alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

Το σωματείο ΦΙΛΑΔΕΣΠΟΤΟΙ και ο πρόεδρός της Ευθύμιος Σιδηρόπουλος, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 και ώρα 19.00΄ απογευματινή,

καλεί τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο που ταυτίζεται με τις δράσεις του συλλόγου, να παρευρεθεί προς ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τους σκοπούς και στόχους του συλλόγου.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο καφέ BLEND , 28ης Οκτωμβρίου 138, έξοδος Αλεξάνδρειας, μετά τις γραμμές εκατό μέτρα, στο δρόμο για Κατερίνη.

Ομιλία με θέμα "Επιδημίες και πανδημία στην Βέροια των αρχών του 20ου αιώνα", θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 8 το βράδυ, στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, σε συνεργασία με τους Φίλους του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του δικτύου του.

Ομιλητής ο δικηγόρος – συγγραφέας Γιώργος Λιόλιος

"Η πρωτόλεια ομιλία πραγματεύεται, μέσα από έμμεσες πηγές και τεκμήρια της περιόδου, μια μικρή γεωγραφική απεικόνιση της χειρότερης και φονικότερης καταστροφής του 20ου αι. που προκάλεσε η "ισπανική γρίπη" το 1918-19.

Μια ιστορία, υποφωτισμένη μέχρι σήμερα στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία, που την ανακαλεί στη συλλογική μνήμη η σημερινή πανδημία".

Η επιχείρηση ¨Κοτόπουλα Δέρας¨ ασχολείται με αγάπη και αφοσίωση με την εκτροφή και τη διάθεση πουλερικών.

Κατηγορία Επιχειρείν

Η κοινωνία της Νάουσας αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μια φορά ότι είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των συνανθρώπων μας, που βρίσκονται σε ανάγκη. Στον δύσκολο αγώνα της 28χρονης Μαριάννας και της οικογένειάς της, στον οποίο βρίσκεται σύσσωμο το κοινωνικό σύνολο, ο Δήμος Η.Π. Νάουσας στέκεται από την πλευρά του αρωγός όλης αυτής της προσπάθειας στήριξης.

Καλούμε τους Δημότες και όλους τους φορείς του Δήμου Νάουσας που θέλουν να συνδράμουν οικονομικά, να προβούν σε κατάθεση χρηματικού ποσού, στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό που έχει γνωστοποιηθεί από τους συγγενείς της 28χρονης και ειδικότερα:

Τράπεζα Πειραιώς, GR 53 0172 2440 0052 4402 1245 075

Bic: PIRBGRAA

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος της Η.Π. Νάουσας προχωρά άμεσα στην καταβολή ποσού, με σκοπό την βοήθεια στην κάλυψη των νοσηλίων της νεαρής κοπέλας, ενώ για όσους πολίτες δεν μπορούν να μεταβούν σε τράπεζα, από τις 14 Ιουλίου δίνεται η δυνατότητα να μπορούν να καταθέτουν στα ταμεία του Δήμου, χρηματικό ποσό δωρεάς που επιθυμούν, για την υποστήριξη της Μαριάννας.

Ο σύλλογος «ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ» λειτουργεί επίσημα από το 2018 και αποτελεί τον φορέα διοργάνωσης του «Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας» που λαμβάνει χώρα στην πόλη μας από το 2015.

Το φεστιβάλ αποτελεί ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό δρώμενο για την περιοχή , πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Κ.Ε.Δ.Α και φιλοδοξεί μέσα από διεθνείς συνεργασίες και συμμετοχές να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Δήμο μας.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες στον χώρο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου και πλαισιώνεται με παράλληλες δράσεις σε συνεργασία με φορείς της περιοχής.

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους θα πραγματοποιηθεί από 27-30/8/2020 με το πρόγραμμα να έχει ως εξής :

1η Μέρα – Έναρξη– προβολή ταινιών.

2η & 3η Μέρα – Προβολή ταινιών.

4η Μέρα – Λήξη – Απονομή βραβείων.

Το Δ.Σ και τα μέλη του συλλόγου σας καλούμε να γίνετε υποστηρικτές και να συμβάλλετε στην διοργάνωση του φεστιβάλ.

Αν επιθυμείτε την στήριξη μας σας δίνουμε την δυνατότητα να επιλέξετε από το παρακάτω χορηγικό πρόγραμμα :

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΟ ΤΙΤΛΟ «ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ»
  • 1 ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ 200 Ε.
  • 2 ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ 200 Ε.
  • 3 ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ 100 Ε.
  • 4 ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΦΙΣΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 Ε.
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ  20 Ε.

Ανταποδοτικά ο σύλλογος μας δίνει την δυνατότητα προβολής μέσα από μια σειρά διαφημιστικών ενεργειών της επιχείρησης σας.

Σε όσους επιλέξουν τα χρηματικά έπαθλα :

  • ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΘΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
  • ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ alexandreiashortfilmfestival.gr  ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ Μ.Μ.Ε
  • ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

  • ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΕ BANNER ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
  • ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΙ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η οικονομική ενίσχυση περιλαμβάνει :

  • ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΙ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΑΤΑ
  • ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ
  • ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΑ SOCIAL MEDIA

Για τυχόν απορίες και διευκρινήσεις θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6980144402 κ. Γραμμενοπούλου.

Ακόμα και αν δεν επιθυμείτε την στήριξή μας θα εκτιμούσαμε να απαντήσετε ανάλογα.

Με εκτίμηση ,

Δ.Σ ΛΕΣΧΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ «ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ»

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

WebSite https://alexandreiashortfilmfestival.gr

Τηλ. 6980144402

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η Δημόσια Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για 100.000 θέσεις φύλαξης παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, δημοτικούς και ιδιωτικούς, με επιταγή 180 ευρώ τον μήνα για τους δικαιούχους γονείς.

Φέτος θα ενταχθούν και 15.000 παιδιά γονέων του Δημοσίου ώστε μαζί με τα 85.000 παιδιά από οικογένειες του ιδιωτικού τομέα ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που θα στείλουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς από τον Σεπτέμβριο να φτάσει στις 100.000.Παράλληλα εισοδηματικό κριτήριο θα αυξηθεί κατά 3.000 ευρώ (από 27.000 ευρώ σε 30.000 ευρώ και ως 36.000 ευρώ) ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε ζευγάρια με υψηλότερο εισόδημα να πάρουν επιταγή για παιδικό σταθμό.

Αλλοι 70.000 γονείς θα μπορούν να γράψουν τα παιδιά τους (άνω των 6 ετών) στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Με την πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων που αναμένεται ως τα μέσα Ιουλίου θα δημοσιοποιηθούν και οι δοµές που συνεργάζονται µε την ΕΕΤΑΑ και θα δέχονται για φιλοξενία παιδιά προκειμένου οι γονείς να δηλώνουν τις προτιμήσεις τους.

Φέτος για πρώτη φορά οι γονείς θα υποβάλλουν μια αίτηση χωρίς δικαιολογητικά στο www.eetaa.gr ή στο paidikoi.eetaa.gr με τη χρήση των κωδικών TAXIS. Όλα τα άλλα πιστοποιητικά θα αντλούνται αυτόματα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα και στο Δημόσιο. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες). Οι αιτήσεις για άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ) γίνονται δεκτές χωρίς κριτήρια.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Τη μνήμη της Αγίας Κυριακής της Μεγαλομάρτυρος εόρτασε την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 η Αγία Εκκλησία μας και ο φερώνυμος Ιερός Ναός

στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Λουτρού Ημαθίας πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια παρουσία πλήθους πιστών όπως κάθε χρόνο.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η Προηγιασμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος

του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Βεροίας προέβη σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης στην χειροτονία του διακόνου Κοσμά Καραγιάννη (κατά κόσμον Κωνσταντίνος).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ.κ Παντελεήμονας ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο Κοσμά Καραγιάννη, ο οποίος είναι προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής και Ποιμαντικής Θεολογίας Α.Π.Θ, να φανεί αντάξιος του νέου Διακονήματος που του αναθέτει η εκκλησία υπηρετώντας πάντοτε με πίστη και αγάπη το θέλημα του Θεού.

 

 

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 το πρώτο BASKETBALL SUMMER CAMP που διοργανώνει το τμήμα καλαθοσφαίρισης του ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας.

Το μεγαλύτερο καλοκαιρινό αθλητικό γεγονός της πόλης μας έχει στο τιμόνι του, έναν από τους θρύλους του αθλήματος, τον προπονητή και πρώην μπασκετμπολίστα Νίκο Οικονόμου.

Συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια της ευρύτερης περιοχής μας ηλικίας 6 έως 16 ετών, τα οποία θα διδαχθούν τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της τεχνικής κατάρτισης κάθε αθλητή, τη διδασκαλία ομαδικής τακτικής, την διενέργεια εσωτερικών τουρνουά και ατομικών διαγωνισμών και η προπόνηση εκτελείται αποκλειστικά από τον Νίκο Οικονόμου και το τεχνικό επιτελείο του.

Το 1ο Summer Camp θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιουλίου ενώ στις δωρεάν παροχές του περιλαμβάνονται ένα δωρεάν αναμνηστικό Τ-shirt, δίπλωμα συμμετοχής, δώρα για τους νικητες των διαγωνισμών, καθημερινό γεύμα, φυσικός χυμός και φρέσκα φρούτα!

 

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Συνελήφθησαν χθες (6 Ιουλίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας δύο ημεδαποί άνδρες διότι σε έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 5,3 γραμμάρια ηρωίνης, μικροποσότητα κοκαΐνης και 4,5 ναρκωτικά δισκία.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Πανηγυρικό Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Λουτρού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εἰς ὀσμήν μύρου σου ἔδραμον, Χριστέ ὁ Θεός, ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ».

Μέ τή νύμφη τοῦ Ἄσματος τῶν Ἀσμάτων παρομοιάζει ὁ ἱερός ὑ­μνο­­γράφος τήν ἑορταζομένη ἁγία μεγαλομάρτυρα Κυριακή, τήν προ­στά­τιδα καί ἔφορο τῆς Ἱερᾶς αὐ­τῆς Μονῆς. Καί εἶναι πολύ ἐπι­τυ­χημένη ἡ παρομοίωσή του, γιατί ἡ ζωή καί ἡ στάση τῆς ἁγίας ἐνώ­πιον τῶν διωκτῶν της αὐτό ἔλεγε καί αὐτό ἀποδείκνυε. 

Μικρή στήν ἡλικία ἀλλά μέ με­γά­λη πίστη ἡ ἁγία Κυριακή, τέκνο εὐσεβῶν γονέων πού τήν εἶχαν ἀνα­θρέψει «ἐν παιδείᾳ καί νου­θε­σίᾳ Κυρίου» καί τῆς εἶχαν δώσει τό ὄνομά του, ἦταν φυσικό νά ἀκολουθήσει τό παράδειγμα τῶν γονέων της στήν ὁμολογία τῆς πί­στεως καί νά ἐντυπωσιάσει τόν Ρω­­μαῖο ἔπαρχο πού νόμιζε ὅτι τό μαρτύριο τῶν γονέων της θά τήν ἔκα­νε νά λυγίσει, καί ἔτσι θά μπο­ροῦ­σε εὔκολα νά τήν πείσει νά ἀρ­νη­θεῖ τήν πίστη της στόν Χριστό.

Ἡ ἁγία Κυριακή ὅμως ὄχι μόνο τόν προειδοποίησε ὅτι δέν πρό­κει­ται νά ἀθετήσει τήν πίστη της καί νά προδώσει τήν ἀγάπη της πρός τόν Χριστό, ἀλλά καί τό ἀπέδειξε μέ τή γενναία στάση της καί τήν ἐμ­μονή της μέχρι τέλους στήν πί­στη στόν σωτήρα καί λυτρωτή της.

«Εἰς ὀσμήν μύρου σου ἔδραμον, Χριστέ ὁ Θεός, ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ».

Ἦταν τόσο μεγάλη ἡ ἀγάπη τῆς ἁγίας Κυριακῆς πρός τόν Χριστό, ὥστε δέν ἤθελε ὁτι­δήποτε ἄλλο παρά νά εἶναι μαζί μέ τόν Χριστό, νά αἰ­σθάνεται τήν παρου­σία του στή ζωή της, νά νιώθει καί τή δική του ἀγάπη στήν ψυχή της καί νά βρίσκεται κοντά του αἰώνια.

Γι᾽ αὐτό καί δέν ὑπολόγιζε οὔτε τό μαρτύριο οὔτε τόν θάνατο· δέν ὑπολόγιζε οὔτε τόν πόνο οὔτε τή θλίψη πού θά τῆς προκαλοῦσαν, για­­τί θεωροῦσε ὅτι ὁ χωρισμός της ἀπό τόν Χριστό καί ἡ στέρηση τῆς ἀγάπης του εἶναι πολύ πιό ὀδυνη­ρά, πολύ πιό δυσάρεστα ἀπό τά βα­σανιστήρια καί τόν θάνατο. 

Καί ἡ ἀγάπη εἶναι ὁ πιό ἰσχυρός δεσμός, εἶναι ἡ πιό με­γάλη δύνα­μη πού διαθέτει ὁ ἄν­θρω­πος καί τόν συνέχει καί τόν ἐνισχύει καί τοῦ δίδει δύναμη, ὥστε νά μπορεῖ νά ὑπερβαίνει καί νά νικᾶ τά πάντα, ἀκόμη καί τό μαρτύριο καί τόν θάνατο. 

Καί αὐτή τήν ἀγά­πη τῆς ἁγίας Κυριακῆς τῆς τήν ἀνταπέδωσε καί ὁ Χρι­στός, ὁ ὁποῖος τήν κάλεσε κο­ντά του, λίγο πρίν τό ξίφος τοῦ δημίου τῆς ἀφαιρέσει τή ζωή, γιά νά τῆς χαρίσει τή δόξα τοῦ οὐ­ρα­νοῦ, αὐτήν πού ἔχει ἑτοιμάσει σέ ὅλους ἐκείνους οἱ ὁποῖοι τόν ὁμο­λογοῦν ἐνώπιον τῶν ἀνθρώ­πων καί δέν θέλουν νά χωρισθοῦν γιά κανένα λόγο καί γιά καμία τιμή καί δόξα ἀπό τήν ἀγάπη του.

Aὐτή τήν ἀγάπη πού ἔθελγε τήν ψυχή τῆς ἁγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακῆς ἀλλά καί ὅλων τῶν ἁγίων μαρτύρων καί τῶν ἁγίων τῆς Ἐκκλησίας μας ἄς ζηλώσουμε καί ἐμεῖς. Γιατί αὐ­τή τήν ἀγάπη περιμένει καί ἀπό μᾶς ὁ Χριστός καί αὐτή εἶναι ἡ ἀγάπη πού τοῦ ἀξίζει, καθώς καί Ἐκεῖνος μᾶς ἀγά­πησε τόσο πολύ, ὥστε ἦλθε στή γῆ, ἔγινε ἄνθρωπος γιά μᾶς καί σταυρώθηκε γιά τή σω­­τηρία μας. 

Δέν ζητᾶ ἀπό ἐμᾶς νά μαρτυρή­σουμε. Δέν ζητᾶ νά θυσιάσουμε τή ζωή μας. Ζητᾶ νά τοῦ δείξουμε τήν ἀγάπη μας τηρώντας τίς ἐν­το­λές καί τό θέλημά του. 

«Ὁ ἔχων τάς ἐντολάς μου καί τηρῶν αὐτάς ἐκεῖνος ἐστιν ὁ ἀγα­πῶν με», λέγει ὁ ἴδιος ὁ Χριστός. Διότι, ὅπως, ὅταν ἀγαποῦμε ἕναν ἄν­θρωπο, θέλουμε νά κάνουμε ὅ,τι μᾶς λέει γιά νά τόν εὐχα­ρι­στοῦμε καί νά τόν χα­ρο­ποιοῦμε μέ τήν ὑπακοή μας, τό ἴδιο ἰσχύει κατά μείζονα λόγο γιά τόν Χριστό, τοῦ ὁποίου οἱ ἐντολές δέν εἶναι ὁ λόγος ἑνός ἀνθρώπου, ἔστω καί ἀγαπητοῦ, ἀλλά εἶναι ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ πού θέλει μέ τίς ἐντολές του νά μᾶς βοηθήσει νά κερδίσουμε τή σωτηρία.

Καί γι᾽ αὐτό ὁ Χριστός βεβαιώνει ὅτι ὅσοι τηροῦν τίς ἐντολές του, ἀποδεικνύοντας μέ τόν τρόπο αὐ­τό τήν ἀγάπη τους, αὐτοί θά ἀπο­λαύσουν τήν ἀγάπη τοῦ Θεοῦ καί θά ἀξιωθοῦν νά δοῦν τό πρό­σω­πο του. 

Αὐτή τή θεία ἀγάπη καί τή θέα τοῦ προσώπου τοῦ Χριστοῦ ἀπο­λαμβάνει καί ἡ ἁγία μεγαλομάρ­τυς Κυριακή εἰς ἐκπλήρωση τοῦ πόθου καί τῆς ἀγάπης της γιά τόν Χριστό, καί αὐτή τήν ἀγάπη κα­λού­μεθα ἀπό τόν Χριστό νά ζή­σου­με καί ἐμεῖς.

Ἄς μήν ἀπεμπολήσουμε αὐτή τήν προσφορά καί αὐτή τή δωρεά τοῦ Χρι­στοῦ, ἀλλά ἄς μιμηθοῦμε τό πα­ρά­δειγμα τῆς ἁγίας Κυρια­κῆς, πού ἤλθαμε γιά νά τιμήσουμε ἀπόψε ἐδῶ στήν πανηγυρίζουσα Ἱερά Μονή της· ἄς μιμηθοῦμε τό παράδειγμα τῆς δικῆς της ἀγά­πης, ὥστε καί διά τῶν πρε­σβει­ῶν της νά τήν ἀπολαύσουμε καί ἐμεῖς καί στή γῆ καί πολύ περισ­σότερο αἰώνια στόν οὐρανό, ἐκεῖ ὅπου πο­ρεύθηκε σήμερα καί ἡ μακα­ριστή Γερόντισσα Φιλοθέη, τήν ὁποία, ἀφοῦ ἐπί πολλές δεκαετίες δια­κόνησε τήν ἁγία Κυριακή, ἐδῶ στό μοναστήρι της τό ὁποῖο δημιούρ­γησε, τήν κάλεσε ἡ ἁγία γιά νά ἑορτάσει κοντά της τήν παμφαῆ μνήμη της, παρισταμένη καί νοερά ἀνάμεσά μας στήν ἱερά πανήγυρη τῆς Μονῆς της καί χαίρουσα γιά τήν εὐλάβεια τῶν προσκυνητῶν της πρός τήν ἁγία μεγαλομάρτυρα Κυριακή.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας