alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 168 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας την Τρίτη 25/8.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε ένα ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 243 θανάτους συνολικά στη χώρα,
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 168 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8987, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

1910 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4074 (45.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 9 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 38.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 243 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σήμερα, 25/8/2020, δηλώθηκαν 168 επιπλέον κρούσματα. Από τα 145 εγχώρια κρούσματα, τα 11 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.
Αναλυτικότερα:

20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
45 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 6 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
24 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 4 εκ των οποίων συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
1 στην Π.Ε. Αργολίδας
2 στην Π.Ε. Αχαΐας
1 στην Π.Ε. Βοιωτίας
1 στην Π.Ε. Εύβοιας

4 στην Π.Ε. Ημαθίας

10 στην Π.Ε. Ηρακλείου
1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων
3 στην Π.Ε. Καβάλας
1 στην Π.Ε. Κέρκυρας
1 στην Π.Ε. Κιλκίς
2 στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή και 1 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
8 στην Π.Ε. Κυκλάδων
1 στην Π.Ε Λάρισας
6 στην Π.Ε. Λασιθίου
12 στην Π.Ε. Λέσβου
2 στην Π.Ε Μαγνησίας
1 στην Π.Ε Ξάνθης
6 στην Π.Ε Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
2 στην Π.Ε. Πιερίας
1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου
3 στην Π.Ε. Ροδόπης
3 στην Π.Ε. Τρικάλων
3 στη Π.Ε Χανίων
1 κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση

Κατηγορία Υγεία

Δημόκριτος Φροντιστήριο...

30 χρόνια μας στηρίζετε συνεχώς με την Εμπιστοσύνη που μας δείχνετε!

Σας Ευχαριστούμε!

1aaaadimokritos

 1aaaadimokritos2

Η λειτουργία είναι σύμφωνη με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

www.dimokritosfr.gr

Τηλ. 23330 26720

Ταγμ. Γεωργούλη 44.

Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Οι εγγραφές στα EUROPEDIA Κ.Δ.Α.Π. έχουν ξεκινήσει, κατόπιν και της ανακοίνωσης των οριστικών αποτελεσμάτων των ωφελουμένων από την Ε.Ε.Τ.Τ.Α. https://web.eetaa.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2020/results_2020/goneis_ori_select.php για τη ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή, μέσω voucher,των παιδιών στις δομές μας.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και για τις μητέρες και τα παιδιά, που δεν είναι κάτοχοι voucher και έχουν μείνει εκτός δομών ακόμη και εάν είχαν πλήρη φάκελο.Τα κέντρα μας θέλοντας να σταθούν αρωγοί σε όλες αυτές τις οικογένειες, προσφέρουν σε όλα τα παιδιάΔΩΡΕΑΝ τον πρώτο μήνα εγγραφής τους και 50% έκπτωση για την εγγραφή των παιδιών στους επόμενους μήνες.

Μέσα από τις δραστηριότητές μας:

Δημιουργική Γραφή – Τέχνη του Λόγου,Εργαστήρι Ρομποτικής- Πληροφορικής, Ζωγραφική, Εικαστικά, Ελεύθερο Εργαστήρι Κατασκευών, Τραγούδι, Θέατρο –Κουκλοθέατρο, Εκμάθηση χορών, Πειράματα, Ομαδικά Παιχνίδια, Κινηματογράφος, Μουσειακή Αγωγή – Πολιτισμός, Επιτραπέζια, Σκάκι, Γυμναστική,

Οι πτυχιούχοι εκπαιδευτικοί μας, βοηθούν τα παιδιά να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να αναπτύξουν καλή σωματική υγεία, να αναπτύξουν την δημιουργικότητα και την φαντασία τους, να κοινωνικοποιηθούν, να αποκτήσουν γνώσεις και ερεθίσματα για να διευρύνουν την μάθηση.

Σας ευχαριστούμε, για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια!

Ρωτήστε μας για την εγγραφή σας και τις δράσεις μας!

Europedia ΚΔΑΠ Αλεξάνδρειας Τηλ. 2333024955, 6972645334

Europedia ΚΔΑΠ Μελίκης Τηλ. 2331306898, 6970666079

Europedia ΚΔΑΠ Κολινδρού Τηλ. 6978538019, 6987581224

Κατηγορία Εκπαίδευση

Την Τρίτη 18/8/2020 πραγματοποιήθηκε μία ξεχωριστή δράση στην Παναγία Σουμελά. Μία ομάδα ωφελούμενων επισκέφτηκαν το χώρο, προσευχήθηκαν και προσκύνησαν τις εικόνες τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα στον περιβάλλοντα χώρο.

Στη συνέχεια, απόλαυσαν τον καφέ τους και τα φημισμένα πιροσκί και εισέπνευσαν καθαρό αέρα.

 

 

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας ευχαριστεί θερμά την ΠΟΣΓΚΑμεΑ

για την υλοποίηση του κατασκηνωτικού προγράμματος 2020 που αφορά τα Άτομα με Αναπηρία, τόσο για την άρτια οργάνωση όσο και για τις προσπάθειες που καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ καθώς και την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία, αμβλύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

Τα παιδιά μας άλλαξαν παραστάσεις, έκαναν τα μπάνια τους, αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους, απασχολήθηκαν δημιουργικά και διασκέδασαν όλες αυτές τις ημέρες της παραμονής τους στο υπέροχο και φιλόξενο χώρο της κατασκήνωσης, επιστρέφοντας με ενθουσιασμό και θετικές εμπειρίες.

Ένα ακόμη, ευχαριστώ, πραγματικά μέσα από την καρδιά μας, στους συνοδούς του Φορέα που χωρίς την αμέριστη υποστήριξή τους, τη θετική τους διάθεση, το ενδιαφέρον και τη φροντίδα που παρείχαν στα παιδιά μας, το πρόγραμμα λειτούργησε εξαιρετικά. Σας ευχαριστούμε, λοιπόν, για τις μοναδικές στιγμές που έζησαν τα παιδιά μας απολαμβάνοντας τις διακοπές τους, καθώς και για τις πολύτιμες στιγμές ξεκούρασης που προσέφεραν στις οικογένειες των ατόμων αυτών, ώστε να συνεχίσουν το πολύπλευρο έργο τους.

Το επόμενο ευχαριστώ ανήκει σε όλους εκείνους τους ανθρώπους της κατασκήνωσης του Σταυρού Χαλκιδικής που παρείχαν τις υπηρεσίες τους, δείχνοντας ενδιαφέρον, όντας ευγενικοί και εξυπηρετικοί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις οικογένειες των ΑμεΑ που εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια χρονιά το Σύλλογο.

Όλα κύλησαν ομαλά, τηρώντας τις απαραίτητες υγειονομικές οδηγίες κι έτσι όλοι επέστρεψαν υγειείς και φυσικά, γεμάτοι αξέχαστες εμπειρίες.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Έρχεται το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας από 27 έως 29 Αυγούστου στο Εκκοκκιστηριο ΙΔΕΩΝ στην Βέροια.
Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ οι λάτρεις του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 53 ταινίες μικρού μήκους

από 24 χώρες, όπως τις επέλεξε η επιτροπή ανάμεσα από περισσότερες από 600 υποβολές ταινιών από όλο τον κόσμο.
Η αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού θα μας ταξιδέψει για 6η συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Λόγω περιορισμένου αριθμού θεατών θα γίνουν κρατήσεις θέσεων.

Προκράτηση Θέσεων

1. Στείλτε μας e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ καθώς και τα στοιχεία σας (Όνομα – Επώνυμο – Τηλέφωνο ) και την ημερομηνία για την οποία θέλετε να κάνετε κράτηση

2. Τηλεφωνήστε μας στα 6972440721 και 6980575196

* Παρακαλούνται οι θεατές να προσέλθουν μισή ώρα πριν την έναρξη των προβολών προς αποφυγή συνωστισμού.  

* Η διοργάνωση θα γίνει με βάση όλες τις απαραίτητες οδηγίες προστασίας από την πανδημία.
* Κατά την είσοδο και έξοδο από τον χώρο
Εκκοκκιστηριο ΙΔΕΩΝ όλοι οι θεατές θα πρέπει να φοράνε μάσκα.
* Κατά την διάρκεια που οι θεατές είναι καθήμενοι δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα.
* Θα υπάρχουν αντισηπτικά στην διάθεση των θεατών.
* Θα υπάρχει σήμανση ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.
* Παρακαλούμε όλες και όλους να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των διοργανωτών
* Υπάρχει διαθέσιμο πάρκινγκ.
  

Είσοδος Ελεύθερη
Έναρξη προβολών 21:00
Προσέλευση θεατών στις 20:30
  

Έκτακτη επιχορήγηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για λογαριασμό των Δήμων, με σκοπό την προμήθεια μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΣ κατανέμει ποσό ύψους 6.195.000,00 € από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ενδεικτικά σύμφωνα με τον πίνακα του Παραρτήματος Ι), για την προμήθεια μασκών των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Στο Παράρτημα ΙΙ αναφέρονται οι τεχνικές προδιαγραφές των υπό προμήθεια μασκών.

1. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31-12-2020. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Εσωτερικών, η ισχύς του  δύναται να παρατείνεται για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τη λήξη του σχολικού έτους 2020-2021.

2. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Με την έκδοση της απόφασης αυτής, το ΥΠΕΣ θα καταβάλλει το σύνολο του ποσού με χρηματική εντολή προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

3. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ -ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ

Η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών (Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής) έχει την δυνατότητα να ζητά κάθε αναγκαίο στοιχείο για την παρακολούθηση της ορθής χρήσης των πόρων του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Μετά την ολοκλήρωση των δράσεων, οι δικαιούχοι προβαίνουν σε ενέργειες κλεισίματος συντάσσοντας σχετική έκθεση που αποστέλλεται στη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής. Η Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής επεξεργάζεται τις εκθέσεις κλεισίματος διενεργώντας, όταν απαιτείται, επιτόπια επιθεώρηση για την επαλήθευση των στοιχείων των έργων.

4. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της. Διευκρινίσεις και λεπτομέρειες για επί μέρους διατάξεις της επιχορήγησης, εφόσον απαιτούνται, παρέχονται από τη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΥΠ.ΕΣ. Η απόφαση επιχορήγησης να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr).

Το ποσό που θα λάβει ο δήμος Αλεξάνδρειας:

1aaaaadimosmaskes

Δείτε αναλυτικά τα ποσά εδώ.

Κατηγορία Οικονομία

Με το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Νάουσας συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, ο οποίος συνεχάρη τις εκπροσώπους του Συλλόγου για την ευαισθητοποίηση και την δράση τους. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασιών του Δήμου με τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου, καθώς και από κοινού δράσεις υποστήριξης που σχετίζονται με το νοσηλευτικό ίδρυμα της Νάουσας και την υγειονομική θωράκιση του δήμου αυτήν την περίοδο.

Χτύπησαν πάλι οι ¨γνωστοί άγνωστοι¨ δείχνοντας την έλλειψη παιδείας που τους διακρίνει, καθώς και την αδιαφορία τους για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας, χρησιμοποιώντας μπογιές και σπρέι, ακαλλιέργητοι άνθρωποι, βεβήλωσαν το Ηρώο της Αλεξάνδρειας καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο του, γράφοντας συνθήματα, μη σεβόμενοι την ιστορία τους, τους προγόνους τους , την ταυτότητα και τον πολιτισμό γενικότερα.

Ένα μέρος άξιο σεβασμού και μνήμης, όπου κατά τη διάρκεια εθνικών γιορτών και επετειακών εκδηλώσεων τιμώνται με κατάθεση στεφάνων από αρχές, φορείς, πολίτες και συλλόγους, οι πεσόντες που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να είμαστε ελεύθεροι.

Ακόμη ένα φαινόμενο βανδαλισμού που στιγματίζει την κοινωνία μας με το χειρότερο τρόπο.

Κι όμως μας αφορά όλους η εικόνα του τόπου που ζούμε, που κινούμαστε κι αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας!

Διαπιστώνεις ότι όλα αυτά δημιουργούνται λόγω έλλειψης παιδείας, λόγω αδιαφορίας, λόγω έλλειψης σεβασμού σε οτιδήποτε δημόσιο και ιστορικό , που οι ίδιοι οι πολίτες πληρώνουν για την αγορά του ή τη συντήρησή του.

Μόνο λύπη αξίζει σε όσους το διέπραξαν...

"Χαιρετισμός με την ανάληψη καθηκόντων

Η ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, αποτελεί μια ιδιαίτερη τιμή από την πολιτεία στο πρόσωπό μου. Διαισθάνομαι απόλυτα την ευθύνη που συνεπάγεται η θέση αυτή και θα δουλέψω στο μέγιστο δυνατό, ώστε να ανταποκριθώ στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, των λειτουργών αυτής, των μαθητών και των γονέων και κηδεμόνων. Διαδέχομαι τον εξαιρετικό συνάδελφο, κ. Διονύση Διαμαντόπουλο, έναν επιτυχημένο επί μια δεκαετία Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος τίμησε τη θέση, εργάσθηκε και ανέλαβε πρωτοβουλίες, δίνοντας ανάλογο κύρος στο νομό μας. Tον ευχαριστώ πολύ για τη σχετική ενημέρωση και του εύχομαι καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνει.

Αναμφίβολα, αποχωρώ από το σχολείο που ήμουν Διευθυντής απόλυτα ικανοποιημένος, γιατί η εμπιστοσύνη που χτίστηκε με το προσωπικό του σχολείου, αλλά και τους γονείς και κηδεμόνες, μας έδωσε τη δυνατότητα να επιλύουμε αποτελεσματικά και με ταχύτητα τα ζητήματα, να καινοτομούμε και να δημιουργούμε καθημερινά. Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω με απόλυτη ειλικρίνεια όλους τους συναδέλφους μου για τη θέση του Προέδρου στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ημαθίας, μια θέση που μου έδωσε ανεκτίμητη εμπειρία σε πολλούς τομείς. Ευχαριστώ ακόμη, το προσωπικό των σχολικών μονάδων που συνεργάστηκα ως Διευθυντής, όπως και τα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που βοήθησαν σημαντικά από τη θέση τους στην ομαλή λειτουργία του σχολείου. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για την άψογη συνεργασία που είχαμε και θα έχουμε, αναμφίβολα, από εδώ και στο εξής. Μαζί κάναμε πολλά και πάλι Μαζί περισσότερα.

Οι αλλαγές που γίνονται στην εκπαίδευση, οι διορισμοί μετά από πολλά χρόνια και η αναδιοργάνωση των δομών βρίσκονται σε θετική τροχιά, ωστόσο οι συνθήκες της πανδημίας δημιουργούν πρωτόγνωρα δεδομένα που καθημερινά μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων. Με εγρήγορση, ευελιξία και προσαρμογή και με όλα τα σύγχρονα μέσα εκπαίδευσης θεωρώ ότι δε θα χαθεί χρόνος για τους μαθητές και τις μαθήτριες, ελπίζοντας, συντόμως, σε μια ιατρική και φαρμακευτική λύση σε αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα. Στο πλαίσιο της νέας θεσμικής θέσης που αναλαμβάνω, θα υπάρχει συνεργασία όχι μόνο με τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες αλλά και με τις δημοτικές και κρατικές δομές, ιδιωτικούς φορείς, με σκοπό πάντα τη μεγιστοποίηση του οφέλους για τις μαθήτριες και τους μαθητές. Με βάση ρεαλιστικά σχέδια, προσαρμοζόμαστε στις γενικές συνθήκες, επιζητούμε τη βοήθεια όλων, για να δούμε τα παιδιά μας καλύτερα από εμάς. Διαβάζοντας προσεκτικά το παρελθόν, δουλεύουμε στο παρόν για ένα λαμπρό μέλλον των νέων γενεών.

Υπόσχομαι ότι θα εργαστώ με συνέπεια, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, διαφάνεια, χωρίς να παραβλέπω τον ανθρώπινο παράγοντα, στο πλαίσιο πάντα των κανόνων και των νόμων του κράτους. Η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα είναι που θα φέρουν την επιτυχία σε κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας επ’ ωφελεία των μαθητών. Εύχομαι σε όλες και όλους υγεία, ευημερία και δύναμη, ιδίως στο σύνθετο έργο των λειτουργών της εκπαίδευσης".

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Πυρινός.

 

Βιογραφικό

Ο κ. Δημήτριος Πυρινός έχει σπουδάσει στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (1987), στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, (1996) και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, (Πρόγραμμα Εξομοίωσης, 2004). Έχει πραγματοποιήσει Μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα «Ιστορική Δημογραφία» του τμήματος Ιστορίας Κέρκυρας, (2007) και Διδακτορική διατριβή με θέμα «Η Σχολική Εκπαίδευση από την Κοινότητα στο Κράτος, Βέροια 1879-1929, Δημογραφία και Διοίκηση» στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (2012).

Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας. Σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βέροιας στη θέση Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παραρτ. Βέροιας, του Δ.Σ. της Εταιρίας Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας και μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Στα επιστημονικά και προσωπικά του ενδιαφέροντα, με σχετική αρθρογραφία και εισηγήσεις σε εφημερίδες, περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, η τοπική ιστορία, η ιστορία της εκπαίδευσης, η οικονομική ιστορία, η τοπική αυτοδιοίκηση, η καινοτομία στην εκπαίδευση και η σχέση της εκπαίδευσης με την οικονομική ανάπτυξη. Για μια δεκαετία εργάστηκε ως διευθυντής σε σχολικές μονάδες και σήμερα είναι Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ημαθίας.

Κατηγορία Εκπαίδευση
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας