alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Χθες έψαχνα στο FB και παρατήρησα κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση. Όλοι ή σχεδόν όλοι βγάζουν selfie με την ίδια πόζα αλλά σε διαφορετικά μέρη. Γιατί ρε παιδιά, είναι το καλό προφίλ σας ή είστε βαλσαμωμένοι; Να μη μιλήσω για τα χείλη που ξαφνικά όλοι τα φουσκώνουν λες και ήταν σε παιδικό πάρτι και φούσκωναν μπαλόνια (για να μη πω τίποτε άλλο και με πείτε πρόστυχο). Και επειδή κάποιοι νομίζουν ότι έχω εμπάθεια μαζί τους, θα ήθελα να κάνω μια διόρθωση για μια φωτογραφία που ανέβασα στο προηγούμενο και έγραφα για «καβαλημένα καλάμια». Ή μάλλον δεν θα την κάνω γιατί κάποιοι αψήφησαν έναν βασικό κανόνα. Μην κατηγορείς για να μην σε κατηγορούνε...
«Οι άντρες, αν δεχτούμε επίθεση με ξύλο, απαντάμε με ξύλο. Ούτε βάζουμε τα κλάματα, ούτε βάζουμε τον πρωθυπουργό να κάνει δηλώσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σχολιάζοντας την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. «Εγώ δεν είμαι πολιτικός απατεώνας. Οι υποκριτές δεν άκουσα να καταδικάζουν τις υβριστικές δηλώσεις του κυρίου Μπουτάρη για τους Πόντιους», πρόσθεσε ο κ. Μπέος.

M1

Τόσες δηλώσεις συμπαράστασης για το ξύλο που έφαγε ο Μπουτάρης δεν ακούσαμε ούτε όταν κατέβηκαν οι συνταξιούχοι για διαμαρτυρία και ξυλοκοπήθηκαν. Αυτό που πειράζει τελικά δεν είναι αν αυτός που έφαγε το ξύλο είναι γέρος αλλά αν είναι δήμαρχος. Τον γέρο σαπίστε τον, τον δήμαρχο στα ώπα ώπα. Δεν είμαι υπέρ της βίας αλλά δεν θα κάνω και ήρωα τον κάθε φιλότουρκο. Το να κάνει τζαμί στην πόλη το καταλαβαίνω (και οι Έλληνες στο εξωτερικό έχουν εκκλησία). Το να ονομάσει οδό Κεμάλ Ατατούρκ δεν το καταλαβαίνω. Ας καλέσει και τον Ερντογάν να του δώσει το χρυσό κλειδί της πόλης να τελειώνουμε. Θα κλείσω το θέμα με ένα απόσπασμα από την δήλωση Μπέου. «Έχει κλείσει θέση στο νεκροταφείο, 88 χρονών είναι και ασχολούνται με τον Μπουτάρη. Άμα θέλουν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια δικαίωμά τους ».
Στο Πλατύ μπορεί η εκδήλωση για τη γενοκτονία από τον ποντιακό σύλλογο έγινε.... διαδραστική. Ναι, πολύ καλά διαβάσατε. Σαν απ΄ τα κόκκαλα βγαλμένος ο παρουσιαστής (εγώ δηλαδή) βγήκε μέσα από τη σημαία. Με το ασορτί πουκάμισο που έβαλα, δεν ξεχώριζες αν μιλούσα εγώ ή η γαλανόλευκη. Αυτό κι αν είναι εφέ, τρέμε Universal.

Μ2

Από μικρός ζω την ζωή μου στα άκρα. Πάνω από 100 φορές κόντεψαν να με πάρουν οι γύφτοι επειδή δεν έτρωγα το φαγητό μου αλλά την σκαπούλαρα. Αυτό όμως που έζησα προχθές με ξεπερνάει. Ο δρόμος της οδού Μακεδονομάχων έχει καταληφθεί από εξωγήινους. Αλήθεια σας λέω. Του έχουν ανοίξει τρύπες, από την μία άκρη στη άλλη, για να χτυπάνε τα αυτοκίνητα και να χαλάνε. Μας μισούν. Αυτοί δεν έχουν θέμα, οι ιπτάμενοι δίσκοι δεν έχουν ρόδες. (Ευτυχώς μετά το δημοσίευμα του alexandriamou οι τρύπες μπαλώθηκαν τουλάχιστον εκεί)

Μ3

Επίσης γυρίζουν και τους κάδους ανάποδα. Όλες οι θείες με κατακόρυφο πετάνε τα σκουπίδια. Το κακό είναι ότι κανένας δεν ξέρει την γλώσσα τους για να διαπραγματευτεί. Όταν σας έλεγα να εκλέξουμε και κανένα ούφο, όχι εσείς, θέλατε τους σοβαρούς. Να σας δω τώρα που θα σας κατέβει το αίμα στο κεφάλι αν θα βάλετε μυαλό.

Μ4

Θα έβαζα τον Τόκα να πάει να τους ρίξει μερικά καντήλια που τα έχει και εύκολα αλλά δεν μπορεί τώρα. Χτύπησε το χαλάζι Ξεχασμένη, Σταυρό και Επισκοπή και τρέχει με το καμινέτο να λειώσει τα παγάκια. Υπομονή συνδημότες, πολύ σύντομα θα μας βαρεθούν και αυτοί και θα φύγουν.
Την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 αρχίζει τη λειτουργία του το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Αλεξάνδρειας. Μην κάθεστε. Μαγιό, πετσέτες, παρεό, μπρατσάκια για να είστε έτοιμοι. Μικροί και μεγάλοι. Έλληνες και..... Αλήθεια, οι μετανάστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κολυμβητήριο ή είναι κάτι που δεν θέλετε ούτε να το σκέφτεστε;
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ για να προωθήσει και να προβάλει την έναρξη της φετινής κολυμβητικής χρονιάς, έβαλε το μαγιό του και πλατσούρισε σαν μικρό παιδί στα νερά της πισίνας.

Μ5

Οι άγγελοι του Τσάρλι είναι τρεις αλλά στην περίπτωση του ΛΟΝΑΠ, 4. Σε μια Απονομή πτυχίων των Εθελοντών Νοσηλευτικής τάξης 2017 καθώς και Προαγωγών των Ενεργών Εθελοντών του τμήματος προχώρησε ο Ερυθρός Σταυρός. Ανάμεσα στις πολλές κυρίες που βραβεύθηκαν οι παρακάτω 4 ανήκουν στο χορευτικό δυναμικό του ΛΟΝΑΠ. Γι΄ αυτό και σε κάθε πρόβα χορεύουν άφοβα, είτε μέσα με πολύ ζέστη είτε έξω μέσα στον ήλιο. Λιποθύμησες, θα τρέξει η Ισμήνη για το φιλί της ζωής. Σου έπεσε το ζάχαρο, χαλάρωσε, η Έφη είναι εξπέρ στην ινσουλίνη. Σου κόπηκε η ανάσα, θα την ξαναβρείς πολύ γρήγορα από τα μαγικά χεράκια της Ρίτας. Τώρα, η Δέσποινα τι ακριβώς θα κάνει, δεν ξέρω. Το πολύ πολύ να σου χορέψει ένα Σιχτίρ χαβασί (που το χορεύει και ωραία) όταν συνέλθεις.

Μ6

Και επειδή Άγγελοι του Τσάρλι χωρίς τον Τσάρλι είναι σαν κόλλυβα χωρίς σιτάρι, σας παρουσιάζω και τον Τσάρλι. Δεν ξέρω ποιος είναι ο κύριος (αν και κάτι μου θυμίζει, θα ρωτήσω την Εύα από την Πρόνοια, αυτή θα ξέρει) αλλά ήταν εκεί. Με την στολή του, με τα σιρίτια του, άψογος. Αυτό που με κέρδισε ήταν το μαλλάκι του. Σαν τον Δρομέα στην Ομόνοια ένα πράγμα.

Μ7

Μέσα στους επίσημους που παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Στέφανος Δελιόπουλος. Όσο πάει και ξανανιώνει αυτός. Κοστουμάκι και ξυπόλυτος με μοκασίνι. Επιτέλους, να ξεφύγουμε λιγάκι από τα κλισέ της γραβάτας και της πετσετέ κάλτσας. Πρόεδρε, κάνα ρέιβ πάρτι για το καλοκαίρι στην πισίνα, παίζει να γουστάρουμε;

Μ8

Στα πλαίσια των πανηγυρικών εκδηλώσεων προς τιμή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 20 Μαΐου Πανηγυρικός Εσπερινός και η περιφορά της ιεράς Εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο Λουτρό Ημαθίας. Ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Συρόπουλος κράτησε τα προσχήματα. Στάθηκε στο ύψος του και δεν πήγε εκεί που ήταν οι επίσημοι αλλά έκατσε σαν καλός πιστός στο στασίδι. Μπράβο Δημήτρη μου, να μη σε νομίζουν και για ψώνιο.

Μ9

Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις...... Γιατί ρε αγόρι μου, μου το χαλάς, γιατί; Καλά το ξεκίνησες. Δυστυχώς το παραμύθι τελείωσε νωρίς. Είναι άτιμο πράγμα η καρέκλα. Και εκεί που τους σνόμπαρε όλους μέσα στην εκκλησία και τον καμάρωνα, στην περιφορά μου τα χάλασε. Γιατί πασά μου, φοβήθηκες εκεί έξω που ήσασταν μη σε δαγκώσει κανένας σκύλος και πήγες με τους «πρώην» φίλους σου;

Μ10

Δημήτρη μου, η σαλάτα δεν είναι φαί, το λίπος δεν σφίγγει με τα βάρη, η Πριγκηπέσα δεν είναι τσιφτετέλι και συ δεν είσαι πλέον σε αυτούς που διοικούν. Εκλεγμένος μεν, αντιπολίτευση δε.
Μετά την λειτουργία ακολούθησε εκδήλωση του συλλόγου Λουτρού. Οι παρακάτω κυρίες και κύριοι μας δείχνουν ακριβώς σε τι στάση πρέπει να βρίσκονται τα χεριά μας και σε πιο σημείο όταν παρακολουθούμε εκδήλωση συλλόγου. Άντε, γιατί τα ισοπεδώσαμε όλα, σεβασμός μηδέν.

Μ11

Και πάμε στα αθλητικά, που δεν είναι το ατού μου αλλά θα το τολμήσω. Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και η Νίκη Αγκαθιάς ρίχτηκαν στον αγώνα για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Δεν θα σας πω ποια ομάδα ήταν καλύτερη, δεν γνωρίζω από ποδόσφαιρο, θα σας πω μόνο ότι νίκησε η Αγκαθιά και συγχαρητήρια. Κάτι μου λέει ότι μπορεί να έχασε ο ΠΑΟΚ αλλά καταβάθος...... κέρδισε.

Μ12

Σας είπα και πριν ότι από μπάλα δεν σκαμπάζω τίποτα αλλά δείτε την παρακάτω φωτογραφία και διαφωτίστε με. Τι ακριβώς κάνουν οι δύο παίχτες ξαπλωμένοι στο γήπεδο;

Μ13

Όπως σας είπα και στην αρχή, χθες έψαχνα το fb. Κατά λάθος μπήκα και σε αυτό του Νίκου Καρανίκα. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Λέει φασίστες αυτούς που έδειραν τον Μπουτάρη, τον Τσίπρα μόνο στην τουαλέτα δεν τον έχει, βρίζει την ΝΔ σα να του σκότωσαν τη μάνα. Και μέσα σε όλο αυτό το τουρλομπούκι, να και μια φωτογραφία με μια φίλη του τραβεστί.

Μ14

Νίκο μου, είμαι σίγουρος πως είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που έχεις κατανοήσει τον βαθμό συγγένειας του μπατζανάκη και της συννυφάδας. Αν σε σταματήσουν στο δρόμο και σου πούνε συγχαρητήρια, μη ρωτήσεις γιατί. Θα φρικάρεις με αυτά που θα ακούσεις.
Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

To alexandriamou.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τα κείμενά τους. Την υιοθέτηση ή μη των άρθρων την αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.

Φιέστα με φιλικό αγώνα μεταξύ της Νίκης Αγκαθιάς και της Δόξας Μαυροβουνίου πραγματοποιήθηκε σήμερα 25/05/2018 το απόγευμα στο γήπεδο της Αγκαθιάς για την απονομή του πρωταθλήματος της Α1.

Κατηγορία Αθλητικά

'Oπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ακαδημία του αστέρα Αλεξνδρείας διοργανώνει το 10 ποδοσφαιρικό τουρνουά για το 2018 με συμμετοχή ομαδων απο την μακεδονία και Θεσσαλία.στο τουρνουά παίρνουν μέρος οι εξείς ομάδες.

Κατηγορία Αθλητικά

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά μητρώα δικαιούχων και παρόχων και οι προσωρινοί πίνακες αποκλειομένων στο πλαίσιο του προγράμματος διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2018.

Οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων από την 25.05.2018 και ώρα 10:00 μέχρι την 30.05.2018 και ώρα 23:59.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

πηγή: aftodioikisi.gr

Κατηγορία Γενικά

Την επόμενη εβδομάδα τίθεται σε λειτουργία η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης Α21. Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού 2018, οι οποίοι θα έχουν υποβάλλει την φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1), θα μπορούν να υποβάλλουν και την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα την οποία αναπτύσσει η ΗΔΙΚΑ ΑΕ, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Η εξάντληση του τρίτου 10ημέρου του Μαίου κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα να είναι επαρκώς δοκιμασμένη και απολύτως διαλειτουργική με άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες και ηλεκτρονικά μητρώα του κράτους, όπως για παράδειγμα του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας, με τα οποία θα αλληλεπιδρά, ώστε να μειώνει την γραφειοκρατία και τον απαιτούμενο χρόνο επεξεργασίας της αίτησης.

Υπενθυμίζεται πως η πληρωμή της Β΄ δόσης 2018 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, δηλαδή στις 25 – 27 Ιουνίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 έως και την 20η Ιουνίου 2018 και θα δικαιούνται το επίδομα βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017 (σύμφωνα με την φετινή φορολογική δήλωση).

Οι τεχνικές δυνατότητες της νέας πλατφόρμας εγγυώνται πως το σύνολο των δικαιούχων που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση Α21, μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης και πριν την πληρωμή της Β΄ δόσης 2018, θα έχουν την δυνατότητα να το κάνουν. Αυτονόητο είναι πως η πλατφόρμα θα παραμείνει διαθέσιμη για τους δικαιούχους που επιθυμούν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 μετά την 20η Ιουνίου. Στις 25 – 27 Ιουλίου θα ακολουθήσει η επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή της Γ΄ δόσης.

Προκειμένου να προετοιμαστούν ειδικές κατηγορίες δικαιούχων και να ρυθμιστούν έγκαιρα οριακές περιπτώσεις, ανακοινώνονται οδηγίες προετοιμασίας για την υποβολή της νέας αίτησης Α21.

Προετοιμασία  για την υποβολή της νέας αίτησης Α21

 H νέα ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (Α21) για τη χορήγηση του Επιδόματος Παιδιού υποβάλλεται, από τον υπόχρεο, μετά την οριστική υποβολή της της φορολογικής δήλωσης (Ε1) του τρέχοντος έτους. Η αίτηση υποβάλλεται σε πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet. Αντίστοιχος σύνδεσμος θα υπάρχει και στον διαδικτυακό τόπο του ΟΠΕΚΑ.

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής του εντύπου Α21 επιτρέπει, μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής  της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης (Α21). Η οριστικοποίηση διενεργείται κατόπιν του αυτόματου ελέγχου της ορθότητας και ακρίβειας των απαιτούμενων στοιχείων.

Εν όψει της λειτουργίας της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας για την υποβολή της αίτησης Α21 και προκειμένου να προετοιμαστούν έγκαιρα ειδικές περιπτώσεις δικαιούχων, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

  • Οι ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας που καταχωρούνται στην Αίτηση –υπεύθυνη δήλωση (Α21), πρέπει να είναι έγκυροι. (υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικού ελέγχου και στο http://www.amka.gr/). Σε περίπτωση που κάποιο στοιχείο ενός η περισσοτέρων μελών της οικογένειας δεν εμφανίζεται ενημερωμένο στο μητρώο ΑΜΚΑ (π.χ. ΑΦΜ, υπηκοότητα, αρ. ταυτότητας, ημερομηνία γέννησης, περιπτώσεις διπλοεγγραφής λόγω μη ακύρωσης παλαιότερου ΑΜΚΑ, όνομα και αριθμός οικογενειακής μερίδας σε ανήλικα τέκνα τα οποία δε διαθέτουν δελτίο ταυτότητας), οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθυνθούν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών για ενημέρωση του μητρώου.
  • Οι φοιτητές των ΑΕΙ-ΤΕΙ και λοιπών Σχολών Δημοσίου πρέπει να έχουν φοιτητικές ταυτότητες (πάσο) σε ισχύ.
  • Οι φοιτητές που μετεγράφηκαν εντός του 2018 πρέπει να έχουν επιπλέον διαθέσιμο τον αριθμό της ακαδημαϊκής ταυτότητας (πάσο) που είχαν πριν την μεταγραφή τους. Σε περίπτωση που αυτός δεν είναι διαθέσιμος, πρέπει να έχουν διαθέσιμη τη βεβαίωση πρώτης εγγραφής.
  • Οι αλλοδαποί πολίτες ή Ομογενείς που διαθέτουν Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς πρέπει να έχουν, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης Α21, άδειες διαμονής στην Ελλάδα σε ισχύ.
  • Για τα εξαρτώμενα τέκνα που το έτος 2018 είναι 19 ετών (έτος γέννησης 1999) και είναι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ( Γυμνάσια, Λύκεια ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ κλπ) οι δικαιούχοι πρέπει να καταχωρούν, στα σχετικά πεδία της αίτησης, τον αριθμό μητρώου μαθητή καθώς και τον αριθμό μητρώου του σχολείου. Στις περιπτώσεις που τα δηλωθέντα στοιχεία δεν διασταυρώνονται ως προς την ακρίβεια τους, θα  πρέπει να είναι διαθέσιμη βεβαίωση φοίτησης.
  • Τα εξαρτώμενα τέκνα άνω των 18 που είναι σπουδαστές σε ΙΕΚ (Ιδιωτικά-Δημόσια), Κολέγια ή σπουδαστές σε σχολές ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης που δεν παρέχουν ακαδημαϊκή ταυτότητα (πάσο) όπως οι Σχολές Θεάτρου, Χορού κλπ, όπως επίσης φοιτητές των αναγνωρισμένων ιδρυμάτων του εξωτερικού, ή μαθητές του Μεταλυκειακού έτους – Τάξης μαθητείας των ΕΠΑΛ, πρέπει να έχουν πρόσφατες βεβαιώσεις σπουδών (τρέχοντος έτους ) από τις σχολές φοίτησης τους.

Ο ΟΠΕΚΑ στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου, έχει το δικαίωμα να ζητά από τους υπόχρεους να προσκομίζουν τα πρωτότυπα δικαιολογητικά και πιστοποιητικά που δήλωσαν στην ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση (Α21).

Θα ακολουθήσουν αναλυτικές οδηγίες  συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης (Α21) χορήγησης επιδόματος παιδιού.

πηγή: aftodioikisi.gr

Κατηγορία Γενικά

Ο Θανάσης Στεργιάδης,από την πόλη μας, θα αγωνιστεί στην 3η ανάβαση Λιβαδίου στις 26 και 27 Μαϊου.

Η διαδρομή επανασχεδιάστηκε και ελέγχθηκε, τα μέτρα ασφαλείας οργανώθηκαν και αναπτύχθηκαν, το Warm-up, η αφετηρία και ο τερματισμός σημειώθηκαν και όλα πλέον είναι έτοιμα για να ανοίξουν οι συμμετοχές.

Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των αγώνων, οι οδηγοί,  θα δείξουν τις προθέσεις τους, για την αναμέτρηση με το χρονόμετρο στα περίπου 4,1 χλμ της οδού που οδηγεί στο πανέμορφο χωριό του Λιβαδίου.

Φέτος αρωγός και υποστηρικτής είναι ο Δήμος Θέρμης, η τοπική κοινότητα Λιβαδίου, ο πολιτιστικός σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης καθώς και οι εθελοντές πολιτικής προστασίας Θέρμης – Λιβαδίου. Με την βοήθεια όλων αυτών λοιπόν ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, πιστός στις αξίες που τον διέπουν, έχει σχεδιάσει έναν ωραίο και δυνατό αγώνα για όλα τα γούστα.

Η συμμετοχή πρέπει να δηλωθεί σε πρώτη φάση στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης αγώνων (ΣΔΔΑ) όπου οι αγωνιζόμενοι πληρώνουν το παράβολο το οποίο και ανέρχεται στα 80€ και τα υπόλοιπα 120€ θα πρέπει να πληρωθούν στον παρακάτω λογαριασμό: 6559-137961-040 / Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης / Τράπεζα Πειραιώς.

Οι συμμετοχές κλείνουν επίσημα την Παρασκευή 18 Μαϊου στις 23:59, με την δυνατότητα να δηλωθούν ληξιπρόθεσμες συμμετοχές έως και την Δευτέρα 21 Μαϊου στις 23:59.

Η αγωνιστική διαδικασία ξεκινάει το Σάββατο 26 Μαΐου 2018 με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει:

08:30 – 10:00 Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος

11:00 Επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά (Ο δρόμος θα κλείσει στις 10:00)

Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 το πρώτο αγωνιστικό θα στηθεί στην γραμμή της εκκίνησης στις 11:00 με τον δρόμο να κλείνει και πάλι στις 10:00.

Μετά το πέρας του αγώνα θα ακολουθήσει η απονομή στην κεντρική πλατεία του Λιβαδίου.

Κατηγορία Αθλητικά

"Οι  Διευθυντές, το  διδακτικό  προσωπικό  και  οι  μαθητές  και  μαθήτριες  των  1ου και  5ου  Δημοτικών  Σχολείων  Αλεξάνδρειας εκφράζουμε  τις  θερμές  μας  ευχαριστίες  προς  τον  Σύλλογο  Γονέων  και  Κηδεμόνων  των  Σχολείων  μας,  για  τη  δωρεά  οκτώ  ηλεκτρονικών  υπολογιστών (πλήρεις  μονάδες  με  οθόνες), οι  οποίοι  τοποθετήθηκαν  στις  αίθουσες  διδασκαλίας.

Με  την ενέργειά  σας  αυτή  παρέχετε  πολύτιμη  αρωγή  στην  εύρυθμη  λειτουργία των  Σχολείων  μας  και  συμβάλετε  στην  αναβάθμιση  της  ποιότητας  της  εκπαίδευσης  των  μαθητών  και  μαθητριών  μας. Χαιρόμαστε  ιδιαίτερα  που  εκφράζετε  την  έμπρακτη  υποστήριξή  σας  στο  έργο  μας.

Οι  Διευθυντές των  Σχολείων
Μουσαφίρη  Κυριακή
Τσιφτσιόπουλος  Διονύσιος".
Κατηγορία Εκπαίδευση

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με τους Αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομικών, βουλευτή Ημαθίας, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, και βουλευτή Επικρατείας, κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη 24 Μαΐου, συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κ. Γ. Πιτσιλή.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της ΑΑΔΕ, την αναγκαιότητα επενδύσεων για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη, την αποτελεσματικότητα των φορολογικών ελέγχων και των ελέγχων σε τομείς όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων, καπνικών και αλκοολούχων προϊόντων.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, επισημάνθηκε η καθυστέρηση της πορείας των ελέγχων αλλά και η αναποτελεσματικότητα στην αξιοποίηση του συστήματος εισροών-εκροών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, η καθυστέρηση εγκατάστασης συστήματος GPS σε βυτιοφόρα και πλωτά μέσα και η απαράδεκτη ολιγωρία στο ζήτημα του διαγωνισμού που αφορά στη μοριακή ιχνηθέτηση των καυσίμων, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ήδη το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018 με την έκδοση των κανονιστικών αποφάσεων.

Επίσης, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας τονίστηκε, σχετικά με την πορεία των φορολογικών εσόδων, ότι το 2017, παρά το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκαν νέα μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ, μειώθηκαν τα συνολικά έσοδα από άμεσους φόρους κατά 5,57% σε σχέση με το 2016. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μείωση των εισοδημάτων αλλά και εξάντληση της φοροδοτικής δυνατότητας των πολιτών, εξέλιξη που επιβάλλει πλέον μια άλλη πολιτική που θα στοχεύει στη μείωση των φόρων.

Ακόμη, υπήρξε σαφής αναφορά στην ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης της ανεξαρτησίας της ΑΑΔΕ αλλά και στην ενίσχυση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ελεγκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87, 07-06-2010) και του άρθρου 11 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42), σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στις 30 Μαΐου 2018 ημέρα Tετάρτη και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: 
 
1.Λήψη απόφασης :
  1. για την αποδοχή των όρων της  Απόφασης  ένταξης της πράξης <<Ασφαλτόστρωση υφισταμένης αγροτικής οδού με στόχο  τη βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη στην περιοχή του οικισμού Παλιού Πρόδρομου, Δ.Ε. Μελίκης>> στο πρόγραμμα Αγροτικής  Ανάπτυξης(ΠΑΑ) 2014-2020. 
  2. για τη δέσμευση τήρησης των υποχρεώσεων όπως αναγράφονται στο Παράρτημα I της οικείας απόφασης ένταξης και  
  3. περί 7ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018 (σκέλος Δ) σύμφωνα με την 182/2018 απόφαση ΟΕ 
  4. για την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης Δήμου Αλεξάνδρειας οικονομικού έτους 2018 
  5. για την έγκριση εκτέλεσης του έργου και τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 
2.Γνωμοδότηση για την εκ νέου ή μη επιβολή της αρθείσας ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης (δέσμευσης
χώρου) του υπ΄αριθ.850 οικοπέδου που βρίσκεται στο Ο.Τ.85 της πόλεως Αλεξάνδρειας.
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ)
 
3.Έγκριση ή μη της αριθ. 229/2018 απόφασης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την κατάρτιση και ψήφιση 2ης αναμόρφωσης του προυπολογισμού της Κ.Ε.Δ.Α. οικονομικού έτους 2018»
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
 
4.Καθορισμός μαθητεύομενων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Μεταλυκειακό έτος –Τάξη
Μαθητείας ΕΠΑΛ) για απασχόληση στο Δήμο Αλεξάνδρειας κατά το σχολικό έτος 2018-2019.
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
 
5.Υποβολή έκθεσης εσόδων- εξόδων Ά τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού έτους
2018 (Σχετική η αριθμ. 178/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ).
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 
6.7η  Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018 (ΣΚΕΛΗ Α,Β,Γ,Ε,ΣΤ,Ζ,Η & Θ- ΠΛΗΝ Δ)
(σχετική απόφαση αριθμ.182/2018 Οικονομικής Επιτροπής) 
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
 
7.8η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018  (σχετική απόφαση αριθμ.210/2018
Οικονομικής Επιτροπής) -Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος.
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
 
8.Λήψη απόφασης για τη διαγραφή ποσού από χρηματικό κατάλογο.
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
 
9. Λήψη απόφασης για τη διαγραφή ποσού από χρηματικό κατάλογο.
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
 
10.Λήψη απόφασης για τη διαγραφή ποσού από χρηματικό κατάλογο ως κακώς βεβαιωθέν.
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
 
11.Λήψη απόφασης για την καταβολή ή μη προστίμων που έχουν επιβληθεί στο Δήμο Αλεξάνδρειας-
Διερεύνηση πιθανής αστικής ευθύνης. 
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
 
12.Λήψη απόφασης για την καταβολή ή μη προστίμων που έχουν επιβληθεί στο Δήμο Αλεξάνδρειας
από την Α.Α.Δ.Ε. Βεροίας.
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
 
13.Λήψη απόφασης για την αποδοχή και απόδοση ποσού στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου για
αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών (΄Β κατανομή ) έτους  2018.
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΡΑΠΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
 
14.Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας διεθνούς ηλεκτρονικού  ανοιχτού διαγωνισμού έτους
2018 για την «Προμήθεια και Τοποθέτηση οργάνων παιδικών χαρών και αστικού εξοπλισμού στο   Δήμο
Αλεξάνδρειας». 
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
 
15.Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας προμήθειας τροφίμων και λοιπών ειδών παντοπωλείου
του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων για ένα έτος.
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
 
16.Λήψη απόφασης για την υλοποίηση ή μη του προγράμματος κατασκήνωσης παιδιών ΑΜΕΑ του Δήμου Αλεξάνδρειας - καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης και των κριτήριων συμμετοχής -Ορισμός επιτροπής παραλαβής και ελέγχου αιτήσεων.
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 
17.Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την  υπηρεσία  με τίτλο: Απομαγνητοφώνηση πρακτικών και βιντεοσκόπηση συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου και Οικονομικής Επιτροπής.  
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
 
18.Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής που αφορούν την
υπηρεσία με τίτλο : Έξοδα ταχυμεταφοράς επιστολών του Δήμου (courier). 
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
 
19.Λήψη απόφασης για την  έγκριση ή μη των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο : <<Περισυλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Αλεξάνδρειας και φροντίδα αυτών>>. 
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
 
20.Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη  του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο : <<Συντήρηση κεντρικών υπολογιστών Δήμου – Άμεση αποκατάσταση Κεντρικών υποδομών Πληροφορικής με χρήση Hyper -V Replication>>.
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 
21.Λήψη απόφασης  για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την  υπηρεσία με τίτλο : «Συντήρηση  και επισκευή  φωτοτυπικών  εκτυπωτών και φαξ για το έτος 2017»
(17/02/2018 έως και 16/05/2018)
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 
22.Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο : «Υπηρεσία Τεχνικού ελέγχου οχημάτων του Δήμου από ΚΤΕΟ και έκδοση καρτών καυσαερίων για το έτος 2017».
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ)
 
23.Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο : «Υπηρεσία Τεχνικού ελέγχου οχημάτων του Δήμου από ΚΤΕΟ και έκδοση καρτών καυσαερίων για το έτος 2017».
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ)
 
24.Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Αμοιβή τεχνικού για χορήγηση πιστοποιητικού ελέγχου ανυψωτικού μηχανήματος»
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ)
 
25.Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής που αφορούν την υπηρεσία με τίτλο: «Επισκευή  και Συντήρηση Μεταφορικών Μέσων και Μηχανημάτων Δήμου    Αλεξάνδρειας Ομάδα 3,4».
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ)
 
26.Λήψη απόφασης για την έγκριση  ή μη των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής  που αφορούν  την υπηρεσία με  τίτλο: «Επισκευή και Συντήρηση Μεταφορικών Μέσων και Μηχανημάτων Δήμου Αλεξάνδρειας Ομάδα 3».
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ)
 
27.Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου:<<ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΨΟΧΩΡΑΣ>>  
(Α.Μ. 20/2015). 
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
 
28.Λήψη απόφασης  για: την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Επικάλυψη τσιμενταυλάκων στην Τ.Κ.Κλειδίου» (Α.Μ.117/2015)
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
 
29.Λήψη απόφασης  για την έγκριση του πρωτοκόλλου  οριστικής παραλαβής του έργου «Εγκατάσταση συστήματος ποτίσματος και επεμβάσεις στο γήπεδο Παλαιοχωρίου» ( Α.Μ. 57/2015)
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
 
30. Aντικατάσταση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σπυρίδη Γεωργίου από μέλος επιτροπής Οριστικής παραλαβής του έργου : Αντικατάσταση Αμιαντοσωλήνων του Δικτύου Ύδρευσης.
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.)
 
31.Λήψη απόφασης για τη παραχώρηση τμήματος της πλατείας Δημαρχείου Μελίκης, για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. 
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
 
32.Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση  του πεζόδρομου της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος στον Πολιτιστικό Σύλλογο <<ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ>> από 22-06-18 ως 24-06-18 για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων.
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
 

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «ΚΔ’ ΠΑΥΛΕΙΑ» που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Παύλου θα τελεστεί Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ραψομανίκης τη Δεύτερα 4 Ιουνίου 2018 και ώρα 8:00 π. μ.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα εκτεθούν προς προσκύνηση τα λείψανα του Αγίου Παύλου.

Ενεργή συμμέτοχη στην εκδήλωση θα έχουν τα σχολεία ειδικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σύλλογοι ΑΜΕΑ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει ομιλία του Σεβασμιότατου και εκδήλωση με μουσικά δρώμενα από τα σχολεία και παρουσίαση του έργου τους.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας