οποίες διαπιστώνεται ότι δεν πληρούνται πλέον οι όροι και οι προϋποθέσεις του προγράμματος (ενδεικτικά: λήξη περίοδος ισχύος του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου, αλλαγή σύνθεσης νοικοκυριού, αλλαγή των εισοδημάτων ή περιουσιακής κατάστασης του νοικοκυριού) οι αιτήσεις δεν θα ανανεώνονται. Στους δικαιούχους θα αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν θα ανανεωθεί αυτόματα. Εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση. Προσοχή: για να μην χαθεί μήνας επιδότησης, η νέα αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί εντός του 6ου μήνα ισχύος της αίτησης.

 

Η ανωτέρω διαδικασία ακολουθείται στο τέλος κάθε μήνα για τις αιτήσεις του Επιδόματος Στέγασης για τις οποίες λήγει το πρώτο εξάμηνο ισχύος. Οι πολίτες θα πρέπει να ελέγχουν τακτικά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία τους) ώστε να ενημερώνονται εγκαίρως για την πορεία της αίτησής τους και τυχόν δικές τους ενέργειες σε περίπτωση μη αυτόματης ανανέωσης.

 

www.dikaiologitika.gr

 

Κατηγορία Οικονομία

Δική τους αντι-Navtex εξέδωσαν Ελλάδα και Κύπρος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ως απάντηση στην τουρκική.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, η αντι-Navtex Ελλάδας και Κύπρου αφορά την ίδια περιοχή ερευνών για την οποία εξέδωσε τη Navtex η Άγκυρα.

 

Υπενθυμίζεται πως οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή μετά την έκδοση της τουρκικής Navyex.

 

Ελληνικά πολεμικά έσπευσαν στην περιοχή, σχηματίζοντας ένα πλωτό «τείχος» από τη Σαμοθράκη έως τη Ρόδο.

 

«Γκριζάρει» και προκαλεί η Άγκυρα για Καστελόριζο: Η NAVTEX είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας

 

 

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών για τη Navtex στο Καστελόριζο.

Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουμε το κάλεσμα για διάλογο με την Ελλάδα. Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο” αναφέρει στο τέλος της ανακοίνωσης του το τουρκικό ΥΠΕΞ. Στην απάντηση της Τουρκίας στην Ελλάδα τονίζει πως η Navtex αφορά θαλάσσια ύδατα που βρίσκονται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

 

Σε επιφυλακή ο ελληνικός στόλος

Παρακολουθεί τις τουρκικές κινήσεις

 

Η νύχτα της Τρίτης, πάντως, στο Αιγαίο ήταν μακρά, καθώς οι Τούρκοι έδειχναν πως είναι αποφασισμένοι να βγάλουν το Oruc Reis για γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα ανοιχτά του Καστελόριζου.

 

Οι πληροφορίες το βράδυ της Τρίτης ανέφεραν πως 19 τουρκικά πολεμικά πλοία έπλεαν στο νότιο Αιγαίο με κατεύθυνση προς την Αττάλεια, όπου έχει ναυλοχήσει το ωκεανογραφικό πλοίο Oruc Reis.

 

Η ελληνική πλευρά συνεχίζει να παρακολουθεί όλες τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας. Το υπουργείο Αμυνας να δηλώνει έτοιμο να απαντήσει, με σκοπό να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα στην περιοχή.

 

Από νωρίς χθες οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι σε εγρήγορση και μάλιστα έχουν ανακληθεί και όλες οι άδειες των μονίμων, καθώς το 85% του ελληνικού στόλου βρίσκεται στην περιοχή και παρακολουθεί με προσοχή της κινήσεις της τουρκικής πλευράς.

Υποχρεωτική χρήση κράνους για χρήστες ποδηλάτων έως 12 ετών και αυξημένα πρόστιμα σε αυστηρές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,

είναι μερικά από όσα επεξεργάζεται το υπουργείο Μεταφορών. Όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός ΥΠΟΜΕ, Γιάννης Κεφαλογιάννης

ο αναθεωρημένος ΚΟΚ θα περιλαμβάνει την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων που αυξάνουν την πιθανότητα θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος

όπως είναι για παράδειγμα η υπερβολική ταχύτητα ή η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, ενώ οι ποινές θα βεβαιώνονται και θα πληρώνονται ηλεκτρονικά.

 

Αναφορικά με τις βεβαιώσεις και τις καταχωρήσεις των παραβάσεων, αλλά και τις κλήσεις με τα πρόστιμα ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως πλέον θα γίνονται με ηλεκτρονικά μέσα.

Αυτό σημαίνει ότι οι κλήσεις της Τροχαίας δεν θα σβήνονται πλέον και όλοι θα πληρώνουν το πρόστιμο, ενώ θα ενεργοποιείται άμεσα και το Point System.

 

Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις του νέου ΚΟΚ αφορούν:

 

- την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων ανά βαθμό επικινδυνότητας,
- τον διαχωρισμό των κυρώσεων με βασικό κριτήριο την οδική συμπεριφορά και την ασφάλεια του οχήματος,
- τη μείωση της μέσης ταχύτητας κίνησης στις κατοικημένες περιοχές,
- τη ρύθμιση πλαισίου για ασφαλή κυκλοφορία νέων κατηγοριών οχημάτων (μικροκινητικότητα),
- την υποχρεωτική χρήση κράνους για χρήστες ποδηλάτου ηλικίας έως 12 ετών,
- την υιοθέτηση χαμηλών προστίμων, αλλά και
- την προσαύξησή τους σε περιπτώσεις μη έγκαιρης πληρωμής.


Όπως έχει γράψει ο "Ελεύθερος Τύπος", η βεβαίωση και καταχώρηση των παραβάσεων του ΚΟΚ θα γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα, ενώ επίσης με ηλεκτρονικά μέσα θα ενημερώνεται για αυτήν και ο παραβάτης - οδηγός, κυρίως στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν ήταν παρών, όπως για παράδειγμα στην παράβαση παράνομης στάθμευσης, την υπερβολική ταχύτητα κλπ. Παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής της παράβασης μέσω e-banking ή ΑΤΜ. Στην περίπτωση μη καταβολής προστίμου (εμπροθέσμως) ο παραβάτης θα το βλέπει να βεβαιώνεται στο TAXIS.

Κατηγορία Αστυνομικά

Η επιχείρηση ¨Κοτόπουλα Δέρας¨ ασχολείται με αγάπη και αφοσίωση με την εκτροφή και τη διάθεση πουλερικών.

Οι ανάγκες και ανησυχίες του καταναλωτικού κοινού αποτελούν τον οδηγό που καθορίζει τις επιλογές τους.

Όταν η παράδοση και η εμπειρία 40 χρόνων, συναντά την τεχνολογία και την τεχνογνωσία του σήμερα,

εξασφαλίζεται το σωστό μίγμα ποιότητας, υγιεινής και γεύσης.

Στα κοτόπουλα Δέρας, όλες οι λειτουργίες και δραστηριότητες είναι προσανατολισμένες σε αυτό το τρίπτυχο.

Πρωταρχικό τους μέλημα είναι η παραγωγή ενός ποιοτικού και ασφαλούς προϊόντος με εξαιρετική γεύση και υψηλή διατροφική αξία.

Ο προσανατολισμός της εταιρίας προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται και από την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων.

Τα κοτόπουλα Δέρας παράγονται, σε όλα τους τα στάδια, στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, υπό την εποπτεία εξειδικευμένου προσωπικού

και διατίθενται σε σας φρέσκα, μέσω των υπερσύγχρονων καταστημάτων τους σε Γιαννιτσά και Αλεξάνδρεια.

Στο κατάστημα θα βρείτε πληθώρα γευστικών νωπών και μαγειρευτών προϊόντων.

Κατάστημα Αλεξάνδρειας

Βετσοπούλου 36
Tηλ: 2333022228

prosfora1

prosfora2

prosfora3

prosfora4

prosfora5

prosfora6

 

Κατηγορία Επιχειρείν

Ψήφισε & Επίλεξε την ειδικότητα που θέλεις

Κατηγορία Εκπαίδευση

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας