alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες «Με το «καλημέρα», την αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Σήμερα, σε συνεδρίασή της, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αύξηση αυτή προκειμένου να συνεχιστεί η ανταποδοτική προσφορά των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Η νέα δημοτική αρχή έφερε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το θέμα για «αναπροσαρμογή ή μη συντελεστών των ισχυόντων τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2020» και οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν μια σωρευτική αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού πάνω από 30% σε κάποιες περιπτώσεις.

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τα δημοτικά τέλη για το 2019 ήταν για τις οικίες:
AΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 1,20€/τ.μ. ενώ για το 2020 προτείνεται 1,40€/τ.μ. ΑΥΞΗΣΗ 8,3%
ΜΕΛΙΚΗ 1,30€/τ.μ. ενώ για το 2020 προτείνεται 1,40€/τ.μ. ΑΥΞΗΣΗ 7%
ΠΛΑΤΥ 1,05€/τ.μ. ενώ για το 2020 προτείνεται 1,40€/τ.μ. ΑΥΞΗΣΗ 33%
ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΕΣ 1,05€/τ.μ. ενώ για το 2020 προτείνεται 1,40€/τ.μ. ΑΥΞΗΣΗ 33%

Yπέρ της αύξησης ψήφισαν oι κ.: Δελιόπουλος, Τόκας, Δριστάς, Μοσχοπούλου και ο προεδρεύων Τζιλόπουλος.

Κατά της αύξησης ψήφισαν οι κ.: Χαλκίδης, Κιρκιλιανίδης, Παπαδόπουλος Α.

O προϋπολογισμός των εσόδων - εξόδων καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού ανερχόταν στο ποσό των 2.209.000€ για το 2018, στο ποσό των 2.125.000€ για το 2019 ενώ το ποσό που προτείνεται εκτοξεύεται για το 2020 στα 2.730.000€

- Απορίας άξιον που θα χρησιμοποιηθούν τα επιπλέον χρήματα που ανέρχονται στα 600.000 ευρώ περίπου...
- Μήπως κάποιοι ανοίγουν τις πύλες-κερκόπορτες για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας;
- Oι υπηρεσίες που παρέχονται κυρίως στον τομέα της καθαριότητας δικαιολογούν αυτές τις αυξήσεις;
- Mπορούν οι δημότες να ανταπεξέλθουν στις αυξήσεις εν μέσω της οικονομικής κρίσεις που όλοι βιώνουμε;
- Αντί να προβεί ο Δήμος σε μειώσεις... επιβάλλει αυξήσεις; Για να δούμε παραδείγματα ανά την Ελλάδα που κάνουν το ίδιο; Mήπως ο Δήμος μας θα αποτελέσει εξαίρεση;
- Η δημοτική ενότητα Πλατέος και Αντιγονιδών θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της αύξησης;

Με μεγάλη ανυπομονησία θα περιμένουμε να δούμε τη στάση των δημοτικών συμβούλων στο δημοτικό συμβούλιο που θα πρέπει να εγκρίνει τη συγκεκριμένη πρόταση...

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ-ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ "ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Και αυτό το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, συνεχίζονται οι εγγραφές και ακροάσεις φωνής στη χορωδία.
Χώρος: Χορωδιακό Κέντρο δίπλα στο 1ο Γυμνάσιο.
Ώρες: 4-6 μμ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η Αντιπεριφέρεια Ημαθίας και το Γραφείο Υποστήριξης Συνεργατικών Σχηματισμών–Clusters, της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας καθώς και η Αυτοτελής Διεύθυνση Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της ΠΚΜ, προσκαλεί εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου και ιδιώτες αγρότες   της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα 

«ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ  ΜΕΛΩΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (CLUSTER AGROLABS) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ»

που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας  (οδός μητροπόλεως 42, Βέροια) 

Το Εκπαιδευτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί από 6 έως 8 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 17:00 – 20:30.  Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «AgroLabs» «Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας στον Αγροδιατροφικό Τομέα - AgroFood Innovation Clusters» , συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα εθνικά ταμεία των συμμετεχόντων κρατών»

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Πληροφορίες στα Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2313319717 (Νικόλαος Παπαδόπουλος)                                                                                        2331350104 (Μιμή Γαλοπούλου)

Οι ακριβείς ώρες και η θεματολογία του σεμιναρίου παρουσιάζονται στο παρακάτω πρόγραμμα:

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

17:00 – 18:30

Θρεπτική αξία επιλεγμένων αγροδιατροφικών προϊόντων

Υπεύθυνοι Διάλεξης: 

Καθηγήτρια Αναστασία Κανέλλου, Πανεπιστήμιο 

Δυτικής Αττικής, 

Δρ. Ευσταθία Τσάκαλη, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

18:30 – 19:00 Διάλειμμα

19:00 – 20:30

Προτεινόμενο κείμενο επισήμανσης τροφίμων, βάσει των πρόσφατων οδηγιών της ΕΕ

Υπεύθυνοι Διάλεξης: 

Καθηγήτρια Αναστασία Κανέλλου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Λέκτορας Δημήτρης Τυμπής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

17:00 – 18:30 Πιστοποίηση των προϊόντων. Ανάγκες και διαδικασία

Υπεύθυνοι Διάλεξης:

Καθηγητής Ιωάννης Τσάκνης, Project Manager έργου Agrolabs, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Λέκτορας Δημήτρης Τυμπής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

18:30 – 19:00 Διάλειμμα

19:00 – 19:45 Πιστοποίηση των προϊόντων. Ανάγκες και διαδικασία (συν.)

Υπεύθυνοι Διάλεξης:

Καθηγητής Ιωάννης Τσάκνης, Project Manager έργου Agrolabs, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Λέκτορας Δημήτρης Τυμπής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

19:45 – 20:30 Παρουσίαση και Επίδειξη Πειραματικής Ανάπτυξης για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της συσκευασίας των Ροδάκινων και Νεκταρινιών

Υπεύθυνοι Διάλεξης: 

Καθηγητής Ιωάννης Τσάκνης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Καθηγήτρια Αναστασία Κανέλλου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Λέκτορας Δημήτρης Τυμπής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Δρ. Ευσταθία Τσάκαλη, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

17:30 – 19:00 Παρουσίαση προτύπων επιχειρηματικών σχεδίων για τις προοπτικές αξιοποίησης του Cluster Agrolabs από επιχειρήσεις του κλάδου αγροδιατροφής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Υπεύθυνος Διάλεξης: Δρ. Τηλέμαχος Μπούρτζης, Μέλος Ομάδας Έργου Premium Consulting, Αναδόχου Υποστήριξης και Υλοποίησης Cluster Agrolabs

Το έργο AgroLabs συγκεντρώνει οκτώ εταίρους από τέσσερις χώρες – Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Αλβανία και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας Interreg V-B «Βαλκανική-Μεσόγειος 2014 – 2020”.

Το έργο AgroLabs στοχεύει στην προώθηση της παραγωγής και διάδοσης καινοτόμων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στην περιοχή Βαλκανικής - Μεσογείου, οργανώνοντας τοπικές αλυσίδες δημιουργίας αξίας, στηρίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους παραγωγούς κατά την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και δημιουργώντας νέες αγορές για τα προϊόντα τους με ανοικτή διαδικασία.

Κατηγορία Αγροτικά

Στα πλαίσια εφαρμογής του Ν.4611/2019 και της ΠΝΠ (ΦΕΚ Α’ 145 /30-09-2019 (Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας Εσωτερικών Εσωτερικών οικονομικών Υγείας ), ενημερώνουμε τους καταναλωτές της Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξάνδρειας, πως μπορούν να συνεχίσουν να ρυθμίζουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους από λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης και να τις εξοφλήσουν μέχρι και σε 100 δόσεις, με μερική ή ολική απαλλαγή των προσαυξήσεων, ανάλογα με των αριθμό των δόσεων.

Καταληκτική ημερομηνία για την υπαγωγή στην ρύθμιση αυτή είναι η       31 Δεκεμβρίου ημέρα Τρίτη .

Πληροφορίες : Τηλ. 23330 27965

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εμφάνιση των αθλητών του Φιλίππου Αλεξάνδρειας στο 3ο προκριματικό πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ) όπου οι αθλητές του συλλόγου κατάφεραν να κερδίσουν 5 μετάλλια.

Πιο συγκεκριμένα:


Αργυρό μετάλλιο:
Χατζηγεωργίου Αντωνία
Χάλκινα μετάλλια:
Πέτσας Γεώργιος,
Χατζηγεωργίου Αντωνία,
Τσιλιοπουλος Αλέξανδρος ,
Τσιλιοπουλος Θανάσης.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές Μιχαηλίδου Αριάδνη, Μιχαλόπουλος Γιώργος, Τσιλιοπουλου Παναγιώτα, Κιτσικιδης Σπύρος, Αριαντοπουλος Ιωάννης.


Οι προπονητές του συλλόγου είναι πολύ ευχαριστημένοι από την εμφάνιση των παιδιών και έχουν πολλές ελπίδες για το μέλλον των αθλητών αυτής της πόλης.
Συγχαρητήρια στα παιδιά μας!!!

Κατηγορία Αθλητικά

Προγραμματίστε τον επόμενο καφέ σας με την Φιλοπρόοδο Φιλόπτωχο Γυναικών Αλεξάνδρειας στις 20 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 5.30-6.00μμ στο SIR & MADAME BRUNCH (απέναντι από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου) ακούγοντας υπέροχες συμβουλές για όλη την οικογένεια από την Πνευμονολόγο κ.Δημητριάδη-Κοτσιφού Έφη προς αντιμετώπιση κρυολογημάτων και ιώσεων!

Από το Κίνημα Αλλαγής Ημαθίας ανακοινώθηκε:

Μάρτυρες μια κακόγουστης και προσβλητικής για τους αγρότες της Ημαθίας εκδήλωσης(;) γίναμε την περασμένη Παρασκευή. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης παρακάθισε σε γεύμα που οργάνωσε η ΝΟΔΕ με κομματικά στελέχη και… ολίγη από εκπροσώπους συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών οργανώσεων. Αντιπαρερχόμαστε το ζήτημα που προέκυψε με το «τσουχτερό» εισιτήριο για να συνφάγει κάποιος με τον Υπουργό και εστιάζουμε στην απουσία οποιασδήποτε δέσμευσης από τον κ. Βορίδη αναφορικά με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην περιοχή μας. Ο Υπουργός ήρθε, έφαγε, άκουσε και στο τέλος εξέφρασε την.. συμπάθεια του για τους απελπισμένους παραγωγούς.

Κατανοώντας διασταλτικά την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης της τοπικής κομματικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος θα λέγαμε ότι ήταν τουλάχιστον άστοχη η επιλογή του συγκεκριμένου κορυφαίου υπουργού για να εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό.

Ελπίζουμε τουλάχιστον ο ίδιος να συνειδητοποίησε ότι με.. (παχιά) λόγια δεν λύνονται τα προβλήματα των αγροτών και να προετοιμαστεί επαρκώς για όσα δύσκολα ακολουθούν. Στο πρόσφατο παρελθόν οι προκάτοχοι του ανέβαιναν στα τρακτέρ και υποσχόταν τα πάντα στους πάντες. Τα αποτελέσματα γνωστά. Ο κ. Βορίδης οφείλει σύντομα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και κυρίως λύσεις στα τεράστια προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Η περίοδος με τα «μέλια» όπου νάναι τελειώνει.

Ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει τους δικαιούχους του Επιδόματος Παιδιού ότι την ερχόμενη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρα 15:00 το μεσημέρι θα κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2019, όπως συμβαίνει παγίως πριν από κάθε πληρωμή.

Μετά τις 15:00 της 8ης Νοεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της πέμπτης διμηνιαίας δόσης για το 2019. Μετά την καταβολή η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Η πέμπτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο) θα καταβληθεί στις 25-26 Νοεμβρίου 2019.

Μέσα στο Νοέμβριο, αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το 2019 καθώς ήδη έχει υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση για την καταβολή.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέσω των ΚΕΠ προκειμένου να λάβουν το επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ μέσα στο έτος.

Το ύψος του επιδόματος ανέρχεται:

Σε 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000,00 ευρώ ετησίως.

Σε 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 3.000,00- 4.700,00 ευρώ, ετησίως.

Το επίδομα δίνεται στους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Κατηγορία Οικονομία

«Φρένο» στις καταλήψεις αλλά και στις βιαιοπραγίες εντός πανεπιστημιακών χώρων αναζητεί να βάλει το υπουργείο Παιδείας.

Σ’ αυτή την «αναζήτηση», σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η κυβέρνηση έχει επανέλθει στη συζήτηση περί κάρτας εισόδου στα ΑΕΙ, κάτι που άλλωστε δηλώνουν ανοικτά τα στελέχη της.

Ωστότο θέτει ως προϋπόθεση το να λάβουν σχετική πρωτοβουλία για το θέμα οι διοικήσεις των ανώτατων Ιδρυμάτων.

Η σύνταξη πάντως του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση δεν έχει ολοκληρωθεί και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα παρουσιαστεί μέχρι τέλος του χρόνου.

Το σενάριο της «κάρτας εισόδου»

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο υπουργείο συζητούν για την «κάρτα εισόδου» στα ΑΕΙ, καθώς αποτελεί μια πρόταση που επανέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι μια λύση που θα μπορούσε ενδεχομένως να εφαρμοστεί σε μικρά πανεπιστήμια, καθώς είναι πιο δύσκολα εφαρμόσιμη για τα Ιδρύματα που έχουν μεγάλα κάμπους. Και βεβαίως συνδυάζεται με επαρκή φωτισμό τις βραδινές ώρες των πανεπιστημιακών χώρων και «άνοιγμα» τους σε περιόδους Σαββατοκύριακων ή αργιών στην τοπική κοινωνία με τη μορφή εκδηλώσεων ή επιστημονικών συναντήσεων.

«Με τη σωστή φύλαξη των εισόδων των πανεπιστημιακών χώρων μπορούμε να περιφρουρήσουμε την είσοδο παραβατικών στοιχείων» λέει σχετικά ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ν. Παπαϊωάννου.

«Η κάρτα εισόδου είναι αλήθεια ότι προϋποθέτει την πλήρη φύλαξη του πανεπιστημιακού, κάμπους γύρω γύρω, κάτι που δεν είναι τόσο στην κουλτούρα μας ως χώρας και χρειάζεται διαδικασίες που το πανεπιστήμιο σήμερα δεν είναι έτοιμο να εφαρμόσει» αναφέρει.

Και καταλήγει λέγοντας ότι «το σύστημα μπορεί σήμερα πιστεύω να αυτορυθμιστεί, με διαδικασίες συναίνεσης και συνεργασίας όλων των μερών του».

Κατηγορία Εκπαίδευση
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας