alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα των δικαιούχων για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2020

Οι δικαιούχοι μπορούν να δουν τα οριστικά αποτελέσματα στην διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos-2020-2021

Οι δικαιούχοι θα λάβουν δύο επιταγές μια για την διαμονή τους και μία για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια καθώς το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2020-2021 ξεκινάει από την 1η Αυγούστου 2020 και ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου 2021.

Ειδικότερα η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού που αποκτούν οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι αυτών με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, μέσω της οποίας επιδοτούνται για την πραγματοποίηση των διακοπών τους, είναι ένας μοναδικός ηλεκτρονικός αριθμός, διαφορετικός για κάθε δικαιούχο και ωφελούμενο, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Οργανισμού και αποτυπώνεται με τα λοιπά στοιχεία των δικαιούχων – ωφελουμένων στο «Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων» και στις ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού. Κάθε Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία:

 

α) για τη διαμονή σε τουριστικό κατάλυμα και β) για την ακτοπλοϊκή μετακίνηση σε και από αυτό (μετάβαση – επιστροφή) και ανταλλάσσεται από τους δικαιούχους και τους ωφελούμενους του προγράμματος με σκοπό την παροχή υπηρεσιών διαμονής, στην πρώτη περίπτωση, από τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων, και υπηρεσιών ακτοπλοϊκής μετακίνησης, στη δεύτερη, από τους παρόχους ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, των Μητρώων Παρόχων του Οργανισμού. Με βάση την υπηρεσία για την οποία ανταλλάσσεται σύμφωνα με τα παραπάνω, η ίδια Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού διακρίνεται σε δύο επιμέρους Επιταγές, στην «Επιταγή Διαμονής σε Τουριστικά Καταλύματα» και στην «Επιταγή Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης». Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού» ισχύει αποκλειστικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα από την έναρξη και μέχρι τη λήξη αυτού. Μετά την 31.07.2021 (ημερομηνία λήξης του προγράμματος) η Επιταγή δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί. Συνεπώς, οι επιλεγέντες δικαιούχοι οφείλουν να μεριμνήσουν εγκαίρως για την ενεργοποίηση των Επιταγών τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι: α. η διάρκεια διαμονής τους στο τουριστικό κατάλυμα θα πρέπει να εξαντλείται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία του προγράμματος. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιδοτηθούν μόνο για τις διανυκτερεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και την 31.07.2021.

β. η ακτοπλοϊκή μετάβαση και επιστροφή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την 31.07.2021. Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού – Διαμονής σε Τουριστικά Καταλύματα α.Το ύψος της οικονομικής αξίας της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού - Διαμονής σε Τουριστικά Καταλύματα είναι ανάλογο με την περιοχή, τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος (βλ. σχετικά Πίνακες 1 & 2) και τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που πραγματοποιήθηκαν.

β. Η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού- Διαμονής σε Τουριστικά Καταλύματα ενεργοποιείται με τη σύναψη σύμβασης (ιδιωτικού συμφωνητικού) μεταξύ του Δικαιούχου και του Παρόχου, και την καταγραφή της ενεργοποίησής της στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού. Στη σύμβαση προσδιορίζονται μεταξύ άλλων: ο ακριβής αριθμός διανυκτερεύσεων, το ύψος της ιδιωτικής συμμετοχής, τα ωφελούμενα μέλη που θα πραγματοποιήσουν διακοπές με τον δικαιούχο, το είδος του δωματίου, η προσθήκη κλίνης και η παροχή ή όχι πρωινού.

γ. Οι Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού- Διαμονής σε Τουριστικά Καταλύματα των δικαιούχων και των ωφελουμένων τους μπορούν να ενεργοποιηθούν σε διαφορετικό χρόνο και από διαφορετικό πάροχο, υπό την προϋπόθεση ότι:

• οι ωφελούμενοι είναι παιδιά ηλικίας άνω των 18 ετών, • οι ωφελούμενοι είναι σύζυγοι των δικαιούχων, • οι ωφελούμενοι είναι παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών που συνοδεύονται από τον άλλο γονέα/σύζυγο (ωφελούμενο ή μη), • η σύμβαση υπογράφεται από τους δικαιούχους ή από τα ωφελούμενα τέκνα άνω των 18 ετών ή τον άλλο γονέα/σύζυγο που συνοδεύει τα ανήλικα ωφελούμενα τέκνα (ωφελούμενο ή μη) με νόμιμη εξουσιοδότηση των δικαιούχων. Δεν μπορεί να γίνει ενεργοποίηση της επιταγής για συνοδούς χωρίς το άτομο με αναπηρία που συνοδεύουν, ούτε για παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών χωρίς τους/τις δικαιούχους ή τον άλλο γονέα/σύζυγο (ωφελούμενο ή μη).

δ. Η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού - Διαμονής σε Τουριστικά Καταλύματα μετά την ενεργοποίησή της με την υπογραφή σύμβασης δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ξανά, ακόμη και αν με τη σύμβαση δεν εξαντλήθηκε ο μέγιστος δυνατός αριθμός διανυκτερεύσεων. Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού – Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης

α. Το ύψος της οικονομικής αξίας της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού - Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης είναι ανάλογο με την κατηγορία και την περίοδο χρήσης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων οικονομικής θέσης (βλ. Ενότητα 5.2. του 5ου Μέρους της Πρόσκλησης).

β. Η οικονομική αξία της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού - Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης δεν καλύπτει τη μεταφορά οχημάτων αλλά μόνο τη μετακίνηση επιβατών.

γ. Η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού - Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο παράλληλα με την Επιταγή Διαμονής σε Τουριστικά Καταλύματα: μόνο οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι που θα διαμείνουν σε τουριστικό κατάλυμα του Μητρώου σε νησιωτικό προορισμό μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Επιταγή Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης για τη μετάβαση σε αυτό, σε χρόνο που θα συμπίπτει με την άφιξή τους στο κατάλυμα. Υπό την προϋπόθεση αυτή, η επιστροφή μπορεί να μη συμπίπτει χρονικά με την αναχώρηση από το κατάλυμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη του προγράμματος.

δ. Η ενεργοποίηση της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού - Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης πραγματοποιείται με την έκδοση εισιτηρίου μετάβασης και επιστροφής. Μετά την ενεργοποίησή της η Επιταγή δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ξανά.

 

www.dikaiologitika.gr

Κατηγορία Γενικά

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα από Βέροια για Κοζάνη.

Κατηγορία Αστυνομικά

57 νέα κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα 29/7. Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Ο «χάρτης» των κρουσμάτων σήμερα Τετάρτη 29/7:

- δέκα (10) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

- δεκαοκτώ (18) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

- έντεκα (11) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

- επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

- δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας,

- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,

- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,

- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς,

- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας,

- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου,

- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης.

Κατηγορία Υγεία

 

Η Πανσέληνος του Αυγούστου πέφτει την Δευτέρα στις 3 του μηνός. Επίσης, ονομάζεται και Φεγγάρι του Οξύρρυγχου ή αλλιώς Φεγγάρι της Μουρούνας.

 

Το όνομα αυτό το έλαβε από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής, καθώς τότε ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι.

 

Εξάλλου, στην αρχαιότητα ο χρόνος δεν χωριζόταν σε μήνες, αλλά με βάση τις Πανσελήνους.

 

Τα φεγγάρια ονομάζονταν ανάλογα με τις γεωργικές εργασίες ή τις δραστηριότητες που σχετίζονταν με τη συγκεκριμένη περίοδο.

 

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου λοιπόν ονομαζόταν Φεγγάρι του Λύκου. Του Φεβρουαρίου λέγεται Φεγγάρι του Χιονιού, του Μαρτίου Φεγγάρι του Σκουληκιού (τότε εμφανίζονται τα πρώτα πτηνά που τρέφονται με σκουλήκια), του Απριλίου καλείται Ροζ Φεγγάρι από ένα μικρό λουλούδι που ανθίζει στη Βόρεια Αμερική και του Μαΐου λέγεται Φεγγάρι του Λουλουδιού, αφού τότε η φύση είναι σε πλήρη άνθιση.

 

Τον Ιούνιο ανατέλλει το Φεγγάρι της Φράουλας, από τη συγκομιδή των φρούτων, του Ιουλίου λέγεται Φεγγάρι της Αστραπής, από τις δυνατές καλοκαιρινές μπόρες, του Σεπτέμβρη Φεγγάρι της Σοδειάς, του Οκτώβρη Φεγγάρι των Κυνηγών, του Νοέμβρη Παγωμένο Φεγγάρι και του Δεκέμβρη Κρύο Φεγγάρι.

 

 

Κάτι τέτοιες νύχτες, με τέτοιο φεγγάρι, που μας δίνεται η ευκαιρία να «απογειωθούμε» δίπλα στο κύμα ή να απολαύσουμε έτσι απλά έναν περίπατο σε κάποια ξεχασμένη γραφική γειτονιά είναι έτσι και αλλιώς σκέτη μαγεία. Και η πανσέληνος του Αυγούστου πάντα άκρως μοναδική.

 

Η φημισμένη όμως και όχι άδικα πανσέληνος του Αυγούστου έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει: είναι συνήθως «έγχρωμη». Ειδικά λίγο μετά την ανατολή της αλλά και προς τη δύση της, όταν αρχίζει να παίρνει κάτι από το χρώμα της πορφύρας.

 

Οι μύθοι και οι δοξασίες

Πόσο καιρό αλήθεια (ή μήπως και χρόνια) έχετε να δώσετε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να χαλαρώσει ή να ονειρευτεί υπό το σεληνόφως; Να απολαύσετε έναν βραδινό περίπατο μακριά από τους προβολείς της πόλης; Να «ταξιδέψετε» στο άπειρο με όχημα τον φυσικό μας δορυφόρο; Η πανσέληνος του Αυγούστου είναι ίσως μια από τις πιο κατάλληλες ευκαιρίες. Το αυριανό βράδυ προσφέρεται για λίγο περισσότερο ξενύχτι την Τρίτη εξάλλου ξημερώνει η αργία του Δεκαπενταύγουστου. Αφήστε τις ξενόφερτες δοξασίες για λυκανθρώπους, βρικόλακες (και όλα τα συναφή) για εκείνους που θέλουν να βλέπουν την αθέατη και πάντα σκοτεινή όψη της Σελήνης και πιαστείτε από τον μίτο των δικών μας παραδόσεων και μύθων για να βρείτε τη δική σας έξοδο από τον λαβύρινθο της καθημερινότητας.

 

Αφεθείτε για λίγες ώρες στη μαγεία αυτής της μοναδικής νύχτας όπου συγχωρούνται όλες οι... αμαρτίες. Με τις νεράιδες και τα ξωτικά όπως πίστευαν σε πολλές νησιωτικές περιοχές να πλημμυρίζουν τη νύχτα της αυγουστιάτικης πανσελήνου τα δάση για να σκορπίσουν έρωτα σε ό,τι αγγίζουν με το ραβδί τους και να φεύγουν, λίγο προτού ξημερώσει, μαγεμένες και οι ίδιες, μοιράζοντας λήθη και συγχώρεση! Ή με τις μάγισσες ­ όπως λέγεται σε πολλά χωριά της Ηπείρου που μαζεύονται στα ποτάμια. Λούζουν τα μαλλιά τους σε κρυστάλλινα νερά, φτιάχνουν μελόπιτες και με επικλήσεις κατεβάζουν το αυγουστιάτικο φεγγάρι για να κλέψουν λίγη από την πολύτιμη φεγγαρόσκονή του που γιατρεύει τις ματιασμένες κοπέλες και έχει τη δύναμη να αλλάζει και να μεταμορφώνει τα πάντα.

 

Οι πρόγονοί μας βάφτισαν στη μυθολογία μας τη Σελήνη Εκάτη. Τη λάτρευαν και την έτρεμαν έτσι όπως μόνο στους θεούς αρμόζει. Οι εκδοχές για την καταγωγή της ήταν πολλές. Κάποιοι πίστευαν ότι είναι η κόρη του Δία και της Δήμητρας, άλλοι της Ηρας και του Περσέα και άλλοι τέλος την ταύτιζαν με την Αρτεμη, τη θεά του κυνηγιού. Πολλά και τα επίθετα που περιέγραφαν τη σπάνια μορφή της. Η Αγριόμορφη, η Τρίμορφη, η Νυχία ή η Κυνοσφανή όπως αλλιώς αποκαλούσαν τη θεά των νεκρών και των φαντασμάτων Εκάτη, έβγαινε τις νύχτες στα σταυροδρόμια μαζί με ένα πλήθος λευκά σκυλιά που γάβγιζαν άγρια και προκαλούσαν ρίγη τρόμου σε όσους είχαν αμαρτήσει ή είχαν αφήσει κάποιον νεκρό άταφο. Οι πλούσιοι Αθηναίοι για να αποκτήσουν την εύνοιά της τής ετοίμαζαν και της αφιέρωναν ειδικές τελετές, γνωστές ως τα «Δείπνα της Εκάτης» με διάφορα ακριβά φαγώσιμα που τα άπλωναν στο σεληνόφως ώσπου να χαθούν.

 

Μπορεί η θεά Εκάτη να ανήκει στη μυθολογία. Ισως τελικά οι νεράιδες, τα ξωτικά και οι μάγισσες να κυκλοφορούν ελεύθερα μόνο στα παραμύθια. Το αυγουστιάτικο «ολόγιομο» φεγγάρι όμως αύριο θα «κόβει» βόλτες στον ουρανό μας όλη νύχτα. Αφήστε τους αστρολόγους να προβλέπουν εντάσεις και... ουρλιαχτά. Χαλαρώστε και απολαύστε μια μαγική βραδιά. Πανσέληνος είναι και (δυστυχώς) θα περάσει...

Κατηγορία Γενικά
Μπορεί η μπύρα να μην έχει εποχή, το καλοκαίρι όμως την αναζητάμε συχνότερα και το momenti γίνεται εύκολα το αγαπημένο στέκι που σου έρχεται στο μυαλό. Γιατί τι άλλο να ζητήσει κάποιος για να το κάνει μόνιμο στέκι του;
Κατηγορία Επιχειρείν

ΜΕΤΑ ΤΟ “ΚΛΕΙΣΙΜΟ” ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ. ΝΕΑ “ΕΠΙΤΥΧΙΑ” ΤΩΝ “ΑΡΙΣΤΩΝ” ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ.

 
Με την ολοκλήρωση της συζήτησης και ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανοίγει ένας νέος κύκλος για το τοπίο στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Στους δήμους περνά η καθαριότητα των σχολείων, με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο, το αναγκαίο προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων θα προσλαμβάνεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

Στους δήμους περνά η καθαριότητα των σχολείων, με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο, το αναγκαίο προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων θα προσλαμβάνεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

Με άλλες τροπολογίες καλύπτονται για την περίοδο της καραντίνας οι σχολικοί τροχονόμοι και θα λάβουν την αποζημίωση που τους αναλογεί, ενώ σε ό,τι αφορά στη μεταφορά των μαθητών για το σχολικό έτος 2020-2021, με μια σειρά προϋποθέσεις δίνεται η δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων του προηγουμένου έτους έως τις 30 Ιουνίου 2021 και η δυνατότητα στην Οικονομική Επιτροπή των Περιφερειών να προχωρεί σε αναθέσεις προκειμένου να καλύψει νέες ανάγκες που προέκυψαν μετά την προκήρυξη των διαγωνισμών.

 

Οι τροπολογίες περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή.

Το πιο παλιό βιβλιοπωλείο της Αλεξάνδρειας με δωροπροτάσεις και με ατελείωτη ποικιλία σε σχέδια και βιβλία.

 

Από το 1978, το Κύτταρο αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη της Αλεξάνδρειας, επί της οδού Δ. Βετσοπούλου 74, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε προϊόντα ποιότητας σε ότι αφορά την γραφική ύλη, τετράδια, βιβλία, ημερολόγια στις καλύτερες τιμές και όχι μόνο.

Το βιβλιοπωλείο Κύτταρο συμμετέχει στο πρόγραμμα δωρεάν βιβλίων του ΟΑΕΔ και του πρώην ΟΓΑ και δέχεται κουπόνια για την αγορά βιβλίων. Το κατάστημα δέχεται από τους επιτυχόντες, τα κουπόνια για την αγορά βιβλίων εξαργυρώνοντας άμεσα, προσφέροντας εκατοντάδες τίτλους βιβλίων, ξενόγλωσσα, βοηθήματα και εξυπηρετώντας όλες τις απαιτήσεις της πολυπληθούς πελατείας του.

Δεν είναι μόνο ένα βιβλιοπωλείο, είναι ένας ζωντανός πολυχώρος προώθησης της λογοτεχνίας, ένας τόπος συνάντησης για τους βιβλιόφιλους αφού παρέχει βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, όλων των ειδών και των ηλικιών.

Στο κατάστημα μπορείτε να διαλέξετε εξαιρετικά επώνυμα παιχνίδια, σχολικές τσάντες, είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας, αρωματικά κεριά, καθώς επίσης έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη γκάμα καλόγουστων δώρων καθώς επίσης μεγάλη ποικιλία σε στυλούς Parker μια από τις καλύτερες επώνυμες μάρκες της αγοράς.


Επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο Κύτταρο και οι υπεύθυνοι θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο για την κάθε περίπτωση.

Εξαργυρώστε τα κουπόνια του ΟΑΕΔ και του ΟΓΑ στο βιβλιοπωλείο Κύτταρο στην Αλεξάνδρεια

Γεμάτο Χριστουγεννιάτικες ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ το βιβλιοπωλείο Κύτταρο στην Αλεξάνδρεια - Ημερολόγια, βιβλία και παιχνίδια για όλα τα γούστα!

 

Κατηγορία Επιχειρείν
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας