alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Τρομάζει ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Μόλις σε ένα 24ωρο, καταγράφηκαν 416 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18123, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση της Τρίτης ανέφερε πως τα 240 από τα 416 νέα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική.

Τόνισε πως «η ένταση του νέου κύματος είναι υψηλή, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων είχε κάμψη». Ταυτόχρονα ο μέσος όρος θανόντων ανά μέρα είναι πέντε άτομα. Η Αττική είναι το επίκεντρο της επιδημίας και ιδιαίτερα το κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη. Αναφέρθηκε στα rapid tests που γίνονται σε περιοχές της Αθήνας.

Ο χάρτης της διασποράς

Σήμερα, 29/09/2020 δηλώθηκαν 416 επιπλέον κρούσματα. Από τα 355 εγχώρια κρούσματα, τα 55 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 10 συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Αναλυτικότερα:

– 61 εισαγόμενα κρούσματα, εκ των οποίων 59 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

–240 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 19 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 12 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης , εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας

• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, συνδεόμενα με γνωστή συρροή

• 1 κρούσμα στην Π.Ε.

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

• 5 κρούσματα στην Π.Ε Πιερίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

• 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε.

12 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

παρακολουθούμε στενά τρείς πηγές κρουσμάτων:

Α) εισαγόμενα (πάνω από 60 σήμερα).

Β) Δομές φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών

Γ) Περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιβάρυνσης ανά την επικράτεια.

2898 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7479 (41.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 19 (24.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 207 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 388 θανάτους συνολικά στη χώρα. 143 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κατηγορία Υγεία

Το προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου / Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας, οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι γονείς των παιδιών, ευχαριστούν θερμά τον ΟΠΕΚΕ Π.Δ .ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και ΘΡΑΚΗΣ για τη χορήγηση στο σχολείο μας Δέκα (10) συσκευών φορητών υπολογιστών για τις ιδιαίτερα μεγάλες ανάγκες του σχολείου μας.

 

Η διάθεση των φορητών υπολογιστών σε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, της κρίσης της πανδημίας , ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους μας.

 

Ο ΟΠΕΚΕ με αυτή του την όμορφη κίνηση έδειξε το ανθρώπινο και κοινωνικό του πρόσωπο και συγχρόνως με την επιλογή του να στηρίξει μια δομή της Ειδικής Αγωγής που τόσα πολλά και ποικίλα προβλήματα αντιμετωπίζουν, έδειξε την ευαισθησία του στη διαφορετικότητα.

 

Ευχαριστούμε τον ΟΠΕΚΕ Π.Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και ΘΡΑΚΗΣ για τη στήριξη και ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κ. Κιοσέογλου Ελένη που μας έφερε τους φορητούς υπολογιστές στο σχολείο μας, όπως επίσης και τον κ.Ράπτη Δημήτριο που για μια φορά ακόμη στήριξε το σχολείο μας και με τη δική του βοήθεια πραγματοποιήθηκε αυτή η χορηγία. Να είναι καλά, τον θέλουμε κοντά μας φίλο και αρωγό στις δυσκολίες του σχολείου μας.

Κατηγορία Εκπαίδευση
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Μια ανορθόδοξη πορεία θα ακολουθήσει ο καιρός τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Μετά τις ισχυρές βροχές, κατά τις οποίες «βούλιαξαν» περιοχές της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και του Βορείου Αιγαίου, ο καιρός αναμένεται να μείνει για λίγες ημέρες ασταθής.

Σήμερα, όπως αναφέρει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ηπειρο, στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και αργότερα στη Δυτική Πελοπόννησο και -μετά το μεσημέρι- στη Θράκη.

Παρά ταύτα, εντός της εβδομάδας ο καιρός θα κάνει μια ασυνήθιστη στροφή. Οπως εξήγησε ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr), «τα μοντέλα δείχνουν ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα υποχωρήσει μερικώς, όμως την Παρασκευή θα αρχίσει να ανεβαίνει».

Πρόκειται για «μια ισχυρή θερμή εισβολή που θα “καθίσει” στην περιοχή το τριήμερο του Σαββάτου, της Κυριακής και της Δευτέρας. Αναμένουμε ότι θερμές μάζες από την Αφρική θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία σε πολύ πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ αυτές οι συνθήκες θα υποβοηθηθούν και από την άπνοια». Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, αυτή η συμπεριφορά του καιρού «ξεφεύγει από τα συνηθισμένα για το τρέχον διάστημα, δηλαδή τα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, καθώς η προς τα πάνω απόκλιση της θερμοκρασίας θα είναι μεγάλη».

Ο Κώστας Λαγουβάρδος επισημαίνει ότι αύριο, Τετάρτη, θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τη θερμή εισβολή, όπως το αν θα συνοδευτεί από αφρικανική σκόνη, παράγοντας που αναμένεται να περιορίσει σε κάποιο βαθμό την άνοδο της θερμοκρασίας.

Το meteo.gr αναμένεται να εκδώσει νέα ενημέρωση για τη μεταβολή του καιρού, η οποία, ωστόσο, θεωρείται βέβαιη. Άνοδο της θερμοκρασίας ήδη από την Παρασκευή (στα νότια) και το Σάββατο «βλέπει» και η ΕΜΥ.

Στους προγνωστικούς χάρτες θερμοκρασιών μάλιστα εμφανίζονται τιμές έως και 35 ή και... 39 βαθμούς για την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Κατηγορία Γενικά

Η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι:

Στις 30/09/2020 ημέρα Τετάρτη θα γίνει διακοπή νερού από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

Ο λόγος είναι η αποκατάσταση βλάβης στο εσωτερικό δίκτυο διανομής της Ανατολικής περιοχής της πόλης Αλεξάνδρειας και συγκεκριμένα στο τμήμα που περικλείεται από τις εξής οδούς:

1.28ης Οκτωβρίου
2.Μ.Αλεξάνδρου
3.Καρατάσου
4.Παλαιά Εθνική οδό Αλεξάνδρειας - Βέροιας

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Εκ της Τεχνικής

Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Καλημέρα!!! Πάντα με καινούρια πιάτα κοντά σας... Έτσι και σήμερα     
 
Κατηγορία Επιχειρείν

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, καταργούνται όλα τα προγράμματα σπουδών που είχαν ψηφιστεί το 2019 και επανέρχονται από την επόμενη σχολική χρονιά τα προγράμματα σπουδών που συντάχθηκαν το 2014, παρόλου που ούτε εκείνα δεν είχαν εφαρμοστεί. Τι όμως αλλάζει στην διδασκαλία της Ιστορίας;

Στα προγράμματα που θα προωθηθούν από την επόμενη σχολική χρονιά η διδασκαλία της Ιστορίας θα είναι θεματική. Στο Δημοτικό η προσέγγιση θα είναι πιο εθνοκεντρική και θα παρουσιάζεται η μυθολογία. Στο Γυμνάσιο θα ακολουθεί η σπειροειδής διδασκαλία Αρχαιότητας, Βυζαντίου, Νεότερης Ιστορίας. Στο Λύκειο θα μπαίνουν θεματικές ενότητες ενώ προβλέπεται και κατεύθυνση «Το εργαστήρι της Ιστορίας».

Οι διαφορές των δύο προγραμμάτων σπουδών

Oι διαφορές μεταξύ των προγραμμάτων σπουδών στο μάθημα της Ιστορίας μεταξύ του 2014 και του 2019 έστω και αν δεν εφαρμόστηκαν, είναι οι παρακάτω:

2014: Η διδακτέα ύλη χωρίζεται σε Αρχαία, Βυζαντινή-Μεσαιωνική και Νεότερη Ιστορία. Στο Δημοτικό (Α', Β' και Γ') οι μαθητές εξοικειώνονται με τις βασικές ιστορικές έννοιες. Στην Γ' τάξη διδάσκεται η Μυθολογία και η Προϊστορία - Πρωτοϊστορία. Στις Δ', Ε', Στ' η Αρχαία Ιστορία, η Βυζαντινή-Μεσαιωνική Ιστορία, η Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία.

Στις Α' Β', Γ' τάξεις του Γυμνάσιου, διδάσκονται σπειροειδώς αντίστοιχα η Αρχαία Ιστορία, η Βυζαντινή - Μεσαιωνική και, δυνητικά, η Πρώιμη Νεότερη Ιστορία, η Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία (Ελλάδα, Μεσόγειος, Ευρώπη, Κόσμος). Στο Λύκειο στην Α' τάξη θεματική διδασκαλία είναι τα «Κράτη, Θεσμοί και Δοίκηση, Ιδεολογικά Ρεύματα» (πόλη κράτος, βασίλεια, πολυεθνικές αυτοκρατορίες, εθνικά κράτη Αρχαία Δημοκρατία, Βυζαντινό Πολίτευμα,
Μοναρχία, σύγχρονες δημοκρατίες, Συντηρητισμός, Φιλελευθερισμός, Σοσιαλισμός), στην Β' τάξη η «Κοινωνία, Οικονομία, δημογραφία, Πολιτισμός» (Κοινωνικές τάξεις και ομάδες, από τη γεωργική επανάσταση στην επανάσταση υψηλής τεχνολογίας, μετακινήσεις πληθυσμών, μεταναστευτικά ρεύματα), στην Γ' τάξη ο «Πόλεμος και Ειρήνη» (συστήματα ασφάλειας - πόλεμοι και συνθήκες, από τις αρχαίες αμφικτυονίες, τις αρχαίες συμμαχίες και τη βυζαντινή διπλωματία στις σύγχρονες διεθνείς ενώσεις και οργανισμούς).

2019: Περιέχουν στην Α' Λυκείου μόνο Νεότερη Ιστορία και σταματούν στη Β' τάξη Λυκείου καθώς η πολιτική της τότε κυβέρνησης ήταν η Γ' τάξη του βαθμίδας να λειτουργήσει ως προπαρασκευαστικό έτος για τα ΑΕΙ. Γίνεται διασύνδεση της ελληνικής Ιστορίας με την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια και κυρίως με την Ιστορία των βαλκανικών και μεσογειακών λαών, «Focus» στις μη προνομιούχες κοινωνικά ομάδες (π.Χ. στη γυναίκα, στο παιδί, στα άτομα με αναπηρία, στις θρησκευτικές μειονότητες), σύνδεση με τα μουσεία, τα ιστορικά μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Στο Δημοτικό σύνδεση των ελληνικών μύθων με τους μύθους άλλων λαών. Πολύ περισσότερα κεφάλαια σχετικά με τη διεθνή Ιστορία (κοινωνική και πολιτισμική) και τη σύγχρονη πλευρά της και λιγότερη ελληνική και μεσαιωνική.

Έμφαση στα γεγονότα που συνδέονται με τον εμφύλιο πόλεμο, αλλά και μετέπειτα τις περιόδους δικτατορίας, μεταπολίτευσης, κ.λπ. κεφάλαια της σύγχρονης παγκόσμιας Ιστορίας: συγκρούσεις στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, εμφυλίους πολέμους και εθνικισμό (Γιουγκοσλαβία), στρατιωτικές επεμβάσεις (Πόλεμος του Κόλπου, εισβολή σε Ιράκ και Αφγανιστάν), θρησκευτικός ριζοσπαστισμός (11η Σεπτεμβρίου, ισλαμική τρομοκρατία), προσφυγική κρίση και ξενοφοβία. Αλλά και μεταπολεμική Δικαιοσύνη και γερμανικές αποζημιώσεις.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Μπαράζ πληρωμών από τον ΟΠΕΚΑ καθώς ο οργανισμός σήμερα θα πιστώσουν στους λογαριασμούς των δικαιούχουν χρήματα για μία σειρά επιδομάτων όπως επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα κ.α..

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πληρωθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ όπως το επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, επίδομα γέννησης, προνοιακά και άλλα επιδόματα του οργανισμού, ενώ τα χρήματα στα ΑΤΜ από τις πληρωμές των επιδομάτων, θα είναι διαθέσιμα από το απόγευμα της Τρίτης. Όπως συμβαίνει κάθε μήνα, και ανάλογα με την εκάστοτε τράπεζα, τα χρήματα θα πιστωθούν από σήμερα το απόγευμα, συνεπώς οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν από σήμερα αγορές και αναλήψεις.

Αναλυτικά τα επιδόματα που καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ:

η τέταρτη διμηνιαία δόση του Επιδόματος Παιδιού Α21
το Επίδομα Γέννησης
τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
ΚΕΑ - Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
το Επίδομα Ενοικίου (Στέγασης)
το Στεγαστικής Συνδρομής
το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
η «Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982»
το Επίδομα Ομογενών «Συνεισφορά Δημοσίου του ν. 4605/2019»

Οι αλλαγές που έρχονται στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Νέα κριτήρια διαμορφώνονται για την χορήγηση των επιδομάτων παιδιού, στέγασης και Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σύμφωνα με σχετική διάταξη του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με την δημοσίευση του νέου νόμου θα αλλάξουν οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος παιδιού, του επιδόματος στέγασης (ενοικίου) και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) για όσους έχουν παιδιά που φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ειδικότερα θα περιλαμβάνεται πλέον η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών δικαιούχων σε σχολείο, ενώ θα παίζει ρόλο ως προϋπόθεση η «συνέπεια» του παιδιού-μαθητή στην υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή να μη μείνει από απουσίες.

Έτσι από φέτος, δηλαδή το σχολικό έτος 2020-2021 απαραίτητη θα είναι η όχι μόνο η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών όσων οικογενειών λαμβάνουν τα εν λόγω επιδόματα, αλλά και η εξέλιξή τους εκπαιδευτικά, ώστε να μην μένουν την ίδια τάξη. Αναλυτικότερα όσοι έχουν εξαρτώμενο τέκνο για το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησής του στην υποχρεωτική εκπαίδευση, το επίδομα χορηγείται υπό την προϋπόθεση αφενός της εγγραφής του σε σχολείο αφετέρου της πραγματικής φοίτησής του, η οποία θεωρείται ότι συντρέχει όταν το εξαρτώμενο τέκνο δεν υποχρεούται να επαναλάβει την ίδια τάξη λόγω του αριθμού των απουσιών του.

Έτσι όσοι καταθέτουν αίτηση για την χορήγηση του επιδόματος παιδιού, του επιδόματος στέγασης και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα πρέπει, εφόσον έχουν παιδιά που φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση να δηλώνουν και το σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά τους.

Για το επίδομα παιδιού η τέταρτη δόση για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο η πληρωμή θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.
Υπενθυμίζεται προς όλους τους ενδιαφερομένους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.

Η αίτηση για το επίδομα στέγασης υποβάλλεται ηλεκτρονικά είτε από τους αιτούντες απευθείας, είτε μέσω των αρμοδίων οργάνων των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων στους οποίους διαμένουν οι αιτούντες. Τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα και οι μονογονεϊκές οικογένειες υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά στους Δήμους ή τα Κέντρα Κοινότητας.

Η αίτηση υποβάλλεται από το πρόσωπο στο όνομα του οποίου έχει συναφθεί το μισθωτήριο συμβόλαιο της κύριας κατοικίας. Σε περίπτωση νοικοκυριού που απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται από τον υπόχρεο ή τον σύζυγο του υπόχρεου υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, για το σύνολο των μελών του νοικοκυριού.

Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης το Α.Φ.Μ. και τον Α.Μ.Κ.Α. Όλα τα δεδομένα που αφορούν σε προσωπικά στοιχεία, στη σύνθεση του νοικοκυριού, σε φορολογικά και οικονομικά στοιχεία προκύπτουν από διασυνδέσεις ή διασταυρώσεις με τις βάσεις δεδομένων της Α.Α.Δ.Ε. της Η.Δ.ΙΚ.Α., του Ε.Φ.Κ.Α., του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Παιδείας, Εργασίας.

Σε περίπτωση που προκύπτει αναντιστοιχία στοιχείων, η αίτηση παραμένει σε εκκρεμότητα και ο αιτών προσκομίζει στον Δήμο ή το Κέντρο Κοινότητας κάθε πρόσφορο δικαιολογητικό για την τεκμηρίωση της πραγματικής κατάστασης του νοικοκυριού.

Κατηγορία Οικονομία
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 29/09/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Γενικά βελτιωμένος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τρίτη (29/9) στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ωστόσο δεν θα λείψουν και πάλι οι βροχές σε αρκετές περιοχές - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι το Σάββατο 3 Οκτωβρίου.

Ο καιρός σήμερα

Στα δυτικά και τα βόρεια βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά.

Στα υπόλοιπα άστατος καιρός με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου

ΑΤΤΙΚΗ


Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 και το βράδυ στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ


Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Aπό 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Καιρός: Αστατός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ


Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ


Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου

 

Προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός.

Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μπόφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ

Η θερμοκρασία θα σημειώσει στα βόρεια μικρή πτώση.

 

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

 

ΠΕΜΠΤΗ 01-10-2020


Στα δυτικά και τα βόρεια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα βορειοανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-10-2020


Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από νότιες διευθυνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές δυτικών διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 03-10-2020


Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας