alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

QUICK SERVICE : Δίνουμε Ζωή στις Συσκευές σας !

Κατηγορία Επιχειρείν

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα-Καϊμακτσαλάν (ΧΚΒ)  Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, υποδέχτηκε τους πρώτους  φίλους του, επισκέπτες και χιονοδρόμους και εγκαινίασε τη φετινή χιονοδρομική περίοδο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων:

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Εγώ θα επιμείνω και ας με πείτε κακό. Πήρα στα χέρια μου το δισέλιδο της ΚΕΔΑ και πραγματικά απόρησα αν υπάρχουν κάποιοι που καμαρώνουν για αυτό το πρόγραμμα.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 21/12/2019
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναμένονται το Σάββατο, καθώς επίσης κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες μετά το απόγευμα στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο. Έντονη κακοκαιρία από τα ξημερώματα της Κυριακής με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στα βόρεια και στα κεντρικά, ενώ θα επικρατήσουν σταδιακά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 14 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες, έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και μετά το απόγευμα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες και αυξημένα ποσοστά υγρασίας, με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες, αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση σε μέτριους 4-5 μποφόρ και στα νότια σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το απόγευμα και τοπικές ομίχλες τις βραδινές και πρωινές ώρες, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, με την κακοκαιρία να ξεκινάει από τα ξημερώματα της Κυριακής. Η επιδείνωση του καιρού έρχεται από τα βορειοδυτικά με θυελλώδεις ανέμους και με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.
H πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό του Σαββάτου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις, αρχικά 3 με 5 τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ, βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 7 και το βράδυ στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και σταδιακά από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία 5 με 7 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6, σταδιακά από το μεσημέρι στις Κυκλάδες 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, σταδιακά από το μεσημέρι 5 με 7 και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά από το μεσημέρι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 σε εορταστικό κλίμα στόλισαν οι μικροί μαθητές του Κεφαλοχωρίου

Το Ειδικό δημοτικό σχολείο & νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας παρουσίασε τη μουσικοκινητική παράσταση "Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες" το απόγευμα της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου 2019 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας παρέα με τον Πόθο και τους Θεατρομπόμπιρες.


Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Θεόδωρος Χαλαστάνης.

Σε μια εποχή που συλλαμβάνουν ακόμη και τον Άγιο Βασίλη, το Ειδικό σχολείο μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η θετική πλευρά της ζωής και της αγάπης με την δύναμη που πηγάζει από τη χαρά και τα χαμόγελα που προκαλούν τα απλά πράγματα της καθημερινότητας, ένας σκύλος σαν τον Πόθο, λίγη καλή μουσική και μια όμορφη παρέα. Έτσι και τα παιδιά του σχολείου μαζί με τον Πόθο και τους θεατρομπομπίρες της Κορίνας Εσερμπόγλου, έδειξαν για μια ακόμη φορά το ταλέντο τους στην υποκριτική και τη μουσική κέρδιζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Για μια ακόμη χρονιά, η Φιλόπτωχος - Φιλοπρόοδος Γυναικών Αλεξάνδρειας «έπαιξε» τον ρόλο του Άγιου Βασίλη για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ειδικού Σχολείου χαρίζοντας δώρα απλόχερα με αγάπη και ζεστασιά αποσπώντας γλυκά παιδικά χαμόγελα σε όλο τους το μεγαλείο.

Η Φιλόπτωχος Γυναικών με τη διαχρονική δράση τους έχουν προσφέρει σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο στην περιοχή μας και συνεχίζουν με συνοδοιπόρους την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη μεγάλη καρδιά και την ανιδιοτελή προσφορά.
Για μια ακόμη φορά πρόσφεραν ένα πλούσιο μπουφέ σε όσους παραβρέθηκαν και δώρα στα μικρά παιδιά του Ειδικού σχολείου.

Ο Πόθος, ο μικρός ¨μονίμως γελαστός¨ σκύλος έχει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για όλα τα σχολεία Ειδικής και Γενικής αγωγής και είναι εκ των τριών σκύλων της ομάδας Ζω.Ε.Σ. που ίδρυσε η κ. Κατερίνα Παπαποστόλου.

 

 

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ντόπιων Αλεξάνδρειας & Περιχώρων "Το Ρουμλούκι" σας προσκαλεί στην αναβίωση του Εθίμου της Γουρουνοχαράς που θα πραγματοποιηθει τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου (25ης Μαρτίου 8) και ώρα 11:00'.

1AAALONAPGOUROUNOXARA2019

Κυκλοφόρησε ένα ακόμη εντυπωσιακό Ημερολόγιο του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Καμποχωρίου ¨Μέγας Αλέξανδρος¨ με αναφορά στις

πολυποίκιλες δράσεις του συλλόγου και των μελών του.

Φέτος λοιπόν η Διοίκηση του συλλόγου αφιέρωσε το Ημερολόγιο της σε ένα σεργιάνισμα στις εκδηλώσεις του εν λόγω συλλόγου μέσα από φωτογραφικό υλικό που "ξεδιπλώνονται" μέσα στους μήνες του 2020!

Το κάθε δρώμενο είναι αδιαμφισβήτητα συνδεδεμένο με συναισθήματα και μνήμες... είναι συγκινητικό γιατί μέσα από την παράθεση των φωτογραφιών έχουμε πάντα να θυμηθούμε πολλά......όμορφα, μικρά και περασμένα μα όχι μακρινά... Αξίζει λοιπόν αφεθούμε νοσταλγικά έστω και για λίγο σε γλυκιές, νοσταλγικές αναμνήσεις...

Η όμορφη σχεδίαση, η άψογη εκτύπωση και η πλούσια φωτογραφική ύλη, συνιστούν το «Ημερολόγιο 2020» του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμποχωρίου ¨Μέγας Αλέξανδρος¨ ,ένα σημαντικό δώρο για εμάς, τους φίλους μας και τις οικογένειές μας , που θα κοσμήσει όμορφα, με «χρώμα» Ρουμλουκιού, τον τοίχο του σπιτιού ή της επιχείρησής μας!

Γραφιστική επιμέλεια: Έφη Στεφ. Καραγιάννη

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και χαμόγελο.

 

1AAAΚΑΜΠΟΧΩΡΙ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ 2020

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας