alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Συνολικά 6.260 μαθητές και μαθήτριες θα εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), κατά το σχολικό έτος 2018-19,

για να εκπαιδευτούν σε 32 ειδικότητες με ζήτηση στην αγορά εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α' Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1995-2002.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από τις 18 Ιουνίου 2018 έως τις 31 Αυγούστου 2018 στις Γραμματείες των 50 επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η επιλογή των μαθητών γίνεται με το βαθμό τίτλου σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια.

H μαθητεία είναι το σύστημα επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο σχολείο με την εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job training).

Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος νέος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Στη διάρκεια των σπουδών τους, οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ

το πρωί πραγματοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στο σχολείο.

Η φοίτηση στις ΕΠΑΣ είναι διετής.

Οι μαθητές και μαθήτριες των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ:

- Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια.

- Τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα.

- Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο.

- Αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολουμένων μαθητών.

- Δικαιούνται σπουδαστική άδεια, μέχρι 30 ημέρες, με αποδοχές.

- Λαμβάνουν, όσοι συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, επίδομα στέγασης και σίτισης.

- Δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr και στις επαγγελματικές σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού

Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ γνωστοποίησε πως ξεκινά την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 και λήγει τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 η υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού (αναπληρωτών-ωρομισθίων) με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2018-19.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ζητούμενες ειδικότητες, την υποβολή αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, παρέχονται στο site του ΟΑΕΔ,

Κατηγορία Εκπαίδευση
Παρακαλούνται οι παραγωγοί των οποίων τα αγροτεμάχια (ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ) υπέστησαν ζημία από το ΧΑΛΑΖΙ της 14ης Ιουνίου 2018, να υποβάλλουν δήλωση ζημίας στους κάτωθι Ανταποκριτές ΕΛΓΑ της Δ.Κ. Αλεξάνδρειας,  έως 29-06-2018:
  1. ΚΙΡΤΙΚΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
  2. ΛΑΧΑΝΗ ΟΛΓΑ
  3. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ
Κατηγορία Αγροτικά

Διαθέσιμα προς πώληση είναι τα εισιτήρια διαρκείας του Ολυμπιακού Λουτρού για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2018-2019, όπου αγωνίζεται στην Β' Ερασιτεχνική Κατηγορία.

Τιμή εισιτηρίου διαρκείας: 40€

Να είστε όλοι δίπλα στην ομάδα!

 

Κατηγορία Αθλητικά

Άστατος θα είναι ο καιρός και σήμερα Δευτέρα 18 Ιουνίου με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές και ανέμους.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς. από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι όποιες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι όποιες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι όποιες στην Κρήτη κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στην Κρήτη δυτικοί 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού αιγαίου, οπού πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κατηγορία Γενικά

Το ποσό του μηνιαίου επιδόματος θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

Το ύψος του στεγαστικό επίδομα διαμορφώνεται ως εξής:

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη: 105 ευρώ.
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος: 140 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη: 175 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από 5 μέλη και πάνω ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη και πάνω: 210 ευρώ.
Τα κριτήρια
Για τη χορήγηση του επιδόματος πρέπει να πληρούνται τα εξής κριτήρια:

1. Εισοδηματικό κριτήριο: Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 8.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 4.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού. Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 24.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 8.000 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη: 12.000 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος: 16.000 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη: 20.000 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από 5 μέλη και πάνω ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη και πάνω: 24.000 ευρώ

2. Κριτήριο ακίνητης περιουσίας: Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ.

3. Κριτήριο ύψους καταθέσεων: Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα όρια του κατωτέρω πίνακα για κάθε τύπο νοικοκυριού, μέχρι και το ποσό των 24.000 ευρώ.

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 8.000 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο μέλη: 12.000 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη: 16.000 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα μέλη: 20.000 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από 5 μέλη και πάνω: 24.000 ευρώ
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος θα είναι να υπάρχει ηλεκτρονικό μισθωτήριο.
Μάλιστα οι αρχές θα μπορούν να προχωρούν ακόμη και σε κατ’ οίκον ελέγχους για να διαπιστώνουν την ακρίβεια των αιτήσεων οι οποίες θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Για την περίπτωση των δικαιούχων που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία το επίδομα καταβάλλεται μηνιαίως με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, ο οποίος τηρείται υποχρεωτικά σε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα. Η ενίσχυση δεν καταβάλλεται εάν ο αιτών δεν έχει δηλώσει στην αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Στην περίπτωση δικαιούχου που επιβαρύνεται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας, το επίδομα καταβάλλεται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης του δανείου.

Το δικαίωμα στην καταβολή του επιδόματος ισχύει από την 1n ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν κατά τον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση.

Το Επίδομα Στέγασης, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, ιδιώτες ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στον καθορισμό της εισοδηματικής ενίσχυσης ή στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Κατηγορία Οικονομία
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.(Ε.Ε.Τ.Α.Α  Α.Ε) «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» μπορούν να ξεκινήσουν αιτήσεις ΜΗΤΕΡΩΝ ή και ΠΑΤΕΡΩΝ (στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους ή βρίσκονται σε χηρεία) για εγγραφή-ές των παιδιών τους  στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας ( Α΄ και Β΄ Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Αλεξάνδρειας , Παιδικός Σταθμός  Πλατέος, Παιδικός Σταθμός Μελίκης και Παιδικός Σταθμός Σταυρού). Οι αιτήσεις συμπληρώνονται και υποβάλλονται προσωπικά από τις ενδιαφερόμενες μητέρες σε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ, στον ιστότοπο της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr)  από τις 14-06-2018 έως τις 03-07-2018.
 
Τα δικαιολογητικά συμμετοχής μαζί με την εκτυπωμένη Αίτηση  θα σταλούν , σε σφραγισμένο φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», και μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier) στην Ε.Ε.Τ.Α.Α., όπου θα κριθούν για την ένταξή τους ή μη στο πρόγραμμα αυτό (θα πρέπει να βρίσκονται στην διεύθυνση της ΕΕΤΑΑ μέχρι τις 3/7/2018 και ώρα 24:00).
 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΜΗΤΕΡΕΣ ή ΠΑΤΕΡΕΣ οι οποίες-οι:
 
α) έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές/αλλοδαποί από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
 
β) να είναι εργαζόμενοι/νες (μισθωτοί/ές, αυτοαπασχολούμενοι/ες) ή να είναι άνεργοι/ες που διαθέτουν δελτίο ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ (αν έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου) ή την κατάσταση ανανεώσεων της κάρτας ανεργίας, όπως αυτή εκτυπώνεται από την επίσημη σελίδα του ΟΑΕΔ με τη χρήση του προσωπικού κλειδάριθμου ή όταν αφορά σε ειδικά ταμεία άλλο ισοδύναμο έγγραφο, που να βεβαιώνει την ανεργία.
 
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση από το σχολικό έτος 2018-2019 οι αιτούσες που διαμένουν στους 184 δήμους στους οποίους εφαρμόζεται η παραπάνω κ.υ.α., δεσμεύονται ως προς την υποβολή της αίτησής τους. 
 
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν ενδιαφερόμενες-οι που έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για ενδιαφερόμενες-ους που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για ενδιαφερόμενες-ους που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για ενδιαφερόμενες-ους που έχουν  4 παιδιά και 36.000€ για ενδιαφερόμενες-ους που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€. 
 
Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης οι μητέρες που είναι Δημόσιοι υπάλληλοι, μόνιμοι ή αορίστου χρόνου. 
 
Οι ενδιαφερόμενοι, για πληροφορίες μπορούν να εισέρχονται στο Διαδικτυακό Τόπο Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και ειδικά στη "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ" όπου παρέχονται όλες οι λεπτομέρειες.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ.23330-22700 κ. Κυροπούλου (έως 31-7-2018, Αλεξάνδρεια), 23330-63185 κ.Καλαμάτα (έως 31-7-2018, Πλατύ), 23310-39992 κ. Ζερζελίδου (έως 31-7-2018, Σταυρός), 23310-81481 κ. Τσιρογιάννης (έως 31-7-2018, Μελίκη) και 23330-53217 και  γραφεία του Νομικού Προσώπου κ. Ζαμπέτας.
 
Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κατηγορία Εκπαίδευση

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας