alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018

2019...ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα, να έχετε ζωή παραμυθένια, δάκρυ ποτέ να μη γνωρίσετε και ότι αγαπάτε να αποκτήσετε...

τις αναχωρήσεις στη ζωή σας να τις ξεχάσετε και τις νέες αφίξεις καλώς ορίστε τες....

και Πείτε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εκείνους...!!!

Ευχαριστώ όλους εκείνους που γελούν με τα όνειρά μου..
Εμπνέουν τη φαντασία μου.

Ευχαριστώ όλους όσους με γεμίζουν ψέματα..
Μου δίνουν τη δύναμη της αλήθειας.

Ευχαριστώ όλους εκείνους που δεν έχουν πιστέψει σε μένα..
Μου έμαθαν πως μετακινούνται τα βουνά.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με πολεμούν..
Προκαλούν το θάρρος μου.

Ευχαριστώ όλους εκείνους που ήθελαν να μου επιβάλουν περιορισμούς..
Μου δίδαξαν την αξία της ελευθερίας.

Ευχαριστώ όλους όσους μου έχουν προκαλέσει σύγχυση..
Έχει γίνει σαφής η θέση μου.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με έχουν εγκαταλείψει..
Μου έδωσαν χώρο για να δημιουργήσω.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με έχουν προδώσει,
όσους καταχράστηκαν τα αισθήματα μου..
Μου επέτρεψαν να είμαι προσεκτική.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με έχουν βλάψει..
Με έμαθαν να αναπτύσσομαι μέσα από τον πόνο.

Ευχαριστώ όλους εκείνους που διαταράσσουν την ηρεμία μου,
δημιουργώντας μου προβλήματα...
Μου έδωσαν δύναμη να τα αντιμετωπίζω.

Ευχαριστώ όλους εκείνους που με έριξαν στο έδαφος..
Μου έδωσαν την ευκαιρία και τη δύναμη να μάθω να σηκώνομαι.

Ευχαριστώ όλους εκείνους που έχουν κερδίσει εις βάρος μου..
Μου έδειξαν ότι όλοι είναι σε θέση να χάσουν.

Το πιο σημαντικό...
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με αγαπούν όπως κι εγώ.

Σας ευχαριστώ.

Paulo Coelho – Εγχειρίδιο του Πολεμιστή του Φωτός

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΥΡΙΝΗ 
Αγαπητές  συνδημότισσες , αγαπητοί συνδημότες  .
Στον ερχομό του νέου έτους  εύχομαι  από καρδιάς  υγεία και ευημερία  προσωπική και οικογενειακή και το νέο έτος 2019 να φέρει μαζί του ένα νέο ξεκίνημα  με  νέες προοπτικές για τον καθένα ξεχωριστά, για τη νεολαία μας, για το τόπο μας και για τη χώρα μας συνολικά.
Το ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς ,που όσο δύσκολη και αν φαντάζει ,ενέχει την προσδοκία και την υπόσχεση για κάτι καλύτερο  και κυρίως  την αναζωπύρωση της ελπίδας και της αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο . Με το βλέμμα στραμμένο σε αυτό το αύριο ,μπορούμε όλοι μαζί να καταφέρουμε πολλά  
Το ξέρουμε πολύ καλά , ότι τίποτα δεν κερδίζεται από μόνο του ,αλλά  απαιτείται περισσότερη υπευθυνότητα, αδιάκοπη εργασία, ειλικρίνεια στις σχέσεις των ανθρώπων , αλλαγή νοοτροπίας σε πολλές περιπτώσεις, αλλά κυρίως αποφασιστικότητα και γόνιμη συνεργασία όλων μας, για να προχωρήσουμε δημιουργώντας στέρεες και ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης του τόπου μας ,και καλύτερη και πιο λειτουργική  καθημερινότητα του πολίτη. Τα οφείλουμε στην ιστορική μας πορεία αλλά και στις νέες γενιές για τη δημιουργία των προϋποθέσεων αυτών.
Ως Δημοτική αρχή γνωρίζουμε και έχουμε πλήρη γνώση και επίγνωση αυτής της ευθύνης, που αποτελεί σταθερό  οδηγό στην προσπάθειά μας  να διαμορφώσουμε όρους και συνθήκες για μια καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο αύριο για  όλους και όλες .
Η αδιάκοπη αυτή προσπάθεια, δεν έχει μόνο τον κοντινό στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα μας, αλλά και το σημαντικότερο μακρινό στόχο, να βάλει γερά  θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας .
Εύχομαι η νέα  χρονιά που ανατέλλει να φέρει σε όλους μας υγεία και προκοπή και διαβεβαιώνω  με υψηλό αίσθημα ευθύνης , πως από τη θέση μου, θα συνεχίσω και τη Νέα χρονιά  σταθερά να εργάζομαι για έναν σύγχρονο, ευέλικτο, ουσιαστικά και αποτελεσματικά δημιουργικό Δήμο Αλεξάνδρειας , πιο φιλικό, πιο ανθρώπινο ,για ένα Δήμο Αλεξάνδρειας στολίδι στη Μακεδονία..
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ 

Με τρεις νέους ταλαντούχους παίκτες ενισχύθηκε η αήττητη Νίκη Αγκαθιάς για να συνεχίσει την ανοδική της πορεία στη Γ Εθνική.

Πρόκειται για τους Χρήστο Προβατίδη, επιθετικός, 25 χρόνων από την ομάδα των Κουφαλίων, ο Γρηγορίος Κασαπίδης δεξί χαφ, 22 χρονών που έπαιζε κι αυτός Γ Εθνική με την ομάδα της Ερμιανίδας και τον Μιχάλη Πατσιαβούρα δεξί μπακ, 22 χρονών από την ομάδα της Βέροιας.

Κατηγορία Αθλητικά

Μια εκδήλωση αυθορμητισμού, αλλά με πολύ κέφι και τραγούδι έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου 29  Δεκεμβρίου στο Καψόχωρι. Η ομάδα φίλων του χωριού προμηθεύτηκε ένα ζωντανό γουρούνι και από κει και πέρα ακολούθησε με ακρίβεια την παραδοσιακή διαδικασία. Από την σφαγή, το γδάρσιμο, τον τεμαχισμό και την κατανάλωσή του με φίλους και συγχωριανούς, με άφθονο τσίπουρο και άλλα ποτά και απεριόριστο γλέντι και χορό.

Με την συμμετοχή συγχωριανών που κατέχουν το «αντικείμενο» παρασκευάστηκαν τσιγαρίδες στα καζάνια που υπήρχαν, ενώ τα υπόλοιπα κρέατα ψήθηκαν με επιμέλεια στην ψησταριά με τα κάρβουνα.

Το έτος 2019 η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας εορτάζει την συμπλήρωση 25 συναπτών ετών διεξαγωγής των εκδηλώσεων ΠΑΥΛΕΙΑ. Καθ’ όλη την διάρκεια του έτους θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις με επίκεντρο τον μήνα Ιούνιο, κατά τον οποίο θα λάβει χώρα και το 25ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο των Παυλείων.

Παράλληλα, η Ιερά Μητρόπολη θα εορτάσει φέτος και το χρυσούν Ιωβηλαίο της Ιερωσύνης και το αργυρούν Ιωβηλαίον της Αρχιερωσύνης του σεπτού Ποιμενάρχου της Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας η πανηγυρική έναρξη του Αργυρού Ιωβηλαίου των 25ων Παυλείων και η τελετή κοπής της βασιλόπιτας για όλους τους συνεργάτες και τα στελέχη του πνευματικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας. 

Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία «Αλεξανδρινές Φωνές» του Δήμου Αλεξάνδρειας ερμηνεύοντας επίκαιρα εορταστικά τραγούδια υπό την διεύθυνση της κ. Ελένης Θεοδωρίδου. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ως πρόεδρος της επιτροπής εορτασμού του Ιωβηλαίου απηύθυνε χαιρετισμό και εκφώνησε εισαγωγική ομιλία για το επετειακό έτος 2019.

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα με την συμμετοχή της Βυζαντινής Χορωδίας του Ωδείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Μαΐστορος της Μ.τ.Χ.Ε κ. Γεωργίου Ορδουλίδη.

Μετά το πέρας της τελετής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων έκανε αναδρομή στα εκκλησιαστικά γεγονότα του χρόνου που φεύγει και ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος. Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «Ἡ ἐπέτειος αὐτή δέν ἀποτελεῖ εὐ­καιρία ἀναπαύσεως ἤ αὐτο­προ­βολῆς, ἀλλά αἴνου καί δοξολογίας πρός τόν Θεό καί τόν ἐκλεκτό του ἀπόστολο, ἀποτελεῖ ἀφορμή μεγα­λύ­τερης προσπάθειας καί ἀγῶνος, ὥστε ὁ ἀμητός νά εἶναι, μέ τή βοή­θεια καί τή συνεργασία ὅλων σας, ἀλλά κυρίως μέ τή χάρη τοῦ Θεοῦ καί τίς πρεσβεῖες τοῦ ἁγίου ἐνδό­ξου ἀποστόλου Παύλου, πλουσιό­τερος.

Προσβλέπουμε στήν συσστρά­τευ­ση ὅλων σας καί εὐελπισθοῦμε καί στήν ἁρμονική συνεργασία, ὅπως καί μέχρι σήμερα, μέ τίς ἀρχές τῆς πόλεως καί τῆς περιφερείας μας καί ὅλους τούς φορεῖς. Γιατί τό ἔργο τῆς Ἐκκλησίας δέν ἀπο­βλέ­πει στήν ἐπιτυχία ἑνός ἀνθρώπου, ἀλλά στήν ὠφέλεια καί τή σωτη­ρία τῶν ἀνθρώπων καί στή δόξα τοῦ Θεοῦ.

Καί εὔχομαι ἀπό καρδίας ὁ Θεός νά μᾶς ἐνισχύει, ὥστε νά ἐργα­σθοῦ­με καί τό νέο ἔτος στόν ἀμπε­λώνα του καί νά χαρίσει τήν και­νούργια χρονιά εἰρηνική γιά τήν πατρίδα μας, γιά τή Μακεδονία μας καί τόν κόσμο, νά δίδει πλού­σιες τίς εὐλογίες του σέ ὅλους καί νά μᾶς προστατεύει «ἀπό πάσης θλίψεως, κακῶν καί ὀδύνης» καί ἀπό κάθε πειρασμό».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές της Ημαθίας και Β΄ Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Δήμαρχοι των δήμων της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Στρατηγός-Διοικητής της 1ης Μεραρχίας, οι Διοικητές της Σχολής Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και εκπρόσωποι των λοιπών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πολιτιστικών φορέων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ημαθίας, ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», άπαντες οι Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Εκκλησιαστικοί Επίτροποι, Ιεροψάλτες, Ευπρεπιστές και όλοι οι συνεργάτες του πνευματικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μπίρδας.

 

 

 

Tην Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ώρα 13.30 στο Επισκοπείο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου διοργανώθηκε το Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης και προσφοράς από την ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ-ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ!

Σκοπός αυτού του γεύματος ήταν να χαρούν και να γευτούν ένα πλούσιο πλήρες ζεστό, οικογενειακό τραπέζι όσοι συνάνθρωποι μας το είχαν ανάγκη. Το Δ.Σ της Φιλοπτώχου χάρηκε ιδιαίτερα που κατάφερε να δει χαμόγελα με το μοίρασμα στα πρόσωπα όλων και ιδιαίτερα των παιδιών!!

Η Φιλόπτωχος γυναικών είναι παρούσα και έτοιμη να βοηθήσει ουσιαστικά όποιον πραγματικά το έχει ανάγκη και το αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη και όχι στα λόγια, στέκεται αρωγός στα προβλήματα της κοινωνίας παραδίδοντας μαθήματα ήθους και εθελοντισμού.

Με την σειρά της η πρόεδρος του συλλόγου Κατερίνα Βέτσιου ευχήθηκε καλές γιορτές και τόνισε πως θα συνεχίσουν δυναμικά και ανοδικά τις δράσεις τους και στο μέλλον ποιοτικά και αριθμητικά.

 

 

 Παράταση δόθηκε για την πληρωμή τους από το Υπουργείο Οικονομικών.

Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 11.1.2019 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2019 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία. 

Η παράταση δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών προς διευκόλυνση των πολιτών, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογουμένους, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) απάντησε σε επτά βασικά ερωτήματα σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας του 2019.

Αν μεταβιβάσω το όχημα εντός του τρέχοντος έτους οφείλω τέλη κυκλοφορίας του επόμενου;

- Όχι. Τα τέλη πρέπει να καταβληθούν από αυτόν που είναι κάτοχος την 1η Ιανουαρίου ή μέχρι την παράταση, αν έχει δοθεί.

Είμαι συνιδιοκτήτης ενός οχήματος και έχουν εκδοθεί έντυπα τελών για κάθε Α.Φ.Μ. Πρέπει να τα πληρώσουμε όλοι;

- Όχι. Τα τέλη είναι αδιαίρετα και αρκεί να τα πληρώσει ένας από τους συνιδιοκτήτες. Αν δεν πληρωθούν, ο καθένας είναι συνυπόχρεος για ολόκληρο το ποσό.

Έχει αλλάξει ο αριθμός κυκλοφορίας και έχω πληρώσει τα τέλη πριν την αλλαγή. Οφείλω τέλη και στο νέο αριθμό;

Όχι γιατί οι δύο αριθμοί συσχετίζονται και ισχύει η πληρωμή ανεξάρτητα σε ποιον αριθμό έγινε.

Πότε δεν οφείλονται τέλη;

Όταν το όχημα έχει τεθεί σε ακινησία εκούσια ή αναγκαστική πριν την έναρξη του έτους τελών.

Γιατί εμφανίζεται το μήνυμα «Ελλιπή στοιχεία για τον υπολογισμό των τελών»;

- Ανάλογα με τον τύπο του οχήματος τα τέλη υπολογίζονται βάσει των κυβικών εκατοστών του κινητήρα (cc), των εκπομπών ρύπων (CO2), του μεικτού βάρους και των θέσεων. Αν η βάση υπολογισμού δεν είναι συμπληρωμένη δεν μπορούν να υπολογιστούν τα τέλη και θα πρέπει να απευθυνθείτε στην Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών προκειμένου να διορθωθεί η άδεια κυκλοφορίας.

Γιατί εμφανίζεται το μήνυμα «Ο Α.Φ.Μ. δεν εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του οχήματος»;

- Ο Α.Φ.Μ. που έχετε συμπληρώσει ή είναι λανθασμένος (οπότε συμπληρώνετε τον σωστό) ή αναγράφεται στην άδεια, Α.Φ.Μ. διαφορετικός από αυτόν του κατόχου (οπότε απευθύνεστε στην Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών) ή είναι διαφορετικός στα στοιχεία που τηρούνται από την Υπηρεσία μας (οπότε απευθύνεστε στη Δ.Ο.Υ.). Αν δεν ισχύει κάτι από τα ανωτέρω τότε μπορεί να συμπληρώνετε λανθασμένο αριθμό κυκλοφορίας.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για την εκτύπωση

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2019 μπορεί να γίνεται είτε στα γκισέ της τράπεζας είτε ηλεκτρονικά.

Για όσους θέλουν να τα εξοφλήσουν μέσω e-banking, θα χρειαστούν μόνον την Ταυτότητα Οφειλής που υπάρχει στο ειδοποιητήριο. Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να εξοφλήσουν σε 12 δόσεις οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών.

Σε κάποιες τράπεζες ακόμη και εάν ο οφειλέτης δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, μπορεί να το πράξει απλά δηλώνοντας στην σχετική καρτέλα τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ.

Κατηγορία Οικονομία

Άνοιξε η πλατφόρμα στο Taxisnet και πλέον οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση.

Επίδομα θέρμανσης 2019: Η πλατφόρμα στο taxisnet είναι σε λειτουργία και δέχεται τις αιτήσεις των δικαιούχων. Δείτε τα βήματα απο την αίτηση του taxisnet σε εικόνες.

Να θυμίσουμε ότι όσοι υποβάλουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης στο taxisnet μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα πάρουν το ποσό που δικαιούνται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ όσοι υποβάλλουν αίτηση από τις 16 Ιανουαρίου και μετά το επίδομα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους στα τέλη Ιουνίου 2019. Φέτος, το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι αυξημένο όπως επίσης αυξημένη είναι και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Αυτό σημαίνει ότι οι ποσότητες που θα προμηθευτούν θα είναι στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος. Ακολουθούν ερωτήσεις και απαντήσεις για την υποβολή αίτησης στο Τaxisnet.

Εικόνες από την αίτηση στο taxisnet

 

επιδομα θερμανσης 2019

επιδομα θερμανσης 2019

επιδομα θερμανσης

Η αιτηση ΕΔΩ

– Με ποιους κωδικούς εισερχόμαστε στην εφαρμογή δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης;

α. Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συνδέονται χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

β. Οι χρήστες που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης Taxisnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας ΑΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιου εκκαθαριστικού/πράξης προσδιορισμού φόρου δήλωσης φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων των τελευταίων πέντε ετών. Εάν δεν θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης και τυχαίνει το όνομα χρήστη (username) να ταυτίζεται με τον ΑΦΜ σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Γι’ αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω των σχετικών διαδικασιών.

– Μέχρι πότε έχω προθεσμία υποβολής αίτησης στο μητρώο δικαιούχων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης;

– Μέχρι τις 31 Mαΐου 2018.

– O προμηθευτής πετρελαίου δεν μου έδωσε στοιχεία για να υποβάλω αίτηση χορήγησης επιδόματος. Πώς θα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων;

– Ο προμηθευτής πετρελαίου δεν δίνει στοιχεία για την υποβολή της αίτησής σας. Κάθε παραστατικό αγοράς πετρελαίου υποβάλλεται από τον προμηθευτή στην ΑΑΔΕ.

– Τι πρέπει να κάνει ο διαχειριστής σε ό,τι αφορά την εφαρμογή διαχείρισης χιλιοστών θέρμανσης μιας πολυκατοικίας;

– Η εφαρμογή διαχείρισης χιλιοστών θέρμανσης πολυκατοικίας απευθύνεται στους διαχειριστές των πολυκατοικιών ή σε εκπροσώπους κτισμάτων όπου υπάρχουν περισσότερες από μία κατοικίες και για τις οποίες υπάρχει κοινός καυστήρας.

Ο διαχειριστής-εκπρόσωπος εισάγει τα στοιχεία των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, καθώς και τη συμμετοχή κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης σε χιλιοστά. Αλλαγές στα παραπάνω στοιχεία μπορεί ο διαχειριστής να πραγματοποιήσει μόνο πριν ενεργοποιήσει τη δυνατότητα πληρωμής.

Είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας για να δημιουργηθεί η συνολική εικόνα της (ανοικτά – κλειστά – τα οποία ανήκουν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μια κατανομή που θα ισχύει για όλο τον χρόνο.

Με βάση την υπουργική απόφαση:

1. Επίδομα θέρμανσης – Δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα που έχουν:

Α) Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ για άγαμο, 20.000 ευρώ για έγγαμο και 22.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Β) Ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 250.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

2. Κλιματικές ζώνες:

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΝΟΜΟΙ

ΖΩΝΗ Α Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας

ΖΩΝΗ Β Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής

ΖΩΝΗ Γ Αιτωλοακαρνανίας, ‘Αρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου

ΖΩΝΗ Δ Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων

Σημειώνεται ότι όσοι δήμοι χαρακτηρίζονται ως ορεινοί εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη από αυτήν του νομού στον οποίον βρίσκονται.

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ Ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό. Ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά κύρια κατοικία που ανήκει σε ‘Αγαμο Έγγαμο / Μ.Σ.Σ. ή Μονογονεϊκή Οικογένεια

Α’ ΖΩΝΗ 25 2.000 2.500

Β’ ΖΩΝΗ 15 1.200 1.500

Γ’ ΖΩΝΗ 8 640 800

Δ’ ΖΩΝΗ 5 400 500

Κατηγορία Οικονομία

Παράταση της προθεσμίας πληρωμής τελών κυκλοφορίας εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών και δεν αποκλείονται ανακοινώσεις έως τα μέσα της ημέρας.

Κανονικά η προθεσμία πληρωμής λήγει σήμερα και από την 1η Ιανουαρίου η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο ισόποσο της αξίας του τέλους.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια δίνεται σιωπηρή παράταση ολίγων ημερών, τόσο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, όσο και για την κατάθεση πινακίδων για όσους σκοπεύουν να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία.

Και το 2019, άλλωστε, αναμένεται να υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης πινακίδων για ορισμένους μήνες του έτους καταβάλλοντας μειωμένα (ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας) τέλη.
Κατηγορία Γενικά

Το έθιμο «ΡΟΥΓΚΑΤΣΙΑ» από την ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΩΤΩΝ πραγματοποιήθηκε σήμερα 31 Δεκεμβρίου στην Αλεξάνδρεια.

Τα μέλη του συλλόγου αφού πήραν την ευλογία του Ιερέα του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου βγήκαν χορεύοντας στους δρόμους της Αλεξάνδρειας και σκόρπισαν χαμόγελα και κέφι με τον ζουρνά.

Επισκέφτηκαν και το δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη στο δημαρχείο και του ευχήθηκαν καλή χρονιά.

 

 

 

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας