alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην ΠΕΟ Αλεξάνδρειας - Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο δρόμο μεταξύ Χαλκηδόνας - Λουδία το απόγευμα της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου 2020 το απόγευμα και περί ώρα 19.30.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δυο οχήματα, ένα φορτηγό και ένα ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκαν με σφοδρότητα πλαγιομετωπικά για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Ο τραγικός απολογισμός ένας άνθρωπος να απεγκλωβιστεί νεκρός από τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, μέσα από την άμορφη μάζα σιδερικών, στην οποία είχε μετατραπεί το αυτοκίνητό του και ο οδηγός του φορτηγού να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί σε μονάδα υγείας.

Στο συμβάν πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και η Τροχαία ρυθμίζει την ροή των οχημάτων και στα δύο ρεύματα προς Θεσσαλονίκη και προς Βέροια και η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να ακολουθήσουν παρακαμπτήριος δρόμους.

Άγνωστη η ώρα που θα επανέλθει η κανονική ροή της κυκλοφορίας.

Κατηγορία Αστυνομικά

H πρωτότυπη και πολυδιάστατη τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο "Η Μακεδονία τιμά στη Βέροια τον Μίκη Θεοδωράκη με το έργο του Μάκη Βαρλάμη", που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο, θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη τύπου αύριο Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, στο αίθριο του Διοικητηρίου (Κτίριο Υφυπουργείου Εσωτερικών - Μακεδονίας & Θράκης) στη Θεσσαλονίκη, από τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Καράογλου.

Στη συνέντευξη Τύπου έχουν προσκληθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κώστας Βοργιαζίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Γιώργος Μπίκας, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κα. Αθηνά Πλάτσικα Τσιπουρίδου και οι εκπρόσωποι του Πειραματικού Εργαστηρίου Βεργίνας κ. Παύλος Τροχόπουλος και Αστέριος Νένος.

Η δράση, την οποία υποστηρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο της Ημαθίας, αφού η μεγάλη εικαστική συλλογή, τα γλυπτά, οι ταινίες που αναφέρονται στην κλασσική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και οι "εγκαταστάσεις" που δημιούργησε ο Ευθύμιος Βαρλάμης για τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη θα παρουσιάζονται στο κοινό μέσα από τις βιτρίνες των καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο και σε όλο τον κεντρικό πεζόδρομο της Βέροιας. Ταυτόχρονα, στην "καρδιά" της πόλης, θα ακούγονται έργα από την κλασσική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Η παραπάνω πρωτοβουλία όχι μόνο μεταμορφώνει τη Βέροια σε ένα διαδραστικό χώρο τέχνης, αλλά στηρίζει και ενισχύει τον εμπορικό κόσμο της Ημαθίας που δοκιμάζεται εξαιτίας της πανδημίας.

Στο όλο εγχείρημα συμμετέχουν περισσότεροι από 200 καταστηματάρχες της Βέροιας οι οποίοι θα φιλοξενήσουν στις βιτρίνες τους έργα της συλλογής του Ευθύμιου Βαρλάμη.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται να ξεκινήσει την Κυριακή 01 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έναν μήνα.

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην ΠΕΟ Αλεξάνδρειας - Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο δρόμο μεταξύ Χαλκηδόνας - Λουδία το απόγευμα της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου 2020 το απόγευμα και περί ώρα 19.30.

Κατηγορία Αστυνομικά

Μπορεί η μπύρα να μην έχει εποχή, αλλά και τώρα που ο κατρός δροσίζει την αναζητάμε συχνότερα και το momenti γίνεται εύκολα το αγαπημένο στέκι που σου έρχεται στο μυαλό. Γιατί τι άλλο να ζητήσει κάποιος για να το κάνει μόνιμο στέκι του;

Κάθε Τετάρτη ισχύει η προσφορά 1 + 1 δώρο στις Βαρελίσιες μπύρες.

Πίνετε την πρώτη μπύρα και το momenti κερνά την επόμενη!

Σας περιμένουμε..πάρτε την παρέα σας κι ελάτε!

Κατηγορία Επιχειρείν

Στις 01/10/2020 ημέρα Πέμπτη o Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Μελίκης θα παραμείνει κλειστός λόγω της προγραμματισμένης διακοπής νερού

για την αποκατάσταση βλαβών σε αγωγούς ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Μελίκης.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Κορονοϊός Ελλάδα: Τα κρούσματα σήμερα, Τετάρτη 30/9. Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου:

Σήμερα ανακοινώνουμε 354 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18475, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες. 2927 (15.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7598 (41.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 22 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 87.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 212 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 391 θανάτους συνολικά στη χώρα. 144 (36.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας • 9 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
4 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή


3 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας


5 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές
1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
6 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
5 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
5 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας , εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
3 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
8 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας.

Κατηγορία Υγεία

Με μαθήματα τις ημέρες των σχολικών εορτών, τις αργίες, τα Σάββατα και αντί για εκδρομές θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλείας λόγω των καταλήψεων όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα από αύριο, Πέμπτη, στα σχολεία υπό κατάληψη θα ξεκινήσει υποχρεωτικά για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

«Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση» καταλήγει στη δήλωσή της η κυρία Κεραμέως.

Σύμφωνα με το συντονιστικό των μαθητών τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη φτάνουν τα 600, με περίπου τα 250 εξ αυτών να είναι στην Αττική.

Αύριο, Πέμπτη, οι μαθητές έχουν ανακοινώσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις.

Η δήλωση της κυρίας Κεραμέως έχει ως εξής:

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση».

Κατηγορία Εκπαίδευση

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 η κλινική νοσηλείας ασθενών με covid-19 του Νοσοκομείου Βέροιας.

Η κλινική έχει την επίβλεψη της Παθολογικής Κλινικής και την συνδρομή των πνευμολόγων και των εντατικολόγων της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βέροιας και ήδη νοσηλεύονται 2 ασθενείς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Στην κλινική υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό 12 νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού, κατάλληλος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και απόλυτη επάρκεια σε ειδικά μέσα προστασίας προσωπικού.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της 3ης ΥΠΕ η κλινική θα δέχεται ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας από την Ημαθία, την Πέλλα και το Κιλκίς για τις επόμενες ημέρες, ώσπου να ετοιμαστεί αντίστοιχη κλινική στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Κατηγορία Υγεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ονομαστική κατάσταση συμμετεχόντων στην Λαϊκή Αγορά Μελίκης του Δήμου Αλεξάνδρειας

Στο ΦΕΚ 4135/τ.β’/25-09-2020(Αριθμ.Δ1α/Γ.Π.οικ.59628) αναφέρεται:
α) Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν,σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%), ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).

β) Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά,πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.

γ) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Βάσει των παραπάνω, ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει τα ονόματα των επαγγελματιών και παραγωγών που έχουν το δικαίωμα πώλησης στη Λαϊκή Αγορά της Μελίκης.

ΕΜΠΟΡΟΙ

Πέμπτη 01 Οκτωβρίου 2020:
1)ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
2)ΤΟΣΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
3)ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
4)ΜΕΧΜΕΤΟΓΛΟΥ- ΚΑΡΑΛΗ ΧΑΣΑΝ ΤΟΥ ΜΕΧΜΕΤ
5)ΓΙΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
6)ΚΟΥΤΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
7)ΤΖΙΤΖΙΜΙΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ
8)ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
9)ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΕΝΙΑ
10)ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
11)ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Πέμπτη 01 Οκτωβρίου 2020:
1)ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2)ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
3)ΚΟΥΡΜΠΕΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΙΟΥ
4)ΜΥΡΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
5)ΚΑΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
6)ΝΗΣΕΛΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
7)ΑΤΣΑΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
8)ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ
9)ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
10)ΜΠΑΛΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ

Πέμπτη 01 Οκτωβρίου 2020:
1)ΑΡΣΕΝΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
2)ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3)ΖΕΠΠΑ ΕΥΔΟΚΙΑ
4)ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
5)ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
6)ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
7)ΚΙΤΣΑ ΕΥΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
8)ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΖΗ
9)ΦΑΝΑΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
10)ΤΣΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
11)ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
12)ΚΑΡΑΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
13)ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
14)ΜΠΡΟΥΣΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
15)ΚΙΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
16)ΤΡΑΜΠΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
17)ΠΡΟΒΑΤΙΔΗΣ ΟΘΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
18)ΤΟΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ
19)ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
20)ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
21)ΟΣΤΑ ΦΑΤΜΕ ΤΟΥ ΣΑΛΗ

(ΜεΔ)
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ενημερώνει τους κατοίκους της Τ.Κ. Νησίου, πως ο καθαρισμός του εσωτερικού δικτύου Ύδρευσης κατά τις νυχτερινές ώρες θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου , προκειμένου αυτό να καθαριστεί πλήρως.


Παρακαλούμε οι καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν το νερό παρά μόνο για εργασίες καθαριότητας μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.

 

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας .

 

Εκ της ΔΕΥΑ ΑΛ

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας