alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Το σωματείο ΦΙΛΑΔΕΣΠΟΤΟΙ την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 και ώρα 19.00 πραγματοποίησε συγκέντρωση για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις δράσεις, τους σκοπούς και τους στόχους του σωματείου στο καφέ BLEND παρουσία των μελών του, των αξιέπαινων εθελοντών του και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Κλειστός θα παραμείνει την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 ο Α’ Παιδικός Σταθμός Αλεξάνδρειας στην Πελοποννήσου.

Ο λόγος είναι η διακοπή νερού που θα υπάρχει στην περιοχή που βρίσκεται ο εν λόγω παιδικός σταθμός.

Η Δ.Ε.Υ.Α  Αλεξάνδρειας  ανακοινώνει ότι  στις 10/07/2020  ημέρα  Παρασκευή   και  ώρα  : από 08:30 π.μ  έως και 13:00  μ.μ , θα  γίνει  διακοπή νερού

Κοντά στη μεταγραφή του στην Ίντερ είναι ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούτσιας, που έχει τραβήξει τα βλέμματα με τις εμφανίσεις του

Κατηγορία Αθλητικά
Με την έναρξη του σχολικού έτους η Δημοτική Αρχή, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας προχώρησε για μια ακόμη χρονιά στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο μας, για οικογένειες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των μαθητών. Η πρωτοβουλία αυτή στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία για μια ακόμη χρονιά.

Παρατείνονται μέχρι τις 21 Αυγούστου, σύμφωνα με νέα ΚΥΑ, τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που ισχύουν για τις εκκλησίες και γενικότερα για τους χώρους λατρείας όλων των θρησκειών και δογμάτων.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυτή: «Η ισχύς της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.34060/2.6.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας «Επιβολή προσωρινών μέτρων στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού covid-19, για το χρονικό διάστημα από 6.6.2020 έως και 9.7.2020» (Β’ 2111), παρατείνεται από τη λήξη της έως και τις 21.8.2020».

 

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πανδημίας ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις 16/03 είχε γνωστοποιήσει με ανάρτησή του στο twitter το κλείσιμο των εκκλησιών κάθε δόγματος και κάθε θρησκείας.

 

Παράλληλα, σήμερα συνέρχεται και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στη διάρκεια της οποίας αναμένεται το θέμα να συζητηθεί εκτενώς.

 

Τι ισχύει σύμφωνα με την ΚΥΑ για τις εκκλησίες

 

Μέχρι και σήμερα σε ισχύ βρισκόταν Κοινή Υπουργική Απόφαση των αρμόδιων υπουργείων που ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω

 

 

Ο μέγιστος αριθμός των πιστών στους ναούς είναι 100 πολίτες από 50 που ίσχυε, ενώ θα επιτρέπεται ένας άνθρωπος ανά πέντε τετραγωνικά μέτρα και όχι ανά 10 τ.μ. όπως ίσχυε προκειμένου οι πιστοί να καταφεύγουν και σε άλλους ναούς ώστε να μην σημειώνονται εικόνες συγχρωτισμού.

 

 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και η προσέλευση προσώπων για ατομική ή κατ’ ιδίαν προσευχή σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας μόνο υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας:

 

α) ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να παρίσταται εντός του χώρου λατρείας προκύπτει από την τήρηση της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ. επιφάνειας, με ελάχιστη απόσταση ενός και ημίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις. Στον υπολογισμό του προηγούμενου εδαφίου περιλαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο η επιφάνεια του κύρι χώρου που εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες και δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιφάνειες τυχόν άλλων όμορων κυρίων χώρων του ακινήτου που εξυπηρετούν δραστηριότητες μη λατρευτικές (π.χ. χώροι σεμιναρίων και αναγνωστηρίων), τυχόν βοηθητικών χώρων (π.χ. γραφείων, αποθηκών), χώρων υγιεινής, κοινοχρήστων κ.λπ. Ο κατά νόμο υπεύθυνος θρησκευτικός λειτουργός οφείλει να προχωρήσει στην εσωτερική διαμόρφωση του χώρου λατρείας, ώστε να είναι αμέσως διακριτές οι θέσεις (ορθίων ή καθημένων) που μπορούν να καταλάβουν οι προσερχόμενοι και να διατηρείται ο μέγιστος αριθμός τους εντός του ορίου της προαναφερθείσας αναλογίας, καθώς και η απόσταση του ενός και ημίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις,

 

β) σε περίπτωση που η επιφάνεια του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα πεντακόσια (500) τ.μ., ως μέγιστος αριθμός παρισταμένων ορίζεται ο αριθμός εκατό (100),

 

γ) να τηρούνται όλα τα θεσπισθέντα προληπτικά μέτρα υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, όπως αυτά ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ και από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Η έκπτωση φόρου 2%, την οποία δικαιούνται οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη πληρώσει εφάπαξ το φόρο εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωση, θα συμψηφιστεί με τις οφειλές από τον ΕΝΦΙΑ.

 

 

Η ΑΑΔΕ, θα επιστρέψει την έκπτωση φόρου 2%, η οποία δεν υπολογίστηκε κατά την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωση, για όσους δεν έχουν ακίνητη περιουσία, συνεπώς δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.

 

Μετά την ψήφιση από τη Βουλή της διάταξης για την καταβολή του φόρου εισοδήματος σε 8 μηνιαίες δόσεις και για την έκπτωση του 2% για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, η ΑΑΔΕ θα προσαρμόσει το Τaxisnet στις νέες συνθήκες.

 

Οι φορολογούμενοι, έως τις 31 Ιουλίου, ημερομηνία που λήγει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, θα δουν στο Τaxisnet την οφειλή τους να σπάει σε 8 μηνιαίες δόσεις, τις ημερομηνίες πληρωμής αλλά και την έκπτωση φόρου 2% που θα έχουν όσοι επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση του λογαριασμού της Εφορίας.

 

Για όσους έχουν ήδη πληρώσει εφάπαξ το φόρο εισοδήματος, η έκπτωση 2% θα αφαιρεθεί από το ποσό του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι από το τέλος Σεπτεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα τους επιστραφεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

 

Tο 58% των φορολογούμενων έχει υποβάλλει δήλωση, η προθεσμία λήγει στις 29 Ιουλίου, ενώ συνολικά έχουν υποβληθεί 3.756.566 σε σύνολο περίπου 6.500.000 δηλώσεων.

 

Το 32% των εκκαθαριστικών σημειωμάτων είναι χρεωστικό με το μέσο φόρο να ανέρχεται σε 705 ευρώ, το 13% πιστωτικό με το μέσο φόρο για επιστροφή να διαμορφώνεται στα 262 ευρώ ενώ το 54,5% των εκκαθαριστικών είναι μηδενικά.

 

Όσοι έχουν πληρώσει ήδη εκκαθαριστικό, έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος:

 

- Εφάπαξ μέχρι την προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης (έως τις 31 Ιουλίου).


- Σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Ιουλίου και την τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.


- Σε έως 12 ή 24 δόσεις εντάσσοντας την οφειλή στην νέα πάγια ρύθμιση. Όσοι επιλέξουν τις 12 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο κυμαίνεται στα επίπεδα του 4,5% ενώ για τις 24 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο είναι της τάξης του 6%. Για την υπαγωγή της οφειλής στην πάγια ρύθμιση δεν απαιτείται αυτή να καταστεί ληξιπρόθεσμη, καθώς μπορεί να ρυθμιστεί και πριν την εκπνοή της προθεσμίας εξόφλησης της πρώτης δόσης ή των επόμενων δόσεων.


- Σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα. Οι φορολογούμενοι, πληρώνοντας ολόκληρο το ποσό του φόρου με κάρτα, κερδίζουν και την έκπτωση φόρου 2% και 12 μηνιαίες δόσεις.

Κατηγορία Οικονομία
Μαζί μας για ακόμη μια αγωνιστική σεζόν, δύο από τους στυλοβάτες της ομάδας μας, Κωνσταντίνα Παπαεμμανουήλ και Δήμητρα Χατζοπούλου. Δύο κορίτσια που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου κι έχουν
 
Κατηγορία Αθλητικά
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 09/07/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας