alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019

Ο χειμώνας δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του... λέξη και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται, σύμφωνα με όσα δείχνουν τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα καιρού, νέα ψυχρή εισβολή ικανή να ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα και να προκαλέσει χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Όπως μάλιστα δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δεν αποκλείεται να προκαλέσει χιονοπτώσεις ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Ο καιρός σήμερα
Ασθενείς τοπικές βροχές σημειώνονται σήμερα (9/2) που στα νοτιοανατολικά και το Ιόνιο πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά το πρωί τοπικά έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλονίκη με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 4 και 11 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και παροδικών χιονοπτώσεων στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά το πρωί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα περιοριστούν στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά, όπου υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά το πρωί πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη, κυρίως στα ανατολικά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά το πρωί έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή (10/2) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα νότια και βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Τη Δευτέρα (11/2) στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Τρίτη (12/2) νεφώσεις με βροχές είναι τα κυρία χαρακτηριστικά του καιρού. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά με τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βόρεια.

Την Τετάρτη (13/2) στην ανατολική χώρα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Στη δυτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και βαθμιαία έως 9 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση με παγετό να σημειώνεται κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη (14/2) νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανόν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια ενώ θα σταματήσουν στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας