alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Tην Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 στις 8μ.μ.στο Επισκοπείο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, η Αρχιερατική Περιφέρεια Αλεξάνδρειας και ο Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας και περιχώρων πραγματοποίησαν στο πλαίσιο των ΚΓ΄ Παυλείων, τα Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα: ¨Άγιον Όρος - Πνευματικές Περιπλανήσεις¨και παράλληλα την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο:¨Άγιον Όρος - Προσκύνημα στο περιβόλι της Παναγιάς¨ του φωτογράφου και συγγραφέα Λουκά Λίλιου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις καλλίφωνες μελωδίες της χορωδίας του Κατηχητικού του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου υπό την καθηδήγηση του Γιώργου Τζέπη.

Τον συγγραφέα προλόγισε και παρουσίασε στο κοινό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξάνδρειας, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος. Για το βιβλίο μίλησε ο Δικηγόρος Νικόλαος Τόλιος αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Παράλληλα τοποθετήθηκε ο φωτογράφος που κατέγραψε με τον φακό του την μοναχική ζωή του Αγίου Όρους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας  κ. Παντελεήμων κλείνοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στις φωτογραφίες του κ. Λιλιού στις οποίες ο θεατής πρέπει να εμβαθύνει στο βαθύτερο νόημα του μοναχισμού το οποίο κρύβεται πίσω από τις εικόνες. Συγκινημένος από κάποιες φωτογραφίες που είδε, θυμήθηκε το νεαρό της ηλικίας του όταν αποφάσισε να γίνει ο ίδιος μοναχός στο Άγιο  Όρος και αφηγήθηκε την ιστορία της εποχής εκείνης (δείτε το βίντεο που ακολουθεί) .

Η Έκθεση θα διαρκέσει από 20 - 30 Ιουνίου 2017

Μέρος των εσόδων από την πώληση των βιβλίων  και των φωτογραφιών της έκθεσης θα διατεθούν στο Μικτό Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και κατάρτισης ΑμεΑ ¨Τα Παιδιά της Άνοιξης¨ στην Αλεξάνδρεια.

 

 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καμποχωρίου Ημαθίας σας προσκαλούν στην ΤΕΛΕΤΗ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΩΝ του

Το Δ.Σ. του ΑΡΗ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας μας με τον νέο προπονητή Απόσογλου Γεώργιο. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Παλαιοχωρίου.

Κατηγορία Αθλητικά

Ο ΟΓΑ έθεσε σε εφαρμογή τον ηλεκτρονικό έλεγχο για τις αιτήσεις Α21 και την πληρωμή του οικογενειακού επιδόματος για το 2017 και

Κατηγορία Οικονομία

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2017 ξεκινούν από την Τετάρτη 21-6-2017 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 14-7-2017.

Πιο συγκεκριμένα οι

Κατηγορία Εκπαίδευση

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 ολοκληρώθηκε το δύσκολο και πρωτόγνωρο εγχείρημα της Δημοτικής εκπαίδευσης των 60 παιδιών προσφύγων πολέμου (Σύροι κατά πλειοψηφία) που έχουν εγκατασταθεί στην Αλεξάνδρεια, με μια

Κατηγορία Εκπαίδευση

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, οδήγησε στην εξιχνίαση 7 περιπτώσεων κλοπών από αγροκτήματα σε περιοχές της Ημαθίας.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω 2 ημεδαποί ηλικίας 36 και 17 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και δύο ακόμη συνεργοί τους ηλικίας 56 και 30 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 36χρονος και ο 17χρονος χθες (19-6-2017) το μεσημέρι, αφαίρεσαν από αγρόκτημα σε περιοχή της Ημαθίας, πλαστικά πλαίσια μεταφοράς αγροτικών προϊόντων.
Στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι όπου διέμεναν ο 56χρονος και ο 30χρονος και τους παρέδωσαν τα κλεμμένα αντικείμενα, με σκοπό να τα πουλήσουν.

Σε έρευνα των αστυνομικών στην παραπάνω οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 973 κλεμμένα κυτία αποθήκευσης και μεταφοράς αγροτικών προϊόντων, η αξία των οποίων εκτιμάται στις 4.000 ευρώ.

Από την προανάκριση των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος και ο 17χρονος, χρησιμοποιώντας ένα φορτηγό αυτοκίνητο, διέπραξαν το τελευταίο διάστημα ακόμη 6 κλοπές από αγροκτήματα σε αγροτικές περιοχές της Ημαθίας.

Κατασχέθηκε το φορτηγό που χρησιμοποιούσαν για τις κλοπές, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Κατηγορία Αστυνομικά
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 14:49

Ποια φάρμακα ανακαλεί ο ΕΟΦ

Στην ανάκληση δύο προϊόντων προχωρά ο ΕΟΦ.

Συγκεκριμένα:

Κατηγορία Υγεία

Το τμήμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πανεπιστημίου του Κόβεντρυ (School of Humanities, Faculty of Arts & Humanities, Coventry University ) σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης και

Κατηγορία Γενικά

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βέροιας VENUS GROWERS ανακοινώνει πως ενδιαφέρεται για προσλήψεις εποχικού προσωπικού :

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας