alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΛΕΙΣΤΆ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΊΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΝΗΣΙΟΥ


Αύριο, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020,το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Νησίου δεν θα λειτουργήσουν με απόφαση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, λόγω σοβαρής βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης

Το βιβλιοπωλείο Κύτταρο εύχεται σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά.

Κατηγορία Επιχειρείν

Φίλες και φίλοι, αγαπημένοι μου συμπολίτες :


Α) επειδή θεωρώ πως η γνώση είναι από τα όμορφα και πολύτιμα πράγματα


Β) η αναζήτηση της αλήθειας, η γνώση και τα πάθη της ψυχής, συμβάλλουν σημαντικά


Γ) οπωσδήποτε και από κάθε άποψη, είναι να αποκτούμε βεβαιότητα για ότι κάνουμε


Δ) η υπόστασή μας, οι ιδιαίτερες ιδιότητες μας και η μέθοδος που χρησιμοποιούμαι


Ε) η πλάνη ότι είμαστε αθάνατοι


Στ) η ποιότητά μας, η δυνατότητά μας, η ανθρώπινη φύση μας

Ζ) η νόηση, η ικανότητα της αίσθησης, το νοητό και το αυτονόητο και όσους ορισμούς καν να δώσουμε για να συλλάβουμε την αιτία ενός θανατηφόρου δυστυχήματος, δεν επαρκούν βεβαίως.

Αγγίζω το πρόβλημα ευθέως και με σαφήνεια, συνδέοντας το ατύχημα με τον οδηγό.


Φίλε, όταν οδηγείς, κάντο με πραότητα, με νηφαλιότητα, με ηρεμία ψυχής. Αποφεύγεις την οδήγηση, όταν, ενσκήπτουν, ισχυρά και ζωηρά πάθη, παροξυσμός, φόβος, διέγερση, οργή.

Μένω στον παράγοντα άνθρωπο, στον έμψυχο οδηγό, γιατί μετά το δυστύχημα μένει ο άψυχος οδηγός. Η ψυχή διαιρείται και μένει το άψυχο σώμα, δεν μπορείς να διατυπώσεις τις απορίες σου.


Για να δώσουμε λύση, πρέπει να παραδειγματιστείτε και κατά κοινή ομολογία να πιστέψετε ότι το όχημά σας κινείται και μαζί με αυτό κινείται και η ψυχή σας.


Μην γίνεστε στατιστικό μέγεθος, χαρακτηριστικό γνώρισμα της ζωής είναι η αναπνοή, έχει νόημα να αναπνέουμε. Ταυτίστε απόλυτα τον νου με την ψυχή σας, πιστέψτε σε κάτι αληθινό, στη ζωή, <<μην κείτεστε αλλόφρονες>>. Το μυαλό μας λέει αλήθεια, νους και ψυχή σε αρμονία, και για να γίνω σαφής, κάνετε το ωραίο και το σωστό !


Προσηλωθείτε στο καθήκον του συνετού οδηγού, όπως ορίζεται πρωταρχικά και με μοναδικό τρόπο. Σας θέτω το μυαλό ως την αρχή όλων των πραγμάτων. Οδηγείται συγκροτημένα, ταυτιστείτε με τους λόγους που σας κάνουν να ζείτε. Χαρείτε όλα τα θεία πράγματα, την σελήνη, τον ήλιο, τα αστέρια.... Μην αποχωρίζεστε τους ανθρώπους που σας αγαπούν και σας νοιάζονται, που τους αγαπάτε ομοίως και σας ανήκουν.


Είναι προφανές ότι, όταν κλείνει βίαια ο κύκλος της ζωής μας, παύουν οι πρακτικές σκέψεις, είναι ορισμός. Συλλογιστείτε, τι είναι προς αποφυγή κατά την οδήγηση, προσδιορίστε την αιτία, λογοδοτήστε με επιχειρήματα.


Φίλες και φίλοι, αγαπημένοι μου συμπολίτες ! η ψυχή μας έχει αρμονία, είναι κράμα και σύνθεση αντιθέσεων. Μην τις στερείτε αυτήν την ικανότητα της ψυχής, σκεφτείτε κατά νου, όταν συμβεί το μοιραίο, δεν υπάρχουν πολλές ψυχές. Πρόδηλα θα είστε ένα στατιστικό μέγεθος θανατικού, ενός αριθμού στην μακάβρια λίστα των χαμένων........


Ευθύμιος Α. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αξιωματικός ε.α. ΕΛ.ΑΣ.

Κατηγορία Αστυνομικά

338 οι θάνατοι, συνολικά, στη χώρα - 78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 170 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 33 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15142, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2591 (17.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6348 (41.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 338 θανάτους συνολικά στη χώρα. 126 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Αναλυτικότερα:

– 12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– 89 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 3 κρούσματα αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

• 1 κρούσμα στην Π.Ε Καλύμνου

• 2 κρούσματα στη Π.Ε. Κορινθίας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

• 22 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 21 συνδεονται με συρροή στο ΚΥΤ Σάμου

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων

19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Κατηγορία Υγεία

Παρουσίαση προπονητή και νέων παικτών πραγματοποιήθηκε από τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας το απόγευμα της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2020 στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Βρυσάκι Ημαθίας.
Το Δ.Σ. της ομάδας ήρθε σε συμφωνία με τον προπονητή Φώτη Παπαδόπουλο(πρώην τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας) , ο οποίος θα κρατήσει προπονητικά τα ηνία της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020-2021.
Στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας άπαντες είναι πανέτοιμοι για τις προκλήσεις της Γ΄ Εθνικής και απόλυτα συγκεντρωμένοι για να πετύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί για την επόμενη χρονιά.
Στο τέλος ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ παρουσίασε το νέο ρόστερ της ομάδας και πλέον οι αγωνιστικές προκλήσεις είναι προ των πυλών.

Πρόκειται για τους: Παναγιώτης Χασιώτης, Κώστας Αλεξιάδης, Άρης Σεκερτζής, Γιάννης Κοντογιάννης, Γιώργος Πολίτης, Μάριος Πέτκος

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του Προέδρου κ. Κυριάκου Μπουκλά, του νέου προπονητή καθώς και την παρουσίαση των νέων παικτών:

 

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Κάθε Κυριακή...πάμε momenti για ¨δροσερά¨ Coctails και Mojito

 
Κατηγορία Επιχειρείν

Για την Συμφωνία των Πρεσπών όταν κλήθηκε να την υπογράψει ο κ. Τσίπρας, είπε ότι "ήταν από τις λίγες στιγμές που ένας πολιτικός αναμετράται με την ιστορία...Και σε αυτή την περίπτωση ήλθε πολύ σύντομα.

Είπε ότι δεν υπήρξε καμία συναλλαγή για την Συμφωνία των Πρεσπών από την πλευρά του και πρόσθεσε: "Υπήρξε όμως συναλλαγή του κ. Μητσοτάκη, αντάλλαξε την άποψή του για το Μακεδονικό με την πρωθυπουργία".

Είπε ακόμη ότι για τις συμφωνίες με τα Σκόπια που θα έλθουν στην Βουλή μετά την επίσκεψη Ζάεφ στην Αθήνα ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και πρόσθεσε: "ότι κάθε ψήφος υπέρ των συμφωνιών θα είναι και μία συγγνώμη για την αθλιότητα που έγινε πριν από δύο χρόνια και για την εξαπάτηση των απλών πολιτών. Περιμένουμε λοιπόν 158 συγγνώμες, βάζοντας μέσα και τον Αντώνη Σαμαρά.

Για τον Νίκο Κοτζιά μίλησε θετικά και πρόσθεσε ότι "δεν είμαστε σε άλλο μήκος κύματος, διαφωνούμε σε πολλά αλλά είμαστε στην ίδια όχθη".

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατηγορώντας τον για «εξαπάτηση» που «πλέον γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες». «Όταν λύσαμε -όπως επέβαλαν τα συμφέροντα της χώρας μας – τη χρόνια εκκρεμότητα μας με τους Βόρειους γείτονες μας, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, σήκωσαν τη χώρα στο πόδι. Σήμερα, τους παινεύει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας για την πιστή τήρηση της Συμφωνίας. Είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης «οφείλει να ζητήσει συγγνώμη, όχι σε εμάς, αλλά σε κάθε Μακεδόνα, σε κάθε Έλληνα που εξαπάτησε», μια «συγγνώμη που κραύγαζε ότι δήθεν πούλησα την Μακεδονία για τις συντάξεις», που «έβαλε το κόμμα του πάνω από τη χώρα και γέμισε τους Έλληνες με ψέμα, μίσος και διχασμό, παραποιώντας την ιστορία, την ίδια τη συμφωνία, αλλά και την εθνική γραμμή που χαράχθηκε και από την παράταξή του».

 

Kατηγόρησε γενικότερα την κυβέρνηση για «εξαπάτηση» του λάου σε όσα του έταξε για την οικονομία, ότι έφερε την ύφεση πριν από την πανδημία και ότι μετά «παρά τα γεμάτα ταμεία και τη δημοσιονομική ελευθερία», «δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό για να συγκρατήσουν την ύφεση».

 

Ακόμα άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση μιλώντας για έξι παράλληλες κρίσεις και καταλήγοντας ότι «14 μήνες μετά την εκλογή της αυτή η κυβέρνηση εξελίσσεται σε μια μεγάλη απάτη, που αποκαλύπτεται κάθε μέρα».

 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thestival.gr

Διακοπή νερού θα πραγματοποιηθεί από τις 7.00 το πρωί αύριο Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στην Τ.Κ. Νησίου ώστε να επιδιορθωθεί σοβαρή βλάβη στο εσωτερικό δίκτυο διανομής νερού.


Άγνωστη η ώρα που θα ολοκληρωθεί η παρέμβαση της ΔΕΥΑΑΛ και θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Σήμερα (20 Σεπτεμβρίου 2020) και ώρα 00:45 περίπου, στο 1ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Λουτρού – Επισκοπής Ι.Χ. επιβατικό όχημα που οδηγούσε 32χρονος ημεδαπός,

εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένια γέφυρα αρδευτικού καναλιού και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Την Κυριακή μετά την ύψωση τού Τιμίου Σταυρού 20 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και Αγίας Ιερουσαλήμ Καμποχωρίου. 

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας