alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

Αγαπητοί/ες μαθητές/τριες, αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς,

Το νέο σχολικό έτος ξεκινά σήμερα μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, ωστόσο  αποτελεί ξανά την αφετηρία στο ταξίδι της γνώσης, των προσδοκιών, της δημιουργίας και της προόδου. Σκοπός για τους μαθητές και τις μαθήτριες είναι η απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών, απαραίτητα εφόδια για το μέλλον τους. Για τους εκπαιδευτικούς, το αίσθημα ευθύνης και του καθήκοντος στο λειτούργημά τους, θεωρούνται απαραίτητα στοιχεία, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι εκπαιδευτικοί στόχοι και η πρόοδος των μαθητών.

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και παραμένει συνοδοιπόρος και βοηθός σε κάθε μέλος της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Στις συνθήκες της πανδημίας, το σχολείο καλείται να αποτελέσει και πάλι τον χώρο πρωτοπορίας, ως προς τη σωστή λήψη των μέτρων πρόληψης και προστασίας, για την ορθή αντιμετώπισή της. Οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους, έτοιμοι να διασφαλίσουν στο ακέραιο την υγεία των μαθητών αλλά και να προσφέρουν μια υψηλής ποιότητας εκπαίδευση. Με εγρήγορση και ευελιξία, με όλα τα σύγχρονα μέσα εκπαίδευσης αν χρειαστούν, δε θα χαθεί ο πολύτιμος χρόνος της μάθησης, ενώ ελπίζουμε συντόμως σε μια ιατρική λύση σε αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα. Ευχόμαστε και στους γονείς και κηδεμόνες να έχουν τη δύναμη και την υπομονή να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους παρέχοντάς τους κάθε βοήθεια. Η συνεργασία και η σύμπνοια, χωρίς αντικρουόμενα μηνύματα από τους ενήλικες, είναι που θα φέρει την επιτυχία σε κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας επ’ ωφελεία των μαθητών και των μαθητριών.

Σας εύχομαι όλες και όλους, μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία, δύναμη και ευημερία.                                                                     

Ο Δ/ΝΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΠΥΡΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Κατηγορία Εκπαίδευση

Τα δύο καφέ εντοπίστηκαν να λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα και τους επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

 

Διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας σε δύο καφέ της Κεντρικής Μακεδονίας, επέβαλαν οι αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποίησαν το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

 

Πρόκειται για ένα καφέ στην Πιερία και ένα στην Ημαθία, τα οποία εντοπίστηκαν να λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, στις 11 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 102 σχετικές παραβάσεις.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια των χθεσινών τους ελέγχων, αστυνομικοί επέβαλαν 40 πρόστιμα στην Κεντρική Μακεδονία για μη χρήση μάσκας και τη μη τήρηση αποστάσεων.

Κατηγορία Αστυνομικά
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 20:15

Κορονοϊός: 207 κρούσματα - 1 στην Ημαθία (13/9)

Σταθερά τριψήφιος είναι ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 207 κρούσματα κορονοϊού και 3 νέοι θάνατοι. Παράλληλα, 54 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Αναλυτικότερα, από τα 207 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.240, εκ των οποίων το 55.5% αφορά σε άνδρες. Παράλληλα, 2.394 (18.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.710 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, 54 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Οι 12 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 171 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 305 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 112 (36.7%) αφορούν σε γυναίκες και οι υπόλοιποι σε άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η κατανομή των κρουσμάτων κορονοϊού

Την Κυριακή δηλώθηκαν 207 επιπλέον κρούσματα κορονοϊού. Από τα 177 εγχώρια κρούσματα, τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικότερα:

29 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
120 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 17 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 3 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
9 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκτων οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
2 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 κρούσμα συνδέεται με γνωστή συρροή
3 κρούσματα στην Π.Ε. Λαρίσης
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας
1 κρούσμα από Π.Ε. Ξάνθης
5 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 αναφέρει ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 1 σχετίζεται με γνωστή συρροή
1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων
2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση

Κατηγορία Υγεία

Κάθε Κυριακή...πάμε momenti για ¨δροσερά¨ Coctails και Mojito

 
Κατηγορία Επιχειρείν

Ανοίγουν κανονικά όλα τα σχολεία του Δήμου Αλεξάνδρειας αύριο Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 εκτός του 7ου Δημ. σχ. Αλεξάνδρειας, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως και τις 18 Σεπτεμβρίου

 

- Η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η πρώτη ημέρα ξεκινά στις σχολικές μονάδες της χώρας στις 8:15 το πρωί, σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες που έχουν δοθεί. Υπενθυμίζεται ότι:
Οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:15 π.μ. και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου που θα περιλαμβάνει:
➢ Επεξήγηση και συζήτηση όλων των μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ
➢ Διανομή μάσκας και ατομικού δοχείου / παγουριού ανά μαθητή
➢ Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά μαθητή
➢ Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.

2. Κατόπιν των τελευταίων αποτελεσμάτων ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες, τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων έχουν λάβει εισήγηση από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, για προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14.9.2020 έως και 16.9.2020 των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των ακολούθων σχολικών μονάδων:
- όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και
- όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας,
καθώς και για προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14.9.2020 έως και 18.9.2020 των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των ακολούθων σχολικών μονάδων:
- του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου
- του Νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου και


- του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.
για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Εκδίδεται σχετική ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

3. Τέλος, ενημερώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα διαχείρισης, Task Force, με την σύμπραξη των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους Διευθυντές Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία. Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου μετά τις 9 π.μ. είτε μέσω τηλεφώνου, στα τηλέφωνα 213 1510984, 213 1510985 και 213 1510986, είτε μέσω email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, πρόκειται για μία διαδικασία δυναμική και, εφόσον χρειαστεί, τα μέτρα προσαρμόζονται και επικαιροποιούνται σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες των ειδικών. Επιστρέφουμε στα θρανία με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης, #ΜαθαίνουμεΑσφαλείς.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Το πρώτο κουδούνι δεν θα χτυπήσει αύριο το 7ο δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας από 14.9.2020 έως και 18.9.2020 για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

1. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η πρώτη ημέρα ξεκινά στις σχολικές μονάδες της χώρας στις 8:15 το πρωί, σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες που έχουν δοθεί. Υπενθυμίζεται ότι:
Οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:15 π.μ. και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου που θα περιλαμβάνει:
➢ Επεξήγηση και συζήτηση όλων των μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ
➢ Διανομή μάσκας και ατομικού δοχείου / παγουριού ανά μαθητή
➢ Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά μαθητή
➢ Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.

2. Κατόπιν των τελευταίων αποτελεσμάτων ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες, τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων έχουν λάβει εισήγηση από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, για προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14.9.2020 έως και 16.9.2020 των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των ακολούθων σχολικών μονάδων:
- όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και
- όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας,
καθώς και για προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14.9.2020 έως και 18.9.2020 των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των ακολούθων σχολικών μονάδων:
- του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου
- του Νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου και


- του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.
για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Εκδίδεται σχετική ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

3. Τέλος, ενημερώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα διαχείρισης, Task Force, με την σύμπραξη των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους Διευθυντές Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία. Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου μετά τις 9 π.μ. είτε μέσω τηλεφώνου, στα τηλέφωνα 213 1510984, 213 1510985 και 213 1510986, είτε μέσω email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, πρόκειται για μία διαδικασία δυναμική και, εφόσον χρειαστεί, τα μέτρα προσαρμόζονται και επικαιροποιούνται σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες των ειδικών. Επιστρέφουμε στα θρανία με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης, #ΜαθαίνουμεΑσφαλείς.

Κατηγορία Εκπαίδευση
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 15:09

Δεν ανοίγουν τα σχολεία στην Πέλλα

Το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή της Πέλλας οδήγησε σε αυτή την απόφαση, έπειτα από ένα μπάχαλο που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ δημοτικών αρχών και υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, η πολιτεία αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και στη Λέσβο έπειτα από την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί μετά την καταστροφή της Μόριας. Τα σχολεία σε αυτές τις περιοχές αναμένεται να λειτουργήσουν από τις 17 Σεπτεμβρίου.

Κλειστά, επίσης, θα παραμείνουν έως και τις 18 Σεπτεμβρίου το δημοτικό σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το Νηπιαγωγείο της ίδιας περιοχής και το 7ο δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η πρώτη ημέρα ξεκινά στις σχολικές μονάδες της χώρας στις 8:15 το πρωί, σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες που έχουν δοθεί. Υπενθυμίζεται ότι:
Οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:15 π.μ. και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου που θα περιλαμβάνει:
➢ Επεξήγηση και συζήτηση όλων των μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ
➢ Διανομή μάσκας και ατομικού δοχείου / παγουριού ανά μαθητή
➢ Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά μαθητή
➢ Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.

2. Κατόπιν των τελευταίων αποτελεσμάτων ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες, τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων έχουν λάβει εισήγηση από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, για προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14.9.2020 έως και 16.9.2020 των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των ακολούθων σχολικών μονάδων:
- όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και
- όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας,
καθώς και για προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14.9.2020 έως και 18.9.2020 των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των ακολούθων σχολικών μονάδων:
- του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου
- του Νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου και
- του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.
για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Εκδίδεται σχετική ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

3. Τέλος, ενημερώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα διαχείρισης, Task Force, με την σύμπραξη των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους Διευθυντές Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία. Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου μετά τις 9 π.μ. είτε μέσω τηλεφώνου, στα τηλέφωνα 213 1510984, 213 1510985 και 213 1510986, είτε μέσω email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, πρόκειται για μία διαδικασία δυναμική και, εφόσον χρειαστεί, τα μέτρα προσαρμόζονται και επικαιροποιούνται σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες των ειδικών. Επιστρέφουμε στα θρανία με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης, #ΜαθαίνουμεΑσφαλείς.

*με πληροφόρηση από την "Εφημερίδα των Συντακτών" (efysyn.gr).

Κατηγορία Εκπαίδευση

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες σχετικά με τη λειτουργία του εργοστασίου Σερρών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει γνωστό εάν θα απορροφήσει την φετινή παραγωγή των τευτλοπαραγωγών της Βορείου Ελλάδος.

Η Royal Sugar έχει εκμισθώσει τα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες, σε συνεργασία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, την συμφωνία μίσθωσης των εργοστασίων στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες έχει συνάψει με την Τράπεζα Πειραιώς τον Νοέμβριο του 2019, η Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία προχώρησε σε υπομίσθωσή τους στη Royal Sugar.

Η συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς έχει ισχύ ως τον Μάρτιο του 2022 και προβλέπει ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη λειτουργία των εργοστασίων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από το μισθωτή ή τον υπομισθωτή - εν προκειμένω την εταιρεία Royal Sugar - για την παραγωγή, την τυποποίηση και την αποθήκευση ζάχαρης από ελληνικά τεύτλα που θα καλλιεργηθούν κατά τη διάρκεια των ετών 2020 και 2021.

Στη συμφωνία δεν προβλέπεται υποχρέωση της Τράπεζας Πειραιώς να χρηματοδοτήσει την καμπάνια των ετών 2020 και 2021, ενώ η Τράπεζα όπως έχει δημοσιοποιηθεί, υλοποιεί, μετά από προσπάθειες τουλάχιστον δύο ετών, τη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 106βδ του πτωχευτικού νόμου, μετά το τέλος της οποίας το ενεργητικό της ΕΒΖ θα μεταφερθεί σε θυγατρικές της Τράπεζας Πειραιώς. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, η Τράπεζα θα επιδιώξει την μίσθωση ή πώληση των εργοστασίων σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Με βάση τη συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με τη Συνεταιριστική Κεντρικής Μακεδονίας, δεν είναι δυνατή η μακροχρόνια μίσθωση, καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εξυγίανσης ενώ ο επενδυτής έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τα δύο εργοστάσια και να θεμελιώσει έτσι δικαίωμα υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο που θέτει ως προϋπόθεση, μακροχρόνια μίσθωση ή ιδιοκτησία.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Κοτόπουλα Δέρας: Αύτο είναι το νοστιμότατο σημερινό DELIVERY MENU   
Κατηγορία Επιχειρείν

Αγαπητά μας παιδιά, Αγαπητοί μας γονείς,

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2020-2021 ευχόμαστε σε όλους σας, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, προσωπική και οικογενειακή υγεία .

Ο καθιερωμένος Αγιασμός στο Σχολείο μας για την νέα σχολική χρονιά, θα γίνει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ.

Ώρα προσέλευσης μαθητών :10:30 π.μ

Oι μαθητές εισέρχονται στον προαύλιο χώρο υποχρεωτικά με μάσκα.

Η είσοδος ,στον προαύλιο χώρο του σχολείου, στους γονείς δεν επιτρέπεται .

Οι μαθητές θα αποχωρήσουν με το τέλος του αγιασμού.

Σας περιμένουμε!

Ο Δ/ντής και ο Σύλλογος Διδ/ντων του Σχολείου

Κατηγορία Εκπαίδευση
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας