alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1,

τα 9 από συρροή κρούσματα κορονοϊού στην Ημαθία, τα οποία ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου 2020,

βρέθηκαν σε μεγάλη επιχείρηση κονσερβοποιϊας στην Ημαθία.


Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί όπως διαφαίνεται η διασπορά είναι μεγάλη στο νομό μας και τα κρούσματα θα αυξάνονται καθημερινά,

γεγονός που θα επιβεβαιώνεται συνεχώς και από την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό του ΕΟΔΥ .

Κατηγορία Υγεία

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Πέμπτης από το υπουργείο Υγείας, για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας

Στην ενημέρωση της Πέμπτης από το υπουργείο Υγείας, ανακοινώθηκαν 241 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10998, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2.174 (19.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4843 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

39 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (25.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 154 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 278 θανάτους συνολικά στη χώρα. 102 (36.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Αναλυτικότερα:

- 31 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 118 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 23 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 5 συνδέονται με συρροές
- 12 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή, ενώ 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου


- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με συρροές


- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κιλκίς
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κυκλάδων
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου
- 12 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Κατηγορία Υγεία

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

 

Κατηγορία Φαρμακεία
Κοτόπουλα Δέρας: Αύτο είναι το νοστιμότατο σημερινό DELIVERY MENU   
Κατηγορία Επιχειρείν

Την τελευταία Δευτέρα του Σεπτεμβρίου, στις 28 του μήνα που διανύουμε, θα αρχίσουν οι γιατροί της χώρας να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά το αντιγριπικό εμβόλιο.

 

Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες αποκτά μεγαλύτερη σημασία φέτος και λόγω της πανδημίας Covid-19. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, η περίοδος εμβολιασμών για τη γρίπη ξεκινά στα μέσα του επόμενου μήνα - όπως γίνεται κάθε χρόνο - μετά και την επίσημη εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.


Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για το αντιγριπικό εμβόλιο

 

«Έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η εμβολιαστική περίοδος για τη γρίπη ξεκινά στα μέσα Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου».

 

 

Κατηγορία Υγεία

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας, κατόπιν των νέων επιδημιολογικών δεδομένων και ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, υπενθυμίζει και επισημαίνει στους συμπολίτες μας ότι, προκειμένου να αποφευχθούν συνθήκες στενού συγχρωτισμού που ευνοούν τη μεταδοτικότητας του ιού SARS-Cov-2:


Τα ραντεβού επίσκεψης στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία της Μονάδας Βέροιας του νοσοκομείου μας κλείνονται ΜΟΝΟ τηλεφωνικά, στο 2331 3 51400 για τα πρωινά και απογευματινά ιατρεία και στο 2331 3 51182 για το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα, καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες: 7:30 – 14:30.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας συστήνεται η αποφυγή των ωρών αιχμής.


Ευχαριστούμε για την επίδειξη κατανόησης και αισθήματος ευθύνης που πρέπει να μας διακατέχει όλους για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων συνθηκών και την συνεργασία και συνδρομή σας στην προστασία της υγείας των ασθενών, του προσωπικού του νοσοκομείου και τελικά όλων των κατοίκων του νομού μας.

Επίσης υπενθυμίζουμε:

 

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας σε συνεργασία με την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και τους Διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας, με αίσθημα ευθύνης και γνώμονα την δημόσια υγεία, αποφάσισε τα παρακάτω:


• Καθολική απαγόρευση του επισκεπτηρίου στις Μονάδες Βέροιας και Νάουσας (σύμφωνα με την Υπ. Πρωτ. ΟΙΚ.13975-28/2/2020 Απόφαση του Υπουργείου Υγείας).


• Καθολική απαγόρευση της εισόδου στους αντιπροσώπους των ιατρικών εταιρειών.


• Αποκλεισμός όλων των παράπλευρων εισόδων του νοσοκομείου και αυστηρός έλεγχος της εισόδου από το σημείο έλεγχου των δυο Μονάδων Βέροιας και Νάουσας


• Η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους ασθενείς του νοσοκομείου με την επίδειξη του ραντεβού τους και σε εξαιρετικές περιπτώσεις που χρήζουν βοήθειας σε έναν μόνο συνοδό τους.


Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνδρομή σας στην προστασία της υγείας των ασθενών του νοσοκομείου, του προσωπικού αλλά και όλων των κατοίκων του νομού μας.
.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΗΛΙΑΣ Γ. ΠΛΙΟΓΚΑΣ

Κατηγορία Υγεία

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει στα Μέλη του, ότι το μήνα Οκτώβριο του 2020, θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δυτ. & Κεντ. Μακεδονίας.

 

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται για υποψηφιότητες, να επικοινωνήσουν με τη Διοίκηση του Συλλόγου.

 

Υποψηφιότητες μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020.

 

ΤΟ Δ.Σ.

Από τον Νοέμβριο θα τεθεί σε λειτουργία η διέλευση με έναν πομποδέκτη από όλα τα διόδια. Η διαλειτουργικότητα, που επί μια δεκαετία αποτελεί σημείο τριβής ανάμεσα στους παραχωρησιούχους, όπως αναφέρει η "Καθημερινή" θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Από προχθές στους αυτοκινητόδρομους που διαθέτουν πομποδέκτες προστέθηκε και η Εγνατία Οδός.

Η ακριβής ημερομηνία για την αλλαγή δεν έχει καθοριστεί, όμως η Hellastron, που είναι το συλλογικό όργανο των εταιρειών που διαχειρίζονται διόδια, συμφώνησε με τα μέλη της και το υπουργείο Υποδομών για την έναρξη της διαλειτουργικότητας σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους.

Σήμερα οι διασυνδεδεμένοι χωρίζονται σε δύο ομάδες: Αττική Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός, Μορέας, Γέφυρα στην πρώτη ομάδα, και Νέα Οδός και Κεντρική Οδός στη δεύτερη. Το σημείο τριβής ήταν το ποσοστό του κομίστρου που θα παρακρατεί η κάθε εταιρεία και διαμορφώθηκε τελικά κάτω από το 2%.

Όταν για παράδειγμα ο οδηγός χρησιμοποιεί πομποδέκτη της εταιρείας Α για να περάσει από τα διόδια της Β, τότε η Α θα παρακρατήσει το ποσοστό αυτό και θα αποδώσει στην Β το υπόλοιπο.

Με αυτόν τον τρόπο ο οδηγός θα μπορεί να περνάει από τα ηλεκτρονικά διόδια όλης της χώρας χωρίς προβλήματα.

Κατηγορία Γενικά

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας ευχαριστούν θερμά τα καταστήματα:


o DUKE PC STORE - ΔΟΥΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ


o PC PHONE TABLET SERVICES ACCESSORIES - ΦΑΚΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ


για την δωρεά 2 σκληρών δίσκων που θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αυξημένων λειτουργικών αναγκών του σχολείου μας.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου 2021 η προθεσμία καταβολής των χρεών

 

Παγώνει η πληρωμή των φορολογικών χρεών που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού για τέσσερις κατηγορίες φορολογουμένων μέχρι τον Μάιο του 20121. Συγκεκριμένα οι οφειλές θα παραμείνουν σε αναστολή, ενώ στη συνέχεια η καταβολή τους θα γίνει σε 12 άτοκες ή σε 24 χαμηλότοκες δόσεις, με ετήσιο επιτόκιο 2,5%.

 

Ετσι παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου 2021 η προθεσμία καταβολής των χρεών που έπρεπε να πληρωθούν εντός των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου, των οποίων οι ημερομηνίες καταβολής τους παρατάθηκαν μέχρι τις 31 Αυγούστου, τις 30 Σεπτεμβρίου και τις 31 Οκτωβρίου 2020.


Οι δικαιούχοι φορολογούμενοι

 

Επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2020.
Επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που επλήγησαν οικονομικά από την κρίση του κορονοϊού, λόγω πτώσης του κύκλου εργασιών τους σε έναν ή περισσότερους από τους μήνες της περιόδου Μαρτίου-Ιουνίου 2020 και υπάγονται στις κατά καιρούς ανακοινωθείσες λίστες με τους πληττόμενους ΚΑΔ.
Εργαζόμενοι που βρέθηκαν σε προσωρινό καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας και έλαβαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, για έναν ή περισσότερους από τους μήνες Μάρτιο-Ιούνιο.
Ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα κατά 40% ενοίκια επαγγελματικής στέγης, πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης κατά τους μήνες Μάρτιο έως και Ιούνιο 2020.

Τα χρέη που αναστέλλονται

Οι οφειλές των παραπάνω φορολογουμένων που υπάγονται στη νέα παράταση προθεσμίας καταβολής - αναστολής είσπραξης είναι:

 

Οι βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλές (ΦΠΑ, Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών, φόρος κληρονομιάς, μηνιαίες δόσεις παλαιότερων ρυθμίσεων κλπ) των οποίων η προθεσμία καταβολής έληγε κανονικά από 11 Μαρτίου 2020 έως και 30 Απριλίου 2020 αλλά παρατάθηκε έως τις 31 Αυγούστου 2020.
Οι βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλές (ΦΠΑ, Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών, φόρος κληρονομιάς, μηνιαίες δόσεις παλαιότερων ρυθμίσεων κλπ) των οποίων η προθεσμία καταβολής έληγε από την 1η Μαΐου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020 αλλά έχει παραταθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.
Οι βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλές (ΦΠΑ, Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών, φόρος κληρονομιάς, μηνιαίες δόσεις παλαιότερων ρυθμίσεων κλπ) των οποίων η προθεσμία καταβολής έληγε από την 1η Ιουνίου 2020 έως και την 30η Ιουνίου 2020 αλλά έχει παραταθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.
Οι βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλές που ήταν ληξιπρόθεσμες την 11η-3-2020 και η είσπραξή τους ανεστάλη μέχρι και την 31η-8-2020.
Οι βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλές που ήταν ληξιπρόθεσμες την 1η-4-2020 και η είσπραξή τους ανεστάλη μέχρι και την 31η-8-2020.
Οι βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλές που ήταν ληξιπρόθεσμες την 1η-5-2020 και η είσπραξή τους ανεστάλη μέχρι και την 30η-9-2020.
Οι βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλές που ήταν ληξιπρόθεσμες την 1η-6-2020 και η είσπραξή τους ανεστάλη μέχρι και την 31η-10-2020.

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας