alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

Πάνω από 400.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν 85 εμπορικές και επαγγελματικές δραστηριότητες υποχρεούνται πλέον να τηρούν στις τράπεζες Επαγγελματικούς Λογαριασμούς στους οποίους οφείλουν να

Κατηγορία Οικονομία

Το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε το προς διαβούλευση σχέδιο Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με το οποίο οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν για τις απουσίες των παιδιών τους, ενώ καθιερώνεται και η

Κατηγορία Εκπαίδευση

Η “Εστία Ρουμλουκιωτών” σας προσκαλεί στην εκδήλωση απονομής των διακρίσεων του 1ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, που είχε ως θέμα παλιές

Εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς αύριο Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 από 08:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ.

Ο δεύτερος γύρος, αν χρειαστεί, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Υποψήφιοι είναι (με αλφαβητική σειρά) οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματα, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης.

Για να εκλεγεί στον πρώτο γύρο νικητής, σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν συμφωνηθεί, χρειάζεται να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, οι δύο πρώτοι σε ψήφους υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο. Νικητής θα αναδειχθεί ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τις περισσότερες έγκυρες ψήφους, όσες κι αν είναι αυτές.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι προσερχόμενοι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο.

Για να ψηφίσουν οι προσερχόμενοι, εκτός των προεγγραφέντων, οφείλουν να επιδεικνύουν ταυτότητα ή διαβατήριο, να συμπληρώνουν και υπογράφουν την προβλεπόμενη αίτηση/δήλωση και να καταβάλουν ως εισφορά/δωρεά για την κάλυψη της δαπάνης της ψηφοφορίας το ποσό των τριών(3) Ευρώ κατ’ ελάχιστο.

Στον δεύτερο γύρο (19.11.2017), δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον όσοι εκλογείς ψήφισαν στον πρώτο (12.11.2017). Οι επιθυμούντες να ψηφίσουν μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε Εκλογικό Τμήμα. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής μπορεί να συστήσει στους ενδιαφερόμενους να ψηφίσουν σε παραπλήσιο Εκλογικό Τμήμα.

Διαδικασία ψηφοφορίας

Η διαδικασία της ψηφοφορίας περιλαμβάνει τέσερις(4) στάσεις, τις ακόλουθες:

  • Στην πρώτη στάση, σε τραπεζάκι που βρίσκεται στην είσοδο του Εκλογικού Τμήματος, εθελοντής τον οποίο επιλέγει γι’ αυτή τη δουλειά ο ΥΕΚ, καλεί κάθε προσερχόμενο να συμπληρώσει αίτηση/δήλωση για τη συμμετοχή του στην ψηφοφορία. Γι’ αυτό τον σκοπό τον ερωτά αν επιθυμεί απλώς να ψηφίσει ή, επί πλέον, και να μετάσχει στη διαδικασία που θα ακολουθήσει, μετά την εκλογή του νέου επικεφαλής, για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα. Αναλόγως της απαντήσεως, του παραδίδει για συμπλήρωση την αντίστοιχη αίτηση/δήλωση (Παράρτημα Β’). Αμέσως μετά, στο ίδιο τραπεζάκι, ο ψηφοφόρος καταβάλλει εισφορά τριών(3) ευρώ κατ’ ελάχιστο και ο εθελοντής που ασκεί χρέη ταμία αποκόπτει από το στέλεχος και του παραδίδει αντίστοιχη απόδειξη.
  • Στην δεύτερη στάση, ο ψηφοφόρος προσέρχεται ενώπιον της Εφορευτικής Επιτροπής και παραδίδει στον Πρόεδρό της είτε την συμπληρωμένη αίτηση/δήλωση, είτε το έντυπο προεγγραφής. Ταυτόχρονα του παραδίδει ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και την απόδειξη για την καταβολή της ελάχιστης εισφοράς του των τριών(3) Ευρώ. Ακολούθως, αφού ο Πρόεδρος βεβαιώσει την ταυτοπροσωπία, ο χειριστής εντοπίζει τον ψηφοφόρο στην ταμπλέτα και, συγκεκριμένα, στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, από τον οποίο και τον διαγράφει ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, ο ψηφοφόρος δεν εντοπισθεί στον Εθνικό Εκλογικό κατάλογο, ακολουθείται η διαδικασία που περιγράφεται στο Παράρτημα Γ’. Κατόπιν, ο Γραμματέας αναγράφει στην αίτηση/δήλωση τον αριθμό διαπίστευσης του ψηφοφόρου και την τοποθετεί σε διαφορετικό φάκελο αν πρόκειται για (απλό) ψηφοφόρο και διαφορετικό αν πρόκειται για πρόσωπο που επιθυμεί να συμμετάσχει στην διαδικασία για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα. Ο Γραμματέας αναγράφει επίσης τα στοιχεία του ψηφοφόρου (επώνυμο, όνομα και ΑΔΤ) στην κατάσταση ψηφισάντων, την οποία και ο ψηφοφόρος υπογράφει παραπλεύρως του ονόματός του. Τότε μόνον παραδίδεται στον ψηφοφόρο το ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο (Παράρτημα Δ’), και α φάκελος.
  • Στην τρίτη στάση, ο ψηφοφόρος μεταβαίνει πίσω από το παραβάν και σημειώνει στο ψηφοδέλτιο έναν το πολύ σταυρό προτίμησης. Εν συνεχεία, τοποθετεί το ψηφοδέλτιο στον φάκελο και, αφού τον κλείσει, κατευθύνεται προς τον Πρόεδρο, ο οποίος τον σφραγίζει και τον μονογράφει. Τότε μόνον, ο ψηφοφόρος ρίχνει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη κατά τρόπο εμφανή, ενώπιον του Προέδρου.
  • Του επιστρέφεται η ταυτότητα ή το διαβατήριό του και η διαδικασία ολοκληρώνεται (τέταρτη στάση).

Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, οι εκπρόσωποι και οι εθελοντές μπορούν να ψηφίσουν στο Εκλογικό Τμήμα όπου παρέχουν τις υπηρεσίες τους.


Τα εκλογικά τμήματα στο Ν. Ημαθίας είναι:

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:
1. Δημαρχείο Βέροιας
2. Αγ.Γεώργιος (πρώην Δημαρχείο)
3. Βεργίνα (πρώην Δημαρχείο)
4. Μακροχώρι (πρώην Δημαρχείο)
5. Ριζώματα (πρώην Δημαρχείο)

ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ:
1. ΚΕΠ Νάουσας
2. ΚΕΠ Αγγελοχωρίου
3. ΚΕΠ Κοπανού

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ:
1. Δημαρχείο Αλεξάνδρειας
2. Καβάσιλα (πρώην Δημαρχείο)
3. Μελίκη (πρώην Δημαρχείο)
4. Πλατύ (πρώην Δημαρχείο)

Για την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία απαραίτητα είναι:

1. Αστυνομική Ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο

2. 3,00 ευρώ

Από την ΑΕΔΔ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

Στην τελετή εγκαινίων της φετινής τουριστικής έκθεσης Philoxenia στις εγκαταστάσεις της Helexpo-ΔΕΘ παραβρέθηκε την Παρασκευή 10/11 ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Τάσος Γιάγκογλου, επικεφαλής του

Κατηγορία Γενικά

Ποντιακή Νεολαία Αράχου - ΑΕ Χαρίεσσας 0-0

Κατηγορία Αθλητικά
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 17:30

Άρης Παλαιοχωρίου - Νικομήδεια 5-0 (φώτο)

Άρης Παλαιοχωρίου - Νέα Γενεά Νικομήδειας 5-0

Κατηγορία Αθλητικά

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της A1 ΕΠΣ Ημαθίας (8η αγωνιστική, 11/11)

Κατηγορία Αθλητικά

Η διοίκηση,το  προπονητικό team και οι παίκτες του ΑΣΦ Αλεξάνδρειας καλούν τους φίλους της ομάδας μας στον εντός έδρας

Κατηγορία Αθλητικά

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και της

Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας