alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Στα τέλη Οκτωβρίου ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί νέα προκήρυξη που αφορά την υλοποίηση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 7.685 μακροχρόνια ανέργους σε 34 δήμους της χώρας.
Οι άνεργοι – ωφελούμενοι του προγράμματα θα εργαστούν σε διάφορες υπηρεσίες των ΟΤΑ για διάστημα οκτώ μηνών με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Αντικείμενο της Δράσης είναι η δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης μέσω της τοποθέτησης προσωπικού σε Δήμους – Θύλακες Υψηλής Ανεργίας.
Μετά την έκδοση της σχετικής προκήρυξης θα ακολουθήσει άμεσα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.
Στόχοι
Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης ειδικά σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργία και αφετέρου η αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της διευκόλυνσης της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας προβλέπονται δράσεις ενεργοποίησης των ωφελουμένων, όπως συμβουλευτική, κατάρτιση κ.λπ.
Αναφορικά με τη συμβουλευτική, στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ θα προσφέρονται δύο υποχρεωτικές συνεδρίες στους ωφελουμένους, κατά την είσοδο και την έξοδό τους στην πράξη χωρίς κόστος, με όρους που θα εξειδικεύονται στην προκήρυξη του ΟΑΕΔ.
Ειδικότητες
Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητούνται από τους δήμους για την πρόσληψη των ανέργων είναι: Κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γεωπόνοι, μηχανικοί περιβάλλοντος, κτηνίατροι, βιβλιοθηκονόμοι, οικοδόμοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, δημοσιογράφοι, βρεφοκόμοι, τοπογράφοι, τραπεζοκόμοι, χειριστές Η/Υ, ψυκτικοί, λογοθεραπευτές, ελαιοχρωματιστές, νηπιαγωγοί, γενικών καθηκόντων, οικονομικού, δασολόγοι, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, νοσηλευτές, οδηγοί, μάγειρες, ξεναγοί, κ.α
Προϋποθέσεις συμμετοχής των ανέργων
Οι ωφελούμενοι απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
— Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
— Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
— Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
— Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ
— Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
— Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζουμε ότι ποσοστό 15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμεΑ, βάσει της νέας νομοθεσίας.
— Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
Κατανομή θέσεων ανά δήμο
Αγίας Βαρβάρας 105
Αιγάλεω 234
Αλεξάνδρειας 86
Αχαρνών 439
Βέροιας 173
Γρεβενών 77
Δέλτα 103
Δράμας 195
Ήλιδας 114
Θεσσαλονίκης 1083
Ιλίου 288
Καρδίτσας 259
Καστοριάς 129
Κιλκίς 155
Κοζάνης 264
Κύμης – Αλιβερίου 66
Λαγκαδά 141
Λαυρεωτικής 52
Λαμιέων 247
Λεβαδέων 101
Μεγάρων 110
Νάουσας 66
Ναυπακτίας 92
Νέαπολης Συκεών 347
Νίκαιας – Ρέντη 450
Ξάνθης 337
Ορεστιάδας 44
Πατρέων 1058
Πετρούπολης 143
Πρέβεζας 86
Πύργου 211
Τρικκαίων 263
Φλώρινας 98
Χαλκηδόνας 69.

 

aftodioikisi.gr

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάουσας η πρόταση της δημοτικής αρχής για το νέο Κανονισμό καθαριότητας  www.naoussa.gr/news/article3439   Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι

Η διοίκηση του ΑΡΗ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ εκμεταλευόμενη το ρεπό του Σαββάτου για την ομάδα του Γιώργου Απόσογλου, παρέθεσε

Κατηγορία Αθλητικά

Σε μια αίθουσα κατάμεστη από ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος στο Ηράκλειο στα τέλη του περασμένου μήνα και στο πλαίσιο συνεδρίου για την

Η πρώτη τουριστική, πολιτιστική και γαστρονομική διαδρομή της Ημαθίας ανά την Ελλάδα είναι γεγονός.

Από αύριο 13 μέχρι και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, η καρδιά της

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 θα επισκεφτεί την Βέροια ο Γιώργος Καμίνης, υποψήφιος για την θέση του επικεφαλής του

Από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 θα διεξαχθεί στη Βέροια Ημαθίας, η

3η Συνδιάσκεψη Βαλκανικών χωρών και χωρών Αδριατικής της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

- Οι σύνεδροι και εκδρομείς θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ και η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Διεθνών Σεμιναρίων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, η οποία θα παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα συμμετάσχουν αντιπρόσωποι αστυνομικοί-μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών από τουλάχιστον 13 χώρες της Ευρώπης (Βοζνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, π.Γ.Δ.Μ., Ιταλία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Άγιος Μαρίνος, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία), εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, σύσσωμο του Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος, μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών που επιθυμούν να παραστούν από άλλες χώρες του Κόσμου και μέλη απ’ όλες τις Τοπικές Διοικήσεις της χώρας μας.

- Η Τοπική Διοίκηση Ημαθίας ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ανέλαβε την προετοιμασία της διοργάνωσης της Συνδιάσκεψης και προς την κατεύθυνση αυτή εργάζεται για την όσο το δυνατόν καλύτερη επιτυχία αυτής.
- Πέραν των εργασιών της Συνδιάσκεψης το υπό διαμόρφωση πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Βεργίνας, στην Παναγία Σουμελά, στις πόλεις Βέροιας και Νάουσας, προκειμένου οι σύνεδροι-επισκέπτες να γνωρίσουν και να θαυμάσουν από κοντά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα αξιοθέατα του Νομού μας και να γευτούν τα προϊόντα του τόπου μας.

- Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των Οργανώσεων της Αστυνομίας και η γέφυρα με τον πολίτη. Αποτελείται από περισσότερα από 300.000 μέλη σε 62 χώρες του κόσμου και ιδρύθηκε το 1950. Είναι Σύμβουλος στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης και είναι αφοσιωμένη στις αρχές που καθορίζονται από την Διεθνή Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από τον ΟΗΕ το 1948.

Η μοναδική παγκόσμια οργάνωση αστυνομικών, χωρίς διακρίσεις βαθμού, γλώσσας, φυλής, θρησκείας και χωρίς συνδικαλιστικές ή πολιτικές επιδιώξεις. Περισσότερες πληροφορίες στο www.ipa-gr.org  και www.ipa-iac.org  .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

         Ο Πρόεδρος                                                         Η Γεν. Γραμματέας
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ Γεώργιος                                       ΜΠΑΚΟΛΑ Μαλαματή

Στο παράκατω link υπάρχει σχετικό διαφημιστικό βίντεο της εν θέματι Συνδιάσκεψης το οποίο δημιουργήθηκε για την προβολή της

 https://www.youtube.com/watch?v=YJVzcDQczjQ&t=26s

 AFISA ASTYNOMIA 2017

Κατηγορία Αστυνομικά

Στο Δήμο μας λειτουργεί το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στον τόπο μας. Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής καλύπτει τους

Κατηγορία Υγεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας