alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας, σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 23 έως 37 βαθμούς κελσίου με τη μέγιστη στα ανατολικά να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, αρχικά αίθριος καιρός, όμως σταδιακά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 21 και 33 βαθμούς κελσίου.

 

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Αρχικά αίθριος, όμως σταδιακά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας, σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θεσσαλία και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Ο καιρός την Κυριακή, 26 Ιουλίου

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά λίγες νεφώσεις, βαθμιαία όμως οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Κατηγορία Καιρός
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 25/07/2020
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Ο Δημήτρης Ιτούδης με πολύ αγάπη στον τόπο καταγωγής του, τα Τρίκαλα Ημαθίας, δώρισε ένα ολοκαίνουριο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ.

 

Ένα νέο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στο Δημοτικό σχολείο Τρικάλων χάρη στον Έλληνα προπονητή της ΤΣΣΚΑ ο οποίος αφού ενημερώθηκε για το πρόβλημα που υπήρχε, χρηματοδότησε και υλοποίησε το έργο.

 

Έτσι λοιπόν, τα Τρίκαλα Ημαθίας έχουν ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο μπάσκετ όπου μπορούν να παίξουν τα παιδιά και να αθληθούν και το οποίο αποτελεί στολίδι για την ευρύτερη περιοχή.

 

Σε αυτό το γήπεδο μπάσκετ επαγγελματικών προδιαγραφών στα Τρίκαλα θα βρεθεί ο Δημήτρης Ιτούδης και θα το εγκαινιάσει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 στις 6 το απόγευμα όπου και θα τιμηθεί σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση προς τιμήν του.

Κατηγορία Αθλητικά

Την Πέμπτη 23/7/2020 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στην περιοχή της Νάουσας. Συγκεκριμένα, το ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» επισκέφθηκε τον χώρο του Νυμφαίου Μίεζας και ειδικότερα τη Σχολή Αριστοτέλους και στη συνέχεια, το πάρκο του Αγίου Νικολάου. 

Σύμφωνα με την αριθ. 55/Α’/11-3-2020 άρθρο 10 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ορίζεται ότι «1. Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4555/2018 που αντικατέστησε την παρ. 1 του άρθρου 78 του Ν. 3852/2010 (Α΄87) το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, προκειμένου να συγκροτήσει το Συμβούλιο Ένταξης

Με αφορμή την πρόσφατα κοινοποιηθείσα Υπουργική Απόφαση (Αριθμ. Γ6α/Γ.Π.38396,ΦΕΚ 2881-16.07.2020), σύμφωνα με την οποία περιορίζεται η λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας στο Γ’ εξάμηνο της εκπαιδευτικής περιόδου 2020-2021, ο Τάσος Μπαρτζώκας βρέθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, αρμόδιο για το ζήτημα, κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο, ζητώντας την επανεξέταση της απόφασης για την περιοχή.

Το μαφέσι -το μεταξωτό τετράγωνο ύφασμα που το δίπλωναν σχηματίζοντας ένα λεπτό ζωνάρι- τα κισμιρένια μανικάκια,το σπάνιο βελούδο και το κεφαλοκάλυμμα με φούντα «μάγεψαν» όλον τον κόσμο, με αποτέλεσμα η ψηφιακή παραδοσιακή φορεσιά της περιοχής να διακριθεί.

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο μηχανολόγος μηχανικός Αλέξανδρος Μπασιακούδης, ο οποίος συντόνισε εθελοντικά τη δραστηριότητα, εξήγησε πως στόχος ήταν να έρθουν κοντά οι μαθητές τόσο με τη νέα τεχνολογία όσο και με τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά.

 

Η ψηφιοποίηση διήρκησε δυο βδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων τα παιδιά σκάναραν τρία αντικείμενα: δύο μηχανήματα της βιομηχανικής κληρονομιάς της Νάουσας, της κλωστοϋφαντουργίας, καθώς και μία τοπική φορεσιά. Χορεύτρια από το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας ντύθηκε με την παραδοσιακή φορεσιά και αποτυπώθηκε τρισδιάστατα η γεωμετρία της ίδιας, με τη φορεσιά και τα χρώματα. «Ανεβάσαμε αυτό το μοντέλο στο ίντερνετ και στην παγκόσμια κατάκτηση της online βιβλιοθήκης, τη μεγαλύτερη στα 3D μοντέλα, κατέκτησε την πρώτη θέση», ανέφερε ο κ. Μπασιακούδης.

 

Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή, δούλεψαν σκληρά και με πάθος για την ψηφιοποίηση του υλικού, το οποίο μπορεί κάποιος να δει στη σελίδα του «Let'Scan» στο Facebook αλλά και στην online βιβλιοθήκη sketchfab.

 

Σε εκδήλωση που έγινε, στη Νάουσα, ο δήμαρχος Νίκος Καρανικόλας σημείωσε πως η δράση του Let'Scan έχει ήδη «αγκαλιαστεί» από τον δήμο και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί, με σκοπό να αφήσει το αποτύπωμά της στην πόλη. Στόχος της δημοτικής αρχής, όπως είπε, είναι να δημιουργηθεί ψηφιακός χάρτης με τις καινοτόμες αυτές δράσεις, ώστε να αποτυπωθούν ψηφιακά όλα τα σημαντικά μνημεία, τα τοπόσημα, τα παραδοσιακά αντικείμενα κ.ά, που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία του Δήμου Νάουσας.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα οι επιτήδειοι εξαπατούν τους πολίτες και τους αποσπούν χρήματα και κοσμήματα

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα αποσπούν - κυρίως από ηλικιωμένους - χρηματικά ποσά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει τους πολίτες :

• να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε αγνώστους που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να μπουν στο σπίτι σας,

• να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος (βλάβη ηλεκτρικού ρεύματος, ανελκυστήρα κ.λπ.) εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει,

• επισημαίνεται ότι τα νοσοκομεία ή οι δημόσιες υπηρεσίες δεν στέλνουν υπαλλήλους τους σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους για να ζητήσουν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν,

• να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων,

• να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν σας τηλεφωνούν άγνωστοι και προσπαθούν να σας πείσουν να τους δώσετε χρήματα, με το πρόσχημα ότι συγγενικό σας πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα,

• σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα να επιδιώκετε οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται,

• η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι,

• για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.),

• σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα,

• να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα και να τους συμβουλεύετε προκειμένου να μην εξαπατηθούν από επιτήδειους,

• προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, εάν έλθουν σε επαφή μαζί σας, καθώς και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών Αρχών,

• να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

• να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας. Ενδεικτικές μορφές άπατης : Απάτη με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος

• οι δράστες τηλεφωνούν σε πολίτες (κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες), προσποιούμενοι νοσοκομειακούς γιατρούς, δικηγόρους, αστυνομικούς κ.λπ., υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο της οικογένειας) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού,

• προκειμένου να «αποφευχθεί» η φυλάκιση του συγγενικού προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτούν την καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων ποικίλλει, ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων,

• για να γίνουν πιο πειστικοί, άλλοι συνεργοί τους παρεμβαίνουν στην τηλεφωνική επικοινωνία, προσποιούμενοι το συγγενικό πρόσωπο εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα, ενώ

• στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, πλησίον της οικίας. Απάτη με το πρόσχημα πρόκλησης πυρκαγιάς στο σπίτι από βραχυκύκλωμα

• οι δράστες εμφανίζονται σε σπίτια των πολιτών, προσποιούμενοι υπαλλήλους ή τεχνικούς της Δ.Ε.Η. και ισχυρίζονται ότι υπάρχει βλάβη στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού, με κίνδυνο να προκληθεί πυρκαγιά,

• ζητάνε μάλιστα από τους πολίτες να συγκεντρώσουν σε σημείο του σπιτιού χρήματα και αντικείμενα αξίας που υπάρχουν στο σπίτι, για δήθεν προστασία τους από πιθανή πυρκαγιά, ενώ

• σε ανύποπτο χρόνο αφαιρούν τα χρήματα και τα αντικείμενα και διαφεύγουν, συνήθως με όχημα που τους περιμένει συνεργός τους. Απάτη με το πρόσχημα επιστροφής χρημάτων από Δημόσιες Υπηρεσίες

• οι δράστες προσποιούμενοι υπαλλήλους Τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών κ.λπ. τηλεφωνούν σε πολίτες και τους «ενημερώνουν» ότι δήθεν δικαιούνται επιστροφή χρημάτων από φορολογία, ή αναδρομικά ποσά από επιδόματα ή συντάξεις ή ακόμα και καταβολή ποσών από προγράμματα ΕΣΠΑ κ.λπ.,

• περαιτέρω τους «ενημερώνουν» ότι για να παραλάβουν τα ποσά αυτά θα πρέπει πρώτα να καταβάλλουν κάποιο ποσό, για τη διεκπεραίωση δήθεν γραφειοκρατικών διαδικασιών, ενώ

• αφού πείσουν τους πολίτες τους ζητούν να καταθέσουν τα χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή μέσω των ΕΛ.ΤΑ.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες για να πείσουν τα θύματα τους χρησιμοποιούν τον αιφνιδιασμό και την άσκηση ψυχολογικής πίεσης, εναλλάσσοντας κάθε φορά τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν, προκειμένου να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες και κυρίως οι ηλικιωμένοι να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που τους τηλεφωνούν ή εμφανίζονται στα σπίτια τους και με οποιοδήποτε πρόσχημα τους ζητάνε χρήματα. Σε καμία περίπτωση να μην δίνουν χρήματα και να καλούν στο 100. Για περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

Κατηγορία Αστυνομικά

Σε «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» μετονομάζεται το «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον». Το νέο πρόγραμμα θα προκηρυχθεί εντός του φθινοπώρου και ο προϋπολογισμός του θα κυμανθεί ανάμεσα στα 350 με 500 εκατ. ευρώ.

 

Αν και μέχρι σήμερα οι επιλέξιμες παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται από το «Εξοικονομώ» αφορούν κυρίως την αντικατάσταση κουφωμάτων και την αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης – ψύξης, πλέον προστίθενται νέες επιλέξιμες κατηγορίες για στοχευμένες τεχνολογικές αναβαθμίσεις επιπλέον του ορίου για τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης. Αυτές αφορούν σε έξυπνα συστήματα διαχείρισης ενέργειας, σε συστήματα ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ – φωτοβολταϊκά, σε ηλεκτρικούς φορτιστές για τροφοδοσία ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σε συστήματα αποθήκευσης (μπαταρίες).

 

Το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα περιλαμβάνει και αλλαγές σε σχέση με τα προγράμματα που προκηρύσσονταν κάθε χρόνο, ήτοι θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ποιοτική αναβάθμιση των κατοικιών με αυστηρότερα κριτήρια για τα θερμομονωτικά χαρακτηριστικά των υλικών και την καλύτερη πιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, θα προβλέπει την προσαύξηση του ποσοστού επιδότησης για τις κατοικίες που κατατάσσονται σε χαμηλές ενεργειακές κατηγορίες (Η και Ζ), με τον όρο να προκύπτει πρόσθετη ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον κατά τέσσερις κατηγορίες, μετά τις παρεμβάσεις, θα προβλέπει διεύρυνση των επιλέξιμων παρεμβάσεων, με έμφαση στη συνιστώσα της αυτονόμησης, αλλά και διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων.

 

Σήμερα υπάρχουν επτά κατηγορίες δικαιούχων με βάση τα εισοδήματα και για αυτές το ποσοστό επιδότησης κλιμακώνεται ανάλογα με αυτά. Όσο πιο χαμηλό είναι το ύψος του εισοδήματος τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό επιδότησης των δαπανών. Υπενθυμίζεται ότι σε συνδυασμό και με τον αριθμό των προστατευόμενων μελών του νοικοκυριού, το ύψος φτάνει και στο 70%.

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας