alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός της Ακαδημίας Αστέρας Αλεξάνδρειας την Πέμπτη 10/10/2019 και ώρα 16:30

Κατηγορία Αθλητικά

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου 2019 σε υπαίθριο ιδιωτικό χώρο συγκέντρωσης βαμβακιού στα Τρίκαλα Ημαθίας.

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 4 Πυροσβεστικά οχήματα, τρία της Π.Υ. Αλεξάνδρειας και ένα της Π.Υ. Βέροιας με 7 πυροσβέστες .

Την επιχείρηση συντόνισε ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας, Επιπυραγός Γρηγόρης Γερόπουλος.

Να σημειωθεί πως μεγάλος όγκος βαμβακιού κάηκε ολοσχερώς και χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά δεν εξαπλώθηκε.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα εφαρμοστεί η νέα φορολογική κλίμακα με νέους συντελεστές στα φυσικά πρόσωπα η οποία αναμένεται να ελαφρύνει περί τα 4 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους

Το σχέδιο της κυβέρνησης αλλάζει τα δεδομένα για μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ.

Μεγάλοι ωφελούμενοι του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είναι όσοι έχουν εισοδήματα έως και 20.000 ευρώ.

Οι κλίμακες:

Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ, φόρος 9%.

Από 10.000 έως 20.000 ευρώ, φόρος 22%.

Από 20.000 έως 30.000 ευρώ, φόρος 29%.

Από 30.000 έως 40.000 ευρώ φόρος 37%

Από 40.000 ευρώ εισόδημα φόρος 45%.

Όσον αφορά το αφορολόγητο αυτό παραμένει στα 8.636 ευρώ για τους άγαμους, ενώ για όσους έχουν παιδιά θα ισχύσει η εξής κλίμακα:

9.000 ευρώ για ένα παιδί

10.000 ευρώ για δύο παιδιά

11.000 ευρώ για 3 παιδιά

12.000 ευρώ για 4 παιδιά

Η έκπτωση φόρου που χορηγείται σε μισθωτούς και συνταξιούχους σχεδιάζεται να διαμορφωθεί ως εξής:

Για άγαμους στα 778 ευρώ

Για ένα παιδί στα 867 ευρώ

Για δύο παιδιά στα 1.040 ευρώ

Για τρία ή περισσότερα παιδιά στα 1.260 ευρώ

Κατηγορία Οικονομία

Μπορεί κάποιος να «κλέψει» το PIN της τραπεζικής κάρτας σας μέσα από το κινητό;

Κι όμως, μπορεί να το κάνει!

Οι χάκερς μπορούν να υποκλέψουν δεδομένα από την κινητή σας συσκευή, όπως είναι και το PIN της τραπεζικής κάρτας σας, καθώς, σύμφωνα με νέα μελέτη, η κάθε κίνηση που κάνει ο χρήστης στην οθόνη αφής, αφήνει ένα μοναδικό ίχνος, το οποίο καταγράφεται και έπειτα μπορεί να εντοπιστεί και να υποκλαπεί!

Συγκεκριμένα, Βρετανοί ερευνητές προειδοποιούν ότι τόσο οι κακόβουλες ιστοσελίδες όσο και οι κακόβουλες εφαρμογές ενδέχεται μέσω των αισθητήρων κίνησης της οθόνης αφής να παρακολουθούν κάθε κίνηση του χρήστη.

Ακρίβεια που φτάνει στο 70%

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νιούκασλ, με επικεφαλής τη δρα Μάριαμ Μερνεζάντ, απέδειξαν ότι είναι δυνατό να «σπάσει» κανείς με ακρίβεια 70% το PIN του χρήστη, με μόλις μία προσπάθεια, υποκλέπτοντας τα δεδομένα που συλλέγονται από τους αισθητήρες κίνησης της οθόνης.

Ολοκληρώνοντας και την πέμπτη προσπάθεια, το ποσοστό «σκαρφαλώνει» στο 100%, δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση ο χάκερ να αποτύχει!

Οι χρήστες δεν έχουν επίγνωση του κινδύνου

Οι ερευνητές επισήμαναν ότι οι χρήστες δεν έχουν επίγνωση του κινδύνου και οι περισσότεροι δεν έχουν καν ιδέα τι κάνουν οι περίπου 25 διαφορετικοί αισθητήρες που διαθέτει κάθε «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, smartphone.

Αλλά και οι κατασκευαστές των συσκευών και του λειτουργικού συστήματος που έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα, δεν έχουν καταφέρει να βρουν τρόπο να το αντιμετωπίσουν μέχρι τώρα.

Πέραν των «έξυπνων» κινητών, πλήττονται τα tablet, τα «έξυπνα» ρολόγια (smartwatches), οι καταγραφείς σωματικής άσκησης (fitness trackers), και κάθε άλλη φορητή συσκευή εφοδιασμένη με GPS, γυροσκόπιο, αισθητήρα επικοινωνίας κοντινού πεδίου (NFC) και αρκετούς άλλους αισθητήρες.

Τι συστήνουν οι ερευνητές

Για την αποφυγή περιστατικών κλοπής δεδομένων από τις «έξυπνες» συσκευές των χρηστών, οι ερευνητές συνιστούν την συχνή αλλαγή των κωδικών PIN, το κλείσιμο των ανοικτών εφαρμογών (που μένουν στο παρασκήνιο) όταν δεν τις χρησιμοποιούμε και ειδικά όταν πραγματοποιούμε online τραπεζικές συναλλαγές, την απεγκατάσταση εφαρμογών που δεν χρησιμοποιούμε πλέον, όπως και τον έλεγχο των αδειών που παραχωρούμε σε εφαρμογές, που έχουμε εγκαταστήσει.

Κατηγορία Γενικά

Από τη ΔΕΥΑ Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με την αποχέτευσης των ενοτήτων Ειρηνούπολης και Ανθεμίων: "Το μεγάλο έργο της αποχέτευσης του κάμπου, το οποίο ξεκίνησε από τις δημοτικές αρχές των πρώην δήμων Ανθεμίων και Ειρηνούπολης, με την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών, εντάχθηκε σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα επί των ημερών της δημοτικής αρχής του κ. Καραμπατζού όπου και ολοκληρώθηκαν και τα εσωτερικά δίκτυα των οικισμών Κοπανού, Επισκοπής, Χαρίεσσας, Αγγελοχωρίου και Πολυπλατάνου.

Δυστυχώς όμως, η σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΝ, βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση, να κάνει γνωστό, ότι το έργο παρέμεινε στάσιμο για πέντε ολόκληρα χρόνια. Για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο πρέπει να γίνουν οι κεντρικοί εξωτερικοί αποχετευτικοί αγωγοί (ένα έργο προυπολογισμού 5.500.000€ που αφορά τους προαναφερθέντες οικισμούς του Δήμου Νάουσας) καθώς και ο βιολογικός καθαρισμός ( έργο προυπολογισμού 3.266.000€).

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, με πρωτοβουλία του προέδρου της επιχείρησης Τασιώνα Γεώργιο, και παρουσία αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο, με την παρουσία και του υπευθύνου της αναδόχου εταιρίας για την κατασκευή των εξωτερικών δικτύων, όπου και διαπιστώθηκε, όχι μόνο η πολύ μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, αλλά και οι απίθανοι σχεδιασμοί, ακόμη και για την τροποποίηση της αρχικής μελέτης. Η νέα διοίκηση φυσικά δεν θα επιτρέψει να συμβεί καμία τροποποίηση της αρχικής μελέτης. Διαπιστώθηκε ακόμη, ότι αν και είχαν γίνει σοβαρές παρατηρήσεις στην μελέτη κυκλοφοριακής σήμανσης από την ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ, η ανάδοχος εταιρία, δεν είχε προβεί σα καμία απολύτως κίνηση.

Είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε γίνει η προαναφερόμενη σύσκεψη, δεν θα είχαν ξεκινήσει ούτε και οι εργασίες για την κατασκευή των δύο αντλιοστασίων στην περιοχή του Αγγελοχωρίου. Ουσιαστικά το έργο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Η μελέτη και όλος ο σχεδιασμός προβλέπει ως αφετηρία τον συνοικισμό της Επισκοπής. Διαβεβαιώνουμε όμως με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι το έργο θα ξεκινήσει πολύ σύντομα και θα ολοκληρωθεί οπωσδήποτε".

Κατηγορία Γενικά

Σε τρεις ανέρχονται οι υποψήφιοι μισθωτές των δύο εργοστασίων και λοιπών εγκαταστάσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Νίκος Παπαϊωάννου, τονίζοντας παράλληλα ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία αξιολόγησης, μέσω της οποίας και θα αναδειχθεί ο νέος ιδιοκτήτης τους για τους επόμενους 28 μήνες.

Οι τρεις υποψήφιοι είναι η "Innovation Brain" του Λούκας Φέκερ, η "Royal Sugar" του Χρήστου Καραθανάση και η κοινοπραξία "Royal Sugar και Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας".

"Οι προσφορές θα ανοιχτούν άμεσα καθώς ο χρόνος πιέζει", επισήμανε ο πρόεδρος της εταιρείας σε δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι "ήδη μαζί με τα νομιμοποιητικά έγγραφα, έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους και οι οικονομικές προσφορές, οπότε η διαδικασία ελέγχου και επιλογής εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί ταχύτατα".

Κατηγορία Γενικά

Ο Δήμος Βέροιας και η ΚΕΠΑ γιορτάζουν την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης με μουσική εκδήλωση... μία μεγάλη συναυλία, με πρωταγωνιστή έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες τραγουδοποιούς , τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
SOLO 2019

ΒΕΡΟΙΑ 15/10 8.30μ.μ
ελεύθερη είσοδος!

«Πάντα θα ξημερώνει ...»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έρχεται στην Βέροια στις γιορτές της πόλης με μία ιδιαίτερη παράσταση. Μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντάς μας στη στιγμή της δημιουργίας τους. Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, ταξιδεύει με μια κιθάρα ή ένα λαούτο και μοιράζεται αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που αφορούν όλους μας.

Το πρόγραμμα αυτό έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα, σε μικρούς συναυλιακούς χώρους ή σε μεγάλα θέατρα, όπως το Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα και το Θέατρο Δάσους στην Θεσσαλονίκη.

Ένα πρόγραμμα ακρόασης αλλά και συμμετοχής, που μας ταξιδεύει μέσα από τις εντάσεις και τις σιωπές του στον πυρήνα της ιερής αυτής τέχνης. Πρωταγωνιστές, όπως πάντα, τα ίδια τα τραγούδια. Στέκονται μπροστά μας γυμνά και ευάλωτα, όπως γεννήθηκαν, αλλά και δυνατά όσο ποτέ. Μαζί τους ζούμε την κατάργηση της απόστασης, την μαγεία της συνύπαρξης και την μετατροπή του μοναχικού σε συλλογικό.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: κλασική και ακουστική κιθάρα, λαούτο, φωνή

Βαγγέλης Λάππας : Ηχοληψία
Κωνσταντίνος Μαργκάς: Φωτισμός

Διοργάνωση: ΚΕΠΑ - ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ , με ειδικό δελτίο (θα διατίθεται από την Παρασκευή 11/10 , 9.00π.μ )
Πληροφορίες 2331078120 & 2331078100, Νανά Καραγιαννίδου, Χώρος Τεχνών.

Λύση στο ζήτημα της δήλωσης συγκομιδής των αμπελοκαλλιεργητών συναποφασίστηκε και δόθηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων,  μετά από ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αμβυκούχων και αντιπροσωπεία των Μικρών Αποσταγματοποιών – Διημέρου, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 στο Υπουργείο Οικονομικών. 

Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ανέφερε σε δήλωσή της: «Με γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας και την αναγκαία ενσωμάτωση των Κανονισμών 2018/273 και 2018/274 για την αποφυγή καταδίκης της χώρας μας αλλά και τη στήριξη της αμπελοκαλλιέργειας, των αμπελοκαλλιεργητών και των παραδοσιακών αποσταγμάτων διευθετήθηκε για τη φετινή χρονιά το ζήτημα της δήλωσης συγκομιδής των αμπελοκαλλιεργητών της τρέχουσας περιόδου».

Να σημειωθεί, ότι στη σύσκεψη υπήρξε σαφή δέσμευση απ’ όλες τις πλευρές για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος με τη λήξη της αμπελοκαλλιεργητικής περιόδου.

Κατηγορία Αγροτικά

Η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α Αλ ανακοινώνει ότι στις 11/10/2019 ημέρα Παρασκευή   και ώρα από 08:30 π.μ εως 13:30 μμ , θα   γίνει διακοπή νερού για την αποκατάσταση βλάβης ύδρευσης στο εσωτερικό δίκτυο του κεντρικού τμήματος της Αλεξάνδρειας ,στις παρακάτω οδούς :

  1. Επι της οδού Μακεδονομάχων :

     (Από την οδό Εθν.Αντίστασης   εως την οδό Ελ Βενιζέλου )

  1. Επι της οδού Ελ Βενιζέλου :

     (Από την οδό Ν. Πλαστήρα εως την οδό Μακεδονομάχων ζυγοί

     αριθμοί ).

3. Επι της οδού Δ. Πρόϊου ( όλη η οδός )

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Τον δρόμο για νέα καταβολή Κοινωνικού Μερίσματος τον Δεκέμβριο '''έδειξε'' και επίσημα με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός.

«Το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των ασθενέστερων», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με τον αρθρογράφο της εφημερίδας «New York Times», Roger Cohen, στο πλαίσιο των εργασιών του Athens Democracy Forum.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Πριν τις 7 Ιουλίου υπήρχε δημοσιονομικό κενό, τώρα αναμένεται επιπλέον πλεόνασμα για το 2019. Το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των πολιτών».

«Πιστεύουμε ότι η μείωση των φόρων θα ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωση», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε τρία στοιχεία: «Την αλλαγή φορολογικής πολιτικής, τις φορολογικές περικοπές για όλους, όχι μόνο για τους λίγους, τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στην ακίνητη περιουσία».

Υπενθυμίζεται ότι ''ανοιχτό'' σενάριο νέας καταβολής Κοινωνικού Μερίσματος είχε αφήσει με πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

«Κάθε δύο μήνες όλο και αιφνιδιάζουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός και ερωτηθείς για το κοινωνικό μέρισμα είπε: «Εάν τον Νοέμβριο υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να πετύχουμε και να υπερκαλύψουμε τον στόχο, προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί.

Το πώς θα αξιοποιηθεί ο όποιος επιπλέον, εύχομαι, δημοσιονομικός χώρος προκύψει μέσα στο 2019, θα υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό» κατέληξε.

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας